• 10.788 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.262 gebruikers
  • 8.985.204 stemmen
Avatar
 
banner banner

Topdokters - Seizoen 1 (2014)

4,00 6 stemmen

Show titel: Topdokters

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Annick Bongers, Charlotte Lerouge en Hazel Pleysier

Met: Gilles De Coster (stemrol), Guido Dua en Mania De Praeter

Oorsprong: België

Datum van release: woensdag 9 april 2014

Eerst uitgezonden op: Vier (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Topdokters

Deze serie volgt het dagelijkse leven van enkele geneesheren en specialisten. Naast de gesprekken met de artsen zelf en hun medische beslissingen, komen de naasten van de patiënten ook aan het woord. Er wordt ook vermeld waarom behandelingen worden toegepast of niet. Elke aflevering is er een lichte focus op een bepaalde arts, die dan typisch aan het begin van de aflevering even thuis gevolgd wordt voor hij of zij naar het ziekenhuis vertrekt.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

  1. Aflevering 1

    9 april 2014 (50 minuten)

    Dokter Dua staat aan het hoofd van de dienst neurochirurgie in ZNA Middelheim. Hij behandelt de hersenen en het zenuwstelsel van hersentumoren tot microchirurgie aan het ruggenmerg. Als diensthoofd begeleidt dokter Dua jonge assistenten op chirurgisch en menselijk vlak, want bij risicovolle operaties is het verschil tussen leven en dood soms erg klein.

  2. Aflevering 2

    16 april 2014 (50 minuten)

    In Herentals vervangt dokter Tengrootenhuysen twee knieën in één operatie. Al snel wordt duidelijk waarom orthopedisch chirurgen naar eigen zeggen 'de beenhouwers van de chirurgie' genoemd worden. Dokter Mania De Praeter is één van de weinige neurochirurgen in België die zich toelegt op kinderen. Samen met haar team moet ze een hartverscheurende keuze maken over een vijfjarig meisje. Professor Brugada is een wereldautoriteit in de cardiologie. Een vader komt langs om zijn kinderen te laten testen. Ook voor professor Brugada zijn deze testen zenuwslopend, want er is telkens één kans op twee dat hij slecht nieuws moet brengen.

  3. Aflevering 3

    23 april 2014 (50 minuten)

    Professor Van Gool ontwikkelde een vaccin tegen hersentumoren waarvoor hij patiënten uit zevenentwintig landen over de vloer krijgt. Dokter Vanermen, de hartchirurg van de koning, ontwikkelde een operatietechniek die hij wereldwijd aanleert aan de volgende generatie chirurgen. Beide specialisten proberen de grenzen van de medische wereld te verleggen en zoeken daarbij hun eigen limieten op.

  4. Aflevering 4

    30 april 2014 (50 minuten)

    Professor Deprest is een pionier in de foetale chirurgie. Hij opereert foetussen in de baarmoeder die zonder deze operatie weinig levenskansen hebben. Zwangere vrouwen vanuit alle hoeken van Europa rekenen op zijn expertise. De operatie is niet zonder risico, de ouders staan daarom voor een erg moeilijke keuze. Dokter Bataillie is heup- en rugspecialist in Herentals. Hij krijgt een patiënt op bezoek van wie niet alleen het medisch verhaal hem erg aangrijpt. Professor De Looze voert een stoelgangtransplantatie uit, de behandeling werkt miraculeus. Voor een patiënt met slokdarmproblemen heeft hij twee verrassende remedies: botox en Viagra.

  5. Aflevering 5

    7 mei 2014 (50 minuten)

    Dokter Degrieck is één van de weinige vrouwen die kon doorbreken in de mannenwereld van de chirurgie. Als borstchirurge moet ze bijna dagelijks slecht nieuws brengen aan haar patiëntes. Professor Van Gool heeft een aangrijpend gesprek met de ouders van een vijfjarig meisje. Ze bekijken samen haar hersenscans die niet het verhoopte resultaat tonen, maar zowel de ouders als de professor geven de moed niet op. Professor De Looze behandelt een vrouw die positief testte in een bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Recent ontstond commotie rond dit onderzoek, maar professor De Looze is ervan overtuigd dat het vroegtijdig opsporen van darmkanker vele levens kan redden.

  6. Aflevering 6

    14 mei 2014 (50 minuten)

    Professor Brugada is een wereldautoriteit in hartritmestoornissen. Hij krijgt een amateurwielrenner op bezoek wiens hart tot tweehonderdtachtig slagen per minuut slaat. De liefde voor de sport werd deze man bijna fataal, want tijdens de operatie doet de chirurg een opmerkelijke ontdekking. Dokter Dua opereert een patiënte met een hersentumor die haar groeihormoon stimuleert, waardoor de vrouw blijft groeien.

  7. Aflevering 7

    21 mei 2014 (50 minuten)

    Professor Deprest opereert foetussen in de baarmoeder. Met een team van zestien dokters en verpleegkundigen maakt hij zich op voor een erg uitzonderlijke ingreep. Door een foetus van zesentwintig weken met een open ruggetje te opereren vóór de geboorte verdubbelt hij de kans dat de baby later zal kunnen stappen. Hiervoor moet echter de baarmoeder opengemaakt worden, wat tot vroeggeboorte kan leiden. Het wordt een erg spannende dag voor zowel de ouders als professor Deprest.

  8. Aflevering 8

    28 mei 2014 (50 minuten)

    Dokter Hugo Vanermen, de hartchirurg van koning Albert, heeft een techniek ontwikkeld om hartkleppen te herstellen zonder de borstkas open te snijden. Al twintig jaar reist hij onafgebroken de wereld rond om zijn kennis aan een volgende generatie chirurgen door te geven. Een vrouw uit Parijs is door het dolle heen omdat ze dankzij de techniek van dokter Vanermen gespaard wordt van een gigantisch litteken.

  9. Aflevering 9

    4 juni 2014 (50 minuten)

    Dokter Vanermen en professor Brugada gaan samen golfen in Knokke. De twee wereldautoriteiten op het gebied van het hart werkten jarenlang intens samen in Aalst, waar ze elk op hun gebied bakens verzetten. Het wordt een hartelijk weerzien tussen deze twee bijzondere persoonlijkheden. De twee hartspecialisten kijken terug op een rijkgevulde carrière maar denken nog niet aan stoppen. Ook de andere dokters vertellen hoe moeilijk het is het scalpel af te geven. Ze zullen niet alleen de adrenaline in de operatiezaal missen maar vooral de voldoening van het verschil te maken in zoveel mensenlevens.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.