• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.277 gebruikers
  • 8.985.851 stemmen
Avatar
 
banner banner

Ares - Seizoen 1 (2020)

2,62 73 stemmen

Show titel: Ares

IMDb beoordeling: 5,7 (4.871)

Afleveringen: 8

Speelduur: 3 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Pieter Kuijpers, Iris Otten en Sander van Meurs

Met: Lisa Smit, Jade Olieberg en Tobias Kersloot

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 17 januari 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ares

Beste vrienden Rosa en Jacob worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap, genaamd Ares, in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan een wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt de plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

  1. Aflevering 1

    17 januari 2020 (32 minuten)

    Rosa, een intelligente en ambitieuze studente uit een gezin met problemen, wordt gerekruteerd door een exclusief, geheimzinnig genootschap.

  2. Aflevering 2

    17 januari 2020 (28 minuten)

    Tijdens Rosa's zware, angstaanjagende ontgroening raakt er een medenoviet vermist. De leiders van Ares schakelen over naar crisismodus.

  3. Aflevering 3

    17 januari 2020 (32 minuten)

    Rosa moet aan tegenstrijdige verplichtingen voldoen en Jacob wordt ondervraagd. Fleur nodigt Rosa uit op een feestje, waar het lot van sommigen lijkt te worden bezegeld.

  4. Aflevering 4

    17 januari 2020 (29 minuten)

    De leiders van Ares gaan tot het uiterste om de waarheid achter Rosa's gruwelijke ontdekking te verbergen. Ondertussen verergert Jacobs aandoening.

  5. Aflevering 5

    17 januari 2020 (27 minuten)

    Arnold komt iemand uit zijn verleden tegen. Rosa kruist de degens met een rivale. Jacob doet een cryptische voorspelling.

  6. Aflevering 6

    17 januari 2020 (24 minuten)

    Fleur valt uit na een verschrikkelijk verlies. Als Rosa stappen zet om opnieuw contact te zoeken met haar familie, komt Carmen met een schokkende onthulling.

  7. Aflevering 7

    17 januari 2020 (26 minuten)

    Maurits denkt na over wie de volgende president van Ares moet worden. Carmen moet een sadistische test ondergaan. Rosa slaagt erin Jacob te verrassen.

  8. Aflevering 8

    17 januari 2020 (32 minuten)

    Carmen waarschuwt Rosa terwijl de zaken bij Ares tot een explosief einde komen en er uiteindelijk een verschrikkelijk geheim aan het licht komt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

pocalan schreef:

Serieus?

Yep..

pocalan schreef:

Er wordt naar mijn idee weer teveel gekeken naar wat er niet goed is aan de serie terwijl het toch wel degelijk een aardige serie.

Daar heb je ergens ook wel gelijk in maar we worden natuurlijk ook soms flink verwend. En dan ligt de lat hoog.

En als je dan jezelf, als makers, zeer pretentieus ‘verkoopt’ dan kan het ook zijn dat je daar op afgerekend wordt. Tel daarbij op dat deze serie (tot nu toe) een best wel lager gemiddelde heeft vergeleken met heel wat series zijn die hier boven de 3 * sterren (en hoger) scoren dan denk ik niet dat “er weer teveel gekeken wordt wat er niet goed is aan de serie”. Misschien wijk jij daarin dan weer wel ‘uniek’ af van de algemene mening. Maar goed, een ieder zijn/haar eigen smaak. Dat respecteer ik zeker !

Edit: even bij je profiel gekeken maar mijn standaardafwijking wijkt wel weer veel meer af van het gemiddelde dan die van jou


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Ik vond Ares niet heel bijzonder, tot aan de laatste aflevering. Die aflevering heeft er voor mij zeker een halve punt bij weten te krijgen. De serie zit goed in elkaar: zowel het camerawerk, de sets en het acteerwerk zijn van een hoger niveau dan we in Nederland gewend zijn. Het idee achter het verhaal is ook goed en deed mij denken aan de serie Dark van onze oosterburen. Toch kwam het allemaal niet heel goed uit de verf. Ook al waren het afleveringen van een klein half uur, voelde het soms alsof je een hele trage film aan het kijken was. Het deed mij allemaal vrij weinig, behalve het slot. Ik ben benieuwd of dit nu echt goed bekeken wordt.

