• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.301 stemmen
Avatar
 
banner banner

Classic Albums - Seizoen 10 (2011-2018)

3,58 6 stemmen

Show titel: Classic Albums

IMDb beoordeling: 8,4 (334)

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Nick De Grunwald

Met: Carly Simon, Martin Duffy en Peter Gabriel

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 6 mei 2011

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Classic Albums

Classic Albums is een documentaire serie over pop- en rock albums die beschouwd worden als de beste of meest kenmerkende albums van een bekende band of musicus of die een stadium in de muziekgeschiedenis illustreren. In de documentaires wordt de muziek ontleed door de muzikanten, producers en geluidstechnici om inzicht te geven in het ontstaan van het album.

Afleveringen Seizoen 10 (2011-2018)

  1. 1. Primal Scream: Screamadelica

    6 mei 2011 (1 uur)

    Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd. Velen kenmerken hun 'look and sound' als typisch voor het acid house tijdperk door de sfeer en gemoedstoestand van de vroege jaren negentig daarin te vangen. We zien hoe het album is ontstaan en hoe het opname proces is verlopen.

  2. 2. Peter Gabriel: So

    23 maart 2012 (1 uur)

    We zien hoe het album "So" van Peter Gabriël tot stand is gekomen. Hierdoor werd de ex-zanger van Genesis in één klap een mega popster in 1986.

  3. 3. The Who: Tommy

    9 november 2013 (1 uur)

    Het album Tommy van The Who wordt onder de loep genomen. Na een mindere periode in hun carrière en 3 singles die geen succes opleverden, zocht de band naar nieuwe ideeën om weer aan de top te komen en hun voortbestaan als band te waarborgen. Geïnspireerd door een Indiase geestelijke Meher Baba, creëerde Pete Townsend het karakter "Tommy", het dove en blinde jongetje. Het album werd meer dan 20 miljoen keer verkocht. De bandleden spreken over het maken van dit legendarische album en hoe het succes hun leven veranderde.

  4. 4. Carly Simon: No Secrets

    5 mei 2017 (1 uur)

    Carly Simon is een van de meest invloedrijke singer-songwriters van haar generatie. Samen met haar team onthult ze het creatieve proces achter haar album 'No Secrets', met daarop de wereldhit 'You're so Vain'. Daarnaast vertelt ze ook hoe haar persoonlijke leven haar muziek beïnvloed heeft. Naast interviews bevat deze documentaire een fragment van het concert waarop Taylor Swift samen met Carly Simon een nieuwe versie van 'You're so Vain' speelde en ze vertelt uitgebreid over haar passie voor dit nummer. Met medewerking van. Richard Perry, Klaus Voormann, Andy Newmark, Jimmy Ryan, Paul Buckmaster, Jacob Brackman en anderen.

  5. 5. Don McLean: American Pie

    8 december 2017 (1 uur)

    American Pie van Don McLean was zonder twijfel één van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrock-genre. Don McLean zelf vertelt in de documentaire over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

  6. 6. Amy Winehouse: Back to Black

    14 september 2018 (1 uur)

    Back to Black' is de plaat die van Amy Winehouse een internationaal icoon maakte en die onverwacht drie keer platina haalde en haar vijf Grammy's bezorgde, waaronder die voor Album van het Jaar. Er werden meer dan acht miljoen stuks van verkocht. We gaan terug naar de locaties waar de plaat werd opgenomen, zoals de Electric Lady Studios en de studio van Salaam Remi in Miami. Aan het woord komen niet alleen Mark Ronson en Salaam Remi, maar ook met de Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66713 stemmen

Amy Winehouse: Back to Black


avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

The Who - Tommy


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.