menu
Mijn Series +

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (2019)

mijn stem
3,18 (48)
48 stemmen

Nederland
Komedie / Drama

ontwikkeld door Ingmar Menning
met Jennifer Hoffman, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge

De Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven, dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen, maken vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' het haar echter niet makkelijk.

  1. Safety First
  2. Gezien als Meisje
  3. Fons de Poel
  4. Jezus in Je Hart
  5. Genocide-hoed
  6. Korte Rondjes
  7. Witte Puntjes
  8. Harakiri
  9. Lievelingsjuf
  1. De Luizenmoeder Special (special)
zoeken in:
avatar van The Oceanic Six
3,5
''Oh, Maledive. Je lijkt wel een moffenhoer..''


avatar van 3 2 1 cut
"Smeer wat rond haar anus en haar kutje, dat zijn broeierige plekjes..."


avatar van 3 2 1 cut
Aflevering van vandaag: geniale opening !! Heel The Passion en Claudia de Breij op de hak genomen in 4 minuten: “Kruisig Hem !”, “Kruisig Hem !”.

De debilisering van het Paasverhaal met allerlei afzeikliedjes..

avatar van The Oceanic Six
3,5
Vond de aflevering qua humor wel sterk. De opening met Jezus aan het kruis was zo heerlijk fout.
Het Islamitische stel dat Moroccan Munt thee aan krijgt geboden. Anton die benoemt dat Harikiri met zwaarden is....en niet met bomgordels. Turkse Tarkan-muziek op de achtergrond van het feestje.

Maar het dramagedeelte vond ik een beetje zwak. Ongeloofwaardig hoe Volkert door een loze beschuldiging zo handelt en hoe die 2 roddelmoeders zonder wederhoor alles maar beweren. Ook vreemd dat Hannah direct al de schuld krijgt zonder even navraag te doen. Het tekent natuurlijk wel de roddelcultuur op een school, maar het past niet zo goed bij deze luchtige serie. Het leek een beetje geschreven te zijn om Hannah en Volkert over 2 weken in de slotaflevering samen te laten eindigen. Anderzijds is dit hele scenario misschien wel realistischer dan ik denk in de metoo-beschuldig-wereld waarin we tegenwoordig leven.

Ennuh....Ramadamadoendan

avatar van 3 2 1 cut
Ergens herkenbaar wat The Oceanic Six zegt. Het is een overwegend humoristische serie en plots was daar die ‘wending’. Een aantal luchtige personages stonden plots in een heel ander serieus licht waarbij Anton dan nog erg zichzelf bleef als schlemiel. En toch is dit idd het #metoo sfeertje waar onze ‘luchtige’ maatschappij soms opeens in kan verkeren. En dan is het bloedserieus en worden mensen soms plots het slachtoffer van een heksenjacht. En het gebeurt hoor..

Het prettige herkenbare in deze serie is dat Juf Ank dan de stabiele nuchtere factor is en als oermoeder even meldt dat iedereen normaal moet doen. Heerlijk ! Daar mogen er veel meer van zijn/komen.

Ik vind trouwens dat Jennifer Hoffman zich behoorlijk goed revancheert met haar rol in serie 2. Waar ze in serie 1 steeds meer op de achtergrond leek te raken komt ze juist nu steeds weer meer naar voren. En dan kan je, in het dramagedeelte van deze aflevering, zien dat ze een sterke all-round actrice is.

Ja, ik ga dit steeds meer als één van de beste Nederlandse series vinden van de afgelopen 20 jaar (en ik heb er wat geprobeerd..) en dan niet alleen vanwege de humor maar om het nuchtere karakter wat hard nodig is in ons land.

avatar van Kos
1,0
Kos
Zo zie je maar, ik keek het gister weer eens min of meer gedwongen en was juist blij verrast met dat hysterische pedo verhaal. Zo achterlijk gaat het heleaas tegenwoordig op die scholen.

Al die middelbare school woordgrapjes waar Seth Gaaikema zich nog voor zou schamen als Ramadanmaardoenmaar waar iedereen elke aflevering weg mee loopt vind ik dan weer te suf.

avatar van 3 2 1 cut
Kos schreef:
Al die middelbare school woordgrapjes waar Seth Gaaikema zich nog voor zou schamen als Ramadanmaardoenmaar waar iedereen elke aflevering weg mee loopt vind ik dan weer te suf.