Tip: luister de meest recente postcast aflevering van de Bingewatchers op bijvoorbeeld Spotify. Hierin wordt producent Pieter Kuijpers geïnterviewd en heeft hij het over de samenwerking met Netflix en een mogelijk tweede deel.


avatar van pocalan

pocalan

  • 120 berichten
  • 1318 stemmen

3 2 1 cut schreef:

Daar heb je ergens ook wel gelijk in maar we worden natuurlijk ook soms flink verwend. En dan ligt de lat hoog.

Dat is het 'm inderdaad. We vergelijken onze series ook teveel met die uit het buitenland.

3 2 1 cut schreef:

En als je dan jezelf, als makers, zeer pretentieus ‘verkoopt’ dan kan het ook zijn dat je daar op afgerekend wordt.

Daar heb ik gelukkig niks van me gekregen. Dat is wel een beetje jammer, maar dat wijzigt mijn mening niet.

3 2 1 cut schreef:

Misschien wijk jij daarin dan weer wel ‘uniek’ af van de algemene mening. Maar goed, een ieder zijn/haar eigen smaak. Dat respecteer ik zeker !

Edit: even bij je profiel gekeken maar mijn standaardafwijking wijkt wel weer veel meer af van het gemiddelde dan die van jou

Mijn stem ligt vaak veel te dicht bij het gemiddelde dat ik er ongemakkelijk van word. Ik merk wel dat ik de neiging heb om wat positiever te zijn dan gemiddeld. Fijn dat we elkaars mening respecteren in ieder geval.


avatar van remorz

remorz

  • 1930 berichten
  • 2379 stemmen

Een serie met ambitie.

Afgezien van de belichting is er visueel weinig mis met de serie. Mooie, symmetrische kadrering van indrukwekkende locaties, gecombineerd met sfeervolle kostuums zorgt voor een constant verzorgde visuele indruk. Misschien wat slechte CGI hier en daar, maar altijd functioneel, dus minder kwalijk.

Kan me niet onttrekken aan het idee dat vooral de schrijvers niet geleverd hebben. Hoewel de rode draad (en clou) hoog gegrepen zijn, snijdt het wel hout én zou het qua timing best voedingsbodem hebben; men krijgt een metaforische doofpot en de daaruit voortvloeiende bovennatuurlijke krachten echter maar moeilijk in een sluitend geheel vertaald.

Zwakste punt is echter de pacing van het script, die dan weer personages te lang zinloos door gangen laat dwalen, dan weer te transparant filler-dialogen voor betekenisvol (of sfeerverhogend) laat doorgaan. Of dat komt door gebrek aan inzicht of talent of door de praktische verdeling binnen het (zevenkoppige?) Winchester Mcfly, weet ik niet, maar het voorkomt dat Ares kan wedijveren met internationaal niveau, of zelfs maar overtuigend indruk kan maken als eerste Nederlandse Netflix-productie. Óf: de visuele look qua niveau maar moeilijk kan benaderen, want daar is zoals eerder gezegd weinig mis mee. Props ook naar het sound design, hoe zeer het ook auditieve sfeer creëert die inhoudelijk soms ontbreekt.

Ik kom op 3*, maar dat is een vertekenend gemiddelde tussen esthetisch en inhoudelijk. Met voelbare allure die landsgrenzen overschrijdt, maar daar sterke minpunten tegenover heeft staan. En dat is jammer.


avatar van Vladdrac666

Vladdrac666

  • 10 berichten
  • 10 stemmen

Het is toch mooi om te zien hoe smaken verschillen. Ik vind het een top serie om te kijken met name omdat de afleveringen lekker kort waren.. Ik hou wel van dat duistere sfeertje, tuurlijk is het soms wel overdreven maar dat hoort erbij.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Normaal laat ik mijn kijklijst nooit van anderen afhangen, maar werkelijk iederéén in mijn omgeving is negatief. Het komt er blijkbaar op neer dat alle ingrediënten aanwezig zijn, kwalitatieve producten ook, maar dat de saus gewoon niet wil binden. En je bij gevolg dus ook de hele reeks lang op je honger blijft zitten. Althans, dat is wat ik uit hun commentaren begrijp. Als je flink achter zit met alles en die lijst immens groter begint te worden, is de keuze dan toch snel gemaakt, vrees ik. Al ben ik stiekem eigenlijk alleen maar meer benieuwd geworden.


Ik ben gek op alles wat enigzins naar horror ruikt. En kijk dat dan ook trouw af.

Maar dit..

Heb de eerste 3 afleveringen gezien, met pijn en moeite..

Voelde mij zo'n supporter aan de zijlijn die telkens " Je kan hèt, doe hèt, ik gelóóf in je" want zoals Estaban al benoemd, het bindt niet..

