• 10.800 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.986.007 stemmen
Avatar
 
banner banner

BoJack Horseman - Seizoen 5 (2018)

4,14 69 stemmen

Show titel: BoJack Horseman

IMDb beoordeling: 8,8 (187.030)

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Raphael Bob-Waksberg

Met: Will Arnett (stemrol), Amy Sedaris (stemrol) en Alison Brie (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 14 september 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot BoJack Horseman

Als legendarische tv-ster van de jaren '90 tv-serie 'Horsin' Around' heeft Bojack Horseman in deze huidige tijd moeite zichzelf niet te verliezen in alcohol, onenightstands en depressies. Bojack probeert al jaren aan een comeback te werken en samen met zijn huisgenoot Todd en zijn ex Princess Carolyn, maar zal dat hem lukken? Zal een biografie door een ghostwriter hem weer terug in de spotlights krijgen? Zijn Hollywood en Bojack daar zelf wel klaar voor?

Afleveringen Seizoen 5 (2018)

  1. 1. The Light Bulb Scene

    14 september 2018 (26 minuten)

    BoJack heeft twijfels over zijn nieuwe serie. Princess Carolyn bezoekt een adoptiebureau en Todd heeft een sollicitatiegesprek voor een baan bij hoelaatishetnu.com

  2. 2. The Dog Days Are Over

    14 september 2018 (27 minuten)

    Diane gaat scheiden van Mr. Peanutbutter en betrekt een armoedige studio. In een melancholische bui reist ze naar Vietnam om afstand van alles te kunnen nemen.

  3. 3. Planned Obsolescence

    14 september 2018 (26 minuten)

    Todd ontmoet Yolanda's ouders, die niet weten dat ze aseksueel is. Mr. Peanutbutter wil een serveerster versieren. Gina biecht een droom uit haar jeugd aan BoJack op.

  4. 4. BoJack the Feminist

    14 september 2018 (26 minuten)

    Als Princess Carolyn een te schande gemaakte celeb cast voor 'Philbert', geeft BoJack onbedoeld zijn mening. Mr. Peanutbutter probeert een stoerder imago te krijgen.

  5. 5. The Amelia Earhart Story

    14 september 2018 (26 minuten)

    Er komen pijnlijke herinneringen naar boven als Princess Carolyn haar geboortestad bezoekt en een zwangere tiener ontmoet. Een stunt loopt fout op de set van 'Philbert'.

  6. 6. Free Churro

    14 september 2018 (26 minuten)

    BoJack houdt een toespraak op een begrafenis.

  7. 7. INT SUB.

    14 september 2018 (26 minuten)

    De therapeute van Diane adviseert haar om grenzen te stellen met BoJack. Een verdwenen stukje kaas veroorzaakt ruzie tussen Todd en Princess Carolyn.

  8. 8. Mr. Peanutbutter's Boos

    14 september 2018 (26 minuten)

    Tijdens het 25e jaarlijkse Halloween-feest van BoJack krijgt Pickles een spoedcursus in het liefdesverleden van Mr. Peanutbutter en advies van Diane.

  9. 9. Ancient History

    14 september 2018 (26 minuten)

    Hollyhock is op bezoek en gooit de pijnstillers van BoJack weg, waardoor hij wanhopig op zoek moet. Todd probeert Emily te helpen, die haar twijfels heeft over daten.

  10. 10. Head in the Clouds

    14 september 2018 (26 minuten)

    Op de première van 'Philbert' slaagt Princess Carolyn erin om geniepig een deal te sluiten. Gina treedt in de schijnwerpers en Diane gaat de confrontatie met BoJack aan.

  11. 11. The Showstopper

    14 september 2018 (26 minuten)

    'Philbert' is een succes en de opnamen voor het tweede seizoen beginnen. Maar nu BoJack verder wegzakt in zijn verslaving, verliest hij zijn grip op de werkelijkheid.

  12. 12. The Stopped Show

    14 september 2018 (26 minuten)

    Te midden van de recente pr-crisis krijgt Princess Carolyn een unieke kans. Met de hulp van Diane ziet BoJack eindelijk de gevolgen onder ogen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Ik kijk er weer enorm naar uit


Het einde van aflevering zeven is naar mijn mening erg sterk gedaan. Ik voelde volledig met BoJack mee, toen hij de zinnen uit het script moest acteren, wat verwijst naar zijn affaire met Penny. Goed doordacht.


avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12392 stemmen

De eerste paar afleveringen had ik even nodig om echt in het verhaal te kunnen komen, maar rond aflevering 6 zitten we weer op het hoge niveau dat we van deze show gewend zijn. De laatste zes afleveringen zijn smullen geblazen met een geweldige combinatie van drama en humor. Mooie antihero die Bojack.


avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

  • 1062 berichten
  • 1900 stemmen

Geniaal! Ik heb enorm genoten van het seizoen. Ik heb wel een samenvatting van het vorige seizoen gekeken, dus ik zat er meteen in. Als ik de andere comments lees, is dat misschien wel een aanrader. Ik zat er meteen in en dat maakte voor mij dat ik het enorm geslaagd vind.


avatar van Thomas83

Thomas83

  • 3718 berichten
  • 3363 stemmen

Voortreffelijk seizoen weer. Scherp kritisch als vanouds op de entertainmentindustrie, en heel het seizoen is op een slimme manier meta met de rollen van BoJack, Mr. Peanutbutter en Diane (als schrijver) in de nieuwe serie Philbert. Interessant ook om te zien hoe de serie een groot succes wordt zonder dat het BoJack op persoonlijk vlak vooruit weet te helpen.

De andere belangrijke personages krijgen nu meer aandacht dan ooit. Diane voelt zo echt als personage, haar karakter en haar persoonlijke geschiedenis. Vond het vooral erg sterk hoe ongemakkelijk en pijnlijk de relatie tussen haar en Mr. Peanutbutter is sinds hun scheiding. Geen serie draagt dit soort droevigheid zo mooi. Apart genoeg hoor je die daarvoor zo belangrijke prachtige outro dit seizoen amper in zijn originele variant. Ik miste hem wel eigenlijk.

De pareltjes zijn dit seizoen weer talrijk. Allereerst Planned Obsolescence met Todds hilarische avonturen bij de oversekste familie van Yolanda. Free Churro bestaatin zijn geheel uit een lange uitvaartspeech van BoJack op de begrafenis van zijn moeder. Een lange monoloog vol ongemakkelijke en ongepaste stand-upcomedy en emotionele ontlading. BoJack is zo'n ongeleid projectiel in deze aflevering, en het slaat in als een bom. Hij is nog nooit zo rauw en openhartig over zijn gevoelens geweest. Al die vertwijfeling en kleine realisaties als je hem hardop hoort denken.

Mr. Peanutbutter's Boos wil ik ook nog apart noemen, al was het maar omdat die verschillende jaarlijkse Halloweenfeesten bij BoJack thuis een slimme manier zijn om de destructieve gedragspatronen van alle centrale personages te tonen. Ancient History is hilarisch omdat in deze aflevering Henry Fondle de seksrobot wordt geïntroduceerd. Je kon me al de scènes met die robot wel opvegen.

The Showstopper is erg griezelig. Niet alleen om een verslaafde BoJack fictie en werkelijkheid door elkaar te zien halen, ook om het schokkende einde als BoJack Gina ineens wurgt. Heel heftig einde. En die Gina is trouwens ook echt een sterk personage dit seizoen. Ze lijkt wel in hele korte tijd enorm gegroeid en uitgewerkt als personage. Ik geloofde haar rol helemaal. 4.0*.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Voor mij blijft BoJack Horseman de animatieserie die oldtimers (The Simpsons, South Park) overtreft in dat het veel beter doorheeft hoe satire te bedrijven in dit tijdsgewricht. Niet holle provocatie of absurdistische willekeur, maar de zachte en invoelbare dysfunctionaliteit van personages die op zoek zijn naar zichzelf. Of het Diane is die op zoek gaat naar haar Vietnamese roots of Todd's twijfels over zijn aseksualiteit, of Mister Peanutbutter die reflecteert op waarom zijn liefdesrelaties steeds stuklopen. De mooiste afleveringen zijn 'The Emalia Earheart Story' en 'Free Churro' waarin Princess Carolyn op zoek gaat adoptiekind en BoJack zijn moeder ten grave draagt. Vanuit die schrijnende, diepmenselijke pijn waar hilariteit en tragiek dicht bij elkaar liggen, terwijl niet alle verstoorde relaties opgelost worden. Dit is zonder meer ook het seizoen van Gina Cazador als de Hollywood-actrice die flink aan de weg timmert, maar opbokst tegen institutioneel seksisme in hoe ze steeds over haar eigen grenzen moet laten gaan. Haar verhaal wordt op een slimme manier verweven met BoJacks sluimerende schuldvraag over de consequenties van zijn hedonistische leefstijl.

(Een klein smetje op een anderszins puik seizoen: de grappen rond een seksrobot en internetbedrijf 'What Time Is It Right Now' zijn echt een beetje te flauw.)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.