• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.424 stemmen
Avatar
 
banner banner

Prodigal Son - Seizoen 1 (2019-2020)

3,61 14 stemmen

Show titel: Prodigal Son

IMDb beoordeling: 7,7 (23.440)

Afleveringen: 20

Speelduur: 14 uur en 22 minuten

Ontwikkeld door: Chris Fedak, Sam Sklaver en Sam Sklaver

Met: Tom Payne, Michael Sheen en Keiko Agena

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 23 september 2019

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Prodigal Son

Malcolm Bright heeft een gave. Hij weet hoe moordenaars denken en hoe hun geest werkt. Waarom? In de jaren negentig was zijn vader een van de ergste, en beruchtste seriemoordenaars genaamd 'The Surgeon'. Het is dus logisch dat Bright de beste criminele psycholoog is die er is; moord is het familiebedrijf. Hij zal zijn gave gebruiken om de NYPD te helpen misdaden op te lossen en moordenaars te stoppen, terwijl hij te maken heeft met een manipulerende moeder, irritant zus, een moordlustige vader die nog steeds een band met zijn verloren zoon zoekt, en zijn eigen voortdurend evoluerende neurosen.

Afleveringen Seizoen 1 (2019-2020)

  1. 1. Pilot

    23 september 2019 (45 minuten)

    Malcolm Bright is de zoon van een beruchte seriemoordenaar en gebruikt zijn kennis om de politie in New York te helpen bij het oplossen van moordzaken.

  2. 2. Annihilator

    30 september 2019 (43 minuten)

    Malcolm helpt Arroyo bij een viervoudige moordzaak. Na jaren heeft hij weer contact met zijn vader en dat brengt veel nare herinneringen naar boven.

  3. 3. Fear Response

    7 oktober 2019 (43 minuten)

    Malcolm krijgt de kans om te praten met een van zijn favoriete psychologen. Zij is mogelijk betrokken bij een moord die gelinkt wordt aan een psychologisch experiment. Malcolm heeft steeds meer nachtmerries en bespeekt die met zijn therapeut.

  4. 4. Designer Complicity

    14 oktober 2019 (43 minuten)

    Malcolm krijgt steeds meer inzicht in zijn jeugd en realiseert zich dat sommige familieleden op de hoogte moeten zijn geweest van wat zijn vader deed. Ondertussen jaagt hij met de politie op een stalker die een model heeft vermoord.

  5. 5. The Trip

    21 oktober 2019 (43 minuten)

    Omdat hij nog steeds zo slecht slaapt, heeft Malcolm moeite om zich te concentreren op zijn werk. De politie onderzoekt een moord die waarschijnlijk te maken heeft met een drugskartel. Malcolm ontdekt een geheim uit Dani's verleden dat hen dichter bij elkaar brengt.

  6. 6. All Souls and Sadists

    28 oktober 2019 (43 minuten)

    Een oude foto dwingt Malcolm om zijn jeugdtrauma's onder ogen te zien. Jessica en Malcolm proberen te voorkomen dat Ainsley met The Surgeon gaat praten.

  7. 7. Q & A

    4 november 2019 (43 minuten)

    Malcolm zoekt naar antwoorden over zijn jeugd en belandt op een schroothoop. Daar wordt hij beschoten. Naderhand ontdekt de politie er meerdere lijken. Malcolm vermoedt dat de moordenaar gelinkt kan worden aan The Surgeon.

  8. 8. Family Friend

    11 november 2019 (43 minuten)

    De politie duikt verder in de zaak van de schroothoopmoordenaar. Het nieuws verspreidt zich snel en Ainsley duikt op de zaak. Jessica is bang dat ze haar verleden nooit achter zich zal kunnen laten.

  9. 9. Pied-a-Terre

    25 november 2019 (43 minuten)

    De FBI neemt de zaak van de schroothoopmoordenaar over. Malcolm gebruikt zijn vrije tijd om een 'normaal' leven te leiden. Ondertussen stuit de politie op een moord die is gelinkt aan een elitaire seksclub.

  10. 10. Silent Night

    2 december 2019 (43 minuten)

    Malcolm gaat tegen het verzoek van de FBI in en besluit verder onderzoek te doen naar de schroothoopmoordenaar. Hij komt in contact met een oud-rechercheur die in het verleden onderzoek deed naar The Surgeon. Ondertussen heeft Jessica een flinke aanvaring met Ainsley.

  11. 11. Alone Time

    20 januari 2020 (43 minuten)

    Malcolms leven is in gevaar en de FBI en de politie van New York werken samen om hem te redden. Ainsley en Jessica hopen in hun herinneringen aan aanwijzing te vinden over waar Malcolm zou kunnen zijn.