Uiteindelijk gister de laatste aflevering gekeken, en het is gewoon niksig..

Las hier iets over S2, ik wil dat best een kans geven als de regisseur ook wat doet met het commentaar..


avatar van Koerok_mm

Koerok_mm

  • 13 berichten
  • 39 stemmen

Met open ogen ingetuind. Het gaat allemaal over ons slavernijverleden. Want dat heeft ons rijk gemaakt, tot op de dag van vandaag, en daar moeten we ons schuldig over voelen. Zolang je je daar overheen zet ben je succesvol en welvarend, maar o wee als Jacob je aanraakt, dan ga je kapot aan het schuldgevoel.

Ik ga nu even boven de wc gaan hangen en al mijn zwarte gal eruit kotsen...


avatar van 606

606

  • 23784 berichten
  • 11825 stemmen

Ik heb er van genoten hoor, lekker mysterieus en duister.


avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2396 stemmen

Tja. Een merkwaardige mislukking dit. Er werd duidelijk flink ingezet op deze 'eerste internationale Nederlandse Netflix-serie', veel reclame, veel media-aandacht, overal posters, en er zit zichtbaar ook veel geld in de serie zelf, met als resultaat enkele echt mooi gefilmde scènes en wendingen. Alleen gaat er op een veel fundamenteler niveau iets mis: de spanningsboog. Of eigenlijk: het verhaal. Wat nou precies de kern van Ares is: ik weet het nog steeds niet. Personages gedragen zich volstrekt onnavolgbaar, praten in semi-mysterieuze oneliners, krijgen geen ook maar enigszins werkende backstory. Het einde vond ik volstrekt lachwekkend. Spannend wordt het nergens. Voorbeeld van waar ik me aan stoorde: die Jacob is afleveringenlang bezig naar buiten te gaan, hij probeert zelfs een muur te slopen. Waarom vertrekt hij niet gewoon? Wat later óók blijkt te kunnen. Ook had ik het een stuk beter gevonden als de invloed van het hele genootschap op Rosa's privéleven een beetje voelbaar was geworden.


avatar van Aapje81

Aapje81

  • 2121 berichten
  • 4946 stemmen

Schokkend slechte serie.

Het komt niet heel vaak voor maar aan het einde van aflevering 8 betrapte ik mezelf erop dat ik boe geluiden zat te maken tegen mijn tv. De ergernis zat zo diep dat ik het even uit moest schreeuwen van frustratie.

Het is lastig om uit te leggen wat er allemaal zo verschrikkelijk is aan deze serie omdat ik me als kijker stelselmatig zat af te vragen wie er zoveel onzin bij elkaar kon verzinnen. De grootste misser is denk ik wel het scenario en vooral het gebrek daaraan. Geen enkel personage heeft ook maar enige uitdieping en de dialogen zijn niets meer dan wat lege oneliners die werkelijk nergens over gaan. Het absolute dieptepunt is wel de laatste aflevering waar het tegenwoordig zo hippe Woke zijn nog even uit de kast wordt getrokken.

Door het totaal ontbreken van een spanningsboog of diepgang ontstaat er ook nergens enige binding met de personages. Niemand is sympathiek en het zal je als kijker ook een rotzorg zijn wat er met ze gaat gebeuren.

Maar het meest stuitend is nog wel het pretentieuze karakter van deze serie. Er zit geen sprankje relativering in en in al zijn diepe ernst wordt het juist extra lachwekkend en bijzonder stuitend.

Met de acteurs kun je vooral medelijden hebben. Niemand komt uit de verf omdat er nauwelijks personages zijn die er toe doen. Hoofdrolspeelster Jade Olieberg overtuigd in ieder geval niet en is vooral erg vervelend en onsympathiek. Alleen Lisa Smit kon er net mee door maar dat kwam vooral omdat zij de enige was die wat frustratie liet zien over de stompzinnigheid van het scenario.

Begrijp me niet verkeerd ik was bijzonder benieuwd dat de eerste volledig Nederlandse Netflix serie en wilde graag dat het iets goeds zou zijn omdat er in ieder geval een poging wordt gedaan om iets origineels te brengen maar des te pijnlijker wordt het als dit dan gelijk een van de slechtste series is die Nederland ooit heeft voortgebracht.

Oh en Ramses Shaffy draait zich om in zijn graf.

