• 10.790 nieuwsartikelen
  • 162.325 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.266 gebruikers
  • 8.985.266 stemmen
Avatar
 
banner banner

Morden i Sandhamn - Seizoen 5 (2015)

3,61 27 stemmen

Alternatieve titel: The Sandhamn Murders

IMDb beoordeling: 6,9 (3.425)

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Anders Landström, Jessica Ericstam, Sarah Eichenlaub, Lars Blomgren, Tasja Abel, Ulf Synnerholm, Wolfgang Feindt, Nathalie Drago en Niva Westlin Dahl

Met: Jakob Cedergren, Alexandra Rapaport en Sandra Andreis

Oorsprong: Zweden

Datum van release: woensdag 18 november 2015

Eerst uitgezonden op: TV4 (Zweden)

Plot Morden i Sandhamn

Sandhamn is een Zweeds eiland voor de kust van Stockholm. Het is een idyllisch vakantie-eilandje waar het buiten het zomerseizoen rustig is. Er wonen maar zo'n 120 mensen, maar als de midzomernacht dichterbij komt, verveelvoudigt de bevolking door de grote aantallen vakantiegangers en zeilers, die hier van de zon en de zee komen genieten. Als er een moord gepleegd wordt komt inspecteur Thomas Andreasson in actie. Hij is gescheiden na de dood van zijn eerste kind. Hij wordt bij zijn onderzoek geholpen door jeugdvriendin Nora Linde, die een zomerhuis bezit op Sandhamn. Zelf heeft zij het in haar privéleven ook niet gemakkelijk, want ze heeft huwelijksproblemen met haar man Henrik, een dokter die weinig geduld kan opbrengen voor de ambities die zijn vrouw heeft voor een eigen carrière.

Afleveringen Seizoen 5 (2015)

  1. 1. I Stundens Hetta - Del 1

    18 november 2015 (45 minuten)

    Het is Midzomernacht in Sandhamn. Jongeren feesten, de muziek bonkt en de alcohol stroomt. Een jong meisje, Felicia, komt stomdronken aanwaggelen. Ze is op zoek naar haar vriend, maar stort ineen en wordt door de politie meegenomen. Sandhamn wordt op een pijnlijke manier wakker na de vieringen van de nacht, wanneer een bezoeker ‘s ochtends aan het zwemmen is en Victor, een tiener, dood aantreft op een klif. Alles wijst erop dat er een moord is gepleegd.

  2. 2. I Stundens Hetta - Del 2

    25 november 2015 (45 minuten)

    Inspecteur Thomas Andreasson en zijn collega Mia Holmgren zetten hun onderzoek voort en proberen de gebeurtenissen van de nacht in kaart te brengen. Ze ondervragen Felicia en haar vriendin Ebba. De meiden zijn helemaal overstuur door het nieuws dat Victor dood is. Vertelt Felicia de politie echt alles wat ze weet?

  3. 3. I Stundens Hetta - Del 3

    2 december 2015 (45 minuten)

    Thomas en Mia krijgen een tip in hun zoektocht naar Victors moordenaar en Felicia onthult dat ze Victors beste vriend Tobbe op de plaats delict zag. Nora laat Vera vertellen wat er echt is gebeurd op de avond dat ze weg was.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van AniSter

AniSter

  • 1969 berichten
  • 1511 stemmen

Mijn mening over alle 7 seizoenen...

Een prima serie waarbij de meeste verhalen best goed in elkaar zijn gezet. Er zitten ook zeker enkele minder goede plots bij. Qua spanning idem dito. De cast is uitstekend te noemen: zo'n beetje alle bekende acteurs en actrices, ook te zien in diverse andere misdaadseries, hebben in deze serie wel een rol. De setting is mooi. De rode draad dor alle seizoenen is Nora. Qua verhaal rondom haar is het natuurlijk onwaarschijnlijk wat ze allemaal meemaakt. Jammer vond ik de wisseling van de rechercheur voor seizoen 7. Daarmee vond ik dat seizoen iets minder. Ook begon me in het laatste seizoen de rol van kleffe Henrik te irriteren. Die had wat mij betreft in seizoen 6 al slachtoffer van een Sandhamn moord mogen zijn.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Goed verhaal, maar een aantal irritante personages. Vooral die Jonas vind ik vreselijk met zijn opdringerige gedrag. Eerder genoemde Henrik is een andere.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.