• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.301 stemmen
Avatar
 
banner banner

Euphoria - Seizoen 1 (2019-2021)

4,05 174 stemmen

Show titel: Euphoria

IMDb beoordeling: 8,3 (238.072)

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Sam Levinson

Met: Austin Abrams, Alexa Demie en Jacob Elordi

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 16 juni 2019

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Euphoria

Euphoria’ vertelt het verhaal van de 17-jarige Rue, die na een overdosis haar zomer doorbrengt in rehab maar terugkeert naar school zonder enige intentie om clean te blijven. Niet dat Rue geen andere persoon wil zijn. Ze kán het gewoon niet. Wanneer ze Jules ontmoet, een transgender meisje dat net naar haar dorp verhuisde, maakt zij een grote indruk op haar leven.

Afleveringen Seizoen 1 (2019-2021)

  1. 1. Pilot

    16 juni 2019 (53 minuten)

    De zeventienjarige Rue keert terug thuis uit het afkickcentrum zonder plannen om clean te blijven. Ze ontmoet Jules, een nieuwkomer in de stad, op een feestje in het huis van McKay. Nate frustreert McKay als McKay interesse toont in Cassie. Nate en Maddy, die weer eens uit elkaar gegaan zijn, proberen elkaar jaloers te maken. Ondertussen komt Kat onder druk om iets te verliezen.

  2. 2. Stuntin' Like My Daddy

    23 juni 2019 (1 uur en 01 minuut)

    Op de eerste schooldag is Rue opgetogen over haar nieuwe vriend Jules, maar heeft ze moeite om het verleden achter zich te laten en brengt ze zichzelf in de problemen bij Fezco. Nate raakt geobsedeerd door Tyler, de scharrel van Maddy, terwijl hij terug bij Maddy probeert te komen. Kat komt erachter dat een video van haar online is boven komen drijven. McKay reageert zijn studiestress af op Cassie.

  3. 3. Made You Look

    30 juni 2019 (56 minuten)

    Kat besluit webcammen te proberen en heeft haar eerste sessie. Jules valt voor een jongen online en vraagt Rue om haar te helpen wat naaktfoto’s te nemen. Maddy vindt iets aparts op de telefoon van Nate. Cassie en McKay brengen het weekend door op zijn school en gaan naar een feestje van de studentenvereniging waar hij wordt ontgroend. Rue wordt op NA geconfronteerd over haar leugens.

  4. 4. Shook One Pt. II

    7 juli 2019 (55 minuten)

    Rue probeert clean te raken voor Jules en begeleidt Gia op het carnaval. Jules komt Cal tegen met zijn familie. Cassie en Mandy, geïrriteerd door hun vriendjes, besluiten om samen Molly te doen. Kat trekt op met Ethan totdat ze een situatie verkeerd beoordeelt. Nate laat zien wie hij werkelijk is.

  5. 5. '03 Bonnie and Clyde

    14 juli 2019 (53 minuten)

    In de nasleep van het carnaval krijgen Maddy en Nate te maken met een politieonderzoek. Jules begint zich onder druk gezet te voelen door haar rol in de onthouding van Rue. Kat negeert een verwarde Ethan en omarmt haar nieuwe levensstijl. Cassie probeert afstand te nemen van Daniel en zich te richten op haar relatie met McKay. Cal maakt zich zorgen over de gevolgen van zijn acties voor zijn zoons.

  6. 6. The Next Episode

    21 juli 2019 (50 minuten)

    Op Halloween maakt Rue zich zorgen over haar afhankelijkheid van Jules, terwijl Jules zorgwekkend gedrag begint te vertonen. McKay twijfelt over zijn toekomst in football. Na een rare nacht met McKay brengt Cassie wat tijd door met Daniel. De zaken gaan goed voor Kat terwijl ze afstand blijft houden van Ethan. Nate bedenkt een plan om zijn leven terug op de rails te krijgen.

  7. 7. The Trials and Tribulations of Trying to Pee While Depressed

    28 juli 2019 (59 minuten)

    Rue wordt depressief en bekijkt 22 afleveringen van een Britse realityshow op rij. Jules gaat op bezoek bij een oude vriend. Cassie gaat op zoek naar advies in de nasleep van Halloween.

  8. 8. And Salt the Earth Behind You

    4 augustus 2019 (1 uur en 04 minuten)

    Rue en Jules verzoenen zich als Rue herstelt in het ziekenhuis na een nierinfectie. Nate kan geen erectie krijgen met Maddy, die hem confronteert met zijn seksualiteit. Nate wint zijn laatste voetbalwedstrijd op de middelbare school, maar zijn vader, Cal, heeft kritiek op zijn prestaties.

