menu
Mijn Series +

Rond de Noordzee (2019)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Belgiƫ
Documentaire / Avontuur
Miniserie, 500 minuten

met Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callens

In 'Rond de Noordzee' vertrekt Arnout Hauben samen met Philippe Niclaes en Ruben Callens op een vijfduizend kilometer lange reis rond de Noordzee. Hij gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van die zee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Arnout brengt verhalen uit de ijstijd en de prehistorie, over de komst van de Vikingen en noodlottige superstormen en over nieuwe ideeën, handelswaar en ziektes die zich via de Noordzee hebben verspreid.

 1. Langs de Belgische Kust
 2. De Oversteek naar Engeland
 3. De Engelse Oostkust
 4. De Ruige Schotse Kust
 5. De Achterdeur van Europa
 6. Naar het Land van de Vikingen
 7. Met de Fiets naar Denemarken
 8. Door de Duitse Bocht
 9. Zeilen Langs de Wadden
 10. Terug naar huis!
 • volgende aflevering: dinsdag om 20:25 uur (aflevering 3, NPO 2)
zoeken in:
avatar van Dorstigjimmyke
Klinkt heel interessant. Vooral naar dat van die Vikingen kijk ik uit. Ten Oorlog vond ik heel sterke reeksen van Arnout Hauben. De helden van Arnout en Leve de zoo vond ik dan weer wat minder. Het onderwerp moet je ook liggen. Alleen jammer dat hij Jonas van Thielen niet meer meeneemt op zijn reizen. Dat vond ik een heel sympathieke figuur met de nodige humor. Het is een beetje zoals Pascal Braeckman bij reizen Waes. Ze geven toch een beetje pit aan de serie.

avatar van Esteban
Het opzet spreekt zeker aan, ik blijf kijken. Enkel het Man Bijt Hond gehalte mag van mij stilletjes verdwijnen. Dat haalt het niveau meteen naar beneden. Verhalen over oude dametjes hun honden, wannabe-priesters of Poolse optimisten, dat boeit mij niet. Daar hebben we elke werkdag Iedereen Beroemd al voor.

avatar van Dorstigjimmyke
Esteban.

Was het voor de rest wel iets? Vanwege avondschool en de champions league nog niet kunnen kijken.

avatar van Esteban
Laten we stellen dat het eigenlijk nog wat op gang moet komen, zoals ze dat dan zeggen. Buiten het opvulsel wat in de vorige post noemde, was het wel degelijk interessant hier en daar, maar misschien wat vluchtig. Het gaat niet de fantastische docu worden waar ik stiekem op hoopte, denk ik. Tenzij er een ommezwaai komt. Maar ik geef het voordeel van de twijfel.

avatar van Dorstigjimmyke
Heb toch afgehaakt. Wat aan de saaie kant. Die verhalen van die toevallige passanten kunnen mij veel te weinig boeien.

avatar van Esteban
Ik ga de docu ook laten voor wat het is. Een beetje een gemiste kans. Zoals eerder aangehaald, dat 'Iedereen Beroemd' gehalte is te hoog. Jammer.

avatar van AOVV
3,5
Ik ga de reeks toch blijven volgen, maar vind het tot nu toe ook geen hoogvlieger. Behalve de drone dan, af en toe.

avatar van AOVV
3,5
Toch wel een alleraardigste reeks; de aanhouder wint dus! Vooral in het middendeel zitten enkele fraaie afleveringen, al is het vooral de natuur die betovert. Aflevering 4 is daar het beste voorbeeld van; de Shetland- en Orkney-eilanden als setting is fantastisch, Fair Isle was zelfs uitnodigend om alles achter te laten en daarnaartoe te gaan!

Arnout Hauben brengt echter geen verrassingen, want de reeks ligt mooi in het verlengde van zijn eerdere reeksen. Een mooie mix tussen historie en couleur locale, soms zo aandoenlijk dat het wat ongemakkelijk wordt. Wat er nu wel bijkomt, is de interactie met zijn kompanen Ruben en Philippe, wat een vleugje jongensachtige feelgood-televisie toevoegt.

Volhouden is de boodschap dus, want na een paar aflevering komt het toch op gang. Sowieso ben je in zo'n reisprogramma voor een niet onaanzienlijk gedeelte afhankelijk van de omgeving.

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 22:19 uur

geplaatst: vandaag om 22:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.