• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.835 stemmen
Avatar
 
banner banner

Fiskepark - Seizoen 1 (2019)

3,14 7 stemmen

Alternatieve titel: Fiskepark. De Waarheid over de Moord op Bent van Looy

Afleveringen: 7

Speelduur: 3 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Filip Lenaerts en Joeri Vlekken

Met: Jan Jaap van der Wal, Tomas De Soete en Siska Schoeters

Oorsprong: België

Datum van release: woensdag 15 mei 2019

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fiskepark

Op een ochtend wordt Bent Van Looy dood teruggevonden in de visvijver van De Soete, met een handbijl in zijn hoofd. Alles wijst erop dat Tomas zijn vriend Bent de kop heeft ingeslagen. ‘Uit professionele jaloezie’ blokletteren de kranten. Tomas probeert de verdenking van zich af te schudden door alsmaar meer van zijn privéleven, angsten en problemen publiek te maken. Tevergeefs, zal blijken: hij lijkt al veroordeeld voor het onderzoek, laat staan een rechtszaak is afgerond. Tomas’ leven wordt een ware nachtmerrie.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. Aflevering 1

    15 mei 2019 (30 minuten)

    Media-icoon Bent Van Looy wordt dood aangetroffen in de visvijver van radio- en televisiepresentator Tomas De Soete. Het voorhoofd van Bent is in twee gespleten door het blad van een rode handbijl. Een gewelddadige moord, besluit de politie, naar alle waarschijnlijkheid gepleegd door Tomas De Soete, want die slaat tijdens een eerste ondervraging op de vlucht.

  2. Aflevering 2

    22 mei 2019 (30 minuten)

    Tijdens het eerste politieverhoor geeft Tomas toe dat hij enkele uren voor de moord samen met Bent deelnam aan een ego-uitdrijvingsritueel, georganiseerd door een plaatselijke heksenkring. Tomas hoopte de ontwrichte vriendschap tussen hem en Bent nieuw leven in te blazen, maar het ritueel mislukte. De politie is er steeds meer van overtuigd dat Bent het slachtoffer werd van een duivels verbond tussen Tomas en opperpriesteres Eviene.

  3. Aflevering 3

    29 mei 2019 (30 minuten)

    Ondanks zijn alibi laat de politie Tomas niet vrij. Tomas krijgt juridische bijstand van Siska’s neef: de stagiair-advocaat Quinten Schoeters. Na een moeizame start forceert de jonge jurist een doorbraak: hij ontdekt dat twee vrienden van Tomas, de Bosnische broers Jacub en Jurgis Pavlovic, in het tijdsframe van de moord met gedoofde lichten het recreatiedomein verlieten. Dan verschijnt, vanuit anonieme bron, een beeld op het internet dat afkomstig is van een verdwenen bewakingscamera.

  4. Aflevering 4

    5 juni 2019 (30 minuten)

    Wanneer Tomas geconfronteerd wordt met het beeldfragment waarin te zien is hoe hij Bent van Looy aanvalt, is hij verbijsterd: hij herinnert er zich niets meer van. Een tweede aanvaller, Gilles Berger, speelt een spelletje met de politie door verklaringen te geven die aan elkaar hangen van de slimmigheden en verzinsels.

  5. Aflevering 5

    12 juni 2019 (30 minuten)

    Advocaat Quinten Schoeters gelooft niets van de bekentenis van Tomas en gaat in de aanval. Door een fake televisie-interview te geven, slaagt hij erin om de verspreiding van een nieuw beeldfragment uit te lokken dat Tomas vrijpleit van schuld. Op de beelden duikt de silhouet van een man op, die achter Bent staat. Luca Keizer, vriend van Tomas, meldt zich spontaan aan bij de politie. In de bungalow van Luca vinden de onderzoekers een enorme partij verdovende middelen, waaronder Nolitanyle - een paardenmiddel - dat ook teruggevonden werd in het bloed van Bent.

  6. Aflevering 6

    19 juni 2019 (30 minuten)

    Een jaar na de moord komt er opnieuw een noodoproep binnen vanuit Polderput: Tomas' buurvrouw Lieve Uytebroeck zit - net zoals Bent Van Looy een jaar eerder - vast in het omgekeerde aquarium van Tomas. Ternauwernood kan Tomas zijn buurvrouw redden van de verdrinkingsdood. Voor ze het bewustzijn verliest, flapt Lieve eruit dat de politie de verkeerde heeft.

  7. Aflevering 7

    26 juni 2019 (30 minuten)

    Na een bijzonder emotionele rollercoaster in de verhoorkamer, wil Lieve bekentenissen afleggen, op één voorwaarde: de politie moet ook Jan Jaap van der Wal oppakken, want hij is degene die de beelden online verspreidde. Jan Jaap wordt verhoord en ontkent alles. Net dan verschijnen er nieuwe beelden online, die Lieve opnieuw framen als de moordenares van Bent. Mompaerts moet Jan Jaap, ondanks de harde bewijzen, laten gaan. Het doek lijkt te vallen over de Vijvermoord, en over deze true crime-reeks. Maar dan doet Tomas een schokkende ontdekking...

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Best wel verrast. Ik ben namelijk helemaal geen fan van de Tomas De Soete die we na de StuBru-jaren kregen en ook Bent Van Looy is nu niet meteen mijn meest favoriete persoon. 'n Goed mens hoor, daar niet van. Maar dus toch wel met veel plezier gekeken. Fijn uitgewerkt concept ook, waarvan ik zowaar zou durven denken dat het in het hoofd van Bart De Pauw ontstaan is. In de eerste afleveringen is het nog wat zoeken naar de toon, maar de tweede helft van de reeks wist mij uitermate te boeien en de komische ondertoon is daar om van te smullen. Al zal, zo blijkt uit tal van reacties op deze reeks, de humor velen ontgaan, denk ik. De finale vond ik ietwat teleurstellend, maar toen kwam een bepaalde scène die alles weer goed maakte.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.