• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.897 stemmen
Avatar
 
banner banner

Derrick - Seizoen 3 (1976)

3,50 19 stemmen

Show titel: Derrick

IMDb beoordeling: 6,6 (1.830)

Afleveringen: 14

Speelduur: 14 uur

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: zondag 11 januari 1976

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 3 (1976)

  1. 1. Tod der Kolibris

    11 januari 1976 (1 uur)

    Een Aziatisch meisje rent voor haar leven, maar weet zich net niet in veiligheid te brengen. Een getrouwd stel stuit vervolgens op haar lijk, dat in hun kofferbak gepropt is. Ze proberen het kwijt te raken uit angst om schuldig bevonden te worden aan rijden onder invloed.

  2. 2. Tod des Trompeters

    8 februari 1976 (1 uur)

    Een man belt Derrick om hem te informeren over een ontvoering. Ze spreken af om elkaar in een park te ontmoeten, maar wanneer Derrick en Klein daar aankomen, wordt de man neergeschoten.

  3. 3. Angst

    7 maart 1976 (1 uur)

    Een zakenman vermoordt zijn minnares, wanneer hij verneemt dat ze verliefd is op een andere man. Hij vraagt zijn angstige vrouw om hem een alibi te verschaffen, waardoor deze vermoedt dat hij een moordenaar is. De man weet nu dat hij afhankelijk is van haar loyaliteit om uit de problemen te blijven.

  4. 4. Tote Vögel Singen Nicht

    4 april 1976 (1 uur)

    Een meisje wordt dood gevonden op een stortplaats. Ze blijkt daar in een koffer gedumpt te zijn.

  5. 5. Schock

    2 mei 1976 (1 uur)

    Derrick komt een groep autodieven op het spoor, wanneer een van hun leden op heterdaad betrapt wordt.

  6. 6. Kalkutta

    30 mei 1976 (1 uur)

    Derrick onderzoekt een zaak waarin een vrouw tijdens een overval werd gedood. Dit leidt hem naar een aantal dubieuze zaken, die verscholen zijn achter het uiterlijk van een chique nachtclub.

  7. 7. Kein Schöner Sonntag

    27 juni 1976 (1 uur)

    De heer Schirmer vertelt zijn zoon dat hij zijn werkgever heeft opgelicht en nu op het punt staat ontmaskerd te worden. De zoon belooft hem te helpen.

  8. 8. Auf Eigene Faust

    11 juli 1976 (1 uur)

    Detective Winterstein wordt recht voor het politiebureau neergeschoten. Het heeft er daarom alle schijn van dat hij eindelijk een internationale criminele organisatie op het spoor was.

  9. 9. Ein Unbegreiflicher Typ

    25 juli 1976 (1 uur)

    Meneer Koller is een man met louche kennissen en hij raakt daardoor betrokken bij een aantal verdachte zaken.

  10. 10. Das Bordfest

    8 augustus 1976 (1 uur)

    Het personeelsfeest van een klein kledingbedrijf krijgt een ongelukkig einde wanneer een van de gasten verdwijnt. De vermissing blijkt later op moord uit te draaien en Derrick heeft een behoorlijke hoeveelheid aan verdachten.

  11. 11. Das Superding

    5 september 1976 (1 uur)

    Een anoniem persoon belt een bankier en vertelt hem dat er een overval zal plaatsvinden in zijn bank. De bankier is van plan de man te ontmoeten, maar vlak voor hun afspraak wordt de man in een drive-by neergeschoten.

  12. 12. Risiko

    19 september 1976 (1 uur)

    Een jonge vrouw maant een vrachtwagenchauffeur tot stoppen. De daarop volgende gebeurtenissen zijn verschrikkelijk, en Derrick krijgt diezelfde avond te maken met nog een ander misdrijf.

  13. 13. Pecko

    3 oktober 1976 (1 uur)

    Vier jongens spelen een voetbalspel op de fiets. Wanneer een van de jongens de bal gaat halen, wordt hij onbedoeld ooggetuige van moord.

  14. 14. Der Mann aus Portofino

    28 november 1976 (1 uur)

    Een gedurfd ontsnappingsplan werkt en een verdachte van autodiefstal komt op deze manier op vrije voeten. Maar dan nemen de gebeurtenissen een verrassende wending.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Dievegge

Dievegge

  • 3000 berichten
  • 7699 stemmen

Vanaf deze derde jaargang wordt de moordenaar niet meer altijd getoond van in het begin. Soms is het een whodunit; soms komen de onthullingen gespreid. Derrick draagt nu een Rolex en rijdt met een BMW. Dat had met sponsoring te maken; in werkelijkheid reed de Duitse politie met een Volkswagen. We zien de Oberinspektor tegen een boksbal slaan en schietoefeningen doen. Er is nooit geweld om het geweld. De moord dient als spil van een dramatische opbouw.

Soms moet het vertrouwen gewonnen worden van een bange getuige. In de vijfde aflevering duikt Derricks minnares Renate voor de tweede en laatste keer op, dit keer actief betrokken als psychologe. Soms keert dezelfde acteur terug met een andere haarkleur of een valse snor. Bonenstaak Gottfried John, bekend van verscheidene Fassbinderfilms, heeft een gastrol als louche onderwereldfiguur. Het is aangenaam om die oude afleveringen in de juiste volgorde te bekijken, en je Duits wordt er beter van.

Favoriete afleveringen: 3, 7 en 11.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.