• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.339 stemmen
Avatar
 
banner banner

Homeland - Seizoen 8 (2020)

3,97 126 stemmen

Show titel: Homeland

IMDb beoordeling: 8,3 (360.086)

Afleveringen: 12

Speelduur: 11 uur

Ontwikkeld door: Howard Gordon, Alex Gansa en Gideon Raff

Met: Claire Danes, Mandy Patinkin en Hugh Dancy

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 9 februari 2020

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Disney+ Bekijk seizoen 8 via Disney+
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Homeland

Tijdens Carrie Mathison's verblijf in Irak als CIA-agent werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse oorlogsgevangene door al-Qaeda is gehersenspoeld. Nadat ze een ongeoorloofde operatie uitvoert wordt Carrie heringezet bij de CIA antiterreureenheid in Langley, Virginia.

Afleveringen Seizoen 8 (2020)

  1. 1. Deception Indicated

    9 februari 2020 (55 minuten)

    De Amerikaanse vicepresident heeft Saul Berenson de opdracht gegeven om vredesonderhandelingen met de Taliban in Afghanistan te bewerkstelligen. Dat blijkt buitengewoon lastig en na rijp beraad wordt Saul duidelijk op wie hij wederom een beroep moet doen. Carrie Mathison is echter nog niet hersteld van haar gevangenschap in Rusland en het is de vraag of ze klaar is voor een nieuwe missie.

  2. 2. Catch and Release

    16 februari 2020 (55 minuten)

    Carrie wordt door Saul naar Afghanistan gestuurd om de regering onder druk te zetten. Wanneer ze in Kabul Jevgeni Gromov tegen het lijf loopt, werpt dat de nodige vragen op. Het blijkt lastiger dan gedacht om generaal G'ulom aan de kant van de Amerikanen te krijgen. Saul probeert in het geheim Talibanleider Haqqani te spreken te krijgen.

  3. 3. False Friends

    23 februari 2020 (55 minuten)

    Carrie is in Kabul en worstelt met de wetenschap dat Jevgeni haar in Rusland had achtergelaten. Hij lijkt te willen meewerken met de Amerikanen, maar het is de vraag wie nu precies wie nodig heeft. Ondertussen dienen zich in de Verenigde Staten nieuwe problemen aan voor president Warner. Ook Saul verkeert in een lastig parket na de aanslag op Haqqani.

  4. 4. Chalk One Up

    1 maart 2020 (55 minuten)

    Nu talibanleider Haqqani een wapenstilstand heeft afgekondigd, is er eindelijk zicht op vrede in Afghanistan. De Amerikaanse president Warner komt zelfs speciaal naar Afghanistan om het langverwachte vredesakkoord bekend te maken. Op deze historische dag, waarop er meer op het spel staat dan ooit, krijgt Carrie een onverwacht telefoontje van Samira Noori.

  5. 5. Chalk Two Down

    8 maart 2020 (55 minuten)

    Een helikoptercrash dreigt het precaire evenwicht in Afghanistan te verstoren. De mogelijkheid dat het een aanslag was, zet de verhoudingen op scherp. Terwijl iedereen grip op de situatie probeert te krijgen, probeert Carrie te achterhalen wat er precies is gebeurd. Ondertussen begeeft Max zich op vijandelijk terrein en stelt daarmee zijn leven in de waagschaal.

  6. 6. Two Minutes

    15 maart 2020 (55 minuten)

    De dood van twee presidenten jaagt een schokgolf door de wereld. Talibanleider Haqqani wordt door de nieuwe president G'ulom beschuldigd van een moordaanslag, maar zelf blijft hij volhouden dat hij onschuldig is. Ondertussen zet Carrie alles op alles om Max te vinden, die na het bemachtigen van de vluchtrecorder van de radar is verdwenen. Om hem te redden, is ze bereid om alles te riskeren.

