• 10.797 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.932 stemmen
Avatar
 
banner banner

BoJack Horseman - Seizoen 6 (2019-2020)

4,34 57 stemmen

Show titel: BoJack Horseman

IMDb beoordeling: 8,8 (187.030)

Afleveringen: 16

Speelduur: 6 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Raphael Bob-Waksberg

Met: Will Arnett (stemrol), Amy Sedaris (stemrol) en Alison Brie (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 25 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 6 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot BoJack Horseman

Als legendarische tv-ster van de jaren '90 tv-serie 'Horsin' Around' heeft Bojack Horseman in deze huidige tijd moeite zichzelf niet te verliezen in alcohol, onenightstands en depressies. Bojack probeert al jaren aan een comeback te werken en samen met zijn huisgenoot Todd en zijn ex Princess Carolyn, maar zal dat hem lukken? Zal een biografie door een ghostwriter hem weer terug in de spotlights krijgen? Zijn Hollywood en Bojack daar zelf wel klaar voor?

Afleveringen Seizoen 6 (2019-2020)

  1. 1. A Horse Walks into a Rehab

    25 oktober 2019 (25 minuten)

    BoJack checkt in bij Pastiches, een afkickkliniek in Malibu. Hij heeft het moeilijk met herinneringen aan Sarah Lynns dood en zijn moeilijke jeugd.

  2. 2. The New Client

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    Wanneer Princess Carolyns oppas opzegt, heeft ze moeite om de balans tussen werk en privé te bewaren. Mr Peanutbutter bezoekt BoJack in de afkickkliniek.

  3. 3. Feel-Good Story

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    Girl Croosh stuurt Diane op pad met de ruige cameraman Guy, maar wanneer ze wordt gevraagd om meer ruimte te maken voor feelgoodverhalen, stribbelt ze tegen.

  4. 4. Surprise!

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    Todd organiseert een verrassingsbruiloft voor Pickles en Mr Peanutbutter, maar als Mr Peanutbutter iets opbiecht, loopt het feest al snel uit de hand.

  5. 5. A Little Uneven, Is All

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    Dokter Champ vertelt BoJack dat het tijd is om de afkickkliniek te verlaten. Mr Peanutbutters reputatie krijgt een dreun. In Chicago worstelt Diane met writer's block.

  6. 6. The Kidney Stays in the Picture

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    De assistenten van Hollywoo staken. BoJack wil dokter Champ helpen. Wanneer Todd hoort dat zijn moeder een nier nodig heeft, komt Diane met een plan.

  7. 7. The Face of Depression

    25 oktober 2019 (27 minuten)

    BoJack reist door het land en komt weer in contact met dierbaren. Mr Peanutbutter gaat zelf op een nationale tournee als het 'Gezicht van Depressie'.

  8. 8. A Quick One, While He's Away

    25 oktober 2019 (26 minuten)

    Een verslaggever onderzoekt de omstandigheden rond de dood van Sarah Lynn. Hollyhock gaat naar een feest in New York.

  9. 9. Intermediate Scene Study w/ BoJack Horseman

    31 januari 2020 (26 minuten)

    Als BoJack acteerlessen gaat geven in Wesleyan, stelt Hollyhock een paar grenzen in hun relatie.

  10. 10. Good Damage

    31 januari 2020 (26 minuten)

    De depressie van Diane trekt weg, maar ze kan nog steeds niet aan haar memoires beginnen. De journalisten Paige en Max brengen Penny een bezoek.

  11. 11. Sunk Cost and All That

    31 januari 2020 (26 minuten)

    Terwijl Paige en Max Mr. Peanutbutter interviewen in zijn restaurant, probeert een paniekerige BoJack uit te vogelen wat er is gebeurd.

  12. 12. Xerox of a Xerox

    31 januari 2020 (26 minuten)

    Nadat het verhaal van Sarah Lynn bekend wordt, geeft BoJack een live-interview op tv. Diane ontmoet de tienerzoon van Guy.

  13. 13. The Horny Unicorn

    31 januari 2020 (26 minuten)

    BoJack krijgt een nieuwe AA-sponsor. Todd wil een chic feestje geven om indruk te maken op zijn ouders. Diane leert Sonny kennen.

