• 10.793 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.476 stemmen
Avatar
 
banner banner

El Embarcadero - Seizoen 1 (2019)

3,94 34 stemmen

Alternatieve titel: The Pier

IMDb beoordeling: 7,1 (3.764)

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Esther Martínez Lobato en Álex Pina

Met: Álvaro Morte, Verónica Sánchez en Irene Arcos

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 18 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Movistar Series (Spanje)

  • On Demand:

  • myLum (Lumière) Bekijk seizoen 1 via myLum (Lumière)
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot El Embarcadero

Architect Alexandra wordt geconfronteerd met haar ergste nachtmerrie wanneer ze een telefoontje krijgt van de plaatselijke agent Conrado. Ze wordt gevraagd om het lichaam van haar man Oscar te identificeren, die gevonden is op een pier in het prachtige Albufera-landschap buiten Valencia. Zelfmoord? Hoe kan het zijn dat ze enkele uren geleden plannen voor hun toekomst hadden gemaakt? Maar het wordt alleen maar erger: Oscar leed een dubbelleven met een andere vrouw, Veronica. Wie is deze vrouw? Wie was de man van wie ze 15 jaar hield? En wat gebeurde er die fatale nacht op de pier?

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. Aflevering 1

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Politie-inspecteur Conrado belt Alex midden in de nacht om haar te vertellen dat ze de auto van haar man, Oscar, hebben gevonden met een lijk erin. Ze beweert dat haar man haar slechts een paar uur geleden vanuit Frankfurt heeft gebeld, maar Conrado wil dat ze meteen komt om het lichaam te identificeren. Als Oscar zijn telefoon niet beantwoordt, krijgen de ergste voorgevoelens vorm in haar gedachten. Voorgevoelens die een nachtmerrieachtige realiteit worden wanneer het lichaam op de vloer van het mortuarium in het district daadwerkelijk Oscar is. Alle indirecte aanwijzingen wijzen op zelfmoord. Onmogelijk, denkt Alex.

  2. Aflevering 2

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Ondanks de waarschuwingen van haar moeder en Katia, doorzoekt Alex Oscar's tweede mobiele telefoon. Ze plakt honderden foto's, video's en berichten aan de muur van haar appartement om het verborgen leven van Oscar te begrijpen. Hoewel ze de deal echt nodig heeft om het contract rond te krijgen gaat Alex terug naar de Albufera om te zoeken naar antwoorden...

  3. Aflevering 3

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Alex confronteert de beste vriend en collega van Oscar en komt erachter dat Oscar al 5 jaar geleden ontslagen is bij zijn beleggingsfirma. Veronica, Sol en hun geliefde nieuwe huurder Alexandra worden verrast wanneer Conrado opduikt en door Veronica wordt voorgesteld aan haar nieuwe huurder, "Martina".

  4. Aflevering 4

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Door steeds meer tijd door te brengen in de Albufera met Veronica en Sol, duikt Alex dieper en dieper in het vroegere leven van Oscar. Alex komt steeds meer te weten over de manieren waarop Veronica verschillende mensen betrokken heeft, waaronder Inspecteur Conrado zelf en de lokale visser Vicent. Maar kenden Veronica en Conrado ook van Oscar's witwaspraktijken en illegale belastingregelingen, die Alex heeft ontdekt in de e-mailcorrespondentie van Oscar?

  5. Aflevering 5

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Als Alex thuiskomt in Veronica’s huis ziet ze dat er is ingebroken. Inspecteur Conrado en Veronica merken echter op dat er geen waardevolle spullen zijn meegenomen. In de veronderstelling dat de inbraak iets te maken heeft met de dood van Oscar, verdenkt Conrado Vincent, de plaatselijke visser en vriend van Veronica en Oscar.

  6. Aflevering 6

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Alex gaat terug naar Valencia en sluit zichzelf op in haar appartement. Zelfs Katia kan haar niet bereiken, ook al heeft ze de handtekening van Alex dringend nodig onder het contract voor het wolkenkrabberproject. Na de inbraak in het huis van Veronica verschijnen er mysterieuze transacties op Oscar's bankaccount. Oscar's dood begint steeds minder op zelfmoord te lijken in plaats van moord...

