• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.462 stemmen
Avatar
 
banner banner

Derrick - Seizoen 21 (1994)

3,50 11 stemmen

Show titel: Derrick

IMDb beoordeling: 6,6 (1.830)

Afleveringen: 12

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: vrijdag 7 januari 1994

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 21 (1994)

  1. 1. Das Thema

    7 januari 1994 (1 uur)

    Meneer Kindermann dineert met mevrouw Kessler, zijn secretaresse, in een restaurant. Plots herinnert hij zich dat hij zijn auto niet op slot had gedaan en gaat terug om dit alsnog te doen. Hij keert echter nooit meer terug.

  2. 2. Nachts, Als Sie nach Hause Lief

    4 februari 1994 (1 uur)

    Mevrouw Meissner lijkt de voorkeur te geven aan het gezelschap van andere mannen in plaats van haar eigen man. Deze is hier heel rustig onder, ondanks dat andere mannen hem hiervoor bespotten. Ze komt echter altijd thuis na haar avontuurtjes, tot die ene vreselijke nacht aanbreekt.

  3. 3. Das Plädoyer

    4 maart 1994 (1 uur)

    Meneer Lakonda heeft zijn vrouw vijftien jaar geleden vermoord. Vooral het pleidooi van officier van justitie Kolbe leidde ertoe dat Lakonda levenslang kreeg. Wanneer hem gratie wordt verleend en hij vrijkomt zoekt hij onmiddellijk Kolbe op en zweert wraak te nemen voor zijn pleidooi. Plotseling wordt Ingeborg, de vrouw van Kolbe, aangevallen en ernstig mishandeld door drie tieners. Derrick moet uitzoeken of er een verband is met Lakonda.

  4. 4. Ein Sehr Ehrenwerter Herr

    22 april 1994 (1 uur)

    Derrick en Klein zijn in de auto onderweg naar een moord op een parkeerplaats. Het slachtoffer is Albert Kallus, een pooier, die werd doodgeschoten achter het stuur van zijn auto. Eerder die dag werd hij gezien in een café in München. De waard en de kelner melden aan Derrick dat er die avond een incident was geweest. Twee meisjes van Kallus, Rosy en Marta, werden ernstig mishandeld en zochten hierdoor bescherming. Een van de gasten had ze vervolgens meegenomen. Deze gast was dokter Fasold, een gerespecteerde psychiater die Derrick goed kent en wiens acties de politie geregeld in de war brengen.

  5. 5. Eine Endstation

    27 mei 1994 (1 uur)

    Bedrijfsleider Konrad Schreiber vindt de portier van zijn kantoor doodgeschoten bij zijn auto. Omdat het om zijn eigen auto gaat, vermoedt Schreiber dat hij het doelwit van de aanslag was. Hij had de portier bij toeval, vanwege een telefoontje, naar zijn auto gestuurd. Schreiber gelooft dat zijn vader Robert de moordenaar is. Derrick bezoekt de oude man in een bejaardentehuis.

  6. 6. Darf Ich Ihnen Meinen Mörder Vorstellen?

    24 juni 1994 (1 uur)

    Derrick hoort verbaasd dat meneer Sauters vermoord is in een boshut. Hij had een paar dagen eerder een zakenman met deze naam ontmoet. Hij vertelde zijn collega Harry Klein over deze ontmoeting omdat het hem vreemd leek. Sauters had hem namelijk aan zijn toekomstige moordenaar voorgesteld. Derrick wil nu onderzoek doen in de boshut en komt tot zijn grote verbazing de man tegen die Sauters hem had voorgesteld als Ulrich Kemp, zijn zakenpartner en vermeende moordenaar.

  7. 7. Gib dem Mörder Nicht die Hand

    8 juli 1994 (1 uur)

    Er vindt een verkeersongeval plaats waarbij de dader op de vlucht slaat. Het slachtoffer, een journalist genaamd Oskar Demmler, blijkt gedrogeerd te zijn voordat hij werd overreden. Oskar stond bekend als alcoholist en had alleen contact met Hilde Dumaske, een serveerster. Derrick krijgt van hoofdredacteur Albert Weiss cruciale informatie over de zaak.

  8. 8. Gesicht hinter der Scheibe

    5 augustus 1994 (1 uur)

    Een vrouwelijke stem belt de alarmcentrale. Ze zegt dat ze contact moeten opnemen met Hugo Zeller en hem zeggen dat hij zijn dochter Monika kan vinden in de kantoren van zijn eigen bedrijf. Samen met zijn zakenpartner en toekomstige schoonzoon Arno Beckmann gaat hij naar zijn kledingfabriek en vindt daar het lichaam van Monika. Derrick en Klein krijgen de taak uit te zoeken wie haar heeft doodgeschoten.

  9. 9. Der Schlüssel

    9 september 1994 (1 uur)

    Een anonieme beller spoort Derrick aan om een geplande moordaanslag op Konstantin Howald te voorkomen, als hij überhaupt nog leeft. Derrick is verbaasd, maar neemt de waarschuwing serieus en informeert de eigenaar van Howald Systems telefonisch over de mogelijke dreiging. Deze voelt zich echter niet bedreigd, maar wordt diezelfde avond toch voor zijn huis doodgeschoten. De recherche ontdekt dat Konstantin Howald met hetzelfde wapen is vermoord als vijf andere slachtoffers in de afgelopen maanden.

  10. 10. Das Floß

    7 oktober 1994 (1 uur)

    Elvira Nolte vindt haar man doodgeschoten in de woonkamer. Ze vertelt Derrick dat Nolte de vorige avond bezoek had gekregen van zijn vriend Arnim Wexler en de achttienjarige Anna. De heren waren van plan een wilde avond met Anna te beleven. De vrouw van Nolte beweert dat ze bij haar moeder was ten tijde van de moord.

  11. 11. Nachtgebete

    4 november 1994 (1 uur)

    Ulrike Berger is vermoord in haar appartement. Ze laat een brief achter waarin staat dat Egyptoloog dokter Roth de vader is van haar zeventienjarige dochter Marianne. Dokter Roth kan echter bewijzen dat hij niet de vader van Marianne kan zijn, omdat hij Ulrike Berger een jaar geleden voor het eerst ontmoette in een kuuroord. Marianne neemt vervolgens toch contact op met haar vermeende vader.

  12. 12. Abendessen mit Bruno

    9 december 1994 (1 uur)

    In het huis van Martin Sasse heeft klaarblijkelijk een tragisch ongeluk met fatale gevolgen plaatsvonden. Sasse, de eigenaar van een makelaarskantoor, vertelt samen met zijn partner Mandy aan Derrick wat er gebeurd is. Jürgen Simon, een van de werknemers, werd ontslagen. Bij de daaropvolgende woordenwisseling had Simon de heer Sasse vastgegrepen. De broer van Sesse, de geestelijk gestoorde Bruno, had de situatie verkeerd begrepen. Hij greep hierdoor een bronzen beeld en sloeg Simon ermee neer.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.