• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

Aquarius - Seizoen 1 (2015)

3,43 15 stemmen

Show titel: Aquarius

IMDb beoordeling: 7,0 (13.271)

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: John McNamara

Met: David Duchovny, Grey Damon en Claire Holt

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 28 mei 2015

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Aquarius

Aquarius vertelt het verhaal van een politieagent in Los Angeles in de late jaren 60. Hij doet onderzoek naar een kleine crimineel en sekteleider. Al snel komt hij erachter dat hij meer is dan een simpele crimineel en sekteleider (later zal blijken dat het om Charles Manson gaat). De undercoveractie gaat verder en de politieagent komt er samen met zijn partner achter dat Manson meerdere misdaden op zijn geweten heeft. Uiteindelijk weet het onderzoek te leiden tot de beruchte Tate-LaBianca moorden.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

  1. 1. Everybody's Been Burned

    28 mei 2015 (43 minuten)

    De zestienjarige Emma Karn is samen met haar vriendje Rick Zondervan op een feestje. Daar ontmoet ze een man die Charlie heet. De volgende dag belt haar moeder Grace LAPD- Detective Sam Hodiak op. Emma is die avond niet thuis gekomen. Hodiak belooft het te onderzoeken. Hij schakelt undercover agent Brian Shafe in.

  2. 2. The Hunter Gets Captured by the Game

    28 mei 2015 (43 minuten)

    Hodiak en Shafe onderzoeken een moord op een blanke vrouw in de wijk South Central. De wijk wordt voornamelijk bewoond door afro-amerikanen. Een van hen, Bunchy Carter, leider van de Nation of Islam, bemoeilijkt het onderzoek. Charlie dwingt Emma's vader Ken Karn hem te helpen contact te leggen met iemand in de muziekbranche.

  3. 3. Never Say Never to Always

    4 juni 2015 (43 minuten)

    De informant van Brian Shafe, Mike Vickery, is hoofdverdachte van de moord naar drugsdealer Art Gladner. Dit brengt Brian in moeilijkheden. Hodiak help hem en in ruil daarvoor gaat Shafe samen met agente Charmain Tully undercover bij de Manson familie. Via de motorrijder Roy komen ze bij de commune 'Spiral Staircase' van Charlie Manson.

  4. 4. Home Is Where You're Happy

    11 juni 2015 (43 minuten)

    Art Gladner's moord kan worden opgelost via zijn vrouw Lucille, die de nachtclub Peach Pussycat runt. Hodiak en Grace Krane gaan naar Charlie Mansons huis en brengen uiteindelijk Emma weer naar huis.

  5. 5. A Change Is Gonna Come

    18 juni 2015 (43 minuten)

    Een brand en moord in een kapsalon in South Central is de aanleiding tot nieuwe spanningen met de Black Panthers. Met hulp van Susan Atkins lukt het Emma om te ontsnappen en gaat terug naar Charlie Manson. Hodiak drinkt hierdoor teveel, gaat naar Charlie Manson en slaat hem in elkaar. Brian Shafe die samen met Jimmy 'Too' Butano Jr bij Manson is, voorkomt dat Hodiak Charlie vermoord.

  6. 6. A Whiter Shade of Pale

    25 juni 2015 (43 minuten)

    Shafe's vrouw en kind worden geïntimideerd. Hodiak besluit om de daders te vinden. Charmain behandelt een zaak van een mishandeling door een bekende USC football speler. Terwijl Charlie Manson herstelt, krijg hij van Jimmy 'Too' een pistool.

  7. 7. Cease to Resist

    2 juli 2015 (43 minuten)

    De acteur Raymond Novo wordt vermoord in de studio's van Paramount Pictures. Het onderzoek leidt naar een gay-bar. Brian Shafe gaat undercover maar moet stoppen met het onderzoek. Charlie Manson vraagt aan motorrijder Roy om wapens te kopen.

  8. 8. Sick City

    9 juli 2015 (43 minuten)

    Een vriendschappelijk onderzoek voor een pastoor loopt niet af zoals gehoopt. Charlie Manson krijgt bezoek van platenproducer Elliot Hillman. Als dit verkeerd uitpakt reageert Charlie zich af op zijn volgers. Ken Karn graaft zijn geheimen op.

  9. 9. Why?

