• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

Het Eiland - Seizoen 2 (2005)

4,29 120 stemmen

Show titel: Het Eiland

IMDb beoordeling: 8,8 (2.957)

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Jan Eelen

Met: Frank Focketyn, Wim Opbrouck en Dirk van Dijck

Oorsprong: België

Datum van release: zaterdag 22 januari 2005

Eerst uitgezonden op: één (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Eiland

In het bedrijf Cynalco Medics werken Frankie Loosveld, Guido Pallemans en Michel Drets al jaren aan hetzelfde eiland. Op een dag wordt die constante doorbroken: hun baas Jean wordt ontslagen en de job wordt vervolgens aangeboden aan Guido. Diens plaats wordt tevens ingenomen door een nieuwe werknemer genaamd Alain Vandam. Hoewel het moeilijk is om te aarden voor Alain, kan hij rekenen op Sammy Tanghe, een medewerker van een naburig eiland, die hem helpt te integreren. Al deze hiërarchische verschuivingen hebben evenwel een grote impact op de werknemers...

Afleveringen Seizoen 2 (2005)

  1. 1. Een Nieuwe Wind

    22 januari 2005 (35 minuten)

    Guido geeft aan Nallaerts mee dat Michel een goede opvolger zou zijn. Ten gevolge van het willen verzwijgen van de promotie moet Michel een vals verjaardagsfeestje organiseren. Protut, die voor een onbepaalde tjd afwezig zal zijn, wordt inmiddels vervangen door de charismatische Bert 'Bucky' Laplasse. In zijn eerste gesprek met Michel laat hij meteen Michel's zelfvertrouwen tot een dieptepunt kelderen.

  2. 2. De Evaluatie

    29 januari 2005 (35 minuten)

    Michel ondervindt nog wat problemen met zijn promotie, evenals de mensen op de werkvloer. Zijn nieuwe maatregelen zijn niet meteen een succes. Al zeker niet bij Bucky, die intussen probeert de werknemers beter te leren kennen en maakt zo een zeer goede indruk. De aanwezigheid van Bucky op zijn vloer en de streken van Frankie maken Michel zeer nerveus.

  3. 3. De NV Drets

    5 februari 2005 (35 minuten)

    Veel werknemers hebben de 'Bucky's Team'-pet op hun hoofd gezet, al dan niet onder dwang van Frankie. Michel tracht intussen Bucky's beeld van hem bij te stellen door o.a. zijn baard te verven. Verder wil Bucky dat Michel een heel netwerk uitbouwt door een zogeheten Identikit op te stellen en door te sturen naar het hele bedrijf, met als belangrijkste slogan: "Achter het papier zit een vriend". Al snel stroomt Michel's inbox vol en krijgt hij telefoon van o.a. Tony Paillard van onderhoud.

  4. 4. Lesley

    12 februari 2005 (35 minuten)

    Alain is verliefd op Liesje en besteedt daardoor minder aandacht aan Sammy. Wanneer Alain een misstap maakt bij Liesje, wil hij alles goedmaken. Vervolgens gaan hij, Liesje en Fré met Sammy naar het bos om vogels te spotten. Omdat Michel binnenkort vader wordt, wil zijn vrouw dat hij oefent met een Furby die de naam Lesley draagt. Als Bucky hem meeneemt voor een speciale trip, vraagt hij Guido om op Lesley te passen. Niet veel later is ook Frankie op de hoogte van de aanwezigheid van Lesley in Michel's bureau...

  5. 5. Het Feest

    19 februari 2005 (35 minuten)

    Om alles vlotter te laten verlopen, heeft Michel een plan met eilandverantwoordelijken voor ogen. Ook hier steekt Bucky een stokje voor. Liesje is jarig en geeft samen met haar zus een feestje. Op het feestje probeert Alain de zorgen van zich af te drinken, terwijl Linda hoopt dat Bucky nog meer toenadering tot haar zal zoeken. Frankie maakt dan weer een praatje met de DJ en Michel laat zich volledig gaan wanneer zijn plaatje wordt gedraaid.

  6. 6. Het Einde

    26 februari 2005 (35 minuten)

    Michel heeft een gruwelijke ontdekking gedaan op het feestje van Liesje en rept zich naar Bucky's bureau. Iets later verkondigt Bucky bij een staff meeting dat Michel de reden is waarom de administratie moeizaam verloopt. Doordat de airco kapot is kan Tony Paillard van het onderhoud alles horen. Hij speelt de informatie door aan Guido, Frankie en Michel, die helemaal krankzinnig wordt. Het duurt niet lang eer heel de administratie lucht krijgt van wat er zich afspeelt op de staff meeting...

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van AOVV

AOVV

  • 347 berichten
  • 1917 stemmen

De tweede reeks van Het Eiland, de bijzonder straffe komische reeks van Jan Eelen, kan niet tippen aan het eerste seizoen, maar biedt nog steeds meer dan genoeg lekkers. Lukas Van den Eynde ontpopt zich als Bucky Laplasse tot ultieme slechterik, terwijl Dirk Van Dijck (de nieuweling in de grotendeels uit In de Gloria-adepten bestaande hoofdcast) het getormenteerde afdelingshoofd met verve neerzet. Beiden tot het karikaturale, overigens.