Pijnlijk slecht!


avatar van Gang_Star

Gang_Star

  • 6837 berichten
  • 3401 stemmen

Een filmpje van 3 seconde waarin Homer Simpson roept wat ik denk over deze serie:

Homer Simpson Boring - YouTube - m.youtube.com

Niet best.


avatar van shugenja

shugenja

  • 420 berichten
  • 1148 stemmen

Precies wat ik van een Nederlandse serie verwacht namelijk absolute topklasse! Heel cool gemaakt allemaal en origineel. Interessante invalshoek. Inderdaad, qua karakter ontwikkeling stelt het niet veel voor. Dit is typerend voor horror. Je gaat ook niet klagen als je een romcom kijkt dat er niemand op bloedige wijze met een bijl Doormidden gehakt wordt.

Gelukkig snappen ze in de USA wel wat kwaliteit is en werd Ares een grote hit. En terecht! Hopelijk komt er een dag dat wij door die blinde haat jegens ons eigen product heen kunnen kijken om dit soort series op waarde te schatten. Ok ik vind het vier sterren maar ik doe er lekker vijf om de halve sterren te compenseren.


avatar van jippie2010

jippie2010

  • 2458 berichten
  • 6718 stemmen

Op zich positief dat ze zich aan zo'n onderwerp gewaagd hebben. Het acteerniveau is zeker voor Nederlandse begrippen redelijk te noemen. Helaas is in veel scene's de belichting zo donker dat het ten koste gaat van de beleving, het doet vermoeden dat ze daarmee toch het één en ander willen verbloemen. Het verhaal ontwikkeld zich zonder al te veel spanning, maar ik rond het toch af naar boven naar een krappe voldoende. *3.0


avatar van Christoph79

Christoph79

  • 28 berichten
  • 50 stemmen

Waarom heb je de serie dan helemaal uitgekeken??

Aapje81 schreef:

Schokkend slechte serie.

Het komt niet heel vaak voor maar aan het einde van aflevering 8 betrapte ik mezelf erop dat ik boe geluiden zat te maken tegen mijn tv. De ergernis zat zo diep dat ik het even uit moest schreeuwen van frustratie.

Het is lastig om uit te leggen wat er allemaal zo verschrikkelijk is aan deze serie omdat ik me als kijker stelselmatig zat af te vragen wie er zoveel onzin bij elkaar kon verzinnen. De grootste misser is denk ik wel het scenario en vooral het gebrek daaraan. Geen enkel personage heeft ook maar enige uitdieping en de dialogen zijn niets meer dan wat lege oneliners die werkelijk nergens over gaan. Het absolute dieptepunt is wel de laatste aflevering waar het tegenwoordig zo hippe Woke zijn nog even uit de kast wordt getrokken.

Door het totaal ontbreken van een spanningsboog of diepgang ontstaat er ook nergens enige binding met de personages. Niemand is sympathiek en het zal je als kijker ook een rotzorg zijn wat er met ze gaat gebeuren.

Maar het meest stuitend is nog wel het pretentieuze karakter van deze serie. Er zit geen sprankje relativering in en in al zijn diepe ernst wordt het juist extra lachwekkend en bijzonder stuitend.

Met de acteurs kun je vooral medelijden hebben. Niemand komt uit de verf omdat er nauwelijks personages zijn die er toe doen. Hoofdrolspeelster Jade Olieberg overtuigd in ieder geval niet en is vooral erg vervelend en onsympathiek. Alleen Lisa Smit kon er net mee door maar dat kwam vooral omdat zij de enige was die wat frustratie liet zien over de stompzinnigheid van het scenario.

Begrijp me niet verkeerd ik was bijzonder benieuwd dat de eerste volledig Nederlandse Netflix serie en wilde graag dat het iets goeds zou zijn omdat er in ieder geval een poging wordt gedaan om iets origineels te brengen maar des te pijnlijker wordt het als dit dan gelijk een van de slechtste series is die Nederland ooit heeft voortgebracht.

Oh en Ramses Shaffy draait zich om in zijn graf.

Pijnlijk slecht!


avatar van Aapje81

Aapje81

  • 2121 berichten
  • 4946 stemmen

Christoph79 schreef:

Waarom heb je de serie dan helemaal uitgekeken??

[/quote]

Omdat ik oprecht benieuwd was en er op een gegeven moment een punt komt dat je als ramptoerist niet meer terug kan. Een soort grote verwondering en verbazing maakt dat ik het einde gehaald heb. Daarnaast vind ik het belangrijk om iets helemaal uit te kijken voordat ik er een oordeel over geef.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.