• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.711 stemmen
Avatar
 
banner banner

De Smaak van Joël - Seizoen 1 (2019)

4,00 3 stemmen

Show titel: De Smaak van Joël

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur

Met: Joël Broekaert

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 12 juli 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Smaak van Joël

In “De smaak van Joël” neemt culinair journalist Joël Broekaert je mee in de wereld van kookprocessen. Hij ontrafelt de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Hij neemt je mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het kookproces dat centraal staat.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. 1. Garen

    12 juli 2019 (40 minuten)

    Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHN. Hier leert Joël hoe je alles, van neus tot staart, van een koe en varken kan bereiden tot een heerlijke delicatesse op je bord.

  2. 2. Aromatiseren

    19 juli 2019 (40 minuten)

    We gaan ontdekken waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn. Joël doet daarom een smaaktest met drie jeugdige experts. Maar ook reist hij naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan een van de beste restaurants ter wereld: The Fat Duck. Hier brengen ze aromatiseren naar een heel nieuw level: natuurlijk om de gerechten lekkerder te maken, maar ook om diep nostalgische gevoelens op te roepen. Joël moet terug naar zijn kindertijd.

  3. 3. Rijpen

    26 juli 2019 (40 minuten)

    Joël gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het melken van de koe. Verder: een zorgvuldig gerijpte steak, die wordt met de week lekkerder. Maar ja, ergens moet er een punt zijn waarop zo'n stuk vlees het hoogtepunt voorbij is. In het land van de steaks, de Verenigde Staten, gaat Joël op zoek naar het omslagpunt.

  4. 4. Lucht

    2 augustus 2019 (40 minuten)

    Dit keer leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten, denk bijvoorbeeld aan opgeklopte slagroom of bierschuim. Joël reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten. Maar hij bezoekt ook Barcelona, waar chef-kok Oliver Peña een geheim en buitengewoon luchtig recept met hem deelt.

  5. 5. Gisten

    9 augustus 2019 (40 minuten)

    Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer. Deze '2.0 gisten' kennen vele nieuwe toepassingen. Joël reist af naar de VS om een niet van echt te onderscheiden hamburger te proeven. De smaakmaker van deze burger: een innovatief gist.

  6. 6. Stollen

    16 augustus 2019 (40 minuten)

    Dit keer komt vloeibaar voedsel tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier Kees Raat om snoep en chocola te maken. Kan het dan ook hartig? Jazeker, we eten gestolde soep. Ook gaat Joël langs bij The Fat Duck in Engeland, waar ze stollen hebben verheven tot een kunst met drie Michelinsterren.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.