• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.301 stemmen
Avatar
 
banner banner

Mocro Maffia - Seizoen 2 (2020)

3,65 160 stemmen

Show titel: Mocro Maffia

IMDb beoordeling: 8,1 (4.214)

Afleveringen: 7

Speelduur: 4 uur en 41 minuten

Ontwikkeld door: Achmed Akkabi en Thijs Römer

Met: Achmed Akkabi, Daan Schuurmans en Nasrdin Dchar

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 20 maart 2020

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

  • On Demand:

  • Videoland Bekijk seizoen 2 via Videoland
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mocro Maffia

Romano en zijn mannen hebben al jaren een goed lopende cocaïne-handel in Amsterdam. Echter wanneer 'de Paus' na een ruzie voor zichzelf gaat werken, ontstaat er een groot conflict tussen Romano en de Paus. Schrijver Rein de Waard en journalist Matthijs volgen de situatie op de voet. Beide partijen doen er alles aan om hun handeltje te redden, dit zorgt voor moorden, complotten en verraad. Het loopt nog meer uit de hand wanneer de Paus de verloofde en baby van 'Potlood' vermoordt.

Afleveringen Seizoen 2 (2020)

  1. 1. Paraat

    20 maart 2020 (44 minuten)

    Ondergedoken probeert Muis de dood op zijn broer Elias te vergeten. Rein heeft een vermoeden waar Romano te vinden is, maar Mo de Show probeert hem de zoektocht uit zijn hoofd te praten.

  2. 2. xPurmerend19

    21 maart 2020 (41 minuten)

    Gewapend met een kofferbak vol met gannoes openen Muis en Stille samen met nieuwe rekruten Haak en Domino's de jacht op Taliban. Als de verveling toeslaat, besluiten ze een belhuisje te rippen. Dit blijkt een opslagplek van een groep uit de Bijlmer. Mo de Show wordt onder druk gezet door Matthijs.

  3. 3. Welke Kk Zwemles

    22 maart 2020 (41 minuten)

    Romano en Potlood zijn het land uit gevlucht. Taxi verrast Paus en Tatta met een riskant cadeau in de haven van Rotterdam.

  4. 4. Calabria Dinnemok

    23 maart 2020 (37 minuten)

    Mo doet op eigen houtje zaken met Sandro, een Italiaanse crimineel die onderduikt in Amsterdam. Potlood en Eiffel zijn samen op pad om een klus te klaren voor Ian.

  5. 5. Ewa Maghrebi

    24 maart 2020 (38 minuten)

    Muis en Domino's krijgen een vervelend bericht over hun vriend Haak. Paus gaat naar Antwerpen voor een afspraak met de Colombiaanse Tia Alvarez.

  6. 6. Jagen

    25 maart 2020 (40 minuten)

    Adil komt in het nauw als hij hoort dat de vader van Muis met de politie praat. Mo de Show krijgt promotie. Taliban mag eindelijk op jacht van Paus.

  7. 7. Komt Goed

    26 maart 2020 (40 minuten)

    Potlood keert terug in Amsterdam, maar stuit daar op een ontevreden Gladde en een onbereikbare Adil.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Zipportal

Zipportal

  • 101 berichten
  • 12 stemmen

Tweede seizoen Mocro Maffia vanaf vrijdag al te zien.

ad.nl


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

  • 37 berichten
  • 52 stemmen

Ben ontzettend benieuwd! Seizoen 1 kon zich eigenlijk als enige Nederlandse serie matchen met succesvolle internationale series als bv het eerste seizoen van Peaky Blinders. Ondanks dat er een aantal special effects er ontzettend slecht uitzagen en je soms wel duidelijk zag dat het budget niet al te hoog was. Hoop ik dat het budget nu wel wat omhoog is gekrikt, want dat verdient deze serie wel. Ik hoop overigens ook niet dat teveel artiesten of influencers een entree gaan maken, want dat is vaak een van de grootste negatieve punten van Nederlandse films en series. Dat ze te veel dezelfde acteurs gebruiken en erg vaak artiesten en influencers een rol geven vanwege marketing redenen.


avatar van Limbodans_mm

Limbodans_mm

  • 2 berichten
  • 3 stemmen

mijnnaam schreef:

Ben ontzettend benieuwd! Seizoen 1 kon zich eigenlijk als enige Nederlandse serie matchen met succesvolle internationale series als bv het eerste seizoen van Peaky Blinders. Ondanks dat er een aantal special effects er ontzettend slecht uitzagen en je soms wel duidelijk zag dat het budget niet al te hoog was. Hoop ik dat het budget nu wel wat omhoog is gekrikt, want dat verdient deze serie wel. Ik hoop overigens ook niet dat teveel artiesten of influencers een entree gaan maken, want dat is vaak een van de grootste negatieve punten van Nederlandse films en series. Dat ze te veel dezelfde acteurs gebruiken en erg vaak artiesten en influencers een rol geven vanwege marketing redenen.

