• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.754 stemmen
Avatar
 
banner banner

Topdokters - Seizoen 2 (2015)

3,90 5 stemmen

Show titel: Topdokters

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Annick Bongers, Charlotte Lerouge en Hazel Pleysier

Met: Alex Mottrie, Gilles De Coster (stemrol) en Steven Laureys

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 7 april 2015

Eerst uitgezonden op: Vier (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Topdokters

Deze serie volgt het dagelijkse leven van enkele geneesheren en specialisten. Naast de gesprekken met de artsen zelf en hun medische beslissingen, komen de naasten van de patiënten ook aan het woord. Er wordt ook vermeld waarom behandelingen worden toegepast of niet. Elke aflevering is er een lichte focus op een bepaalde arts, die dan typisch aan het begin van de aflevering even thuis gevolgd wordt voor hij of zij naar het ziekenhuis vertrekt.

Afleveringen Seizoen 2 (2015)

  1. Aflevering 1

    7 april 2015 (50 minuten)

    Dokter Topal krijgt een patiënte met een levertumor over de vloer die een erg spannende operatie te wachten staat. Hij moet tot het uiterste gaan om haar leven te redden.

  2. Aflevering 2

    14 april 2015 (50 minuten)

    Dokter Mottrie helpt al twintig jaar vol enthousiasme en met een vleugje humor patiënten met prostaatkanker. Professor Offeciers opereert een peuter die al sinds zijn geboorte erg slechthorend is.

  3. Aflevering 3

    21 april 2015 (50 minuten)

    Professor Degreef wordt opgeroepen voor een spoedoperatie waarbij ze een vinger probeert te redden. Dokter Goossens ontfermt zich over een premature baby en professor Delaere doet een zeldzame ontdekking.

  4. Aflevering 4

    28 april 2015 (50 minuten)

    Professor Laureys is een wereldautoriteit in comapatiënten die na een ongeval of hartstilstand niet meer volledig ontwaken. Zij ondergaan in Luik allerlei testen om tekenen van bewustzijn te vinden. Voor de familie is het steeds bang afwachten, want hoe graag ze ook reacties willen zien bij hun geliefde, herstel na coma zoals in sprookjes bestaat helaas niet. Laureys moet de families niet alleen de harde waarheid vertellen, onvermijdelijk moeten soms hartverscheurende keuzes gemaakt worden over de levenskwaliteit van de patiënt.

  5. Aflevering 5

    5 mei 2015 (50 minuten)

    Professor Hoebeke ziet een twaalfjarige patiënt uit Eritrea bij wie het geslacht bij de geboorte onduidelijk was. Het kind heeft inwendig vrouwelijke geslachtsorganen maar is opgegroeid als jongen. Na een operatie zal ze als vrouw door het leven gaan, maar tijdens gesprekken lijkt het kind toch niet helemaal overtuigd. Professor Delaere doet een complexe ingreep die hij zelf ontwikkeld heeft. Hij vergelijkt deze ingreep met de Champions League van de chirurgie.

  6. Aflevering 6

    12 mei 2015 (50 minuten)

    Professor Delaere ontwikkelde een baanbrekende operatietechniek waarbij een donorluchtpijp getransplanteerd wordt bij patiënten die geen luchtpijp meer hebben. Hij is de enige ter wereld die deze operatie uitvoert. Vandaag ziet hij een man die dankzij deze ingreep voor het eerst in vijftien jaar normaal zal kunnen ademen. Op een congres in Gent opereert professor Hoebeke voor een zaal vol chirurgen. Terwijl hij opereert legt hij hen de nieuwste technieken uit en mogen er vragen gesteld worden.

  7. Aflevering 7

    19 mei 2015 (50 minuten)

    Professor Topal wordt door koning Filip uitgenodigd op het paleis. Als pionier in de pancreaschirurgie krijgt hij het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Dokter Goossens ontfermt zich in UZ Gent over premature baby's en pasgeborenen die intensieve zorgen nodig hebben. De klok rond worden deze kwetsbare patiëntjes nauwgezet gemonitord. Ondanks de hoogtechnologische mogelijkheden en de wil van dokters om zoveel mogelijk levens te redden, primeert het belang van het kind altijd en willen ze kinderen met ernstige aandoeningen niet ten koste van alle levenskwaliteit laten overleven.

  8. Aflevering 8

    26 mei 2015 (50 minuten)

    Tijdens een internationale cursus in Amsterdam wordt Professor Offeciers onverwacht gehuldigd. Als erkenning voor zijn jarenlange werk in Nederland wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een hele eer die uiterst zelden te beurt valt aan iemand buiten Nederland. De totaal verraste professor is voor één keer sprakeloos. In zijn praktijk in Wilrijk behandelt Professor Offeciers doven en zwaar slechthorenden.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.