• 10.798 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.940 stemmen
Avatar
 
banner banner

MotherFatherSon - Seizoen 1 (2019)

3,54 13 stemmen

Show titel: MotherFatherSon

IMDb beoordeling: 6,8 (4.016)

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 11 minuten

Ontwikkeld door: Tom Rob Smith

Met: Richard Gere, Helen McCrory en Billy Howle

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 6 maart 2019

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot MotherFatherSon

De dertigjarige Caden leidt een krant die in handen is van zijn Amerikaanse vader Max, een mediatycoon. Caden is voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden en één van de machtigste mannen ter wereld te worden. Maar wanneer Caden’s zelf-destructieve levensstijl uit de hand loopt, wordt hij een ernstige bedreiging voor de toekomst van de familie en het media-imperium.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. Aflevering 1

    6 maart 2019 (53 minuten)

    Max, een Amerikaanse mediatycoon, volgt de Britse politiek op de voet. Zijn ex-vrouw Kathryn heeft geen contact meer met Max en werkt in de daklozenopvang. Hun zoon Caden geeft leiding aan The National, de belangrijkste Britse krant van Max. De hooggespannen verwachtingen van zijn vader vormen voor hem een nauwelijks te dragen last. De vraag is hoe lang hij het hoofd nog boven water kan houden

  2. Aflevering 2

    13 maart 2019 (54 minuten)

    Caden is opgenomen in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven. Langzaam maar zeker wordt meer duidelijk over de relatie tussen Max en Kathryn. Het gevecht om de voogdij over Caden zal niet lang op zich laten wachten. Of het media-imperium van Max door alle ophef zal worden geraakt, lijkt zeker. De kans dat Caden onbeschadigd uit zijn coma zal ontwaken, wordt steeds kleiner.

  3. Aflevering 3

    20 maart 2019 (54 minuten)

    Caden is overgeplaatst naar een militair revalidatiecentrum, waar hij basisvaardigheden zoals praten en lopen weer opnieuw moet leren. Terwijl Kathryn haar zoon bijstaat, is Max om zakelijke én persoonlijke redenen in Mexico. Caden, die hunkert naar zijn vaders erkenning, heeft ondertussen de grootste moeite om zijn situatie te accepteren.

  4. Aflevering 4

    27 maart 2019 (54 minuten)

    Nu Caden weet dat hij niet mag terugkeren bij de krant van zijn vader, takelt hij zienderogen af. Zijn moeder is de wanhoop nabij en vraagt een oude vriend om hulp. Terwijl de aanstaande verkiezingen het land in tweeën splijten, treft Max de zittende premier en diens rivale. Wie hij besluit te steunen, kan het verloop van de verkiezingen bepalen.

  5. Aflevering 5

    3 april 2019 (54 minuten)

    Op verzoek van Kathryn en Caden komt Max naar het huis om met z'n drieën het gesprek aan te gaan. Terwijl Kathryn en Caden de confrontatie willen aangaan, wil Max dit gesprek het liefst vermijden, wetende dat er hierna geen weg terug meer is. Wat volgt, is een zinderende ontmoeting. Al snel wordt duidelijk hoezeer Max werd gevormd door zijn eigen vader, en hoe pijn van vader op zoon kan worden doorgegeven.

  6. Aflevering 6

    10 april 2019 (54 minuten)

    Alle betrokkenen maken zich op voor de strijd. Orla waarschuwt Caden dat een geheim uit haar verleden weleens grote gevolgen voor hem kan hebben. Caden wil eindelijk zijn verhaal vertellen, tot groot genoegen van Maggie, maar Max is minder gecharmeerd van Cadens voornemen. Terwijl Max de bezem door zijn kranten wil halen, wordt de dreiging van Kathryn en Caden steeds reëler.

  7. Aflevering 7

    17 april 2019 (54 minuten)

    Na de aanslag op de zoon van de premier wordt er al snel met een beschuldigende vinger gewezen naar Max en zijn kranten. De spanningen nemen toe in Groot-Brittannië en de sfeer wordt grimmiger. Ondertussen heeft Orla het moeilijk in de revalidatiekliniek, en probeert Caden haar te helpen. Max lijkt eieren voor zijn geld te willen kiezen, met als gevolg dat Kathryn voor een dilemma komt te staan.