Vooral de laatste twee afleveringen zijn ontzettend de moeite, met Tony Paillard (een zeer leuke rol van Luc Nuyens), de nieuwe beste vriend van Michel Drets. Alle overspannen zenuwen krijgen een knak, de bliksem slaat in de pan en het spel zit grandioos op de wagen, alsof het nooit iets anders gedaan heeft.

4 sterren


avatar van timburton_mm

timburton_mm

  • 6 berichten
  • 30 stemmen

Ik krijg bijzondere warme gevoelens bij deze serie. Wist niet dat nostalgie bij de vroege jaren '00 al mogelijk was. Het Eiland is een van de meest geslaagde Nederlandstalige series die de droogheid en inlevingsvermogen kunnen uiten in de context van het alledaagse leven. Soms hangt de serie wat tegen het flauwe aan maar dat valt te verhapstukken met zulke geweldig bedachte karakters. Hoe leuk ook, Het Eiland kan toch soms aardig tenenkrommend zijn voor het huidige publiek. In de laatste minuut van de serie, barsten alle helden van het kantoor in lachen uit nadat één van hen een van haar typische uitspraakjes uitroept. Daar moesten mijn tenen toch even van krommen. Misschien is dat toch van een andere tijd... Anno 2016 wordt deze grap alleen nog gebruikt als pure ironie om te referen naar foute, cliché humor uit oude TV-series en films. Tsja, het blijft een serie van meer dan een decennium geleden. Daar valt gelukkig overheen te kijken.

Seizoen 1 houdt de sfeer beter vast van de dagelijkse verveling in het Vlaams (en over het algemeen Westers) kantoorleven. Maar in vergelijking met de voorganger schiet het tweede seizoen toch veel minder vaak door de bocht en weet het beter de balans te houden tussen het absurde en het flauwe. De dynamiek die ontstaat op het eiland waar de infantiele Frankie de sociaal gehandicapte Alain als een indringer ziet op zijn betekenisvolle kantoorsleven staat centraal in de eerste reeks afleveringen. Die spanning brokkelt af in de productie van een jaar later nadat de twee karakters elkaar eindelijk hebben omarmd. Gelukkig wordt dat al vrij gauw opgelost met de nieuwe spanningen die dreigen tussen de machtsgeile, sadistische Amerikaan Bucky en de norse, burgerlijke Vlaming Michel.

Wat deze Belgische serie vooral succesvol maakt is dat Jan Eelen begreep wanneer je moet ophouden. Het tweede seizoen geeft precies de extra humor, sfeer (en zelfs een beetje spanning) die het eerste seizoen mistte en tegenlijk sluit de serie af op het hoogtepunt (op die laatste paar minuten na dan - m'n tenen beginnen alweer te krommen).


avatar van De Moekster

De Moekster

  • 5 berichten
  • 217 stemmen

Zo'n serie waarvan je baalt dat het is afgelopen. Het eiland deed me erg denken aan de office. Dezelfde droge kantoorhumor. Buitengewoon fijn. Ik zal moeten afkicken de komende dagen..


avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2397 stemmen

Zoals ik bij S01 al schreef: wat een frisse, leuke serie, een van de grappigste die ik in tijden heb gezien. In S02 wordt het niveau van het voorgaande seizoen moeiteloos vastgehouden, vooral door de lijn van het vorige seizoen gewoon vrij direct door te trekken. Toch is er een groot verschil, en dat is het nieuwe personage: Bucky, en vooral de gevolgen die dat nieuwe personage heeft voor de rode draad. In seizoen 1 was 'Het eiland' toch vooral een verzameling goed uitgewerkte sketches, het maakte amper uit op welke volgorde je de afleveringen keek, maar hier zit er veel meer een stuwende rode draad in. Dat werkt wel, het Bucky-personage is een aanwinst, alleen: er is daardoor minder tijd voor komische terzijdes en uitstapjes, en op een gegeven moment weet je het wel, de kant die het op gaat. Bovendien vond ik het jammer dat Bucky niet 'gewoon' werd weggepest, maar werkelijk een oplichter blijkt, terwijl hij aanvankelijk juist nogal scherpzinnig enkele dingen over de werknemers van het bedrijf lijkt op te merken; ik had liever gezien dat hij 'rechtschapen' blijkt en alsnog wordt uitgekotst, zoiets.


avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

  • 1206 berichten
  • 4492 stemmen

Kans is groot dat ik dit de meest overroepen vlaamse serie aller tijden vind.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Je kan de serie inderdaad niet goed en overrated vinden, maar is daarom de laagste score van 0,5* geven niet heel erg overdreven?


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

De laatste posts even bekeken en -met alle respect- dit lijkt inderdaad eerder op anti/pro-stemgedrag.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Voor de fans: de website van Cynalco bestaat nog!

Cynalco online

Heerlijke 'early 2000s' layout


avatar van alexspyforever

alexspyforever

  • 21063 berichten
  • 2328 stemmen

Komt in het nieuws omdat het ondertussen 20 jaar geleden is dat het voor het eerst werd uitgezonden. Het had zo zijn grappige momenten al heb ik verre van alle afleveringen gezien. Ik vind de reeks persoonlijk nogal overroepen maar dat komt wellicht omdat het niet mijn soort humor is.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.