• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.273 gebruikers
  • 8.985.633 stemmen
Avatar
 
banner banner

Lili & Marleen - Seizoen 1 (1994)

3,60 10 stemmen

Alternatieve titel: Lili en Marleen

IMDb beoordeling: 7,1 (269)

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Guido De Craene

Met: Bob Snijers, Simonne Peeters en Carry Goossens

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 5 september 1994

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lili & Marleen

Lili & Marleen speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en het naoorlogse Antwerpen aan de Antwerpse Kaaien in Café 'De Lichttoren' dat wordt uitgebaat door moeder Lisa. Rijk zal ze er nooit van worden want haar deur staat altijd voor iedereen open. Stavros, een Griekse kapper die gevlucht is uit een Duits kamp, Jef & Ida, een derderangs variéte-duo en Marleen, een Limburgs weesmeisje, hebben een gastvrij onderdak gevonden bij moeder Lisa. Moeder Lisa's gastvrijheid is niet naar de zin van haar broer Rik. Rik verrijkt zich immers op de zwarte markt en kan al die pottenkijkers missen als kiespijn.

Afleveringen Seizoen 1 (1994)

  1. 1. Reviens

    5 september 1994 (30 minuten)

    Het valt voor Jef en Ida niet mee om na de zware oorlogsjaren weer wat gezelligheid in café "De Lichttoren" te brengen. Hun vaste pianist Pierre is met een schip naar Japan vertrokken en Marleentje is op een kamertje gaan wonen en werkt nu in "Den Azijn". Omdat Nieke niet meteen overloopt van moederlijke gevoelens proberen Rik en Stavros zo goed en zo kwaad als het kan de opvoeding van Henrieke voor hun rekening te nemen.

  2. 2. De Thuiskomst

    12 september 1994 (30 minuten)

    Stavros, de Griekse kapper uit de Jordaanskaai, is aan de Duitse terreur ontsnapt en zoekt hulp en onderdak in “De Lichttoren”. Moeder Lisa heet hem onmiddellijk welkom, wat zeer tegen de zin is van Rik. Deze heeft overigens nog andere katten te geselen. Dochter Nieke is niet van plan haar vriend Hans te laten vallen. Ze verwijt Rik extreem gierig te zijn en haar geen pleziertje te gunnen. Rik vreest voor zijn gouden juwelen en beslist ze goed te verbergen.

  3. 3. De Schoenblink

    19 september 1994 (30 minuten)

    Moeder Lisa vertrekt met de fiets van Rik naar Ranst. Ze heeft enkele dozen schoensmeer meegenomen die ze wil ruilen voor eetwaren. Rik heeft zo zijn twijfels over de verdwijning van een lading schoensmeer die hij in de kelder had opgestapeld en bovendien maakt hij zich zorgen om zijn fiets.

  4. 4. De Verbroedering

    26 september 1994 (30 minuten)

    Pierre en Lili zijn op zoek naar een bergplaats voor een lading handgranaten. Rik bezorgt Stavros een nieuwe klus: het stapelen van een vracht kerkstoelen. Wanneer Hans, de Duitse vriend van Nieke, plots in de poort verschijnt, vreest Stavros dat zijn laatste uur is geslagen. Omdat Nieke er nog niet is en de zenuwen tamelijk gespannen zijn, biedt Stavros Hans een borrel aan van een fles die hij in de kelder heeft gevonden.

  5. 5. Kerkstoelen

    3 oktober 1994 (30 minuten)

    Rik heeft een deal gesloten met de onderpastoor. Deze zal tegen een prijsje de lading kerkstoelen overnemen. Wanneer de onderpastoor echter te bang wordt voor controle en het zaakje niet langer doorgaat, moet Stavros het hele boeltje weer op de bakfiets laden. Jef en Ida worden door hun huisbaas aan de deur gezet wegens wanbetaling. Zij komen met hun hele hebben en houden in “De Lichttoren” aan. Moeder Lisa laat haar grote hart spreken en bezorgt het duo onderdak in ruil voor wat ambiance in het café.

  6. 6. De Bom

    10 oktober 1994 (30 minuten)

    Jef en Ida repeteren volop voor hun nieuwe revue. Een kennis van Pierre zorgt er voor dat ze een optreden buitenshuis hebben. Jef en Ida zijn in de wolken, maar in werkelijkheid wordt hun show gebruikt als dekmantel voor een actie van het verzet.

