• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

Agatha Christie's Poirot - Seizoen 13 (2013)

4,12 16 stemmen

Alternatieve titel: Poirot

IMDb beoordeling: 8,6 (51.731)

Afleveringen: 5

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Agatha Christie

Met: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, David Suchet, Hugh Fraser en Philip Jackson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 9 juni 2013

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Agatha Christie's Poirot

Als de Duitsers in 1914 België binnenvallen krijgt de burgerbevolking het hard te verduren. Veel Belgische burgers vluchten naar het neutrale Nederland of naar Engeland. Een van hen is Hercule Poirot, een oud-politieman. Poirot wordt liefderijk opgevangen in Styles St. Mary in Engeland en ontwikkelt een affectie voor zijn nieuwe vaderland. Na de oorlog vestigt hij zich als privédetective in Londen, in een flat in Whitehaven Mansions. Hij werkt samen met de voormalige Britse legerofficier Captain Arthur Hastings en zijn secretaresse Miss Lemon.

Afleveringen Seizoen 13 (2013)

  1. 1. Elephants Can Remember

    9 juni 2013 (1 uur en 30 minuten)

    Celia Ravenscroft, de peetdochter van Ariadne Oliver, wil trouwen met Desmond Burton-Cox. Zijn moeder gaat echter niet akkoord omdat de dood van Celia's ouders nooit is opgehelderd. Oliver roept de hulp van Poirot in, maar deze wordt in beslag genomen door de moord op een oude psychiater. Daarom besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan.

  2. 2. The Big Four

    23 oktober 2013 (1 uur en 30 minuten)

    Een Russische schaakgrootmeester wordt vermoord tijdens een internationaal schaaktoernooi. Via Japp raakt Poirot betrokken bij deze zaak. Hij ontdekt dat er een verband bestaat met een geheim genootschap dat veel macht heeft in de wereld van de politiek. Als Poirot tijdens het onderzoek wordt gedood neemt zijn tweelingbroer Achille de zaak van hem over om zo te voorkomen dat er een nieuwe wereldoorlog uitbreekt.

  3. 3. Dead Man’s Folly

    30 oktober 2013 (1 uur en 30 minuten)

    Ariadne Oliver wordt gevraagd een moordspel te organiseren tijdens een groot feest op een landgoed. Omdat ze het gevoel heeft dat er dingen niet kloppen, vraagt ze Poirot een oogje in het zeil te houden tijdens het feest. Al snel blijkt haar voorgevoel te kloppen. Een meisje uit het dorp wordt vermoord gevonden in het boothuis.

  4. 4. The Labours of Hercules

    6 november 2013 (1 uur en 30 minuten)

    Poirot maakt jacht op de kunstdief Marrascaud en heeft een val opgezet. De rijke Lucinda Le Mesurier zal een onschatbaar schilderij tentoonstellen om de dief te lokken, maar alles loopt verkeerd. Het schilderij wordt gestolen en Lucinda wordt vermoord. Poirot voelt zich verantwoordelijk en raakt in een depressie. Als hij zich drie maanden later bezig gaat houden met een andere zaak, blijken verschillende lijnen samen te komen.

  5. 5. Curtain: Poirot's Last Case

    13 november 2013 (1 uur en 30 minuten)

    Hastings rouwt om zijn overleden vrouw als Poirot hem uitnodigt naar Styles, de plek van hun eerste zaak. Het landgoed is nu een gastenverblijf. Poirot blijkt een oude, zieke man geworden. Hij zit in een rolstoel en is slecht ter been. Poirot heeft een moordenaar in het verblijf ontdekt en vraagt Hastings om in zijn plaats op onderzoek uit te gaan voor er weer een moord zal worden gepleegd.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Wandelaar2

Wandelaar2

  • 13 berichten
  • 25 stemmen

Waardig slot van deze serie. Vraag me af of Agatha Christie de persoon Poirot ook zo voor ogen had. De excentrieke Belgische speurneus kan inmiddels niet meer losgezien worden van vertolker acteur David Suchet. Tot in de kleinste details (accent, loopje, voorkomen, hoffelijkheid, vastberadenheid, innemende glimlach en de perfect gevormde snor natuurlijk) bleef Suchet de rol door de jaren heen vormgeven. Tijdloos. En wat is het in deze serie toch smullen van de Art Deco gebouwen. Prachtige locaties. Topserie ook in deze laatste afleveringen. Mooie muziek ook.

Aan alles komt een eind natuurlijk. Ga er nog vaak naar kijken.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.