• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.269 gebruikers
  • 8.985.316 stemmen
Avatar
 
banner banner

Robin of Sherwood - Seizoen 1 (1984)

4,15 17 stemmen

Alternatieve titel: Robin Hood

IMDb beoordeling: 8,4 (4.934)

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Richard Carpenter

Met: Michael Praed, Peter Llewellyn Williams en Ray Winstone

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zaterdag 28 april 1984

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Robin of Sherwood

De serie begint met de moord op de vader van de dan vijfjarige Robin van Loxley. Vijftien jaar later betrapt Robin, die liefdevol is opgenomen in het gezin van de molenaar, dat zijn jongere pleegbroer Much aan het stropen is in de bossen. Voordat ze kunnen vluchten, worden ze betrapt door Sir Guy of Gisburne die hun gevangen zet in de kerkers van Nottingham Castle. Robin, Much en enkele andere gevangenen, waaronder Will Scarlet, weten te ontsnappen. Hierdoor worden ze vogelvrij verklaard en leven ze vanaf dat moment tussen de bomen in Sherwood Forest. Vanaf dat moment doet Robin er alles aan om de armen en onderdrukten te helpen onder de schuilnaam Robin Hood.

Afleveringen Seizoen 1 (1984)

  1. 1. Robin Hood and the Sorcerer (1)

    28 april 1984 (1 uur)

    Robin van Loxley en zijn vriend Much worden gearresteerd in Sherwood Forest voor het doden van de herten van de koning. Ze worden opgesloten door Guy van Gisbourne in de kerker van de sheriff van Nottingham. Nadat ze zijn ontsnapt, wordt Robin benaderd door Herne The Hunter die verteld dat het zijn lot is om de Normandische indringers te bevechten.

  2. 2. Robin Hood and the Sorcerer (2)

    28 april 1984 (1 uur)

    De sheriff en zijn broer, die overstuur zijn door de activiteiten van Robin en zijn mannen, organiseren een boogschietwedstrijd met de legendarische zilveren pijl als prijs om Robin uit het bos te lokken. Robin moet niet alleen de pijl winnen en veilig weten te ontsnappen, maar ook Lady Marian proberen te redden uit de klauwen van de kwaadaardige Baron de Belleme.

  3. 3. The Witch of Elsdon

    5 mei 1984 (1 uur)

    Robin heeft vreemde dromen die hem iets proberen te vertellen. In Elsdon wordt Jennet schuldig bevonden aan hekserij. De sheriff besluit haar te chanteren om haar talenten tegen Robin Hood te gebruiken.

  4. 4. Seven Poor Knights from Acre

    12 mei 1984 (1 uur)

    Een dief steelt een heilig gouden symbool van een groep gewelddadige Tempeliers die door Sherwood reizen. De Tempeliers denken dat Robin Hood de schuldige is. Robin en zijn mannen hebben slechts een paar uur om zowel de dief als het symbool te vinden om hun vrienden te redden.

  5. 5. Alan A Dale

    19 mei 1984 (1 uur)

    Tijdens een bezoek aan zijn nieuwe liefde, Meg, in Wycombe, wordt Little John gezien door mannen van Guy en de sheriff. De sheriff straft de dorpelingen door hen zes maanden loon op te leggen. Ondertussen dwaalt Alan door het bos, op weg om de sheriff te vermoorden. Zijn geliefde Mildred is verloofd met de sheriff en wordt uitgeleverd aan Nottingham. Robin en Marian beseffen dat ze Alan kunnen helpen om Mildred te redden. Het enige wat ze moeten doen is Guy en zijn mannen vinden en hen in een hinderlaag lokken.

