• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.424 stemmen
Avatar
 
banner banner

The 100 - Seizoen 6 (2019)

3,05 63 stemmen

Alternatieve titel: The Hundred

IMDb beoordeling: 7,6 (274.570)

Afleveringen: 13

Speelduur: 8 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg

Met: Eliza Taylor, Bob Morley en Marie Avgeropoulos

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 30 april 2019

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The 100

Deze show vindt plaats 100 jaar in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten wegens radioactiviteit. De laatste overlevende mensen leven in de Ark in een baan om de planeet, maar de Ark heeft niet het eeuwige leven. Dus pakt het repressieve regime 100 overbodige jeugddelinquenten op, en stuurt ze naar de Aarde om te zien of de planeet nog bewoonbaar is.

Afleveringen Seizoen 6 (2019)

  1. 1. Sanctum

    30 april 2019 (41 minuten)

    Na een cryo-slaap van een eeuw beginnen de overlevenden de wonderen en de raadselachtige gevaren van hun mysterieuze nieuwe thuis te verkennen: de planeet Alpha.

  2. 2. Red Sun Rising

    7 mei 2019 (41 minuten)

    Het plan van Clarke en Bellamy om de verduistering te overleven mislukt al snel. Raven heeft hulp van Diyoza nodig om een aanval aan boord van de Eligius IV te stoppen.

  3. 3. The Children of Gabriel

    14 mei 2019 (41 minuten)

    Clarke probeert diplomatiek om te gaan met de behoedzame leider van Sanctum. Buiten de barrière vormt een mysterieuze groep overvallers een bedreiging voor het schip.

  4. 4. The Face behind the Glass

    21 mei 2019 (41 minuten)

    De mysterieuze vernieuwingsviering in Sanctum lijkt een nieuwe start voor Clarke en de anderen, maar er wacht een nare verrassing. Octavia plant een gewaagde ontsnapping.

  5. 5. The Gospel of Josephine

    28 mei 2019 (41 minuten)

    Jordan houdt vast aan zijn vermoedens. Josephine wil de zorgwekkende plannen van de Primes doordrukken. Tijdens hun vlucht stuiten Diyoza en Octavia op een nieuw gevaar.

  6. 6. Memento Mori

    11 juni 2019 (41 minuten)

    Murphy en Abby overwegen verleidelijke aanbiedingen van Josephine. Diyoza en Octavia vinden een cryptische aanwijzing en Madi's visioenen nemen een duistere wending.

  7. 7. Nevermind

    18 juni 2019 (41 minuten)

    Clarke moet afrekenen met haar herinneringen en vecht tegen de overheersing door Josephine in de dromerige arena van haar geest.

  8. 8. The Old Man and the Anomaly

    25 juni 2019 (41 minuten)

    Diyoza en Octavia volgen Xavier tot in het duistere geheim van Gabriel. Raven spreekt Abby aan op haar plan om Kane te redden. Murphy's deal eindigt in een krachtmeting.

  9. 9. What You Take with You

    9 juli 2019 (41 minuten)

    Bellamy probeert onderhandelingen met Gabriel aan te knopen. Kane neemt een grimmige beslissing. Octavia wordt geconfronteerd met haar eigen slechte geweten.

  10. 10. Matryoshka

    16 juli 2019 (41 minuten)

    Er broeit een revolutie tegen de Primes die Kane willen wreken. Als het lichaam dat ze delen, bijna doodgaat, vechten Clarke en Josephine voor hun leven.

  11. 11. Ashes to Ashes

    23 juli 2019 (41 minuten)

    Clarke en Gabriel bedenken een riskant plan om paniek te zaaien in Sanctum. Echo vertelt Ryker over haar verleden. Octavia probeert het goed te maken met Bellamy.

  12. 12. Adjustment Protocol

    30 juli 2019 (41 minuten)

    Terwijl er buiten Sanctum een aanvalsmacht bijeenkomt om meer naamdagmoorden te voorkomen, doet Clarke zich voor als Josephine om zo het schild omlaag te krijgen.

  13. 13. The Blood of Sanctum

    6 augustus 2019 (41 minuten)

    Gabriel en de rest vechten tegen de overgebleven ware gelovigen in Sanctum. Clarke probeert te voorkomen dat de Primes met het ruimteschip Eligius IV ontsnappen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

  • 1314 berichten
  • 979 stemmen

Het aankomende 7e seizoen zal het laatste zijn


avatar van Joy4ever

Joy4ever

  • 4358 berichten
  • 1576 stemmen

Ik stop ermee. Ik vond S5 al bijzonder matig (behoudens de sterke slotaflevering dan) maar met S6 kan ik mijn aandacht er al helemaal niet meer bijhouden. Jammer.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

  • 1152 berichten
  • 2044 stemmen

Tja, het beste is er wel af nu na 6 seizoenen. Ik denk dat 't verstandig is dat ze na het volgende seizoen stoppen dan is het nog een enigszins waardig einde.