  7. Aflevering 7

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Inspecteur Conrado vermoed dat Vicent iets te maken heeft met de dood van Oscar vanwege het laatste bericht dat hij achterliet op zijn voicemail. Vincent beweert echter niets te maken te hebben met de dood van Oscar. Alex en Conrado ontwikkelen echte sympathie voor elkaar, ze zijn immers allebei hun echtgenoten verloren door vroegtijdige dood. Maar de dood van Oscar is veel te recent en onopgelost voor Alex om meer te willen.

  8. Aflevering 8

    18 januari 2019 (47 minuten)

    Inspecteur Conrado laat Alex en Veronica weten dat er een sleutel ontbreekt aan de sleutelhanger van Oscar en waarschijnlijk gestolen is tijdens de inbraak. Hij vermoedt een verband tussen de inbraak en de transacties van Oscar in de laatste maanden voor zijn dood en het feit dat Oscar dronken werd gezien de nacht dat hij stierf. Veronica's vertrouwen in Alex lijkt eindeloos, en vice versa, behalve de grote leugen die de echte reden verhuldwaarom Alex in Albufera is. In een moment van diepste intimiteit kan Alex het niet langer volhouden: ze bekent aan Veronica dat ze de vrouw van Oscar is...

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Hier de eerste twee afleveringen van gekeken en tot nu toe vind ik het wel boeiend. Eigelijk hou ik doorgaans niet zo van spaanstalige series maar dit lijkt een uitzondering te gaan worden.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Inmiddels 5 afleveringen van gezien. Blijft boeiend en is gewoon tot nu toe een degelijke serie. Ik probeer elke dag 1 aflevering te kijken en niet meer dan dat want het spaanstalige kan ik niet te lang aanhoren, dat spaanstalige is voor mij een kleine storende factor.


avatar van 7 stars

7 stars

  • 64 berichten
  • 148 stemmen

Erg sensuele serie iets waarin die spaanse juist erg goed in zijn. Mij stoort de taal helemaal niet. Mooie serie waar taboes worden doorbroken zonder cliche's. Zelfde schrijvers als van "La casa de Papel" en zelfde acteur(de professor) en dat is de merken. Weer van een hoog nivo, die gasten hebben talent.

Open einde dus moet er wel een seizoen 2 komen. Ik kijk daar al naar uit maar eerst een nieuw seizoen van la casa de papel in 2019.


avatar van Ranne356_mm

Ranne356_mm

  • 1 berichten
  • 0 stemmen

Okee, ander geluid hier.

Ongeloofwaardig, krankzinnig verhaal rond domme, hysterische, onbetrouwbare mensen en één wijze boeddha-achtige hipster, maar allen, boven alles, volledig oninteressant.

Na twee episodes wens ik hen allen het aller-, allerbeste op die wonderlijke reis die leven heet.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Je moet denk ik ook de Spaanse cultuur een beetje in rekening nemen. Zelf zit ik na 4 afl. een beetje tussen de meningen in hier. Er zitten leuke en goede ideeën in / achter, maar het is vaak idd nogal ongeloofwaardig en hysterisch (maar dat zal ook weer met het Spaanse temperament te maken hebben). En onbetrouwbaar... daar zit telkens wel wat achter en die Veronica is dat zelfs helemaal niet, zoals ook een aantal anderen.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Uiteindelijk een mix van veel soap, drama en een beetje thriller plus wat gratuit naakt / softseks. Bevallige dames, dus da's fijn, maar dat het acteren me nou erg aansprak... De lijn van de depressieve cop was op zich ook wel interessant, maar zo'n scene bovenop de combine, nou nee.