  14. 14. Angela

    31 januari 2020 (26 minuten)

    Angela Diaz neemt contact op met BoJack. Princess Carolyn krijgt een aanbod van Lenny Turteltaub. Todd bedenkt een plannetje.

  15. 15. The View from Halfway Down

    31 januari 2020 (26 minuten)

    BoJack ziet mensen van vroeger terug.

  16. 16. Nice While It Lasted

    31 januari 2020 (26 minuten)

    Een feest brengt mensen samen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Het hele seizoen nog niet uitgekeken, maar jongens: wat is dit énorm sterk zeg. Bojack doet iets met mij dat nog geen enkel andere cartoonshow heeft gedaan: de psychologie van de personages blijft dagenlang door mijn hoofd spoken. Zelden een cartoon gezien die zo geloofwaardig overkomt- en dan spreek ik over een mens met een paardenkop.

Waar ik echt niet op hoop (is dit een spoiler? Eigenlijk niet, maar voor de veiligheid markeer ik het maar zo) is dat Bojack uit het leven gaat stappen. Zelfmoord zou net doen blijken dat vechten tegen je demonen toch geen zin heeft gehad, want uiteindelijk geef je het niettemin helemaal op.

Om het in de klassieke scenario-zin te zeggen: people act to survive. Dat is wat Bojack ook doet: zelfs als hij in een diepe put geraakt, probeert hij steeds back on his horse (haha) te kruipen. Wij als publiek blijven juichen dat hij zijn leven op de rails krijgt, dus... laat het dan ook zo zijn. Of toch ongeveer...

Nu, ik zal het dan zelf wel zien. Ben heel benieuwd hoe het eindigt met mijn favoriet paard...


avatar van depri83

depri83

  • 6690 berichten
  • 1312 stemmen

Geweldig seizoen met helaas, in mijn opinie, een niet al te sterke slotaflevering.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Voor mij was het einde helemaal perfect! Prachtige afsluiter van een prachtig seizoen.


avatar van Thomas83

Thomas83

  • 3718 berichten
  • 3363 stemmen

Aan alles wat goed is moet een einde komen. BoJack Horseman als een serie was een trage start voor mij, maar vanaf het derde seizoen was dit absoluut een van de beste lopende series, en een van de best gemaakte series ooit als het gaat om hoe thema's als psychische aandoeningen, trauma's en zelfontplooiing van de personages behandeld werden. Ook dit allerlaatste seizoen doet daar recht aan door alles op een geloofwaardige en bitterzoete manier af te wikkelen, in het bijzonder in de slotaflevering in die prachtige laatste scènes met BoJack en Princess Carolyn en BoJack en Diane. In misschien wel geen andere serie voelen de personages zo levensecht.

Een van de meest briljante vondsten van de schrijvers is hoe het aanvankelijke sitcom-format van de serie geleidelijk aan is doorbroken. Waar we de eerste seizoenen vaak nog de voornaamste personages in scènes samen met of in relatie tot BoJack zagen is de serie langzaam steeds meer afgedreven van die typische sitcom-achtige verzameling van de bekende gezichten bij elkaar. Stuk voor stuk werden Princess Carolyn, Diane, Todd en Mr. Peanutbutter allemaal zelf ook echte hoofdpersonages met hun eigen levens en problemen.

En net als in het echte leven gaan ze uiteindelijk als ze ouder worden ook niet meer per se om met dezelfde mensen als toen ze jonger waren. Misschien bevonden ze zich toen in een heel andere fase van hun leven of hebben ze zichzelf beter leren kennen. Misschien zijn ze gewoon veranderd of hebben andere omstandigheden hen uit elkaar gedreven. Het is iets dat in het echte leven gebeurt, en dat de schrijvers er niet voor schuwen hun eigen personages hetzelfde laten te ondergaan én BoJack zelf een positief einde gunnen zonder oog te verliezen voor hoe hij de mensen om hem heen heeft beschadigd verdient een groot compliment.