  7. 7. F**ker Shot Me

    22 maart 2020 (55 minuten)

    Met de hulp van Jevgeni weet Carrie de ontvoerde Max op het spoor te komen, maar niet zonder de verdenking op zich te laden dat zij achter de dood van de president zat. Max blijkt in grote moeilijkheden te verkeren en haar hulp hard nodig te hebben. Ondertussen geeft talibanleider Haqqani zich over in de hoop een eerlijk proces te krijgen, maar het is de vraag of president G'ulom daartoe bereid is.

  8. 8. Threnody(s)

    29 maart 2020 (55 minuten)

    Terwijl Carrie in Pakistan wacht op de reddingsoperatie voor Max, wordt er politiek hoog spel gespeeld door de nieuwe Amerikaanse president. Tot grote frustratie van stafchef David Wellington volgt die de adviezen van zijn nieuwe adviseur op. Het lot van Haissam Haqqani en Max is ondertussen verbonden: als Haqqani geëxecuteerd wordt, zal ook Max het niet overleven.

  9. 9. In Full Flight

    5 april 2020 (55 minuten)

    De oorlogsretoriek van president Hayes doet de spanningen tussen de VS en Pakistan tot ongekende hoogten oplopen. Terwijl de CIA haar op de hielen zit, gaat Carrie samen met Yevgeni op zoek naar de vluchtrecorder. Die moet ze koste wat kost in handen zien te krijgen, want de informatie die erop staat is misschien wel het enige dat een oorlog met Pakistan nog kan voorkomen.

  10. 10. Designated Driver

    12 april 2020 (55 minuten)

    Te midden van een dreigende kernoorlog heeft Carrie de werkelijke oorzaak van de helikoptercrash weten te achterhalen en daarmee bezit ze informatie die de crisis kan bezweren. Het bewijs is nu echter in Russische handen, waarop Carrie zich tot Saul wendt voor hulp. Ondertussen bereidt de nieuwe talibanleider Jalal Haqqani in het geheim een vernietigende aanval voor.

  11. 11. The English Teacher

    19 april 2020 (55 minuten)

    Carrie wordt verdacht van betrokkenheid bij de helikoptercrash en wordt gearresteerd. Saul vraagt Kevin Dance om haar juridisch bij te staan. Wanneer duidelijk wordt dat Jalal Haqqani achter een nieuwe bomaanslag zit, komen de verhoudingen verder op scherp te staan. De druk op de Amerikaanse president om een vergeldingsactie te ondernemen, zorgt voor grote spanningen in het Witte Huis.

  12. 12. Prisoners of War

    26 april 2020 (55 minuten)

    Om de vluchtrecorder te bemachtigen en de oorlog af te wenden, moet Carrie een torenhoge prijs betalen. Terwijl Yevgeni het ondenkbare van haar vraagt, doet Saul alles wat in zijn macht ligt om het Witte Huis tot rede te brengen. Het pad dat Carrie besluit te bewandelen, zal uitwijzen waar haar loyaliteit werkelijk ligt - en het zal haar leven voorgoed veranderen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Decec

Decec

  • 6629 berichten
  • 8339 stemmen

wauw ben benieuwd...


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66723 stemmen

Ik ook.



avatar van Karaya

Karaya

  • 17 berichten
  • 62 stemmen

Hoewel ik deze serie al vanaf seizoen 1 trouw volg, moet ik me nu ernstig gaan afvragen of seizoen 8 niet een bijna zelfparodie is geworden; de met een zelfverzekerde baardige blik op een klaarstaande SUV afstappende Saul Berenson, die - christu jesu nog aan toe! - blijkbaar de wereld gaat redden van een hemeltergende wederkomst van onze schepper? Nee!! Hij gaat ons redden van een one-trick-pony die voor de zoveelste keer haar labiele jankerige huilbek toont aan de bedreiging die daadwerkelijk niet bestaat: Carrie (euhh, die van die film of,.. euhh).


avatar van Noud

Noud

  • 523 berichten
  • 1071 stemmen

Karaya schreef:

zoveelste keer haar labiele jankerige huilbek toont aan de bedreiging die daadwerkelijk niet bestaat: Carrie (euhh, die van die film of,.. euhh).

