• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.838 stemmen
Avatar
 
banner banner

Levenslied - Seizoen 1 (2011)

3,50 12 stemmen

Show titel: Levenslied

IMDb beoordeling: 7,2 (85)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Willem Zijlstra

Met: Anna Drijver, Cees Geel en Hans Dagelet

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 20 januari 2011

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Levenslied

Levenslied volgt de levens van de diverse leden van een zangkoor in Haarlem. Elke donderdagavond zingen ze alle sores van zich af. De serie vertelt een mozaïek aan verhalen over gewone mensen. Zo gaat het over een jonge bijstandsmoeder, een hardwerkende advocaat, een ambitieuze makelaar en een leraar Nederlands op een scholengemeenschap.

Afleveringen Seizoen 1 (2011)

  1. 1. Crematie

    20 januari 2011 (45 minuten)

    Betty wil graag haar achtjarige zoontje Bobby weer zien nu haar gevangenisstraf er op zit. Dylan gaat na de crematie van zijn moeder naar een prostituee. Elske wil ook graag weer komen zingen tijdens de repetities. Haar man maakt het haar echter erg moeilijk om de donderdagavond vrij te maken. Boutros heeft moeite met nieuweling Lucas. Madee neemt Thomas mee naar een dure villa die ze als makelaar moet verkopen.

  2. 2. Dossier

    27 januari 2011 (45 minuten)

    De ouders van Thomas hebben het niet breed. Vanwege het verdubbelen van het statiegeld kunnen ze geen vakantie meer hebben. Jeroen wordt als fiscaal jurist opgezadeld met een twijfelachtig dossier van een aantrekkelijke zakenvrouw. Betty praat met haar schoonouders en mag haar zoontje Bobby ontmoeten. Elske probeert lucht in haar leven te krijgen. Via Madee regelt ze een werkruimte voor Nicolai in een leegstaand kantoorgebouw.

  3. 3. Orde

    3 februari 2011 (45 minuten)

    Lucas komt bij Dylan thuis en ziet de uitgebreide glasverzameling. Dylan ontmoet ook zijn buurvrouw Yildiz. Jeroen voelt zich gevangen in zijn huwelijk en zijn werk. Boutros kan moeilijk orde houden op de school waar hij Nederlands geeft. Madee verkoopt de grote villa en krijgt een bonus. Bobby komt voor het eerst een dagje langs bij Betty.

  4. 4. Betrapt

    10 februari 2011 (45 minuten)

    Boutros wordt op school in elkaar geslagen door de vader van een leerling. Jeroen laat zijn baas tekenen voor een riskante fiscale constructie van Nathalie. Bobby is weer een dagje bij Betty. Thomas neemt zijn moeder stiekem een dagje mee uit op de boot. Nicolai betrapt Elkse terwijl ze het kantoor van Madee aan het schoonmaken is.

  5. 5. Familiefeest

    17 februari 2011 (45 minuten)

    Het koor zingt op een Moluks familiefeest van Madee. Bert komt bij Betty langs en Lucas bekent dat hij de vader van Dylan is. De buurvrouw van Dylan zoekt toenadering tot Dylan. Lieke vermoedt dat Jeroen vreemdgaat. Elske besluit serieuzer door te gaan met ontwerpen. Godeke zoekt toenadering tot Boutros.

  6. 6. Kiezen

    24 februari 2011 (45 minuten)

    Het gaat heel goed met het kledingontwerpen van Elske en Leyla. Jeroen denkt een echte verhouding te hebben. Lucas neemt Dylan mee naar een glasblazerij. Madee koopt voor zichzelf en haar vader twee tickets naar Ambon. Bert gaat met Betty en hun zoontje Bobby naar het circuit van Zandvoort.

  7. 7. Hulp

    3 maart 2011 (45 minuten)

    Thomas denkt dat Elske door Nicolai wordt geslagen. Lucas is in de war en vertelt Dylan eindelijk dat hij zijn vader is. Betty maakt het uit met Bert terwijl Boutros wordt ontslagen. Jeroen gaat tegen de wil van zijn baas in en biedt juridische hulp aan.

