• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.273 gebruikers
  • 8.985.633 stemmen
Avatar
 
banner banner

Rôdosu-tô Senki - Seizoen 1 (1990-1991)

4,75 2 stemmen

Alternatieve titels: Record of Lodoss War, ロードス島戦記

IMDb beoordeling: 7,5 (2.840)

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Tsuguhiko Kadokawa

Met: Takeshi Kusao (stemrol), Akira Kamiya (stemrol) en Yumi Tôma (stemrol)

Oorsprong: Japan

Datum van release: zaterdag 30 juni 1990

Eerst uitgezonden op: TV Tokyo (Japan)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rôdosu-tô Senki

Koning Fahn en Keizer Beld, twee voormalig vrienden en helden van de 'Oorlog tegen de Demonenkoning', staan nu lijnrecht tegenover elkaar als leiders van respectelievelijk Valis en het duistere land Marmo. De jonge ridder Parn wil de eer van zijn overleden vader herstellen. Is de naderende oorlog tussen Valis en Marmo hiervoor het juiste moment voor de nog onervaren ridder? Is Parn opgewassen tegen Beld's zwarte ridder Ashram? Terwijl oorlogen uitgevochten worden kijkt de Grijze Heks Karla toe.

Afleveringen Seizoen 1 (1990-1991)

  1. 1. Densetsu e no Joshō [Prologue to the Legend]

    30 juni 1990 (25 minuten)

  2. 2. Honō no Tabidachi [Blazing Departure]

    31 augustus 1990 (25 minuten)

  3. 3. Kokui no Kishi [The Black Knight]

    30 september 1990 (25 minuten)

  4. 4. Haiiro no Majo [The Grey Witch]

    31 oktober 1990 (25 minuten)

  5. 5. Sabaku no Ō [The Desert King]

    30 november 1990 (25 minuten)

  6. 6. Ankokuō no Ken [The Sword of the Dark Emperor]

    19 december 1990 (25 minuten)

  7. 7. Eiyū Sensō [The War of Heroes]

    28 februari 1991 (25 minuten)

  8. 8. Senshi no Requiem [Requiem for Warriors]

    30 april 1991 (25 minuten)

  9. 9. Shihai no Ōshaku [Scepter of Domination]

    30 juni 1991 (25 minuten)

  10. 10. Karyū-zan no Maryū [Demon Dragon of Fire Dragon Mountain]

    31 juli 1991 (25 minuten)

  11. 11. Madōshi no Yabō [The Wizard’s Ambition]

    31 augustus 1991 (25 minuten)

  12. 12. Kessen! Ankoku no Marmo [Final Battle! Marmo, the Dark Island]

    28 september 1991 (25 minuten)

  13. 13. Shakunetsu no Lodoss [Lodoss, the Burning Continent]

    20 november 1991 (25 minuten)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Een tijdloze en zeer charmante serie, die om de zoveel tijd weer de moeite waard is om op te zetten, alleen al vanwege de prachtige muziek en de nog steeds mooie tekeningen. Voor wat luchtige humor zorgen de hoofdpersonen: de dappere, maar klungelige Parn en giechelkont Deedlit. Het gezelschap en de verhalen zijn bedacht door een fervent speler van het Dungeons & Dragons bordspel en dat merk je aan de archetypen: een boze dwerg met een bijl en lust voor wraak, een laconieke en iets te nieuwsgierige dief, een healer die de boel bij elkaar houdt en een oude, wijze en stoicijnse tovenaar die gelukkig eens niet op Gandalf lijkt. Het blijft lekker simpel en wordt nooit pretentieus. Ouderwetse fantasie voor jong en oud.

Tot mijn genoegen las ik dat er zowaar een Castlevania achtige game aan zit te komen die is geinspireerd op deze reeks: Deedlit in Wonder Labyrinth.


avatar van Xeeno

Xeeno

  • 169 berichten
  • 162 stemmen

Heb lang geleden eens een DVD set gekocht van Lodoss. Een beetje op de gok eigenlijk... had wat plaatjes op internet gezien en die spraken me wel aan. Bij een DVD-winkeltje om de hoek de serie besteld en toen ik die eenmaal binnen had was ik er helemaal weg van. Vooral de hoge kwaliteit van de tekeningen is me bijgebleven... erg veel detail in elke tekening, en dat elke frame weer. Respect. Sommige plotwendingen, zoals het verloop van de War of Heroes en het verloop van de ontmoeting met Karla daarna, waren sterk en vooral onverwacht.