Ja, dit dus. Ik wacht wel tot alles uit is. Het vorige seizoen was drama.

Maar wel tof dat de NPO deze nieuwe serie zo vroeg op de tv/internet heeft gezet.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 59139 berichten
  • 3918 stemmen

Klaar. Dit seizoen zit erop en de hele reeks ook. Daar ben ik blij mee, want Homeland is erg wisselvallig in niveau gebleken na de eerste 2, 3 sterke seizoenen. Op een gegeven moment kende je de chemie tussen Carrie en Saul wel, al spelen ze hun rol ook nu weer vrij sterk. Seizoen 8 is wel een behoorlijke afsluiter met een hoger tempo dan de serie de laatste jaren kende en dat vind ik voor dit seizoen dit een dikke plus. Ook zit er wat meer actie en spanning in. Wel jammer dat de serie weer vrij open eindigt, aangezien Carrie Saul toch laat leven. Als je een serie als deze eindigt, dan had dit wel met wat meer ballen gekund. Ik verwacht niet dat ik Homeland nog eens opnieuw zou kijken, of het zou seizoen 1 moeten zijn.

3,5*


avatar van cmr46

cmr46

  • 28 berichten
  • 14 stemmen

Alle delen gezien(1-7) maar toen zat ik nog niet op deze site. Vond de serie goed en ben benieuwd wat deel 8 er van maakt. Niks nieuws(2 delen gezien) ze zijn nog steeds bezig om vrede te stichten met de taliban. En Carrie kijk nog steeds moeilijk.


avatar van Noud

Noud

  • 523 berichten
  • 1071 stemmen

Serie is nu beter dan de vorige 2 seizoenen. Meer actie en men is sneller van plek A naar B

Afl 5
Jammer dat de Vice President een beetje dom is. Haalt voor mij gelijk de geloofsovertuiging weg.
.


avatar van cmr46

cmr46

  • 28 berichten
  • 14 stemmen

Niks nieuws, het zelfde gedoe met die Taliban.En dat gezicht van Carrie daar word je gek van. 3 sterren niet meer dus.


avatar van symonvld

symonvld

  • 22 berichten
  • 575 stemmen

Wanneer komt dit seizoen uit op blu-ray? Zou graag de reeks compleet willen hebben.


avatar van Suitehome

Suitehome

  • 577 berichten
  • 399 stemmen

Grande finale van bijna 10 jaar Homeland. Deze baanbrekende thrillerserie probeert dicht bij de politieke realiteit te blijven. In S8 wordt geprobeerd vrede te sluiten met de Taliban. Natuurlijk zijn Carrie (bi-polair, neurotisch, maar weer irritant goed geacteerd) en Saul weer van de partij in een aantal zenuwslopende momenten. Homeland is altijd geloofwaardig, ook wanneer het soms ongeloofwaardig wordt.

Niet alle seizoenen waren even sterk, maar Homeland zakte nergens door de ondergrens. In z'n genre (CIA, spionage, terrorisme) denk ik het beste dat ooit uitgebracht is. Met weemoed neem ik afscheid en zie Claire Danes graag eens terug in een heel andere rol.


avatar van Gish

Gish

  • 1367 berichten
  • 6491 stemmen

Grootste afsluiting van een geweldige reeks. Laatste seizoen zit briljant in elkaar en kent een verrassend maar origineel einde. We gaan Carrie en Saul missen.