  8. 8. Turkse Avond

    10 maart 2011 (45 minuten)

    Het zangkoor gaat optreden op een Turkse culturele avond. Madee is terug uit Ambon en heeft besloten voor zichzelf te willen beginnen. Jeroen helpt Boutros en neemt onverwacht ontslag. Lucas wordt door zijn superieuren aangesproken op zijn merkwaardige gedrag. Thomas neemt zijn moeder mee naar de dokter. Bert neemt Bobby voor een paar dagen mee.

  9. 9. Goede Bedoelingen

    17 maart 2011 (45 minuten)

    Bert is met Bobby op stap. Nicolai blijkt de compositieopdracht te hebben gewonnen. Madee raakt opgesloten in het grote huis dat ze wilde verkopen. Jeroen wil verhuizen en Yildiz vindt dat Dylan de kwestie met zijn vader moet oplossen. Jasmijn staat ineens voor Boutros zijn neus.

  10. 10. Korendag

    24 maart 2011 (45 minuten)

    Het zangkoor gaat zingen op Korendag en dat doet de spanning hoog oplopen tijdens de repetitie. Jeroen en Lieke zijn in hun nieuwe woning en besluiten er wat moois van te gaan maken. Boutros neemt Godeke mee uit eten. Thomas gaat bij Elske langs. Yildiz wil bij Dylan blijven slapen en Bobby vertelt over de reis met Bert. Madee heeft een exploitatieplan voor het grote huis.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

In deze nieuwe Nederlandse productie staat een amateur-koor centraal waarbij diverse mensen uit verschillende maatschappelijke milieus bij elkaar komen. De serie is opgebouwd als een mozaïekvertelling a la Crash of Babel, waarin de verschillende karakters te maken krijgen met thema's uit het maatschappelijke debat, zoals de financiële crisis en de multiculturele samenleving. In de tien afleveringen worden de gelijkenissen getoond die de personages hebben, ongeacht hun positie, inkomensverschil, afkomst of achtergrond. De afleveringen eindigen dan ook steevast in een samenvatting van de gebeurtenissen aan de hand van een mooi liedje dat ze als metafoor gebruiken voor wat er gebeurd is in de aflevering.

Onder leiding van de ex-delinquent Betty (Anna Drijver) komen een rijkgeschakeerd groepje van mensen bij elkaar die elk een bepaalde positie in de maatschappij hebben. Van de gewiekste zakenman Lucas, die zich bezighoudt met de opkoop van failliete bedrijven (Hans Dagelet), tot bijstandsmoeder Elske (Caro Lenssen), en volkse jongen Thomas (Cees Geel) en Neerlandicus van Libanese afkomst Boutrous (Sabri Saad-El Hamus). En dan zijn er ook nog de fiscaal jurist van een groot advocatenkantoor Jeroen (Tijn Dokter), sexy makelaar Madee (Nadja Hupscher) en grievende wees Dylan (Guy Clemens). En dan zijn er ook nog bijrollen van Antonie Kamerling (zijn laatste rol!), Piet Romer, Peter Faber en Frank Lammers.

Door de imposante hoeveelheid verhaallijnen komt de emotionele ontwikkeling van de karakters dikwijls in de verdrukking. Ook is de balans zoek tussen geloofwaardige ''uit het leven gegrepen'' kleine verhalen en de bijna thriller-achtige wendingen die het soms neemt. Er mist een bepaalde subtiliteit die de boel naar een hoger niveau tilt. Maar, mede door de uitstekende casting, blijft het een onderhoudende serie die vermakelijk genoeg is voor de tien afleveringen die het duurt. De chemie tussen de acteurs vult in ieder geval de gaten die op andere vlakken verschijnen dermate goed op dat het nooit echt gaat storen dat ze niet helemaal de juiste toon te pakken krijgen.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66792 stemmen

Vond het 2de seizoen nog sterker oomhenk


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Oh oeps, vergeten weg te halen. Ook al gezien.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Derde mag van mij ook wel iig.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.