menu
Mijn Series +

Trafiek Axel - Seizoen 1 (2019)

mijn stem
geen stemmen

Belgiƫ
Documentaire / Reality

met Axel Daeseleire

Axel Daeseleire onderzoekt zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. Voor grof geld en met de juiste contacten is alles mogelijk, regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol. Trafiek Axel legt maatschappelijke en ethische kwesties bloot, die telkens journalistiek onderbouwd worden. Axel neemt ruim de tijd om mensen uitgebreid te spreken en pertinente vragen te stellen. Even belangrijk als het blootleggen van de praktijken, is begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie zijn de winnaars en wie de verliezers? Wie wordt er rijker van en ten koste van wie?

  1. Axel Koopt een Kind
  2. Axel Koopt een Dier
  3. Axel Koopt een Vrouw
  4. Axel Koopt een Orgaan
  5. Axel Koopt een Lichaam
  6. Axel Koopt een Identiteit
  7. Compilatie
zoeken in:
avatar van Dorstigjimmyke
geplaatst:
Niet erg origineel die aflevering over steroïden. Is natuurlijk al vaker gebeurd.

avatar van Esteban
geplaatst:
De kloof tussen de promotie voor deze reeks en wat het werkelijk brengt, kan haast niet groter zijn. De affiche wekt de indruk dat Axel redder in nood is voor dit kind. In werkelijkheid gaat de reporter in hem enkel en alleen voor zijn verhaal en verdwijnt hij opnieuw wanneer het serieus begint te worden. En de gevolgen van zijn acties?

Enfin, niets mis met zo'n concept, maar verkoop het dan niet op dergelijke wijze. De laatste twee episodes zijn al tientallen keren eerder gedaan en wijken ook nogal af van zijn Trafiek-verhaal. Dubbel gevoel bij dit programma.

avatar van Dorstigjimmyke
geplaatst:
Eigenlijk zijn het allemaal onderwerpen die al 'tig' keren aan bod zijn gekomen. Hij speelt het op safe. Natuurlijk zijn er altijd wel wat risico's aan deze zaken, maar het is niet dat Axel zelfs maar het randje opzoekt.

avatar van Esteban
geplaatst:
Akkoord, je hebt gelijk dat ál die onderwerpen ergens wel al eens aan bod gekomen zijn. Maar 'Axel koopt een kind / vrouw / orgaan' hebben we in een productie uit eigen land nog nooit op deze manier gezien. Het zélf effectief doen, zo'n persoon of deel er van bestellen, en het hele traject aan de kijker van dichtbij laten zien tot op dat punt, dat is iets nieuws. (Dat 'voordeel' hebben de twee laatste afleveringen niet.) Maar wanneer de deal rond is en er tot de laatste actie overgegaan moet worden, verdwijnt Axel. Uiteraard, begrijpelijk, je kan dit niet effectief gaan doorvoeren. Maar ik vraag mij af of dit helemaal verantwoord is? Wat zijn de gevolgen van zijn daden? We horen daar op het eind ook niets meer over. Ik heb daar toch veel vragen bij.

avatar van Dorstigjimmyke
geplaatst:
Esteban

Daar kan ik je alleen gelijk in geven. Je zei het ook al bij Reizen Waes dat de Vlaamse kijker deze onderwerpen nog niet kent. Dat is in dit geval ook misschien wel. Ik wil niet uit hoogte doen, maar ik kijk ook veel internationale documentaires en dan ken je de eerste 4 onderwerpen wel. Dat van die steroïden is wel al vaker in Vlaanderen op TV geweest.

avatar van Esteban
geplaatst:
Inderdaad, dat is wat ik bedoel. Ik heb dat ook al in Engelstalige docus gezien, maar ook nog niet op deze manier. De laatste twee episodes zijn inderdaad al door VRT en VTM gedaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:11 uur

geplaatst: vandaag om 11:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.