    18 juli 2015 (42 minuten)

    Charmain is blij dat ze mee mag rijden met een patrouille in de wijk Watts. Haar blijdschap is van korte duur als haar partners koelbloedige worden neergeschoten. Het blijkt de eerste in een serie politieagent-moorden te zijn. Hodiak zoekt hulp bij Bunchy van de Black Panthers om samen de moordenaar te vinden.

  10. 10. It's Alright Ma (I'm Only Bleeding)

    25 juli 2015 (43 minuten)

    Nadat Sam Hodiak een LSD-trip heeft gehad, moet hij Joe Moran helpen door een moeilijke tijd heen te komen. Brian Shafe wint het vertrouwen van Guapo. En Charlie en zijn meisjes breken in, om Emma te testen.

  11. 11. Your Mother Should Know

    1 augustus 2015 (43 minuten)

    Bunchy schakelt Hodiak in om de moord op zijn jongere broer te onderzoeken, terwijl Shafe steeds meer het vertrouwen van Guapo wint. Emma, Sadie en Rick breken in om baby-spullen te stelen, waarbij de jaloerse Sadie een verrassing regelt voor Emma. Charlie Manson krijgt onverwachts bezoek van zijn moeder.

  12. 12. (Please Let Me Love You And) It Won't Be Wrong

    8 augustus 2015 (43 minuten)

    De undercover-actie van Brian in de gay-bar krijgt een vervolg, als Brian een man herkent die daar ook was. Elliot Hillman verschijnt bij Charlie Manson om een documentaire over hem te filmen. Emma zit nog steeds in de cel en Ken Karn heeft een groot probleem als Hal opeens voor zijn deur staat.

  13. 13. Old Ego Is a Too Much Thing

    22 augustus 2015 (43 minuten)

    Emma is op vrije voeten en keert terug naar de Manson familie. Sadie maakt Charlie blij door hem alsnog een baby te schenken. Het onderzoek naar de gay-bar-moorden krijgt een onverwachte wending. Ken Karn lost zijn probleem op.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66707 stemmen

Interessant gegeven maar omdat het soms te luchtig is toch mislukt, er had zo veel meer ingezeten als ze het serieuzer hadden aangepakt.


avatar van joolstein

joolstein

  • 9156 berichten
  • 7609 stemmen

Niet eens met Stinissen. Vond het juist een mooie sfeervolle serie. En ik kon geen komische noot vinden dus luchtig is het zeker niet. Het enige wat ik miste was iets meer aandacht voor de nieuwsfeiten. Daar kon wel meer mee worden gedaan. Aangezien er een tweede serie is besteld komt dat nog wel goed!


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66707 stemmen

Ieder zijn ding.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

  • 1314 berichten
  • 979 stemmen

Ik snap niet dat ze dan Charles Manson gebruiken maar dan van alles veranderen en bij verzinnen... Verzin dan gewoon een personage i.p.v. een echt bestaand iemand. Dat was juist 1 van de redenen dat ik ging kijken, omdat ik dacht dat het over Manson en the Manson family ging. Beetje jammer.


avatar van cor1946

cor1946

  • 1061 berichten
  • 1499 stemmen

Redelijk 1e episode , leuk om David te zien.


avatar van cor1946

cor1946

  • 1061 berichten
  • 1499 stemmen

Vind het een slechte serie, dat gelul en weinig actie tot nu toe. Dat gedoe met Manson vind ik helemaal niks. Ik denk dat ik afhaakt.


avatar van Killkong

Killkong

  • 155 berichten
  • 147 stemmen

Ik zie geen reden om de 2 seizoenen van deze serie apart te bespreken want seizoen 1 loopt draadloos over in seizoen 2.

In het begin had ik het een beetje moeilijk met de hoofdrolspeler, David Duchovny, omdat zijn kop me constant aan de X-Files (waar ik totaal geen fan van ben) deed denken.

Maar eens dat ik gewend was aan zijn rol als flik moet ik zeggen dat hij eigenlijk een sterke acteerprestatie neerzet.

Eigenlijk gaat het hoofdverhaal over "The Manson Family" en de opbouw van hun sekte met als climax de gruwelijke moordpartij.

Er spelen zich nog veel boeiende zijverhalen af, dit allemaal vermengd met wat er aan de hand was in de jaren '60.

Racisme, de Black Panters, de fascistoïde methodes van de veiligheidsdiensten, de hippies, de drugs, de moord op Martin Luther King en Bobby Kennedy,...

De serie wordt beter en beter naarmate ze evolueert.

Goede psychedelische soundtrack ook.

Zeker heen saai tijdverdrijf.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.