• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.424 stemmen
Avatar
 
banner banner

ZombieLars - Seizoen 1 (2017)

4,38 4 stemmen

Alternatieve titel: Zombie Lars

IMDb beoordeling: 7,7 (251)

Afleveringen: 13

Speelduur: 3 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Gisle Halvorsen en Thomas Torjussen

Met: Leonard Valestrand Eike, Hannah Raanes Holm en Dat Royale Hoang

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: zaterdag 10 juni 2017

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ZombieLars

In de fictieve stad Bekkebakken is je aanpassen de norm en wordt er neergekeken op alles wat ervan afwijkt. Lars is een twaalfjarige levende onlevende - oftewel zombie - die zijn eigen weg probeert te vinden in de gemeenschap waar een extreemrechtse volkspartij opkomt en hij de eerste vlindertjes in zijn buik voelt. Samen met Anna (een ninja), Tess (een heks) en Robert (een 'normale' jongen) gaat Lars op zoek naar hun eigen identiteit.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

  1. Aflevering 1

    10 juni 2017 (15 minuten)

    De politiek-correcte term voor zombie is levende onlevende, maar voor de elfjarige Lars doen al die hokjes er niet toe. Niemand lijkt hem te begrijpen. Niet zijn moeder die hem meenam naar Bekkenbakken en hem ertoe dwingt om nieuwe vriendjes te maken. Niet zijn nieuwe klasgenootjes die de jonge Lars voor een bus of van een school werpen, omdat ze het zo leuk vinden dat hij niet dood kan gaan. En zéker niet de nieuwe schooldirectrice die ogenschijnlijk mooi meepraat met de ouders, maar in het geniep een hekel blijkt te hebben aan haar nieuwe leerling.

  2. Aflevering 2

    10 juni 2017 (15 minuten)

    Lars heeft nu al genoeg van Bekkenbakken en besluit om in z'n uppie naar Detroit te gaan, de stad waar de grootste populatie zombies zich bevindt. Het brengt hem naar een oude schoolbus, waar zijn klasgenootje Anna zich wel eens terugtrekt. Samen met hun nieuwe vriend Robert ontdekken ze dat een groep extreemrechtse hooligans zich opmaakt voor een gewelddadige actie. Zal Lars blijven of het gevecht met hen aangaan?

  3. Aflevering 3

    17 juni 2017 (15 minuten)

    Julie vindt een drol in haar tas en geeft de schuld aan Anna. Voor de schooldirectrice is het een uitgemaakte zaak: als Lars niet in die tas heeft gepoept, dan is het wel zijn slechte invloed op anderen die gemaakt heeft dat dit kon gebeuren op háár school. Ze verbiedt Anna om nog langer met een levende onlevende als Lars om te gaan, maar dan ontdekken ze dat de tassenpoeper uit onverwachte hoek komt.

  4. Aflevering 4

    24 juni 2017 (15 minuten)

    Tess houdt zich dan wel voor alsof ze een braaf meisje is, maar Lars, Anna en Robert vermoeden dat de dingen misschien niet helemaal zijn zoals ze lijken. Zou ze een heks kunnen zijn!? Voor Lars wordt het steeds meer ondragelijk om in de buurt van Anna te zijn, want er gebeuren allemaal nieuwe dingen in zijn levende onlevende lichaam.

  5. Aflevering 5

    1 juli 2017 (15 minuten)

    De enige zombiedokter van Bekkenbakken heeft slecht nieuws voor Lars: alle symptomen wijzen op een verliefdheid. Leuk voor normale jongens, maar ondragelijk lijden voor een levende onlevende als Lars, want hij zal altijd langer leven dan de personen die hij liefheeft. Het zet de zombiejongen ertoe aan om ook vragen te stellen over de relatie tussen zijn ouders.

  6. Aflevering 6

    8 juli 2017 (15 minuten)

    Een oude vriend van Lars komt onverwacht langs in Bekkenbakken. Deze Fredrik is zelf ook een levende onlevende, maar anders dan Lars vindt hij dat de normale mensen zijn 'anders-zijn' moeten accepteren. Het levert hem grote problemen op als hij, bij een tankstation/café, een marsepeinen mensenvoet uit z'n tas haalt en erop begint te kauwen. Wil Lars meedoen met keten of blijft hij zich toch aanpassen aan de rest van Bekkenbakken!?

