• 10.800 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.986.007 stemmen
Avatar
 
banner banner

Classic Albums - Seizoen 2 (1999-2000)

3,43 7 stemmen

Show titel: Classic Albums

IMDb beoordeling: 8,4 (334)

Afleveringen: 5

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Nick De Grunwald

Met: Bono, Phil Collins en Meat Loaf

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 27 oktober 1999

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Classic Albums

Classic Albums is een documentaire serie over pop- en rock albums die beschouwd worden als de beste of meest kenmerkende albums van een bekende band of musicus of die een stadium in de muziekgeschiedenis illustreren. In de documentaires wordt de muziek ontleed door de muzikanten, producers en geluidstechnici om inzicht te geven in het ontstaan van het album.

Afleveringen Seizoen 2 (1999-2000)

  1. 1. U2: The Joshua Tree

    27 oktober 1999 (1 uur)

    The Joshua Tree is het meest verkochte album van 1987. Er zijn meer dan twintig miljoen exemplaren van verkocht en het is waarschijnlijk het best gewaardeerde album van U2. Het album won een Grammy voor het beste album van het jaar. Het vijfde studioalbum van de Ierse rockband U2 mengt elementen van rock, blues, folk, gospel en country. Coproducers Daniel Lanois and Brian Eno, mixer Steve Lillywhite en gitarist the Edge laten horen hoe de nummers van U2 zijn opgebouwd en wat de bijdrage van iedereen afzonderlijk is geweest. Volgens Bono is de innovatieve sound van de The Joshua Tree absoluut niet Iers te noemen. Wel echt Iers noemt hij de emoties die de inspiratie vormden voor de nummers.

  2. 2. Phil Collins: Face Value

    3 november 1999 (1 uur)

    Face Value was het debuut van Phil Collins als soloartiest en het bereikte de nummer 1 positie in de hitlijsten, bracht bijna zes jaar door in de top 75 en verkocht meer dan 12 miljoen exemplaren. Homevideo's en niet eerder vertoonde beelden laten zien hoe dit album Collins als een muzikaal talent vestigde.

  3. 3. Meat Loaf: Bat Out of Hell

    10 november 1999 (1 uur)

    Meer dan dertig miljoen exemplaren zijn er verkocht sinds het album in 1977 werd uitgebracht en daarmee is het één van de best verkopende albums aller tijden. Meat Loaf en Jim Steinman herinneren zich nog precies hoe ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Meat deed auditie in New York voor een theaterproject dat Jim had geschreven. En Meat had precies de stem die Jim zocht voor het project dat uitmondde in Bat Out of Hell. Manager David Sonenberg vertelt hoe moeilijk het was om een deal te sluiten met een platenmaatschappij. Meat Loaf maakte alternatieve rock-'n-roll in een show die geïnspireerd was door Broadway. Aan de orde komt de manier waarop de nummers werden opgenomen en welke techniek er werd gebruikt om tot het uiteindelijke resultaat te komen van Bat Out of Hell.

  4. 4. Bob Marley & the Wailers: Catch a Fire

    22 november 1999 (1 uur)

    Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken. In Londen luisteren producer Chris Blackwell en technicus Toy Platt naar de originele opnames van Slave Driver, Concrete Jungle, Stir it Up, Rock It Baby en andere nummers. Rabbit Brundrick (keyboards) en Wayne Perkins (elektrische gitaar) vertellen dat zij waren gevraagd de rock-'n-roll elementen aan het album toe te voegen. Er is veel archiefmateriaal te zien van The Wailers in concert, vroege interviews met Bob Marley and Peter Tosh, televisieoptredens en enkele homemovies.

  5. 5. Steely Dan: Aja

    3 februari 2000 (1 uur)

    Aja, het zesde album van de pop/jazzband Steely Dan wordt besproken. De complexe tracks van dit album uit 1977 zijn opgebouwd uit vele lagen. Met Walter Becker en Donald Fagen aan de mengtafel worden de verschillende sporen los van elkaar beluisterd en weer bij elkaar geschoven. Middels gesprekken met de vele technici en sessiemuzikanten uit Los Angeles die meewerkten aan het album, o.a. producer Gary Katz, gitarist Larry Carlton, saxofonist Wayne Shorter en zanger Michael McDonald, wordt teruggeblikt op het tot stand komen van dit in artistiek en commercieel opzicht uiterst succesvolle album. Gitarist Dean Parks prikt de mythe door van Steely Dan als koele perfectionisten.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

  • 467 berichten
  • 0 stemmen

Op YouTube staan diverse afleveringen.

De meesten heb ik gezien. Wel altijd leuk om te horen hoe bepaalde nummers tot stand komen. Phil Collins had ten tijde van Face Value genoeg inspiratie omdat hij de nummers schreef na de scheiding met zijn eerste vrouw in 1979. Er volgen later nog wel meer beschrijvingen. Eerst de overige delen er op. Als Iron Maiden later aan bod komt is het feest compleet.?


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66792 stemmen

Meat Loaf: Bat Out of Hell


El Capitan

  • 6 berichten
  • 0 stemmen

Bedankt voor de tip. Zocht ze al even. Goede docu' s inderdaad. Als er meer van dit soort series zijn , zet die er dan ook maar op jakkepoes.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.