• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.331 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.842 stemmen
Avatar
 
banner banner

Voor de Rechter - Seizoen 1 (2018)

3,12 4 stemmen

Show titel: Voor de Rechter

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 18 minuten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 17 april 2018

Eerst uitgezonden op: RTL5 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Voor de Rechter

We volgen de confrontaties tussen rechter en burger in verschillende rechtbanken in Nederland. Bij een rechtszaak zijn de belangen altijd groot. Er staat altijd iets op het spel voor de verdachte, het slachtoffer of een burger die zijn recht wil halen. De personen die oog in oog met de rechter staan, worden tijdens het proces op de voet gevolgd en horen aan het eind direct de uitspraak.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

  1. Aflevering 1

    17 april 2018 (42 minuten)

    De eerste zaak draait om het doden van een stinkdier. De man die de dood van het beestje op zijn geweten heeft, probeert de rechter ervan te overtuigen dat hij een dierenvriend is en geen beul. Maar kan de rechter zich vinden in zijn lugubere verhaal? Verder staat er een jongeman voor de rechter vanwege mishandeling en verboden wapenbezit. De rechter klappert met haar oren als hij zegt het levensgevaarlijke spul te kopen voor de legerkamer van zijn zoontje.

  2. Aflevering 2

    24 april 2018 (42 minuten)

    Een man met een posttraumatische stressstoornis die met veel te veel alcohol op achter het stuur is gekropen, veroorzaakt een ongeluk en rijdt door. Een goede bekende van de politie zou zijn vriendin met een asbak hebben mishandeld. Hoewel hij de schijn behoorlijk tegen heeft, ontkent hij de beschuldigingen. Een 21-jarige jongen zou na een avond stappen de bevelen van de politie niet hebben opgevolgd en is daarvoor beboet. Hij is het er niet mee eens. Voor een jongen met een zwaar drugsverleden staat er veel op het spel. Hij is nu clean en wordt bijna vader. Een gevangenisstraf wegens heling en diefstal zou een flinke klap voor al zijn harde werk betekenen.

  3. Aflevering 3

    1 mei 2018 (42 minuten)

    Een volledig uit de klauwen gelopen burenruzie wordt in de rechtbank uitgevochten. De twee vrouwen, die elkaar niet kunnen luchten of zien, belandden op een dag rollend over de stoep. Nu wordt een van hen aangeklaagd wegens zware mishandeling. Een studente is beboet voor het drinken van alcohol tijdens een gehanteerd zerotolerancebeleid. Zij laat het er niet bij zitten en bijt in de rechtszaal stevig van zich af.

  4. Aflevering 4

    8 mei 2018 (42 minuten)

    Een man die al maanden het rechte pad bewandelt, hangt een flinke straf boven het hoofd wegens diefstal van een tube zalf. Zal de rechter geloven in zijn wil om te veranderen of draait de man toch de bak in? Ook horen we hoe tijdens een avondje uit een verdachte ruzie krijgt met een man. Daarbij vallen rake klappen. De verdachte had niet door dat zijn tegenstander een politieagent was. En een vrouw die met haar auto keihard inreed op een groep wielrenners, wordt tijdens de zitting geconfronteerd met een van de slachtoffers.

  5. Aflevering 5

    15 mei 2018 (42 minuten)

    We zien hoe de rechter een zelfbenoemde 'Holleeder met een kleurtje' met moeite in bedwang probeert te krijgen. Een man uit Almelo staat voor de rechter wegens het veroorzaken van een ongeluk met een aanhanger. Daarbij raakt niet alleen hij, maar ook een ander ernstig gewond. En er wordt een serieus woordje gewisseld met een man die zijn hond vermeend liet wildpoepen.

  6. Aflevering 6

    22 mei 2018 (42 minuten)

    Een man die al eerder is veroordeeld voor vuurwapenbezit staat opnieuw terecht. Dit keer is dat wegens het in bezit hebben van een geladen vuurwapen. Ook staat een ex-junk voor de rechter vanwege een aantal openstaande boetes. Hij heeft de afgelopen jaren hard aan zichzelf gewerkt. De boete van duizend euro die hem boven het hoofd hangt, zou een ramp voor hem zijn. Hoe gaat de rechter hiermee om? En een man die wordt verdacht van het stelen en helen van vogels uit een dierentuin staat terecht.

  7. Aflevering 7

    29 mei 2018 (42 minuten)

    Een slachtoffer van zinloos geweld meldt zich bij de rechter om de zaak van zijn aanvaller bij te wonen. Hoewel de dader niet is komen opdagen, wordt de zaak toch behandeld. Tot grote schrik van het slachtoffer blijkt de dader veel meer gruwelijks op zijn kerfstok te hebben. Verder ondervindt een jongeman de heftige gevolgen als hij een scheldwoord op de Facebook-pagina van de politie zet. En een rijinstructeur vindt het zelf allemaal wel meevallen, die 100 kilometer per uur te hard. Volgens hem is rijden emotie. Denkt de rechter daar ook zo over?

  8. Aflevering 8

    5 juni 2018 (42 minuten)

    Een motorrijder staat terecht voor meer dan 100 km/u te hard rijden. Als klap op de vuurpijl blijkt dat hij ook nog eens een bijrijder achterop had zitten. De rechter laat geen spaan van hem heel. Verder begaat een Poolse arbeider een enorme fout door zijn werkgever tegen het hoofd te slaan en ondervindt een jongeman die tijdens een baldadig avondje uit een fiets molesteert de gevolgen van zijn kwade dronk.

  9. Aflevering 9

    12 juni 2018 (42 minuten)

    Een jonge vrouw komt oog in oog te staan met de automobilist die haar heeft aangereden. De verdachte verwijt het meisje gebrek aan respect, maar ziet hij ook de ernst van zijn eigen handelen in? Ook voert een jager in hart en nieren een geëmotioneerd pleidooi om zijn jachtakte én zijn wapen terug te krijgen. En een man krijgt de wind van voren. Hij wordt ervan verdacht de plaats van een ongeval te hebben verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.