  9. Trouble Don’t Last Always (special)

    3 december 2020 (1 uur en 04 minuten)

    In de nasleep van het vertrek van Jules op het station en de terugval, volgen we Rue als ze Kerstmis viert.

  10. F*ck Anyone Who’s Not a Sea Blob (special)

    24 januari 2021 (55 minuten)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van planet_of_death

planet_of_death

  • 3962 berichten
  • 178 stemmen

Magistraal. Op cinematografisch niveau van ongekend hoog niveau. Deed mij behoorlijk denken aan Lars von Trier.


avatar van Tommeh

Tommeh

  • 7276 berichten
  • 3162 stemmen

Magistraal is inderdaad een juiste omschrijving. Wát een serie. Aflevering 8 hoort in een museum thuis.


avatar van Basto

Basto

  • 10062 berichten
  • 6817 stemmen

Spring Breakers light

Net de eerste serie gezien op HBO en hoge verwachtingen worden niet helemaal waargemaakt. Het ziet er allemaal mooi uit en de wereld van zuipende en sexende jongeren is visueel aantrekkelijk, maar het blijft allemaal wat vlak. Qua drama blijft het hangen op soapniveau. Er zijn wat interacties en hier en daar een beetje chantage, maar uiteindelijk gaat het nergens heen het kabbelt de hele speelduur beetje voort en eigenlijk zijn alle personages weinig interessant. De leuke verhaallijnen die ingezet worden, worden niet goed doorgepakt. Het blijft uiteindelijk toch erg braaf allemaal.

Nee, dan heb ik veel meer met Spring Breakers dat visueel veel sterker is en ook meer drama kent.

4* voor serie 1 en op naar serie 2 waar een en ander hopelijk wat heftiger wordt.


avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

  • 998 berichten
  • 1182 stemmen

In 1 woord geweldig...4,5


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

  • 13346 berichten
  • 1923 stemmen

De afleveringen worden beter en beter, met 7 en 8 als spetterend slot. Muziek, montage, Zendaya, thema's (hoewel ik het de eerste twee episodes nog teveel primatentelevisie vond), erg fijn. Niet een serie die alle concurrentie wegblaast in mijn ogen, zo meesterlijk is het niet, maar wél voelt het alsof dit aan het voorfront staat van de populaire cultuur en dat is al heel wat.


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

  • 13346 berichten
  • 1923 stemmen

Let op: na seizoen 1 (acht afleveringen) zitten nog twee specials, die je los op moet zoeken op HBO max. Ze staan hierboven wel gewoon vermeldt.


avatar van mikey

mikey

  • 28328 berichten
  • 4915 stemmen

tamelijk saaie bedoeling over euforische tienermeisjes (drama-queens) aan de drugs, webporn en insta in een akelige neon-verlichte hel van herhalingen en matige conversaties. Veel choreografie, bij euforische beats, van chickies die zich dramatisch op de grond laten vallen van ellende, of pirouettes draaiende bakvisjes op de (rol)schaatsbaan. Glittertjes en hartjes. En een gezond grote nadruk op blote piemels, niks tegen onfuctioneel bloot hoor. Ook niet als statement tegen het vrouwonvriendelijke hollywood van damesbloot in series en films en heel misschien wel de totale seksualisering van USA. I just dont care.


avatar van sinterklaas

sinterklaas

  • 11634 berichten
  • 3220 stemmen

Dingen zouden anders moeten...

Eurphoria, ik was toch wel "euforisch" toen de serie op dvd verkrijgbaar was. Zou ik een hele abonnement af moeten sluiten voor een serie. Ik hoorde vergelijking met Noe, Von Trier, Korine... De producent is A24. En coming of age... zeker als het intens is, zijn bij mij altijd welkom. En Euphoria haalt alles uit de kast en weet een waar bedwelmend en soms misselijkmakende kunstroes te leveren. Het is soms moeilijk om een onderscheid tussen goed of slecht te maken, maar één ding is zeker duidelijk: Wat ben ik nogmaals blij dat ik niet in Amerika leef, laat staan daar als minderjarige geleefd te hebben.

Amerika, het land waar alles behoorlijk letterlijk genomen wordt, het machinale denken ervoor zorgt dat de bevolking als tikkende tijdbommen leeft, de angstcultuur dat men isoleert terwijl sommigen misschien wel beter weten... en wie zijn uiteindelijk de grootste slachtoffers? Juist, de jongeren... Jongeren die worden gedwongen om te leven volgens de idealen van de voorgaande generaties. De frustraties, onvrede, marginalisatie, eenkennigheid en hypocrisie zorgen ervoor dat alle ethiek uit het leven gezogen wordt. Maar jongeren als Rue weten wel beter. Wisten wel beter. Maar wie neemt dat serieus?