  7. 7. De Verklikker

    17 oktober 1994 (30 minuten)

    Rik ergert zich aan de roekeloosheid van Stavros, die niet langer ondergedoken wil leven. Zijn ergernis slaat om in angst, wanneer een vreemd uitziende kerel in het café navraag doet naar “een man met een zware snor, die bevriend is met Pierre”. Rik is er van overtuigd dat het om een Duitse informant gaat, die op zoek is naar Stavros en Pierre. Om zijn eigen hachje te redden, begaat Rik flink wat stommiteiten.

  8. 8. Zeep

    24 oktober 1994 (30 minuten)

    Rik deelt gratis zeep uit. Jef, Ida, Stavros, Marleentje en Lisa zijn hoogst verbaasd over deze vrijgevigheid. Wanneer Jef en Stavros als proefkonijnen in de wastobbe worden gestopt, komen ze er achter dat er een vreemd geurtje aan de zeep van Rik zit. De zeepverkoop die Jef en Ida op het platteland organiseren, levert dan ook niets op.

  9. 9. Rendez-vous

    31 oktober 1994 (30 minuten)

    Het gerucht gaat rond dat Rik wil trouwen met een weduwe, maar niemand heeft de vrouw al gezien. Nieke gaat op onderzoek uit in de papieren van Rik. Ze sleept Jef en Marleen ongewillig mee in haar zoektocht.

  10. 10. Inspectie

    7 november 1994 (30 minuten)

    Jef en Ida hebben een paar dozen sardienenblikjes op de kop kunnen tikken. Ze verstoppen ze in het berghok. Als twee inspecteurs van het ministerie van Binnenlandse Zaken op controle komen, staat alles in rep en roer. Stavros kruipt in de dakgoot en Rik voert het woord. Aanvankelijk verloopt alles prima maar dan stuiten de inspecteurs op de blikjes. Rik wordt onmiddellijk verdachte nummer één.

  11. 11. Er Hangt Iets in de Lucht

    14 november 1994 (30 minuten)

    Stavros denkt wat te snel dat de oorlog voorbij is. Wanneer hij zijn schuiloord verlaat, wordt hij verrast door geweerschoten. Nieke is zwanger van haar Duitse vriend Hans. Ze zoekt steun bij Marleen, die stilaan op krachten komt. Nieke, die helemaal geen kind wil, zoekt naar oplossingen.

  12. 12. Antraciet

    21 november 1994 (30 minuten)

    De kamer van Stavros wordt het knooppunt van verzetsacties. Rik, die van deze acties niets weet, bedisselt met de Duitsers dat ze een lading ‘antraciet’ naar “De Lichttoren” brengen. Pierre maakt Rik duidelijk dat daar geen sprake van kan zijn.

  13. 13. Ze Zijn D'er

    28 november 1994 (30 minuten)

    Na een fikse ruzie met Rik, wil Nieke werk zoeken. Twee rakkers komen al roepend en tierend het café binnengelopen. De Engelse tanks zijn op de kaai, de bevrijders zijn er! Pierre probeert Rik er van te overtuigen dat hij, voor zijn eigen bestwil en die van zijn dochter, een tijdje moet onderduiken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

  • 1314 berichten
  • 979 stemmen

Ongelofelijk dat dit soort onzin shows op de site staan, terwijl er nog een waslijst aan kwaliteit series mist.... :/


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Ik heb hier destijds slechts sporadisch afleveringen van gezien, maar 'onzin' is nu niet bepaald wat in mijn hoofd op komt. Voor een Vlaamse sitcom was dit een welkome afwisseling, aangezien het zelden voor de platte lach ging. Geen kogelregen aan losse flodders, verrassend goed geschreven voor wat het was en als geheel ook daadwerkelijk een waardevol verhaal op een niet al te zware toon.


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

  • 359 berichten
  • 654 stemmen

Nu vind ik 'onzin' toch ook een groot woord. Dit is toch een serie die gebrandmerkt staat in onze Vlaamse cultuur. Ze wordt ook nog regelmatig herhaald en goed bekeken. Deze moet dus gewoon op de site staan! Prima serie! Vroeger graag gezien.


avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

  • 1206 berichten
  • 4492 stemmen

Onzin is inderdaad sterk overdreven, herhalingen op VTM trokken (in de zomer van dit jaar) 500.000+ kijkers, dat is naar Vlaamse normen top vijf van alle programma's die lopen. En wat ben ik blij dat ze de herhalingen tonen. Had zo hier en daar wel eens een aflevering meegepikt bij de grootouders maar zeker de eerste seizoenen had ik nog maar bitter weinig van gezien. Onterecht zo blijkt want wat een sterk geschreven serie, wat een leuke variëteit aan personages, zelfs de varieté stukjes van Ida (en in mindere mate Jef) zijn erg leuk. Topwerk van Vlaamse bodem.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.