• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.192 series
  • 29.834 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.272 gebruikers
  • 8.985.557 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Expanse - Seizoen 3 (2018)

4,06 57 stemmen

Show titel: The Expanse

IMDb beoordeling: 8,5 (171.178)

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: James S. A. Corey en James S. A. Corey

Met: Steven Strait, Cas Anvar en Dominique Tipper

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 11 april 2018

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Amazon Prime Bekijk seizoen 3 via Amazon Prime
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Expanse

Een sciencefiction thriller die zich tweehonderd jaar in de toekomst afspeelt. The Expanse volgt een zaak van een vermiste jonge vrouw die een geharde rechercheur en een foute scheepskapitein samen brengt in een race door het zonnestelsel om het grootste complot in de geschiedenis van de mensheid te ontrafelen.

Afleveringen Seizoen 3 (2018)

  1. 1. Fight or Flight

    11 april 2018 (43 minuten)

    De Rocinante-crew houdt zich bezig met de gevolgen van het verraad van Naomi, middenin de oorlog tussen de aarde en Mars. Avasarala en Bobbie komen met een ontsnappingsplan.

  2. 2. IFF

    18 april 2018 (43 minuten)

    De Rocinante beantwoordt een onverwacht noodsignaal. Bobbie en Avasarala worden achtervolgd door een mysterieuze ontvoerder. VN-secretaris-generaal Sorrento-Gillis haalt een collega uit zijn verleden bij zich om in deze cruciale periode van oorlog te helpen.

  3. 3. Assured Destruction

    25 april 2018 (43 minuten)

    De aarde probeert voordeel te halen uit de oorlog tegen Mars. Anna probeert Sorrento-Gillis te overtuigen om het juiste te doen. Avasarala en Bobbie zoeken hun toevlucht aan boord van de Rocinante.

  4. 4. Reload

    2 mei 2018 (43 minuten)

    De Rocinante behandelt gewonde Martiaanse soldaten in ruil voor bevoorrading; Avasarala probeert een belangrijk bewijsstuk te verspreiden.

  5. 5. Triple Point

    9 mei 2018 (43 minuten)

    De zoektocht naar de dochter van Prax bereikt een hoogtepunt; De mannen van admiraal Souther plannen muiterij aan boord van de Thomas Prince.

  6. 6. Immolation

    16 mei 2018 (43 minuten)

    De laatste strijd tussen Aarde en Mars bedreigt de toekomst van de mensheid. Een nieuw monster wordt op Prospero Station losgelaten. Anna krijgt wat ze nodig heeft.

  7. 7. Delta-V

    23 mei 2018 (43 minuten)

    Alle ogen zijn gericht op de rand van het zonnestelsel wanneer een mysterieuze nieuwe aanwezigheid zich daar aandient. Drummer maakt ruzie met een ervaren nieuwe commandant aan boord van de Behemoth.

  8. 8. It Reaches Out

    30 mei 2018 (43 minuten)

    Een oude vriend claimt de antwoorden te hebben die Holden zoekt. Naomi probeert zich aan te passen. Aan boord van de Thomas Prince voert iemand een angstaanjagend plan uit.

  9. 9. Intransigence

    6 juni 2018 (43 minuten)

    De Rocinante zoekt een nieuw strategie om niet gevangen genomen te worden. Melba's ware motieven worden onthuld. Anna zoekt een manier om aan boord van de Thomas Prince te blijven.

  10. 10. Dandelion Sky

    13 juni 2018 (43 minuten)

    Een geest uit Melba's verleden bedreigt Holden's missie. Bobbie heeft moeite om een ​​oude vriend te vertrouwen, wanneer ze een groep naar onbekend terrein leidt.

  11. 11. Fallen World

    20 juni 2018 (43 minuten)

    Drummer en Ashford zitten vast in een uitzichtloze positie. Anna behandelt de gewonden terwijl Melba haar prooi blijft achtervolgen.

  12. 12. Congregation

    27 juni 2018 (43 minuten)

    Terwijl overlevenden bij de Behemoth aankomen, vormen zich twee facties. Holden worstelt met wat hij heeft gezien en de keuzes die hij moet maken.

  13. 13. Abaddon's Gate

    27 juni 2018 (43 minuten)

    Holden en zijn bondgenoten moeten Ashford en zijn team stoppen. Hij staat op het punt om de Ring en misschien zelfs de hele mensheid te vernietigen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

Waar seizoen 1 als een B-serie startte met een interessante wereld hebben ze met dit derde seizoen flinke stappen gemaakt. We krijgen eindelijk wat antwoorden over de protomotecule, maar die leveren uiteindelijk meer vragen op. De focus ligt ook hier weer op de onderlinge strijd tussen de drie facties, met de OPA die ook binnen zichzelf nog wat uit te zoeken heeft. De time jump tijdens het seizoen zorgt ervoor dat de ontwikkeling wat sneller gaan en gooit de personage's weer even door elkaar.