De zeventienjarige Rue komt net uit een kliniek en daar waar moeders angstcultuur binnenshuis eerder al verstikkend was, lijken de situaties nog onleefbaarder te worden. Eigen schuld, dan had je maar niet aan de drugs moeten komen. Maar... wat is het verschil hier in kwestie? Rue zit in principe zijn hele leven aan de drugs; een dokterschrift als doekje voor het bloeden, omdat ze al vanaf haar babytijd allerlei trekjes zou moeten hebben die afwijken van de norm. Diagnose na diagnose en dosis na dosis. Rue wordt zodanig geïsoleerd, want Amerika leer je niet van je fouten. Daar ben je gestigmatiseerd door je fouten. Bij elke korte afwezigheid moet ze in bijzijn van haar moeder haar pis laten testen en is ze slechts alleen maar verdacht. Maar toch... Ze hunkert naar de vrijheid, en uiteindelijk ook naar dat ene bijzondere Transgendermeisje op haar school genaamd Jules. Iemand die een grote invloed op haar leven heeft. Maar ze wil ook niets meer dan vrijheid. En ja, zoals oudsher zal dat stiekem moeten. Maar zo weet je dat het juist alsnog fout gaat.

Euphoria richt zich naast Rue ook uitgebreid en vakkundig op de belangrijke personages in haar omgeving... en zijn ook de achtergrondverhalen en flashbacks belangrijk. En zo lijkt de wond van deze Amerikaanse maatschappij per verhaal steeds verder opengetrokken worden... en die ook helaas in semi-versie in Europa gelden.

Het achtergrondverhaal van Jules was schrijnend. Of wat te denken van de macho van de school genaamd Nate; een echte engerd, maar van wie zal hij dat nou hebben? Juist....

En dan heb ik het ook nog niet over Kat Hernandez gehad.

Zowel Rue als de betrokkenen lijken per aflevering meegezogen te worden in een put van tragedie van de moderne tijd en zijn Trumpiaanse Amerika. Niks van de risico's gaat de serie uit de weg en de beerput lijkt grenzeloos te zijn... en ligt ook helaas niet ver van de werkelijkheid af. De typische puberproblemen worden hier extreem uitvergroot... maar het lijken geen problemen meer te zijn. Het is pure destructie! En dan ben je nog jong, mooi en dan heb je een heel leven voor je... Maar, ligt het voor de volle 100% aan hen zou je denken?

Dat ze willen feesten en experimenteren? Graag zelfs! Maar waar blijft dat verdomde beetje ethiek dat ze nodig hebben? In plaats van het egoïsme, frustraties, eigenbelang, liefdeloosheid en narcisme van de volwassenen? Iets wat ook zo zijn duistere familiegeheimen lijkt te hebben.

Ja, jongens... Je merkt... Ik zat als een toeschouwer toe te kijken en stond machteloos omdat je er niks aan kan doen. Dat je met lede ogen moest toezien hoe een groep jongeren zich door onmacht totaal naar de afgrond werken. Maar dat bevestigd wel dat dit een parel van een serie is. Eentje die je moet zien om te geloven. Om te walgen, om te betoveren, om lief te hebben, om boos op te worden, om bij te trippen, soms verdrietig... en ja... waar je soms zelfs de slappe lach van krijgt, terwijl de zaken totaal niet om te lachen zijn.

Ik zeg: Ga dat zien om te geloven!

5,0*


avatar van schram101

schram101

  • 16440 berichten
  • 2017 stemmen

Heerlijk intense serie die je meesleurt in een draaikolk van emoties. Continu balancerend tussen coming of age tienerdrama en een surrealistische bad trip. Juist die wisseling van perspectief steeds, het niet in een hokje laten stoppen, maakt Euphoria zo goed. Uiteraard geholpen door de prima cast, maar het is vooral de regie die écht uitblinkt. De editing is regelmatig echt fantastisch. Vooral de laatste twee afleveringen valt dat op. Beeld en geluid werken samen als een symfonie, onder begeleiding van een vaak pompende soundtrack en gelikte beelden.

Wéér een voltreffer van HBO.