Muziek was ook prima verzorgd, de ontwerpen van de personages was super en er was een goede selectie aan stemacteurs. Vooral de stemacteurs van Wagnard en Ashram vond ik goed. De personages worden soms als niet al te origineel weggezet, maar de badguys, met name Beld, Ashram en Karla, vond ik juist wél origineel en met een zeer uitgebreide levensloop. Van de good guys vond ik Woodchuck ook wel boeiend en aangrijpend.

De eerste zeven of acht afleveringen zijn gebaseerd op het boek Record of Lodoss War: The Grey Witch (die ook in het Engels verkrijgbaar is). De rest is (heel losjes) gebaseerd op Demon Dragon of Fire Dragon Mountain.

Lodoss fans... heb trouwens alle Lodoss (en Crystania) boeken van Mizuno op BoekMeter gezet, dus laat ff een stem achter


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Pas opnieuw bekeken, tsja dat is iets om om de zoveel jaar weer te doen, wat blijft het toch een juweel. Die muziek zo tijdloos, het gegiechel van Deedlit (erg leuke dub van Lisa Ortiz), de liefde waarmee alleen zij al geanimeerd is (de lange haarlokken die soms stormachtig heen en weer golven), de mooie inkleuring, de ontwikkeling van Parn, ik zal er nooit genoeg van krijgen. Het viel me wel op dat de Engelse stem van Slayn (ook door de rest van de reeks heen geweldig, deze tovenaar is 10x cooler dan die Gandalf met zijn puntmuts en zijn boemelkar) wat afweek in sommige scenes in de laatste twee afleveringen.

Er is nu pas een nieuw figuurtje uitgebracht van alleen Deedlit van Plamax. Zij blijft natuurlijk het populairst. En ze heeft zelfs een eigen videogame gekregen: Deedlit in Wonder Labyrinth. Lodoss leeft nog steeds!


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Xeeno schreef:

.

De eerste zeven of acht afleveringen zijn gebaseerd op het boek Record of Lodoss War: The Grey Witch (die ook in het Engels verkrijgbaar is). De rest is (heel losjes) gebaseerd op Demon Dragon of Fire Dragon Mountain.

Lodoss fans... heb trouwens alle Lodoss (en Crystania) boeken van Mizuno op BoekMeter gezet, dus laat ff een stem achter

Er is niet zo heel veel te vinden dus voor Lodoss fans is deze Reddit ook wel een interessante bron:

Record of Lodoss War - reddit.com

En hier staan scanlations van Lodoss:

Record of Lodoss War - reddit.com

Overigens heb ik pas het Deedlit poppetje gekocht van Plamax. Ik dacht ik zet hem zo in elkaar en dat kan wel maar eigenlijk moet íe geverfd worden dat is ook veel mooier. Dit zal ik tzt met alle geduld en liefde gaan doen . Iig een waarschuwing voor degenen die denken een kant en klare figurine dit is echt een modelbouw kit en wat je op foto's ziet is geverfd.

Deedlit in Wonder Labyrinth was verder een korte maar erg mooi getekende en leuke metroidvania game. Ik raakte enkel erg gefrustreerd op het einde: toen moest ik alle eindbazen nog een keer verslaan en daarna kwam helemaal een dramatisch lastige baas waar ik na het geploeter door de andere bazen elke keer te moe voor was.

Wie weet wat er nog voor onverwachts zal komen.

Lodoss forever!


avatar van Xeeno

Xeeno

  • 169 berichten
  • 162 stemmen

Die link verwijst naar de hoofdpagina, maar volgens mij bedoel je de Reddit post die naar de scanlations op de wiki verwijst? Het zijn niet alleen (manga) scanlations, maar voornamelijk vertalingen van boeken: Lodoss Wiki Fan Translations

Bedoel je Memory? Of die daarna? Memory was volgens mij een stuk eenvoudiger als je die magic of dat item (??) gebruikt waarmee je onzichtbaar wordt... Volgens mij kon je vlak voor Memory (dus nadat je al die bosses overnieuw moest doen) nog wel een keer saven.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.