avatar van Woland

Woland

  • 4156 berichten
  • 3401 stemmen

Ik vond het juist een vrij matig laatste seizoen. Uiteindelijk heb ik me prima vermaakt met Homeland. Wat knap gedaan is (eigenlijk door alle seizoenen heen wel, soms wat meer en soms wat minder) is zowel de spanning als ook de wijze waarop op de realiteit ingespeeld wordt. Het acteerwerk is ook vrij redelijk, al ben ik het overacten van Claire Danes (met haar trillende onderlip) ook wel redelijk zat. Maar in contrast tot die realistisch aandoende, redelijk gelaagde setting, op vele verschillende locaties, heb ik me toch vrij vaak geërgerd aan ongeloofwaardige plotontwikkelingen, bizarre acties van personages die ook zomaar getolereerd worden, en technische onzinnigheden (de gehackte pacemaker, of Carrie op 4chan die haar hacker even een lesje leert zijn dieptepunten, maar niet atypisch). Laten we eerlijk zijn: Carrie Mathison is de slechtste, meest ongeloofwaardige CIA-agent ooit, en zou bij het eerste interview al afgewezen worden - en dan heb ik het nog niet eens over haar bipolaire stoornis. Ze is onbetrouwbaar, niet rationeel, doet alles op gevoel en emotie, gaat of wil naar bed met zo ongeveer elke mannelijke tegenspeler, en is een complete lone wolf die niet functioneert op professioneel niveau met als dieptepunt dit seizoen waarin ze uit het niets Yevgeny Gromov (vorig seizoen nog de grote schurk) opeens overal in vertrouwt. Maar goed, ondanks genoeg ongeloofwaardigheden - en dit seizoen was wat erger dan sommige eerdere seizoenen - is het niet écht heel storend.

Het blijft een fictief spionage-thriller-verhaal, en daarin weet Homeland toch wel te overtuigen. Zeker omdat alles toch ingebed zit in een werkelijkheid die de echte wereld soms vrij aardig benadert. Ondanks dat ik wel wat irritaties heb mbt het karakter Carrie doet Claire Danes het vaak ook wel leuk als protagonist, en de rest van de cast (met name Saul maar ook vele anderen) doen het toch best leuk. Met een gezonde dosis spanning en politieke intrige is dit gewoon een geslaagde serie geweest, al heeft het nog wel wat korreltjes zout nodig gehad. The Wire is het bepaald niet, maar ik heb me best vermaakt.


avatar van Paul Jansen

Paul Jansen

  • 2 berichten
  • 1 stemmen

mensen vergissen zich steeds door zich voor te stellen dan film ook realiteit zou moeten zijn. natuurlijk zitten er ongeloofwaardge zaken in deze serie. Dat een CIA agent steeds weer haar eigen gang zou kunnen gaan, dat ene labiel persoon als deze Carrie uberhaupt deze functie zou kunnen bekleden. Dat er bij tijd en wijlen gewoon via open lijnen wordt getelefoneerd, dat de technieken van surveillance etc die gebruikt worden in de eerste paar series veel indruk maken maar pakweg na serie 3 weten we dat wel en is het verrassingselement daarvan en beetje weg.

Zelf aan de zeer goed gecreeerde spanning wen je na x aantal afleveringen. Desalniettemin kijk je naar welke aflevering dan ook met het gevoel er kan ieder moment iets vreselijks gebeuren. Het pruillipje va Carrie kennen we ook al. Daar staat echter tegenover, dat er prima geacteerd wordt. Niks wordt afgeraffeld zoals vaak het plot in een speelfilm en je gaat je hechten aan bepaalde figuren zoals Peter Quinn. Verder is het filmisch prachtig gedaan met uitstekend camerawerk zeker de opnames die voor Afghanistan etc moeten doorgaan en geschoten ijn in ik meen Marokko. Wellicht te veel uitgesponnen serie maar wel een van de beste die ik de laatste jaren heb mogen zien. Niks is wat het lijkt en projecteer dit eens op berichtgeving van politiek en media in diverse conflicten zoals in het middenoosten en ik ben er van overtuigd dat burgers heel vaak op het verkeerde been worden gezet.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.