4,5*


avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

  • 193 berichten
  • 307 stemmen

Deze Euphoria is ver boven mijn verwachtingen uitgedraaid. Ik verwachtte een soort '13 Reasons Why op speed'. Maar al snel werd duidelijk dat je hier met een heel ander niveau te doen had, op vlak van acteren, op vlak van regie, op vlak van cinematografie!
Niet dat ik de serie van (het eerste seizoen van) 13 Reasons Why niet kon appreciëren, maar dat moest het toch vooral van zijn hoofdplot hebben en zijn fijne soundtrack. Hoe langer geleden dat ik die serie gezien had, hoe minder goed ik het ook scheen te vinden. Dat er daarna nog meerdere seizoenen zijn gemaakt (die ik niet gezien heb) die naar het schijnt het hele verhaal totaal uitpersen tot op het laatste pulprestje, speelt daar misschien ook wel een rol in (hoewel het zeker niet de enige reden is).

Maar, los daarvan dus, Euphoria is wat mij betreft op alle vlak zijn superieure grote zus.
Ja het is soms veel seks, bonkende feestjes en drugs. Maar er wordt ook - gelukkig - voldoende ruimte gemaakt om op adem te komen, en - belangrijker nog - voor de keerzijde van heel die wereld.
Hoe hier ook met tijd gespeeld wordt zal wel niet voor het eerst zijn dat dit gebeurd, maar het voelt wel ingenieus, origineel, en het wérkt.
Een aantal verhaallijnen zijn op een goede (geloofwaardige?) manier met elkaar verweven, andere zijn dan weer wat meer zijverhaaltjes, waarbij ik wat meer leek te worden herinnerd aan het feit dat ik me wel degelijk nog steeds in het wereldje van een high school-serie bevond. De acteurs die voor 17-jarigen moeten doorgaan past daar ook een beetje in, maar daarvoor moet je het mooie 'suspension of disbelief' dan maar even activeren.

Het allergrootste minpunt echter (waardoor hier ook geen 4,5 staat, al twijfel ik nog steeds), is de laatste scene. Waarom in hemelsnaam eindigt zo'n topserie van hoogstaand regie-/cinematografisch niveau (zeker in dat genre) MET EEN VERDOMDE VIDEOCLIP? . Dat vond ik helaas toch echt wel een smet.

Hoe dan ook, de serie blijft hangen. Het is fijn om weer het gevoel te hebben jezelf helemaal in een serie te hebben kunnen onderdompelen, en er nog een tijdje mee rond te lopen. Overige series die ik recent keek (het ijzersterke Dopesick en het integere Unbelievable) vond ik misschien wel kwalitatief de meerdere, maar ze gaven me niet dezelfde 'high' als een aflevering van Euphoria. En dat is op deze nuchtere manier ook wel eens een fijne afwisseling.

Misschien geef ik seizoen 1 nog een tweede kijkbeurt voor ik naar seizoen 2 overga. Het is altijd even met bang hart afwachten, maar hopelijk kan die het niveau evenaren!


avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

  • 193 berichten
  • 307 stemmen

schram101 schreef:

Heerlijk intense serie die je meesleurt in een draaikolk van emoties. Continu balancerend tussen coming of age tienerdrama en een surrealistische bad trip. Juist die wisseling van perspectief steeds, het niet in een hokje laten stoppen, maakt Euphoria zo goed. Uiteraard geholpen door de prima cast, maar het is vooral de regie die écht uitblinkt.

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen

schram101 schreef:

De editing is regelmatig echt fantastisch. Vooral de laatste twee afleveringen valt dat op. Beeld en geluid werken samen als een symfonie, onder begeleiding van een vaak pompende soundtrack en gelikte beelden.

Vergeet de aflevering op de Kermis niet. Van een pompende soundtrack (en gevoel als kijker) gesproken!


avatar van ShortyXL

ShortyXL

  • 84 berichten
  • 60 stemmen

Euphoria ... een serie wat schokkende, gewelddadige en pornografische/naakte beelden bevat. Dit blijkt zo schokkend te zijn, dat je bij iedere aflevering een explicite waarschuwing krijgt. Man man man ... wat is dat Amerikaans zeg. Zo schijnheilige preuts.

Ja er komen soms gewelddadige en naakte beelden in voor. Pornografisch en/of schokkend? Nee dat vind ik niet. Naaktheid is in Amerika blijkbaar toch wel een dingetje.

Na 3 afleveringen ben ik met deze serie gestopt. Waarom? Aan het einde van iedere aflevering vroeg ik mezelf af "waar heb ik naar zitten kijken? De hoofdrolspeler is een junk, die maar niet af wil kicken en de (bekende) trucjes toepast om iedere controle te omzeilen. Tieners die aandacht te kort komen en/of te veel aandacht hebben en hier niet mee om kunnen gaan. Sex wat super belangrijk is en dat je hiermee moet concurreren tegenover je vrienden.

Nee... ik vond het niks.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.