• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.269 gebruikers
  • 8.985.316 stemmen
Avatar
 
banner banner

Adventure Time with Finn & Jake - Seizoen 10 (2017-2018)

3,64 7 stemmen

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

IMDb beoordeling: 8,6 (111.466)

Afleveringen: 13

Speelduur: 2 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Pendleton Ward

Met: Jeremy Shada (stemrol), John DiMaggio (stemrol) en Tom Kenny (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 17 september 2017

Eerst uitgezonden op: Cartoon Network (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • HBO Max Bekijk seizoen 10 via HBO Max
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Adventure Time with Finn & Jake

De belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. Samen maken zij vele avonturen mee in het Land van Ooo, een post-apocalyptische wereld vol met magische wezens, prinsessen, en allerlei andere bijzondere mutanten. Waar magie is ontstaan en vrijwel alles mogelijk is. Natuurlijk is Finn dan ook niet zomaar een jongen! Hij staat bekend als de laatste mens in Ooo, want tijdens de Paddenstoel Oorlog, een nucleaire oorlog die ruim duizend jaar geleden plaats vond, werd het merendeel van de mensheid uitgeroeid.

Afleveringen Seizoen 10 (2017-2018)

  1. 1. The Wild Hunt

    17 september 2017 (11 minuten)

    Een woest wezen terroriseert het Candy Kingdom, maar voordat Finn het beest kan verslaan, moet hij eerst afrekenen met zijn schuldig geweten.

  2. 2. Always BMO Closing

    17 september 2017 (11 minuten)

    BMO en de Ice King gaan op stap als huis-aan-huisverkopers en stuiten op een onweerstaanbare kans.

  3. 3. Son of Rap Bear

    17 september 2017 (11 minuten)

    Wanneer Flame Princess wordt overgehaald om te strijden tegen de onverslaanbare zoon van Rap Bear, moet Finn haar helpen bij het zoeken naar een nieuwe strategie.

  4. 4. Bonnibel Bubblegum

    17 september 2017 (11 minuten)

    Een lang verloren voorwerp doet prinses Bubblegum terugdenken aan de oprichting van het Candy Kingdom.

  5. 5. Seventeen

    17 december 2017 (11 minuten)

    Een mysterieuze ridder valt binnen op Finn's verjaardagsfeest en presenteert hem een gevaarlijk geschenk.

  6. 6. Ring of Fire

    17 december 2017 (11 minuten)

    Wanneer een oude vlam terugkeert wegens dringende redenen, denkt Tree Trunks na over zowel haar wilde verleden als haar rustige heden.

  7. 7. Marcy & Hunson

    17 december 2017 (11 minuten)

    Peppermint Butler geeft Finn een nieuw zwaard, de Night Blade. Daardoor komt Hunson Abadeer tevoorschijn, die voor één dag op de aarde mag rondzwerven.

  8. 8. The First Investigation

    17 december 2017 (11 minuten)

    Finn en Jake worden belast met het onderzoek naar berichten over gespook op het oude kantoor van Joshua en Margaret.

  9. 9. Blenanas

    18 maart 2018 (11 minuten)

    Finns nieuwste literaire werk krijgt enkel spot als reactie, dus hij wil bewijzen dat alle nee-zeggers ongelijk hebben.

  10. 10. Jake the Starchild

    18 maart 2018 (11 minuten)

    Om zijn grootse bestemming te kunnen vervullen, laat Jake zich meevoeren door een ietwat bekend voorkomend buitenaards wezen die allerlei vormen kan aannemen.

  11. 11. Temple of Mars

    18 maart 2018 (11 minuten)

    Zoekend naar antwoorden op Mars, ontdekken Finn en Jermaine dat ze eerst een listige mentale val moeten zien te overleven.

  12. 12. Gumbaldia

    18 maart 2018 (11 minuten)

    Finn en Jake reizen als ambassadeurs van Candy Kingdom naar een machtige nieuwe stadstaat in een laatste poging om oorlog te voorkomen.

  13. 13. Come Along with Me

    3 september 2018 (44 minuten)

    BMO vertelt het verhaal van "The Great Gum War", waarin Finn, Jake, Marceline, PB en het hele Candy Kingdom gaan ten oorlog tegen het leger van Gumbald. De strijd zal het lot van Ooo voor eens en altijd bepalen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Naar aanleiding van de veelbesproken seizoensfinale, alsook finale voor de gehele reeks, heb ik het tiende en laatste seizoen eerst toegevoegd alvorens de rest aan te vullen.

Fans gaan blijkbaar uit hun dak, want het zou epischer dan ooit tevoren zijn en zowat alles brengen waar de kijker op hoopte. Wat vonden de liefhebbers alhier?

Adventure Time | The Ultimate Adventure Trailer | Cartoon Network - YouTube


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Netjes, jij bent er snel bij! Ik heb gemengde gevoelens bij de finale. Het weet een heleboel losse eindjes op te lossen met de gebruikelijke creativiteit en energie, en de serie krijgt een passend cyclisch einde: de wereld eindigt niet met Finn & Jake, maar blijft voortleven, en een bron van nieuwe avonturen.