  6. 6. The King's Fool

    26 mei 1984 (1 uur)

    Kort nadat Robin en zijn mannen een ridder uit een hinderlaag in Sherwood hebben gered, ontmoeten ze de terugkerende koning Richard. De koning vergeeft de bandieten en vraagt hen voor hem te vechten in Normandië, waar Robin gretig mee instemt. Maar wat zijn de echte intenties van de koning? Bestaat de kans dat Robin wordt bedrogen en gebruikt?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

  • 224 berichten
  • 23 stemmen

Heb de hele serie nog een lange tijd op dvd gehad.

erg mooi en sfeervol in beeld gebracht en goed geacteerd.

persoonlijk vind ik deze tv productie erg goed en ver boven de Bioscoop releases van Robin hood uitsteken.


avatar van The Goss

The Goss

  • 502 berichten
  • 4449 stemmen

Dit vond ik een prachtige serie met de mooie bijpassende muziek van Clannad.


avatar van rcuppen79

rcuppen79

  • 712 berichten
  • 1606 stemmen

Robin of Sherwood was de tweede Britse tv-bewerking van de beroemde legende. Nadat de BBC hem in de jaren zeventig uiterst succesvol op het kleine scherm bracht, had Robin of Sherwood de zware taak om die serie te overtreffen. Daar zijn ze echter met vlag en wimpel in geslaagd en tot op heden wordt Robin of Sherwood door velen beschouwd als de ultieme bewerking van de beroemde legende.

In feite is er ook niets af te dingen op deze serie, die geslaagd te noemen is op vrijwel elk punt. Alle acteurs zijn perfect ingevuld door de vrijwel onbekende cast. Michael Praed heeft het uiterlijk en het charisma om de ultieme Robin Hood te vertolken. Samen met de versie van Errol Flynn blijft hij dan ook de beste Robin Hood. Judi Trott is oogverblindend als de mooie Marion, Nickolas Grace is subliem als de kleine, driftige Sheriff en zijn vertolking werd later dan ook gretig gekopieerd door Alan Rickman in Robin Hood: Prince of Thieves. Phil Rose en Clive Mantle zijn tevens uitstekend gecast als de vatsige broeder Tuck en de boomlange Little John. Ray Winstone steelt de show als de rebelse Will Scarlett, die in deze film een behoorlijk kort lontje heeft. Peter Llewellyn Williams is tevens uitstekend als de ietwat simpele Much en Mark Ryan vertolkt een nieuw karakter in de serie: de heidense Nasir. Een personage dat vanaf die tijd veelvuldig werd gekopieerd in verschillende andere verfilmingen van Robin Hood.

Richard Carpenter was verantwoordelijk voor het schrijven van de serie, en voegde er veel Keltische mystiek aan toe. De muziek werd dan ook treffend verzorgd door de Ierse band Clannad. Dit is overigens het enige punt van kritiek wat de serie in feite aangerekend kan worden. Historisch gezien, zou de serie correcter zijn met Noorse mystiek, maar een kniesoor die daarover klaagt. De serie ziet er prachtig uit, met mooie fotografie, prachtige kostuums en fraaie decors. Je kan zeggen dat Robin of Sherwood een enorme invloed is geweest op de verfilming van de beroemde legende. En deze invloed is duidelijk merkbaar in de verfilmingen die hierna kwamen.

Seizoen 1 is een prachtig begin van één de beste Britse tv-series uit de geschiedenis.


avatar van Brix_mm

Brix_mm

  • 32 berichten
  • 191 stemmen

rcuppen79 schreef:

Seizoen 1 is een prachtig begin van één de beste Britse tv-series uit de geschiedenis.

100% mee eens, en ook mijn meest favoriete Robin Hood verfilming ooit.

Een andere favoriet is de BBC mini-serie The Legend of Robin Hood (1975) met Martin Potter in de hoofdrol.


avatar van Sunspot

Sunspot

  • 180 berichten
  • 17 stemmen

Top serie, 1e seizoen dan vooral met Michael Praed, na zijn vertrek vond ik het echt stukken minder worden, zo jammer.

Muziek van Clannad is supermooi en past perfect, het voegt ook echt iets toe. 1 van de weinige series waar muziek zo veel waarde toevoegt.

De karakters en de acteurs die daarvoor gecast zijn, perfect. Om maar een paar te noemen, Gisburne, Tuck, Marion en ga maar door, zowat alle karakters zijn perfect gecast.

Toppertje!


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.