• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.462 stemmen
Avatar
 
banner banner

Chez Bompa Lawijt - Seizoen 1 (1994)

2,25 4 stemmen

Show titel: Chez Bompa Lawijt

IMDb beoordeling: 5,7 (48)

Afleveringen: 22

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Ruud De Ridder

Met: Bernard Verheyden, Denise Zimmerman en Paul Wuyts

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 3 april 1994

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Chez Bompa Lawijt

Albert en zijn vrouw Francine beginnen aan een nieuwe stap in hun leven, het hotel Chez Bompa Lawijt uitbaten in Herbeumont in de Ardennen. Albert speelt receptionist en springt als het druk is in als kelner of keukenhulp, Francine doet de administratie. Voor dat Bompa stierf heeft hij aan Albert een stuk van 100 frank uit 1950 gegeven. Als Albert over het stuk wrijft ziet en hoort hij de geest van Bompa die hem dan helpt. Enkel Albert kan Bompa zien en horen.

Afleveringen Seizoen 1 (1994)

  1. 1. Alle Begin Is Moeilijk

    3 april 1994 (25 minuten)

    Albert en Francine hebben het hotel "La Chatelaine" in Herbeumont overgenomen en zijn alles aan het organiseren. Kok Ward en klusjesman André komen op hun eerste werkdag al te laat. Hoewel het hotel nog niet open is, heeft Albert al een groep van vijfentwintig personen geboekt.

  2. 2. Dudu

    10 april 1994 (25 minuten)

    Albert eist het respect van zijn personeel. Wanneer hij het niet meer ziet zitten, gaat hij te rade bij Bompa's geest, die alleen hij kan oproepen en zien. Dudu, het nichtje van Achmed, wordt op aanraden van Bompa aangenomen als kamermeisje.

  3. 3. De Eerste Klanten

    17 april 1994 (25 minuten)

    In afwachting van de eerste klanten wordt in het hotel geoefend. Francine vindt dat het personeel te traag werkt en probeert het tempo op te voeren. Als de eerste klanten dan eindelijk aankomen, ontstaat er toch nog paniek.

  4. 4. Een Verward Weerzien

    24 april 1994 (25 minuten)

    Ward leert Achmed wijn schenken. Albert slaagt erin het weerzien van Francine en haar oude vriendin volledig in de war te laten lopen.

  5. 5. Steendorp Express

    1 mei 1994 (25 minuten)

    Albert en Francine zijn tevreden. Iedereen in het hotel krijgt immers stilaan zijn specifieke taak onder de knie. Ward begint echter zijn vrouw Marie-Louise te missen. Albert gaat te rade bij de geest van Bompa, die natuurlijk een niet voor de hand liggende oplossing heeft.

  6. 6. Een Lastige Klant

    8 mei 1994 (25 minuten)

    Albert en Francine krijgen met een zeer veeleisende klant te maken. Francine probeert diplomatisch te zijn, maar haar echtgenoot heeft niet zoveel geduld. Gelukkig komt er ook een supervriendelijke klant logeren.

  7. 7. Chien de Chasse

    15 mei 1994 (25 minuten)

    De lastige klant maakt nog steeds iedereen het leven zuur. Tante Josée en Leo, die aandelen hebben in het hotel, komen onverwacht op bezoek. Er is iets mis met de waterleiding. André doet zijn best om dit op te lossen, maar dat loopt niet van een leien dakje.

  8. 8. Miss-verstand

    22 mei 1994 (25 minuten)

    Francine is blij. Het hotel is voor het eerst volgeboekt, en dit dankzij de kandidates van een missverkiezing. Albert is hiervan echter niet op de hoogte en boekt tegelijkertijd een voetbalploeg. Maar het is voor beide groepen verboden om contact te hebben met het andere geslacht...

  9. 9. Volzet

    29 mei 1994 (25 minuten)

    Het probleem van de overboeking van het hotel wordt opgelost, doordat de twee verschillende groepen niet met elkaar in contact mogen komen. Wanneer zich nog een echtpaar aanbiedt, moet de geest van Bompa te hulp schieten.

  10. 10. Hoog Bezoek

    5 juni 1994 (25 minuten)

    Er wordt een reisagente verwacht in het hotel van Albert en Francine. Het is de bedoeling dat deze gaste extra in de watten wordt gelegd, want een gunstige beoordeling van het hotel hangt hier immers van af. Ook nonkel Karel heeft zijn bezoek aangekondigd. André schaft zich een nieuwe wagen aan.

