• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.897 stemmen
Avatar
 
banner banner

Mozart in the Jungle - Seizoen 1 (2014)

3,46 12 stemmen

Show titel: Mozart in the Jungle

IMDb beoordeling: 8,1 (25.837)

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Roman Coppola, Jason Schwartzman en Alex Timbers

Met: Lola Kirke, Saffron Burrows en Hannah Dunne

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 6 februari 2014

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mozart in the Jungle

Seks, drugs en klassieke muziek. Wat er achter de schermen van het concertgebouw gebeurt, is minstens zo boeiend als wat er op het podium te zien en te horen valt. De gloednieuwe maestro Rodrigo krijgt de leiding over het New York Symphony en besluit een vernieuwende wind te laten waaien. Intussen maakt ook de jonge hoboïste Hailey haar entree, op zoek naar haar grote doorbraak. Thomas, de voormalige maestro van het ensemble is naar een andere functie is weggepromoveerd, maar nog niet volledig uit beeld.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

  1. 1. Pilot

    6 februari 2014 (30 minuten)

    Wanneer de - in termen van klassieke muziek althans - piepjonge nieuwe maestro Rodrigo de leiding krijgt over het New York Symphony Orchestra, besluit hij een vernieuwende wind te laten waaien. Hij is charmant, neemt geen blad voor de mond en maakt al snel de nodige vrienden en, vooral, vijanden. Zoals Thomas, de voormalige, weggepromoveerde maestro van het ensemble, bijvoorbeeld. Intussen maakt ook de jonge hoboïste Hailey haar entree, op zoek naar haar grote doorbraak.

  2. 2. Fifth Chair

    23 december 2014 (30 minuten)

    Rodrigo raakt zodanig geinspireerd door de bevlogenheid van Hailey dat hij erop aandringt dat ze voor zijn orkest komt spelen, tegen de bezwaren van Gloria (Bernadette Peters) in. Oudgediende Thomas (Malcolm McDowell), de maestro die aan de kant geschoven werd, probeert zijn afkeer van Rodrigo te overstijgen, maar krijgt enkel nog meer vernederingen te slikken. Aan de vooravond van haar langverwachte grote dag, brengt Hailey een bezoekje aan Alex.

  3. 3. Silent Symphony

    23 december 2014 (30 minuten)

    Alex toont Hailey hoe ze makkelijk geld kan verdienen. In de Symphony Hall vergt Rodrigo het uiterste van een oudere muzikant, met nefaste gevolgen. Wanneer Hailey vernederd wordt door Rodrigo's assistente, lucht ze haar hart over alles wat ze al in haar leven heeft moeten meemaken. Maar Rodrigo's aanbod overrompelt haar een beetje.

  4. 4. You Have Insulted Tchaikovsky

    23 december 2014 (30 minuten)

    Gloria organiseert een benefietavond waarop ze Rodrigo wil introduceren als de nieuwe maestro. Hailey wordt op pad gestuurd om hem te vinden en Thomas biedt aan om hem te vervangen bij het concert. Wanneer Rodrigo uiteindelijk toch ten tonele verschijnt om het publiek om zijn vingers te winden, kan Thomas zich niet langer beheersen. Toch kan de nieuwe maestro niet van zijn succes genieten omdat er een berichtje door zijn hoofd spookt: een belangrijke figuur maakt zijn opwachting.

  5. 5. I'm with the Maestro

    23 december 2014 (30 minuten)

    Rodrigo zoekt hulp om van zijn "vreselijke passie" af te komen. Nu Thomas op sabbatical is, zoekt Cynthia toenadering tot Betty. Temidden van Alex' showcase - een intiem dansje met zijn kamergenote - trommelt Rodrigo Hailey op om te verhinderen dat hij Ana Maria zou willen zien. Wat ze later in Alex' flat aantreft, staat haar echter helemaal niet aan.

  6. 6. The Rehearsal

    23 december 2014 (30 minuten)

    Het nieuwe seizoen is in aantocht en de druk op de ketel wordt steeds groter. Rodrigo staat op ontploffen en ontploft. Zijn gedrag alarmeert de zakenconsulent van het orkest, Edward die Gloria waarschuwt voor de gevolgen als ze de teugels te veel viert. Maar haar sterdirigent heeft net een verrassingsuitstapje gepland met zijn muzikanten. In de nasleep van alle heisa keert Hailey huiswaarts. Daar treft ze Alex aan die zich afvraagt waarom ze zijn oproepen niet heeft beantwoord.