  7. Aflevering 7

    15 juli 2017 (15 minuten)

    De vader van Robert is een muzikant en hij zal optreden in het plaatselijke buurthuis. De mensenjongen Robert heeft nooit veel vriendjes gehad en zijn vader is zo blij dat hij tegenwoordig zelfs een vriendengroep heeft, dat hij prompt iedereen uitnodigt voor zijn optreden. Maar er zit een addertje onder het gras...

  8. Aflevering 8

    22 juli 2017 (15 minuten)

    Lars, Anna en Tess ontdekken dat het muziekevenement van Roberts vader is georganiseerd door de extreemrechtse volkspartij van Bekkenbakken. Hun schooldirectrice heeft zelfs een belangrijke rol in het evenement. Robert besluit alleen te gaan terwijl de anderen meekijken met een geheime camera. Zijn vader denkt dat Robert in de steek is gelaten door zijn nieuwe vrienden, maar om het goed te maken haalt hij hem op het podium om toch mee te doen aan de act. Het liedje heeft echter een hatelijke tekst over zombies, heksen, trollen en ninja's.

  9. Aflevering 9

    29 juli 2017 (15 minuten)

    De oma van Tess is de enige in de familie die een uitgesproken heks is. Dat blijkt wel als ze haar kleindochter opzadelt met een waslijst aan vreemde ingrediënten voor in haar heksenketel. Bij haar grootmoeder komt Tess achter een pijnlijk familiegeheim dat ook haar eigen heks-zijn in een ander licht plaatst.

  10. Aflevering 10

    5 augustus 2017 (15 minuten)

    Lars heeft een kater van het heksenbrouwsel dat hij van Tess kreeg. Door de gaten in zijn geheugen weet hij niet meer wat hij allemaal gezegd en gedaan heeft, maar Anna reageert de laatste tijd erg vreemd op hem. Hij heeft toch niet verteld over zijn gevoelens!?

  11. Aflevering 11

    12 augustus 2017 (15 minuten)

    Schooldirectrice Torill wordt onder druk gezet door de schoolleiding om iets te doen aan de nieuwe kinderen. Ze hebben een elite-school met een goede reputatie en er komt steeds meer onzuivere aanwas van buiten. Ze stuurt Lars en zijn vrienden naar het tankstation, de plek waar de grootste groep anti-vreemdelingen zit. Ze worden gepest en bespot, maar besluiten één van hun pestkoppen terug te pakken. Het blijkt dat hij ook iets verborgen houdt voor de rest van Bekkenbakken.

  12. Aflevering 12

    19 augustus 2017 (15 minuten)

    De vriendschap tussen Anna en Lars komt op het spel als ze hoort van Lars' gevoelens naar haar en van zenuwachtigheid steeds letterlijk voor hem verdwijnt. Hoe kunnen Lars en Anna nu nog vrienden met elkaar blijven!?

  13. Aflevering 13

    26 augustus 2017 (15 minuten)

    Herman en Caroline - de kinderen van schooldirectrice Torill - zijn half-trol en door hun moeder opgevoed om alle trollige kanten in zichzelf te onderdrukken. Ook zij vinden de verlaten schoolbus in het bos waar Lars, Anna, Tess en Robert zich terugtrekken. Vooral Tess is woedend en voelt zich diep verraden als het tweetal toenadering zoekt tot haar vriendengroep. En met welke bedoelingen komen de twee op hun pad!?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Een paar bezorgde ouders hebben me op het pad gebracht van dit Scandinavische pareltje. Of het helemaal pedagogisch correct is durf ik niet te zeggen, maar het is goed geschreven en haakt in op de actualiteit - over marginalisering en identiteit - vanuit een puberbeleving. En de zombie-insteek is geniaal gevonden om een hoofdpersoon te schetsen die zich onbegrepen voelt tegenover volwassenen die alles toetsen aan of het correct of wenselijk is, maar zelden naar hém luisteren. De verhaallijn begint wat heftig - Lars wordt eerst van een bus gegooid en daarna van een schoolgebouw - maar wordt uiteindelijk best schattig, met een blozend zombiejongetje en een onzichtbaar meisje die rond elkaar draaien. Misschien dat de grapjes soms wat flauw en kinderachtig zijn, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de sterke volwassen karakters. Geen lachwekkende typetjes maar kwetsbare en imperfecte mensen, bij wie hun kleine zondes en haatdragende gedrag soms grote gevolgen kunnen hebben. Een tienjarige Kaj had ervan gesmuld, denk ik.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.