Wel een heel klein smetje overigens dat de serie voortijdig is beëindigd. Daardoor zie je dat de schrijvers soms zijn gedwongen sommige dingen aan de serie net wat te overhaasten, zoals bijvoorbeeld de introductie van de nieuwe partners voor Diane en Todd. Princess Carolyn en Judah zag ik eigenlijk ook totaal niet als een potentieel romantisch koppeltje, maar wel erg blij dat hij terug is. Het is ook puur goud om hem Todd te zien helpen met zijn soort van housewarming party, zodat hij indruk op zijn ouders kan maken.

Todd is ook nog echt altijd degene die het meeste verlichting brengt van al dat drama. Ik ben geen fan van Pickles, maar die hele wedding surprise party in een smart house is hilarisch. Een shout-out ook naar weer fantastische experimentele afleveringen, zoals de voelbaar stressvolle The New Client (waarin de mooie running gag van Princess Carolyns tongbrekers ook op een ontroerende manier wordt gebruikt) of de introspectieve koortsdroom The View from Halfway Down. 4.0*. Ik zal je missen BoJack.


avatar van Ste*

Ste*

  • 1960 berichten
  • 1283 stemmen

Best een aparte serie, in die zin dat ik 50% - alles dat draait om het personage BoJack en zijn verleden en problemen – érg goed vond, maar de andere 50% regelmatig chaotische ‘onzin’ vond, waarbij ik vaak dacht ‘waar kijk ik nu eigenlijk naar?’. Ik heb zelf eigenlijk vooral mijn kijkplezier gehaald uit de personages van BoJack en Diane, maar al die shenanigans van Todd en andere personages hoefden van mij soms niet zo.

En dan heb je natuurlijk nog de wereld waarin het zich afspeelt; eentje waar mensen en (antropomorfe) dieren door elkaar leven. Op de achtergrond gebeuren genoeg grappige details die je bij de eerste kijkbeurt niet eens allemaal meekrijgt, en de makers hebben ook plezier gehad met het bedenken van zo vergezocht mogelijke dieren, van vlooien tot aan vage zeewezens. Dat maakt het een erg rijke serie, vol met grapjes en details op de achtergrond. Ook hoe de intro elk seizoen verandert is daar een voorbeeld van. Die wat absurde creativiteit levert dus regelmatig leuke dingen op, maar het zorgt er ook voor dat er hele arcs en afleveringen zijn die ik niet meer na kan vertellen omdat het gewoon niet echt beklijft en voor mij als filler aanvoelde.

Het lijkt alsof de makers in de kern een dramatische, serieuze maar toch intelligent-grappige serie over depressie, verslaving, beroemdheid, familie, relaties, Hollywoo(d), etc. maken, maar net als ze daar aangekomen zijn dan moet het toch weer de silly kant op. Dat merk je het meest aan de cliffhangers van de afleveringen. Die eindigen vaak op een interessant-dramatische noot, maar zodra je de volgende aflevering opzet dan is daar weer weinig van over. Alsof je telkens een sappige worst voorgehouden krijgt, maar daar maar een enkele keer aan mag proeven. Dat zijn de afleveringen die ook op IMDB veruit het hoogst scoren; de speech van BoJack op een begrafenis, afleveringen die verder duiken in de geschiedenis van zijn moeder, de aflevering waarin wij als kijkers en hijzelf – high van de pillen – het verschil niet meer zien tussen de serie waarin hij speelt en zijn echte leven, en de een na laatste aflevering waarin het lijkt alsof BoJack zich bevindt in een soort limbo voor hij gaat sterven met de personages die eerder in de serie al zijn doodgegaan. Een aflevering die ik bijna een soort vorm van horror vond, en dat voor een animatieserie. Erg sterk gedaan, ik heb zelden met zo'n beklemmend verdrietig gevoel naar animatie gekeken. Wat mij betreft had het op zo'n zelfde noot ook wel mogen eindigen. Typisch is dan weer dat de volgende (laatste) aflevering weer verder gaat op luchtige toon en op zich wel oke-ish is, maar ook weer niet echt top.

Ik stem niet, want ik weet per seizoen niet meer wat ik er nou van vond, maar denk dat ik overall zo uitkom op een 3,75*. Aardig wat (hoge) hoogtepunten tussen soms saaiig ‘gedoe’.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.