  8. Aflevering 8

    24 april 2019 (54 minuten)

    Voor Caden breekt het moment aan dat hij de revalidatiekliniek kan verlaten, maar hij beseft dat de strijd tegen de verslaving dan pas echt begint. Kathryn wikt en weegt over het aanbod dat Max haar heeft gedaan. Ze weet dat Max op die manier hoopt dat Caden zal zwijgen. De verkiezingen staan voor de deur, en Angela Howard staat er goed voor. Of dat goed nieuws is, is maar zeer de vraag.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

  • 467 berichten
  • 0 stemmen

Richard Gere in een serie. Dat is iets wat niet vaak voorkomt. Wil deze wel even checken.


avatar van kelama3

kelama3

  • 343 berichten
  • 179 stemmen

Ik geef nog geen sterren omdat ik pas 5 afleveringen heb gezien, de rest staat er nog niet op...

Maar wat een serie zeg!

Richard Gere: altijd sterk, altijd kwaliteit!

Helen McCrory : Ken ik natuurlijk van Peaky, hele goede actrice! (Al erger ik me constant kapot aan haar pruillip, vreselijk!)

En dan Billy Howle.... Ik ken heel die man niet maar pfff wat een topacteur !! Daar gaan we zeker weten meer van horen/zien!

I'm impressed

Ook het verhaal pakte mij gelijk.

Een serie over macht, het hebben ,het geven, of ontnemen, wat het met je doet, en wat het met anderen doet.

Het voelt als een lange onverwacht goede film.

Telkens komt er weer iets bovendrijven, of sta je versteld en vraag je je toch bepaalde dingen af, dat maakt me zo nieuwsgierig naar de rest, kan niet wachten!!


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

  • 187 berichten
  • 141 stemmen

Ik heb er pas één aflevering op zitten en is idd 'as advertised'. Ik knapte aanvankelijk ook af op de moeder, maar wat speelt die goed. Gaandeweg pakt ze me hélemaal in.

Sublieme dialogen in intense, verhitte scènes… dat belooft.


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

  • 187 berichten
  • 141 stemmen

Ik betrap mezelf er nu wel op dat ik het toch stilaan welletjes begin te vinden. De parallellen naar het 'echte leven' zijn ook wat opzichtig. Té opzichtig voor mij, hoewel je natuurlijk altijd kan tegenwerpen dat Trump, Bolsonaro, Duterte en ga zo maar door het minstens even bont durven te maken…

Ook de opvoeding van Max (aflevering 4 denk ik) was er echt over, leek wel een kwade versie van Sjakie in de Chocolade-(Staal-)fabriek. Sta voor de laatste aflevering, nu maar hopen dat het een beetje bevredigend afgerond wordt en geen open einde met een stupide cliffhanger die ons moet meetrekken naar… Seizoen 2!

Vind het acteren wel redelijk sterk. Gere is goed gecast als griezel, McCrory is top, Billy Howle is een openbaring, zijn vriendinnetje Orla ook trouwens…


avatar van Suitehome

Suitehome

  • 577 berichten
  • 399 stemmen

Na een sterk en verrassend begin, zakt dit familiedrama ver weg in het moeras van corruptie, intimidatie en machtsmisbruik. Of erger. Het verhaal gaat over een kranten- en staalmagnaat (Gere) die zoonlief (Howle) een deel van zijn mediabedrijf heeft toevertrouwd. En dat loopt niet helemaal lekker. Hoewel ik de serie zeker niet slecht vond, zwabbert het scenario alle kanten op. We kijken sinds Berlusconi, Trump en Ailes (The Loudest Voice, topserie) nergens meer van op, hier ontbreekt de focus. Howle speelt de pannen van het dak, McCrory en Gere kunnen mij niet overtuigen. Voor wie denkt, mijn familie zit vol rare snuiters, dat kan niet erger: kijk naar deze serie. Alle anderen suggereer ik graag The Split of S1 van Thicker Than Water.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.