  11. 11. Mon Oncle Karel

    12 juni 1994 (25 minuten)

    Nonkel Karel wordt met de nieuwe wagen van André afgehaald. De oude man laat meteen iedereen naar zijn pijpen dansen. Ook de dame van het reisbureau komt met vertraging aan. Nonkel Karel weet meer..

  12. 12. Pamela

    19 juni 1994 (25 minuten)

    Nonkel Karel begint zich met alles te bemoeien, tot grote ergernis van Francine. Er breekt een onweer los met een elektriciteitspanne tot gevolg. Er komt ook een zeer geheimzinnige vrouw logeren.

  13. 13. De Portugezen

    26 juni 1994 (25 minuten)

    Iedereen is opgelucht dat de vakantie van nonkel Karel er bijna opzit. Maar dan belt zijn dochter Mariëtte vanuit Portugal dat ze een weekje later naar huis komt. Nonkel Karel blijft dus ook nog wat in de Ardennen.

  14. 14. Brandalarm

    3 juli 1994 (25 minuten)

    Marie-Louise staat in panne met de Steendorp-Express. Achmed moet haar gaan helpen. Ondertussen wordt in het hotel een brandalarm geoefend onder leiding van de plaatselijke brandweercommandant. Hij maakt vooral indruk op Francine.

  15. 15. Verbinding Verbroken

    10 juli 1994 (25 minuten)

    André heeft de opdracht in elke kamer een branddetector te plaatsen. Zijn timing kon beter want Leo, Sonja en Joske zijn op bezoek. Albert daagt Leo uit om de Fourche te beklimmen. Albert kan Bompa niet meer oproepen.

  16. 16. Mariette en Marcel

    17 juli 1994 (25 minuten)

    Albert heeft het muntstuk, waarmee hij Bompa kan oproepen, verloren. In het hotel is er een grote spraakverwarring. Begrijpelijk, want er logeren verschillende Engelstalige en Franstalige gasten. De dochter van Nonkel Karel is terug uit Portugal. Ze zakt meteen af naar de Ardennen, vastbesloten haar vader mee naar Gent te nemen.

  17. 17. Ik Ben Hier, Ik Blijf Hier

    24 juli 1994 (25 minuten)

    Albert is zo blij dat hij opnieuw contact heeft met Bompa, dat hij een aantal beloftes doet waarvan hij spijt zal krijgen. Francine ziet het allemaal niet meer zitten en drinkt te veel trappist. Tante Josée komt op bezoek.

  18. 18. Alle Hens aan Dek

    31 juli 1994 (25 minuten)

    De directie van het hotel heeft een vergadering belegd om de stand van zaken te evalueren. Ook het personeel houdt een bijeenkomst. Sonja en Dudu maken een uitstap naar Bouillon, waar ze een bekende tegen het lijf lopen.

  19. 19. Waterzooi

    7 augustus 1994 (25 minuten)

    Albert wil bootjes verhuren en verplicht iedereen de vaartuigen te leren besturen. Nonkel Karel is de enige die niet meegaat naar de Semois. Hij heeft tijdens de afwezigheid van Albert en Francine de leiding over het hotel en hij neemt die job zeer ernstig...

  20. 20. Ward met Verlof

    14 augustus 1994 (25 minuten)

    Beroepsmilitair Benny ziet het niet meer zitten in het leger en gaat in het hotel werken. Ward heeft een weekje vakantie genomen. Zijn vervanger valt niet in de smaak bij Albert.

  21. 21. Terug naar Gent

    21 augustus 1994 (25 minuten)

    Nonkel Karel is ziek. Hij besluit om tijdelijk terug te keren naar Gent, zodat hij in alle rust kan herstellen. Albert, die Ward vervangt, geeft nogal kleine porties.

  22. 22. Alles voor de Commerce

    28 augustus 1994 (25 minuten)

    Er komt een moeder-overste op prospectie in het hotel van Francine en Albert. Ze wil nagaan of het hotel geschikt is om met een aantal novicen op retraite te komen. Albert zorgt ervoor dat het hotel een religieus tintje krijgt.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.