  12. 12. Internal Affairs

    27 januari 2020 (43 minuten)

    Na een mysterieus en catastrofaal incident, wordt Malcolm aan een onderzoek onderworpen. Gil en het team twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid.

  13. 13. Wait & Hope

    3 februari 2020 (43 minuten)

    Malcolm is met verlof gestuurd, maar kan het niet laten om zich toch weer op een moordzaak te storten. De politie ontdekt dat de zaak te maken heeft met een elitaire familie. Malcolm en Dani gaan undercover als bruiloftsgasten.

  14. 14. Eye of the Needle

    10 februari 2020 (43 minuten)

    Terwijl Jessica bezig is met een zaak, wordt ze geconfronteerd met de Carousel Killer, die een vete uitvecht met de Whitly's. Ondertussen krijgt Ainsley promotie op haar werk.

  15. 15. Death's Door

    17 februari 2020 (43 minuten)

    Er wordt een lichaam gevonden dat op professionele wijze is gebalsemd. De politie gaat undercover op een conventie voor de uitvaartbranche. Ondertussen herbeleeft Martin zijn verleden terwijl hij hallucineert.

  16. 16. The Job

    16 maart 2020 (43 minuten)

    Een overval van een motorbende eindigt in een moord. Als Malcolm de zaak onderzoekt, komt hij een oude vriend tegen. Samen gaan ze achter de moordenaar aan. Martin chanteert Jessica. Hij wil pas zeggen wie hem neerstak als hij meer tijd mag doorbrengen met zijn zoon.

  17. 17. Stranger Beside You

    23 maart 2020 (43 minuten)

    De politie onderzoekt de moord op een man die was getrouwd met een bekende blogger. Het stel had net een kind gekregen. Ainsley helpt Malcolm om meer te weten te komen over Eve.

  18. 18. Scheherazade

    30 maart 2020 (43 minuten)

    De politie onderzoekt wie een talentvolle balletdanser heeft vergiftigd. Ondertussen komt Jessica weer in contact met een oude vriend, socialite Nicholas.

  19. 19. Out to Get You

    20 april 2020 (43 minuten)

    Malcolm en Ainsley zijn ervan overtuigd dat Nicholas iets te verbergen heeft. Ze besluiten om een spontane familiereünie te organiseren om te ontdekken wat dat is.

  20. 20. Like Father...

    27 april 2020 (43 minuten)

    Het mysterie rond het meisje in de doos lijkt bijna opgelost te zijn. Nicholas laat steeds meer van zichzelf zien en de Whitly's moeten beslissen hoe ver ze willen gaan om hem te stoppen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Roy1967

Roy1967

  • 49 berichten
  • 44 stemmen

Meer dan de pilot ga ik van deze serie niet bekijken. De hoofdpersoon is eerder een helderziende dan een profiler. Weet door binnen twee minuten 40 dossiers te bekijken wie de dader is. Een chirurg als seriemoordenaar met een cel als een hotelkamer en al zijn oude patiëntendossiers in zijn cel. De ongeloofwaardigheid stoort mij. Het realisme in Mindhunter spreekt mij veel meer aan.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66749 stemmen

Roy1967 schreef:
Meer dan de pilot ga ik van deze serie niet bekijken. De hoofdpersoon is eerder een helderziende dan een profiler. Weet door binnen twee minuten 40 dossiers te bekijken wie de dader is. Een chirurg als seriemoordenaar met een cel als een hotelkamer en al zijn oude patiëntendossiers in zijn cel. De ongeloofwaardigheid stoort mij. Het realisme in Mindhunter spreekt mij veel meer aan.


Had ik ook daarom vind ik drie sterren nog te veel....


avatar van 7 stars

7 stars

  • 64 berichten
  • 148 stemmen

Wat een negatieve berichten. Ik vind dit echt een dijk van een serie. Verveeld geen moment. Lekker gestoord af en toe. En vooral elke aflevering spannend. Een vader als seriemoordenaar die de hele familie psychologisch manipuleert vind ik een geweldig uitgangspunt. Beetje een hannibal invalshoek. En de gaten in het geheugen van de hoofdpersoon die langzaam worden ingevuld maakt het dat je de ene aflevering na de andere gaat kijken. Ik jas ze alle 20 binnen n week er doorheen dat staat al vast


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Eerste seizoen is erg goed. De serie kijkt vrij vlotjes weg. Het acteerwerk is ook vrij goed in deze serie. Elke aflevering heeft een nieuwe zaak maar er loopt ook een rode draad door het geheel.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.