• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.793 stemmen
Avatar
 
banner banner

Hanne Danst (2019)

Reality | Miniserie
- Nog geen stemmen

Show titel: Hanne Danst

Genre: Reality

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur

Met: Hanne Decoutere, Gabor Kapin en Geneviève Van Quaquebeke

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 15 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hanne Danst

Een klein jaar geleden begon VRT-journaalanker Hanne Decoutere aan een groot avontuur. Ze wilde haar meisjesdroom waarmaken. Als prima ballerina optreden met een gerenommeerd balletensemble. Als alles goed gaat, wordt die droom werkelijkheid tijdens een dansgala in Concertgebouw Brugge. Hanne zal daar samen met haar danspartner Gabor Kapin de balkonscène uit Romeo en Julia dansen in de choreografie van Les Ballets de Monte-Carlo. Het dansgala wordt de apotheose van de zesdelige reeks 'Hanne Danst'. Daarin volgen we het traject dat Hanne het voorbije jaar heeft afgelegd en gidst zij ons door de wereld van het ballet.

Externe links

Afleveringen

  1. 1. Terug naar de Balletschool

    15 januari 2019 (50 minuten)

    Hanne keert terug naar de plaats waar het allemaal begon: balletschool Chopiniana in Zonhoven. Hier volgde Hanne als zesjarig meisje balletles bij Ingrid Ceelen. Meer dan dertig jaar later geeft Mevrouw Ceelen nog altijd balletles en ziet het schooltje er nog helemaal hetzelfde uit. “Een klein talentje”, zo herinnert Mevrouw Ceelen zich de piepjonge Hanne Decoutere.

  2. 2. Les Ballets de Monte-Carlo

    22 januari 2019 (50 minuten)

    Hanne droomt ervan om de balkonscène uit de balletklassieker Romeo en Julia te dansen, in de beroemde versie van Jean-Christophe Maillot, choreograaf-directeur van Les Ballets de Monte-Carlo. Of ze dat stuk ook zal mogen dansen, kan alleen Maillot in eigen persoon beslissen. Hanne reist naar Monaco om kennis te maken met Maillot en zijn dansgezelschap van wereldniveau, en om hem te vragen of ze zijn ‘Roméo et Juliette’ mag dansen.

  3. 3. Wie Ballet Zegt, Zegt Pointes

    29 januari 2019 (50 minuten)

    Na drie maanden trainen heeft Hanne een eerste test doorstaan. Ze heeft met succes een solo gedanst op de jaarlijkse dansvoorstelling van de school van haar coach Geneviève Van Quaquebeke. Een paar dagen later volgt een tegenslag. Hanne heeft kniepijn die maar niet weg wil gaan. Dokter Lagae, een kniespecialist die al een paar Rode Duivels heeft behandeld, is formeel: “We moeten je knie snel opereren. Je meniscus is gescheurd en dat geneest niet vanzelf.”

  4. 4. Pas de Deux

    5 februari 2019 (50 minuten)

    Na een lange en zware revalidatie van meer dan twee maanden kan Hanne weer dansen. Ze moet naar Monaco om te tonen waar ze staat, samen met haar danspartner Gabor Kapin, een Hongaarse danser van Ballet Vlaanderen die de rol van Romeo voor zijn rekening zal nemen. Dansen op pointes is al een grote hindernis voor Hanne en daar komt nu nog een extra dimensie bij: dansen met een partner.

  5. 5. Van Monaco naar Venetië

    12 februari 2019 (50 minuten)

    Om de balkonscène uit Romeo en Julia te mogen dansen in de versie van Les Ballets de Monte-Carlo, moet Hanne een 'go' krijgen van de choreograaf die deze bewerking in 1996 creëerde: Jean-Christophe Maillot. Dus zakt Hanne met haar danspartner Gabor af naar Monaco. Ze gaan hun passage uit het ballet dansen voor Jean-Christophe Maillot. Hij en niemand anders moet Hanne de toestemming geven om de rol te dansen.

  6. 6. D-Day

    19 februari 2019 (50 minuten)

    Dinsdag 12 februari is D-Day: het dansgala in Concertgebouw Brugge. In de laatste aflevering van Hanne danst zien we hoe Hanne de laatste weken in de aanloop naar de dansvoorstelling beleeft. Daarnaast bevat de aflevering ook een verslag van het slotoptreden zelf. Mag Hanne uiteindelijk het stuk uit Romeo en Julia dansen op pointes? Houdt haar geteisterde rechterknie het tijdens het alsmaar intensere trainingsritme? Blijft ze de stress de baas?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Wat is dat toch met die presentators die plots zelf in de picture willen staan? Na Ruben Van Gucht, Maarten van Gramberen en Thomas Vanderveken is het nu de beurt aan Hanne Decoutere.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.