Verder veel zeep zoals gezegd, met veel oog voor moderne toestanden, want je moet wel met de tijd mee, natuurlijk - is op zich ook helemaal niet erg. De 'conclusie' (die van Veronica) had nog wel enige impact, maar verder was het toch vooral heel rommelig en uiteraard druipend van het Spaanse temperament - dat laatste hoeft op zich niet zo'n probleem te zijn.

Als 'studiemateriaal' best interessant eigenlijk, maar als drama(/thriller)serie toch niet erg beklijvend. Seizoen 2 zou in januari al in de post-productie gezeten hebben (bron), terwijl bnnvara meldde dat de laatste afl. ook echt de laatste zou zijn...

Ik hou het op 2 à 2,5 sterren.

Moest ook af en toe denken aan Lucía y el Sexo (2001), terwijl ik die film niet eens gezien heb...


avatar van Swaan_mm

Swaan_mm

  • 1 berichten
  • 1 stemmen

Wat een rare reacties. Wat maakt het uit dat het een Spaanse serie is. Spaans is sowieso een mooie taal. Weer eens wat anders. Ik vond het een leuke spannende serie. Best goed geacteerd. Tijdens het verhaal bleef ik me afvragen wat er zou gaan gebeuren. Daardoor goed opgezet.

Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Hopelijk komt er een vervolg aangezien het open eind. Persoonlijk vind ik dit minder leuk, omdat het lang kan duren, dan ben ik wel weer kwijt hoe het ook al weer ging... Liever een langere serie met 1 seizoen.


avatar van quikfit_mm

quikfit_mm

  • 25 berichten
  • 515 stemmen

Ik sluit me volledig aan bij Ranne356...een slaapverwekkende serie,hier ook na twee afleveringen de pijp aan Maarten gegeven.


avatar van scherpschutter

scherpschutter

  • 48 berichten
  • 71 stemmen

De eerste paar afleveringen zijn best aardig, omdat het zwaartepunt daarin ligt op de wanhoop van de weduwe die ontdekt dat haar overleden echtgenoot (die zelfmoord zou hebben gepleegd) er een tweede vrouw op nahield, met wie hij zelfs een kind had. Als echter de thrillerelementen de overhand nemen (als die man geen zelfmoord heeft gepleegd, wat is er dan wel gebeurd?) wordt het drama meer een melodrama, met een aantal ongeloofwaardige en/of soapopera-achtige ontwikkelingen, en wordt het geheel ook – vreemd genoeg – minder spannend. Uiteindelijk stevenen we ook nog af op een halfopen einde, dat lijkt te zijn verzonnen met het oog op een eventueel vervolg (en inderdaad: er werd een tweede reeks gedraaid).

De fotografie (met name van het natuurgebied Albufera) is wel erg fraai en de twee dames mogen er ook zijn, wat de talrijke seksscènes aangenaam om naar te kijken maakt.

**½ uit 5


avatar van Boenga

Boenga

  • 2454 berichten
  • 1425 stemmen

Meeslepende combinatie van drama, love story en thriller.

Het verhaal is prima uitgewerkt, met op tijd en stond de nodige wendingen en verrassingen. De vele flashbacks - iets waar ik meestal niet van hou - zijn heel duidelijk en zorgen nergens voor verwarring. Het wordt allemaal mooi in beeld gezet, en bovendien is er een uitstekende cast - met een extra pluim voor het jonge meisje dat de dochter van Oscar speelt.

De personages zijn vaak een beetje karikaturaal - de emotionele weduwe, de macho flik die z'n leven gebeterd heeft, de supertolerante hippiedame die buiten de stad in een oude boerderij woont... - en er zijn leugens en dubbele levens die jarenlang verborgen blijven. Toch vind ik het reality gehalte best wel oké. Ik had nergens het gevoel van 'wat voor onzin is dat nu weer'.

Nogal wat bloot en vrijpartijen: dàt is best wel vaak gewoon overbodig - om extra kijkers te lokken ? Schrap daar de helft van, en het had met zeven afleveringen gekund.

En het einde, dat had toch nog net iets minder open mogen zijn. Direct naar seizoen 2 dus.

4*


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.