De helft van de cast bestaat/bestond uit artiesten...


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

  • 37 berichten
  • 52 stemmen

Limbodans_mm schreef:

(quote)

De helft van de cast bestaat/bestond uit artiesten...

Dat is helemaal niet waar man? In het eerste seizoen zaten er maar 2 artiesten in.


avatar van Dexter_mm

Dexter_mm

  • 1 berichten
  • 2 stemmen

Ik heb ontzettend lang uitgekeken naar seizoen 2, want man wat vond ik seizoen 1 vet.

Eindelijk een Nederlandse serie die me echt kon boeien en waar ik geen seconde van wilde missen, met een perfecte balans van actie, emotie en rust met daar overheen de scherpe en helpende begeleiding van Daan Schuurmans als narrator.

Seizoen twee valt me (t/m aflevering 6) zwaar tegen en ik ben benieuwd hoe andere kijkens seizoen twee beleven. Er is veel minder actie en er worden véél meer verhaallijnen geopend die tot nu toe allemaal niet echt ergens toe leiden. Ian de ier, de samenwerking met de Italianen, het restaurant in Antwerpen, de bewaker van de Antwerpse haven, de nieuwe bende die in beeld komt na de beroving van de apotheek, de affaire van de vriendin van Romano, de grotere rol van de politie en ineens ook nog een nieuwe rechercheur die uit het niets een aflevering begint. Op mij komt het rommelig over, wordt alles veel groter gemaakt dan in seizoen 1 en daardoor minder impactvol.

Ik was zo benieuwd naar deel twee van de strijd tussen Romano en Paus, maar het enige wat we zien is paus aan een tafel in een huis en Romano die in het buitenland zit, aan het appen met zijn vriendin.

Enige positieve dat ik er vooralsnog uithaal is de positieve karakterontwikkeling van Potlood, maar overige pluspunten vind ik ver te zoeken.

Misschien dat de laatste aflevering alle (witte) lijnen nog op miraculeuze wijze bij elkaar brengt, maar ik ben bang dat dit onmogelijk is omdat het simpelweg teveel is.

Mijn verwachting is eerder dat Seizoen twee een overgangsseizoen is naar een seizoen 3 waarin de actie écht terugkeert, maar dat is na een jaar wachten niet hetgeen waar ik me op verheugd had.


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

  • 37 berichten
  • 52 stemmen

Voor Nederlandse begrippen is MM echt een parel, maar ik ben het eens met wat hier boven word vermeld. S1 was inderdaad ijzer sterk en daarom was ik ook ontzettend enthousiast voor seizoen 2. Deels heeft het wel aan mijn verwachtingen voldaan en deels niet. Beginnend met dat er toch wat minder actie zit in dit seizoen, wat eigenlijk de grootste tegenvaller is. Omdat ik juist dacht dat dit seizoen lekker veel actie zou hebben maar helaas is dat niet het geval. Er zijn wel een aantal sterke actie scènes maar het is gewoon te weinig ten opzichte van vorig seizoen.

Verhaal technisch is het een beetje rommelig. Er worden heleboel verhaallijnen geopend die uiteindeljk niet echt ergens naar leiden. Het lijkt echt een overgangs seizoen naar seizoen 3 waar waarschijnlijk alle remmen los gaan.
De laatste aflevering moet ik dan wel toegeven, was erg sterk en maakt best wat goed. er zijn heel wat belangrijke personages uitgeschakeld in dit seizoen, dus ik stond wel verbaasd naar mijn telefoon te kijken toen ik zag dat. Muis, Taliban, Haak en Mo de Show allemaal werden uitgeschakeld in de laatste aflevering. Als ik RTL was zou ik echt een flink budget vrijmaken voor het aankomende seizoen, want het heeft echt de potentie om een van de beste misdaad series te worden naar mijn mening. Maak a.u.b ook die afleveringen is wat langer. 37 tot 44 min is erg kort en al helemaal als je maar 7 afleveringen hebt.