Eerlijk gezegd was ik best verbaasd. Ik had niet verwacht zo van dit seizoen te genieten. Heb sinds tijdens weer eens een seizoen in een dag er doorheen gejaagd. De gecreëerde wereld en zijn personages zijn ontzettend intrigerend. Ben dan ook blij dat Amazon de serie overgenomen heeft en kijk uit naar het vierde seizoen.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

  • 1314 berichten
  • 979 stemmen

verlengd voor een 5e seizoen en seizoen 4 begint 13 december


avatar van grovonion

grovonion

  • 582 berichten
  • 2133 stemmen

Zo goed als ik de serie vind, en ook eens ben dat het niveau gestaag verbeterd, heb ik toch ook wat kritiek-punten. Het is logisch dat een serie in een complex universum af en toe met logica- of continuiteitsproblemen te kampen heeft. Maar tegen het einde van het tweede sezoen begint het toch aardig toe te nemen. Zo vind ik het 2-potige proto-monster niet goed passen bij wat de proto-molecule tot daar toe gedaan heeft en is het al helemaal niet logisch dat Sadavir met zijn verraad zo maar wegkomt. Alsof Chrisjen niet meer personen heeft betrokken in zijn rol bij de protomolecule. Ook dat al de digitale communicatie of zelfs het vertrek van Crisjen niet meer personen op de hoogte van zijn is onlogisch.


avatar van grovonion

grovonion

  • 582 berichten
  • 2133 stemmen

Top notch SF, kan niet wachten tot het verder gaat in December. Het einde deed me sterk denken aan het gevoel dat ik zoveel jaren geleden had bij het lezen van Gateway van Frederick Pohl.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

  • 1152 berichten
  • 2044 stemmen

Ja helemaal niet verkeerd, als je er eenmaal inzit is stoppen lastig. Het huidige einde maakt me erg nieuwsgierig naar seizoen 4 en 5!


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Na twee seizoenen weet je ongeveer wel wat je kunt verwachten van een Expanse seizoen. Dit derde stelt niet teleur maar verrast ook niet. Goede toevoeging is Juliette uit Lost en de Martiaanse Gunny is nu tot mijn genoegen ook een "main". Maar wie enorme uitdieping van personages verwacht kan lang wachten. Het is vooral weer het verhaal zelf wat genoeg nieuwe wendingen in gang zet.


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Valt het iemand trouwens op dat die Belters praten zoals de Gungans in Star Wars?


avatar van Thomas83

Thomas83

  • 3718 berichten
  • 3363 stemmen

Dit seizoen kent zowaar nog meer epische momenten, actie en spanning dan het vorige. Het is haast belachelijk hoe goed de actie kan zijn in deze serie, en hoe deze zich niet beperkt tot de seizoensfinale. Wederom komt het hoogtepunt halverwege. Waar er in aflevering vijf al absurd veel gebeurt doet de aflevering daarna er nog een schepje bovenop. Ik heb nog nooit zo veel zich zien uitbetalen in 1 aflevering denk ik (en dan ook nog eentje van de gebruikelijke 40 minuten). Knap ook hoe het seizoen een behoorlijk andere richting inslaat hierna. Eigenlijk is er net als in het vorige seizoen min of meer sprake van twee halve seizoenen.

Waar het derde seizoen zich van het tweede onderscheidt is in de kwaliteit buiten hoogtepunten als aflevering 5, 6, 8 en 11 om. De laatste twee afleveringen zijn wat teleurstellend, maar het algehele niveau ligt hoger. Je ziet het alleen al aan de kwaliteit van de sets. Ik ben ook zo blij dat dit een serie met een centraal mysterie is waarbij er echt sprake is van intelligent schrijfwerk en schrijvers die een idee hebben waar ze heen willen zonder alles onnodig uit te rekken. Sterker nog, soms gaat het misschien wat al te snel allemaal, en de focus op het plot maakt soms dat de wereld van The Expanse wat kleinschalig aanvoelt.

Overigens wordt er dit seizoen wel weer een hoop werk gedaan om personages uit te diepen. Errinwright is weliswaar ineens weer een vals lachende bad guy, en Sorrento-Gillis is een sitcom-waardige idioot, maar over het algemeen handelen personages vrij logisch en menselijk. Ik begin Naomi nu ook meer te waarderen, en Amos is inmiddels een favoriet. Hij is ook bijzonder leuk met Prax, en met Anna, die gespeeld door Mitchell een ware aanwinst voor de serie is.

Erg blij ook dat Drummer een grotere rol heeft nu. Ze heeft een sublieme tegenspeler in Ashford (ook al nieuw, en niet door de minste acteur gespeeld). Wel spijtig dat we weinig tot niets van Avasarala, Johnson en Dawes te zien krijgen, en Melba vond ik echt een teleurstelling na een intrigerende introductie. Goddank zijn we nu wel van Diogo af neem ik aan. De cliffhanger is veelbelovend. Hopelijk weet Amazon het stokje naar behoren van Syfy over te nemen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.