Maar de finale heeft mijns inziens twee flinke problemen. Ten eerste probeert het veel te veel te doen in te weinig tijd. In 40 minuten wordt de oorlog tussen PB en haar oom opgelost, een nieuwe oorlog begonnen waarin een vijand waarbij The Lich verbleekt even tussen oog en lippen geïntroduceerd en vervolgens alweer verslagen wordt, The Ice King gered door Betty én de toekomst van Ooo en haar inwoners geschetst. Dat is gewoon te veel. Ik begrijp dat de makers er een punt achter wilden zetten, maar zoveel in één aflevering proppen voelt geforceerd, en hoe meer je in een aflevering stopt hoe minder de impact wordt van al haar ontknopingen. Met een betere opbouw hadden veel ontwikkelingen een stuk meer impact kunnen hebben.

En ten tweede is er te weinig tijd ... voor Finn & Jake! De serie was in mijn ogen voor een belangrijk deel een coming of age story van die twee (vooral Finn). Maar in de finale is daar amper aandacht voor. De rest van de cast krijgt volop ontwikkeling, maar de hoofdpersonages zijn daar vreemd genoeg een uitzondering op. Geen symbolisch bereik van volwassenheid of iets in die trant - nee, zelfs in de college aan het einde zijn ze amper aanwezig. Misschien is het punt dat ze nooit "opgroeien", maar altijd avonturen blijven beleven? Maar ook dat komt niet goed naar voren. En dat hoeft volwassenwording op zich niet uit te sluiten. Daardoor was de finale voor mij uiteindelijk een beetje onbevredigend. Het is een mooi, typisch hectisch afscheid van de wereld, boordevol creativiteit, maar Finn & Jake hadden een betere conclusie verdiend.

Ondanks mijn kritiek denk ik overigens dat het goed is dat de serie hier eindigt. De laatste tijd was de fut er duidelijk uit, met zeer spaarzame releases en minder creativiteit en energie dan in haar piekjaren. Daarnaast heb ik liever dat een serie eindigt voordat de inspiratie helemaal weg is: veel cartoons gaan te lang door. En het was nog steeds een prima seizoen. Niet het beste van de serie, maar een meer dan degelijke afsluiting.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Zowat overal was dit een trending topic. Ik dacht ... "It's Toevoeg -Time!" Dat mogen we hier niet missen.

Zelf de spoilers vermeden, aangezien ik enkel nog maar het eerste seizoen heb gezien. Maar enkele van jouw punten zie ik elders ook wel eens genoemd worden. Al lijkt niemand er zwaar aan te tillen. Ook hier niet dus. Benieuwd. 't Duurt nog wel even alvorens ik daar aankom.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Ik ben blij hoe de serie als geheel is geëindigd, maar de finale op zichzelf was zeker niet perfect. Animosh stipt eigenlijk al mijn grootste punten van kritiek aan. Veertig minuten was gewoon veel te weinig voor wat ze wilden doen, waardoor eigenlijk zo'n 80% van de finale niet goed uit de verf kwam. Neem bijvoorbeeld Golb. De goed oplettende kijker vreest al sinds het vijfde/zesde seizoen voor de komst van Golb. Vervolgens wordt ie binnen een kwartiertje verslagen door een (desondanks prachtig) liedje. Ik had graag weer een miniserie gezien als afsluiter. Dan hadden ze 2/3 afleveringen kunnen gebruiken voor Shermy & Beth (of komt er een spin-off?), 2/3 afleveringen voor de Gum War en dan nog vier afleveringen voor Golb. Waarbij er dan tijd genoeg was om een aflevering het tempo te vertragen zodat we tijd hebben voor emotionele diepgang (bijv. met Simon en Betty of Finn en Fern).

Als ik met een kritische pen schrijf is er veel mis met de finale, maar als fanboy heb ik gewoon zitten genieten (en een traantje gelaten) hoor.

Overigens ontdek ik nu pas de serie Bravest Warriors (ook van Pendleton Ward). Tot nu toe lijkt het vrijwel identiek aan de eerste paar seizoenen Adventure Time - de twee hoofdpersonages zijn net Finn en Marceline - en het is voorlopig precies wat ik wil om het verlies van Adventure Time te verwerken En er is natuurlijk altijd nog Steven Universe. En Infinity (Hype) Train komt eraan...


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

More Adventure Time!

Ik kon de serie nog niet toevoegen, omdat de precieze uitzenddatum van die eerste episode nog niet bekend is. Maar er komt een nieuw seizoen met (voorlopig) 4 afleveringen van ongeveer één uur. Al is het wel onder een andere 'naam' en dus geen 11de seizoen van deze reeks. De show heet 'Adventure Time: Distant Lands' en is in 2020 exclusief te zien op HBO Max. Edit: Shit, jah. De poster kan ik hier ook niet delen, dan maar een link.

https://pmctvline2.files.wordpress.com/2019/10/adventure-time-distant-lands-poster.jpg


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.