Seizoen 6 vind ik bijzonder slecht ten opzichte van het vorige seizoen. De relatie tussen Clarke en Madi is ook echt enorm storend, de koek is wel echt op voor deze serie. Het wordt nu allemaal te feministisch en dan weetje dat het een klote serie aan het worden is. Seizoen 7 laat ik ook zeker links liggen. Als ze naar seizoen 4 waren gestopt had het echt een waardig einde.


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

  • 37 berichten
  • 52 stemmen

De koek is overduidelijk op. Het wordt nu wel allemaal een beetje iets te veel van het goede.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

  • 4960 berichten
  • 2212 stemmen

Tsja...

The 100 had altijd al zo zijn ups en downs, maar ik heb van de eerste vier seizoenen goed kunnen genieten, met seizoenen 2 en 3 als hoogtepunt. In seizoen 5 ging de serie pas voor het eerst echt onderuit door wéér voor een herhalingsoefening te kiezen en het karakter van bepaalde personages om zeep te helpen.

Seizoen 6 begint hoopvol. Er lijkt daadwerkelijk voor een andere insteek te worden gekozen en dat is precies wat deze serie baat bij had (nou ja... eigenlijk had de serie er vooral baat bij gehad als er inmiddels een einde aan gebreid was, maar soit). Uiteindelijk blijkt dat een beetje een façade. De Primes blijken immers wederom niet veel meer dan weer een nieuwe groep vijanden voor... Wonkru, moeten we ze nog steeds noemen? Al moet ik het dit seizoen nageven dat er over het algemeen wel een iets andere sfeer hangt door de nieuwe locatie. In dat opzicht zou je dit wel verfrissend kunnen noemen.

Jammer dus dat dit seizoen verder wederom veelal teleurstelt. Er worden wederom een hoop nieuwe personages, achtergrondverhalen en regels geïntroduceerd, waarvan ik meer dan de helft alweer vergeten ben. Een deel is interessant, een deel absoluut niet. Met name richting het einde gaat de serie bij vlagen veel te veel 'over the top', soms zelfs dusdanig dat het bijna lachwekkend wordt. Uiteraard gaat ook een aanzienlijk deel van het seizoen op aan het tot inkeer moeten komen van Octavia, nadat ze in het vorige seizoen veranderde in een koelbloedige massamoordenaar. Dit personage is gewoon écht klaar, maar kennelijk zijn de makers het me oneens getuige de seizoensfinale. Ik stoor me er in ieder geval ontzettend aan dat ze nog steeds in deze serie rondloopt en al helemaal dat de kijker haar nu weer sympathiek moet gaan vinden. Het is daarentegen jammer dat Kane en Abby, die zeker de kwaliteit van de serie ten goede kwamen, het toneel moeten verlaten. Met name Abby komt er wat bekaaid vanaf.

Wel kan ik nog een compliment kwijt aan Eliza Taylor. De dubbelrol die ze hier op zich neemt komt best goed uit de verf. Ook Richard Harmon heeft wel een positieve ontwikkeling laten zien tijdens deze serie. Lindsey Morgan en Bob Morley blijven ook wel leuk, maar hun personages krijgen niet zo veel te doen. Het zijn allemaal geen grootste acteurs, maar ze houden zich goed staande met dit materiaal. Visueel is met name de eerste aflevering (en de intro van iedere aflevering) erg sterk. De nieuwe planeet biedt mogelijkheden voor het slotseizoen.

Het moge duidelijk zijn: ik kijk deze serie eigenlijk alleen nog omdat ik inmiddels vertrouwd ben geraakt met de personages. Nu een groot deel van mijn favoriete personages echter is weggevallen en het duidelijk is dat de schrijvers er moeite mee hebben om met iets nieuws te komen, is het de vraag of deze serie nog een bevredigend slotstuk kan voortbrengen. Ik ga het uit nieuwsgierigheid (en voor het gevoel van 'afsluiting') in ieder geval zeker proberen. Ik gun de serie een mooie finale, maar zou liegen als ik zou zeggen dat ik er vertrouwen in heb.

2,5*


avatar van Septua

Septua

  • 58 berichten
  • 235 stemmen

Wat een matig, over de top en ongeloofwaardig plot in dit seizoen. Het begint met zoveel potentie en vervolgens komt er een draai aan dat zo kinderlijk is. Het niveau zakte enorm in nadat Josephine Clarke overnam. Gevechten in het onderbewustzijnde.. Een bibliotheek in je hoofd? Waar zijn wij mee bezig, zo kinderachtig geschreven..


avatar van Gish

Gish

  • 1367 berichten
  • 6491 stemmen

Bizar 6e seizoen, andere verhaallijn, maar de fantasie slaat wel erg op hol hier. Het verhaal heeft veel vaart, maar verliest gedurende het seizoen aan geloofwaardigheid. Het moet niet gekker worden. Nog één seizoen dat zit het er op. Ze hadden na seizoen 5 moet afronden.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.