  7. 7. You Go to My Head

    23 december 2014 (30 minuten)

    Tijdens een benefietgala op een chique landgoed, biedt Edward Rodrigo een grote som aan als om een stukje viool te spelen. Rodrigo verhoogt de inzet en draait de rollen om. Hailey loopt Lizzie tegen het lijf en ontdekt dat haar flatgenote haar hoge afkomst voor haar verborgen heeft gehouden. De rest van de avond probeert ze indruk te maken op een man die zijn eigen adelbrieven kan voorleggen.

  8. 8. Mozart with the Bacon

    23 december 2014 (30 minuten)

    Wanneer Rodrigo beslist om Windsor Elliot voor zijn openingsavond aan de kant te schuiven, probeert de legendarische pianist hem de les te spellen. Daardoor beseft Rodrigo plots wie hij dan wel wil. Cynthia wordt op pad gestuurd om Thomas op te sporen, maar wat ze te zien krijgt, overvalt haar een... beetje. Hailey geeft een intieme hoboles aan haar rijke nieuwe vriend, maar de sessie wordt onderbroken door Lizzie. Ze heeft verrassend nieuws over haar leerling.

  9. 9. Now Fortissimo!

    23 december 2014 (30 minuten)

    Rodrigo trommelt Hailey op om met hem de grootstad te verlaten en naar Ana Maria op zoek te gaan. Als verklaring draagt hij aan dat Ana Maria hem "tot leven wekt" en dat is precies waar het orkest op de openingsavond nood aan heeft. Bij haar terugkeer naar de stad, slikt Cynthia wat pillen voor de pijn aan haar pols. Daardoor begint ze haar collega in een geheel nieuw licht te zien. Hailey ziet Alex terug, en die is klaar om "tot leven gewekt" te worden.

  10. 10. Opening Night

    23 december 2014 (30 minuten)

    Ontgoocheld door het harde verdict van Betty, wil Hailey de handdoek in de ring gooien en haar grote droom achter zich laten. Maar terwijl het publiek begint binnen te stromen voor de openingsvoorstelling, blijkt dat Betty plots verdwenen is. Niemand van het orkest kan vermoeden wat er nu te gebeuren staat. Wanneer hun flamboyante nieuwe soloiste, Ana Maria, de pedalen verliest, moet Rodrigo noodgedwongen een keuze maken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Black Math

Black Math

  • 5390 berichten
  • 1735 stemmen

Zelf in diverse amateurorkesten gespeeld en bevriend met enkele musici die in een professioneel orkest spelen, dus een interessante serie om eens te zien.

In ieder geval komt er een hoop onzin in voor: Een dirigent die afgeserveerd wordt en op hetzelfde concert wordt de opvolger gepresenteerd. Vervolgens blijft die dirigent rond het orkest hangen. Een dirigent van de New York Philharmonic heeft het gemaakt en kan zo bij elk ander orkest terecht.

Verder Mahlers 8e symfonie die plotseling voor volgende week gepland wordt alleen om een extra hobo in te passen. Die symfonie ineens plannen is logistiek gewoon onmogelijk, omdat zoveel extra mensen ingehuurd moeten worden (drie koren en acht solisten), en zowel orkesten, koren als solisten vaak minstens een jaar van te voren alles plannen en dus niet voor volgende week beschikbaar zijn. En dan wordt de volgende dag de hele symfonie die ruim een uur duurt vervangen door de Hongaarse Mars van Berlioz die zo'n vijf minuten duurt.

En tenslotte het concert in de laatste aflevering waar de concertmeester ineens moet soleren en de dirigent viool gaat spelen om het gat op te vullen en plotsklaps vervangen moet worden door zijn voorganger die in het publiek zit. Eén viool minder maakt echter niet heel veel uit, er is altijd een plaatsvervangende concertmeester die de hele partij van de concertmeester heeft voorbereid om in te springen als er iets met de concertmeester gebeurt. En ineens een andere dirigent op de bok zonder een repetitie is heel erg verwarrend voor het orkest, ook al is het een oude bekende. Tempi zijn anders, je wilt minstens één keer met de dirigent gerepeteerd hebben. Volstrekt ongeloofwaardig dus.

Niettemin is het leuk om eens een serie in deze setting te zien, en het is nog best wel aangenaam om te kijken. Niet echt grappig, maar ik heb de meeste afleveringen wel met een glimlach gekeken, en met name de nieuwe dirigent Rodrigo gespeeld door Gael García Bernal heeft wel wat omdat hij verre van conventioneel is. 2,5*.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.