• 10.799 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.972 stemmen
Avatar
 
banner banner

Devilman: Crybaby - Seizoen 1 (2018)

3,25 10 stemmen

Show titel: Devilman: Crybaby

IMDb beoordeling: 7,6 (27.839)

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Atsuhiro Iwakami, Kaata Sakamoto en Takashi Nagai

Met: Ayumu Murase (stemrol), Megumi Han (stemrol) en Kouki Uchiyama (stemrol)

Oorsprong: Japan

Datum van release: vrijdag 5 januari 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Devilman: Crybaby

Akira Fudo wordt door zijn beste vriend, Ryo Asuka, ervan op de hoogte gesteld dat demonen zullen terugkeren naar de aarde om de planeet te veroveren. Ryo vertelt Akira dat zij deze demonen enkel kunnen verslaan door hun bovennatuurlijke krachten te gebruiken, en stelt voor dat Akira zich verenigt met een demon. Op deze manier verandert hij in een duivelman, die zowel de krachten van een demon als de ziel van een mens bezit, en raakt hij verwikkeld in de strijd om de aarde.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

  1. 1. I Need You

    5 januari 2018 (26 minuten)

    Ryo, een jonge professor die terugkeert na onderzoek in het buitenland, gaat met zijn oprechte, onzekere vriend Akira naar een decadent feest met een demonische afloop.

  2. 2. One Hand Is Enough

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Akira is een compleet andere man geworden: hij is sterker en hongeriger dan ooit tevoren. Hij wendt zich tot Ryo voor antwoorden.

  3. 3. Believe Me!

    5 januari 2018 (24 minuten)

    Nadat paparazzo Nagasaki is afgewezen door zijn redacteur, wordt hij wanhopig. Silene en Kaim ontdekken wat er is gebeurd met de vermiste demon Amon.

  4. 4. Come, Akira

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Akira's moeder belt om te zeggen dat ze snel thuis zal zijn. Iedereen kijkt ernaar uit om haar te zien, maar Ryo waarschuwt Akira om geen mens te vertrouwen.

  5. 5. Beautiful Silene

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Silene gaat op zoek naar Amon in de hoop zijn demonische kant weer tot leven te wekken. Maar in de strijd die volgt, blijft de menselijke ziel van Akira sterk.

  6. 6. Neither Demon Nor Human

    5 januari 2018 (24 minuten)

    Tijdens een grote atletiekwedstrijd wil Ryo de middelbare scholier en atleet Koda ontmaskeren als demon en zo angst en wantrouwen zaaien in de samenleving.

  7. 7. Weak Humans, Wise Demons

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Nu de hele wereld in de greep is van de angst voor demonen, worden de mensen paranoïde en gewelddadig. Akira wil andere demon-menshybriden zoals hijzelf redden.

  8. 8. I Must Know Myself

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Ryo's acties en motieven blijven voor hemzelf een raadsel, dus zoekt hij in zijn verleden naar antwoorden. Miki's vader zoekt naar zijn vermiste vrouw en zoon.

  9. 9. Go to Hell, You Mortals

    5 januari 2018 (28 minuten)

    Nadat Akira is verraden en ontmaskerd, wordt hij een doelwit. Als Miki Akira's menselijke ziel wil verdedigen via sociale media, komen zij en Miko onder vuur te liggen.

  10. 10. Crybaby

    5 januari 2018 (25 minuten)

    Na de confrontatie met Akira onthult Ryo de waarheid over demonen en zichzelf. Mensen, demonen en duivelmannen gaan de ultieme strijd aan om de wereld.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Black Math

Black Math

  • 5390 berichten
  • 1735 stemmen

Geregisseerd door Yuasa, dus ik keek hier best wel naar uit. En dan valt het helaas toch tegen, want qua plot voelt het aan alsof het een dertien in een dozijn anime is, en qua animatie zijn er maar enkele vlagen van de gekte van Yuasa die ik zo gaaf vind. Die momenten zijn met name in de eerste episode te vinden tijdens het bacchanaal. Voor de rest ziet het er weliswaar verzorgd uit, maar het eigenzinnige stempel van Yuasa zelf ontbreekt een beetje voor mijn gevoel.

Verder dus een plot dat niet ongewoon aanvoelt. Het is af en toe behoorlijk grafisch, en het is niets ontziend wat betreft het afslachten van familie en geliefden van de hoofdpersoon, wat op zich wel gaaf is, maar niet uniek getuige Berserk om maar iets te noemen. Tijdens die slachtpartijen wordt daar helaas vaak overdramatische muziek geplaatst en daar kan ik al helemaal niet veel mee.

Kortom, een teleurstelling, al is het ook weer niet helemaal om te huilen . Hopelijk krijgt Yuasa hier wel veel centjes voor waarmee hij vervolgens een eigenzinniger en sfeervoller werk kan afleveren. 2,5*.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.