Het speelt zich dan ook af op een basisschool

avatar van Kos
1,0
Kos
Dus dan moet de humor ook basisschoolniveau zijn?

avatar van 3 2 1 cut
Kos schreef:
Dus dan moet de humor ook basisschoolniveau zijn?

Als de woordspinsels/grapjes voor een basisschool directeur worden verzonnen door de scriptschrijvers lijkt mij dat idd op basisschool niveau, ja. Als je dan zelf weer het middelbare Gaaikema schoolhumor als suf gaat omschrijven dan is dat natuurlijk weer een eigen interpretatie van het script. Soort systeemdenken.

Ik vond Gaaikema altijd meer gereformeerde predikantenhumor.

2,5
Seizoen 1 vond ik eerlijk gezegd eigenlijk alleen aflevering 1 en 2 echt leuk, daarna werd het steeds matiger.
Dit tweede seizoen vind ik echt heel erg zwak, de eerste vier, vijf afleveringen vond ik er totaal niets aan, de afgelopen twee afleveringen hebben zo hun momenten, maar het is toch allemaal vrij matig.
Vind ook de meeste personages steeds meer een karikatuur geworden, zeker dat schoolhoofd, waardoor het steeds flauwer en ongeloofwaardiger wordt.
Goede keuze om na dit seizoen te stoppen, het is duidelijk al weer over het hoogtepunt heen.


avatar van The Oceanic Six
3,5
Beetje een vreemde finale, nogal beladen en ook met een gigantisch open einde. Er zal heus nog wel een derde seizoen of desnoods een film volgen. Lijkt me prima, want ik vind de serie nog steeds leuk genoeg. Het middenstuk van seizoen 2 kende een paar zwakke afleveringen, maar overal het algemeen heb ik wel weer genoeg gelachen. Wel zijn de personages dit seizoen wat meer karikaturen geworden, nog meer dan in het eerste seizoen.

Maar dit seizoen heeft wel weer genoeg originele vondsten, zoals de Ramadamadoendan en uiteraard de snif, snif kinder-hiv (werkelijk briljante aflevering, dé allerleukste van dit seizoen) waardoor er weer genoeg over de serie kon worden gepraat. Maar ik vind de laatste 2 aflevering wel wat beladen (overigens waren dit geen slechte verhaallijnen hoor), wat iets minder goed bij de serie past en erger, de verhaallijnen zijn niet echt bevredigend afgesloten. Het verhaal rondom Volkert en het vermeende misbruik, de verliefdheid van Hannah naar Volkert, de crush van Nancy op Anton, het aangekondigde vertrek van Anton en Ank bij de basisschool, Volkert die Hannah in het fietsenhok benadert in de slotseconden...op deze manier maken de makers zich er wel een beetje te makkelijk vanaf. Uiteindelijk geef ik hetzelfde cijfer Dankzij Anton, Ank en de rest waren de afgelopen zondagavonden toch heel vermakelijk.

3,5*

avatar van Chelsea94
0,5
Totaal niet m'n ding.

2,5
De kennelijk laatste aflevering vond ik dan weer wel aardig en een stuk beter en interessanter dan bijna het hele seizoen, maar ik dacht tijdens het kijken dat er nog minstens één aflevering hierna zou gaan volgen (zie ook hier bij het aantal afleveringen),
maar vernam deze week in de media dat het de laatste aflevering betrof en dan is het toch wel heel onbevredigend afgesloten (voor mij als kijker, niet voor Anton en juffrouw Ank).
Wat een aanfluiting!

avatar van stinissen
3,5
stinissen (crew)
Complicatie was geniaal vooral het fietsenhok

avatar van joy4ever
3,0
Dat vond ik dan weer zo flauw..

Voor mij is het wel goed zo na twee seizoenen. Lekker mee stoppen. Het kan vanaf hier enkel nog maar bergafwaarts gaan.

avatar van The Oceanic Six
3,5
Er komt een film!

Leuk, maar zonder Diederik Ebbinge (Anton) is het wel de kerst die niet op de taart zit...
Hopelijk overtuigen ze hem ook nog mee te doen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:22 uur

geplaatst: vandaag om 17:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.