Qua casting was het oké dit keer. Alle ervaren acteurs waren gewoon weer erg sterk met Akkabi, De Hoog en Benmbarek die er wel bovenuit staken. op Mandela Wee Wee na. Ik vond hem dit seizoen niet echt overtuigen, maar goed ik ben al blij dat hij gewoon word gespeeld door een acteur. De wat jongere acteurs was ik niet altijd over te spreken. Ook erg jammer dat er ontzettend veel artiesten in dit seizoen voorkomen, waarom geen kans geven aan wat jongere of onbekende acteurs? Begrijp me niet verkeerd Royston Drenthe en Kalibwoy waren niet slecht, maar zie toch liever gewoon acteurs in zo’n sterke serie als dit. Het is ook een beetje een Nederlands dingetje om altijd maar artiesten, influencers of sporters in een film of serie te plaatsen. Waarschijnlijk ook alleen maar wegens marketing technische redenen, maar daar moeten we wel vanaf. Acteurs zijn belangrijk om personages diepgang te geven en artiesten zijn geen acteurs dus die zijn daar minder goed in.

Maar goed ik vind een 2,5 ster ook weer erg laag. Voor Nederlandse begrippen moeten we hier best trots op zijn want hoe lang is het wel niet geleden dat we een écht sterke Nederlandse serie hebben gehad? Eigenlijk is het wel echt 4 sterre waardig, maar puur omdat het bijna 2 jaar heeft geduurd voor 7 afleveringen van maar 37 tot 44min en het toch wat minder actie heeft haal ik er toch een 0,5 ster vanaf. Maar ik blijft het herhalen, het is echt een klasse serie!


Jammer seizoen 2 viel tegen. Ik vond het nogal afgeraffeld. Omdat het eigenlijk allemaal tuig is , is de spanning weg. Wie er allemaal afgeschoten wordt boeit eigenlijk niet.


avatar van Zipportal

Zipportal

  • 101 berichten
  • 12 stemmen

Derde seizoen komt eraan:

Privacy settings - ad.nl


avatar van Firepeetje

Firepeetje

  • 16 berichten
  • 19 stemmen

Naar aanleiding van recensies op deze site een proefabo afgesloten bij Videoland om te kijken of dit wat voor mij is. Helaas is het antwoord nee.

De reden is dat de gehele serie onverstaanbaar is. Op de AppleTV ondertiteling selecteren is niet mogelijk. Ondanks uiterste concentratie, terugkijken en inprovisatie begreep ik helemaal niets van vele gesprekken.

Waarschijnlijk behoor ik als 50+ niet tot de doelgroep, maar een grote kans wodt hierbij misgelopen. Omdat ik diverse malen in slaap ben gesukkeld kan ik deze serie helaas niet anders dan 1 ster geven.

En Videoland heeft er geen klant bij...


avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2396 stemmen

Overtuigend, met een heerlijke tempo en écht sterke rollen, maar toch ook met de nodige afgeraffelde verhaallijntjes en doodlopende subplots.


avatar van kos

kos

  • 46075 berichten
  • 8459 stemmen

Ik vond deze persoonlijk beter dan seizoen 1. Lekker grimey


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Ik kan alleen maar meegaan in de commentaren hierboven. De eerste zes afleveringen halen niet het niveau van seizoen 1. Er zijn te veel verhaallijnen en er komen plots allemaal personages bij. De sympathie die ik voor bepaalde personages in seizoen 1 had zijn ook wat weg, omdat het nu eenmaal ondertussen allemaal dikke klootzakken zijn. De laatste aflevering maakt veel goed. Daar waren toch een paar heftige momenten bij en deden mij ook zin in seizoen 3 krijgen.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

  • 6287 berichten
  • 0 stemmen

Wat ik wel lachen vind is, in het begin staat er,

Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval.

Jaja, volledig op toeval he? Het is gvd gewoon gekopieerd van de gebeurtenissen die er in de onderwereld gespeeld hebben. Zoals de martelcontainer de Encro-hack enz. enz. Ze hebben alleen de namen veranderd hahaha.


avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

  • 98 berichten
  • 111 stemmen

het is dus net echt!! met de schijnheilige moslim diensten als extra bonus..


avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

  • 98 berichten
  • 111 stemmen

zo het ruimt allemaal steeds meer op!.. het is wel een moeilijke serie dat volk is erg moeilijk uit elkaar te houden pas als er weer eentje minder is had ik zoiets oja dat was die


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.