• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.981 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.830 stemmen
Avatar
 
banner banner

F.C. De Kampioenen - Seizoen 5 (1994-1995)

3,29 41 stemmen

Show titel: F.C. De Kampioenen

IMDb beoordeling: 6,8 (1.462)

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Bruno Raes, Luc Beerten en Willy Vanduren

Met: Danni Heylen, Marijn Devalck en An Swartenbroekx

Oorsprong: België

Datum van release: zaterdag 3 december 1994

Eerst uitgezonden op: TV1 (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot F.C. De Kampioenen

De serie draait om de belevenissen van een slecht presterende café-voetbalploeg, genaamd F.C. De Kampioenen. Ze kunnen niet zonder elkaar ondanks de vele rivaliteiten, streken en jaloezie. Veel scènes spelen zich in de kroeg van de familie Crucke en op het veld. Dit veld ligt dichtbij de garage van DDT, die steeds probeert om De Kampioenen te dwarsbomen. De meeste andere belangrijke personages zijn de spelers en hun vrouwen, en Boma, de sponsor en tevens voorzitter van de club.

Afleveringen Seizoen 5 (1994-1995)

  1. 1. De Nieuwe Start

    3 december 1994 (30 minuten)

    Pico is vertrokken met zijn nieuwe vriendin, Ria De Stekker. Oscar verblijft nu bij de Hare Krishnas, een sekte in Kathmandu. Pol De Tremmerie, een neef van DDT die 5 jaar in Afrika werkte als ontwikkelingshelper, komt in België wonen. Boma wordt tijdelijk trainer-voorzitter. Zijn strenge bewind zorgt voor veel problemen. Xavier wordt de nieuwe trainer. Marc vervangt hem in doel. Pol wordt spits.

  2. 2. De Huwelijksmakelaar

    10 december 1994 (30 minuten)

    Pascale heeft een cruise gewonnen. Voorwaarde is wel dat ze een partner meeneemt. Carmen mag zich niet met de zaak bemoeien, maar binnen de kortste keren komen DDT en Boma zich aanbieden als medereiziger. Pascale blijkt eerder iets te zien in 'iemand van de voetbal', dus waarschijnlijk Pol. Xavier maakt kennis met Alex Cooremans, een trainer van een andere ploeg. Carmen vindt dit de juiste reisgenoot voor Pascale. Xavier steunt het initiatief in de hoop van zijn trainerschap af te geraken. Carmen besluit iedereen uit te nodigen op een verjaardagsfeest voor Nero om één en ander te regelen...

  3. 3. Liefde is Blind

    17 december 1994 (30 minuten)

    DDT heeft een mooie vrouw leren kennen, Lea De Wilde genaamd. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen, laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

  4. 4. Overtijd

    24 december 1994 (30 minuten)

    Wanneer Bieke "over tijd" is met een artikel, denken de Kampioenen dat ze zwanger is. Door een misverstand denkt Marc dat Bieke zwanger is van een andere man en denkt Bieke dat Marc een andere vrouw heeft zwanger gemaakt.r.

  5. 5. Vrouwenhandel

    31 december 1994 (30 minuten)

    DDT wil in de verkoop van exotisch vlees stappen. De Kampioenen denken echter dat hij in de vrouwenhandel beland is.

  6. 6. De Filmster

    7 januari 1995 (30 minuten)

    Xavier komt met het nieuws dat het leger hem heeft uitgekozen om mee te doen in een promotiefilm. Het bericht wordt eerst op gelach onthaald, maar blijkt toch waar te zijn. Boma verwent Carmen in de hoop op sluikreclame voor zijn worst in de legerfilm. Pol en Doortje willen niet meewerken aan een film van het leger. De militaire regisseur komt eens rondkijken en vindt het café van Pascale prima omdat het zo... ordinair is. Er zal ook bij Xavier thuis en op het voetbalveld gefilmd worden.

  7. 7. Boma's List

    14 januari 1995 (30 minuten)

    Doortje wil een relatie met Pol. Boma wil een relatie met Pascale. Wanneer duidelijk antwoorden van hun geliefden uitblijven, doen Boma en Doortje alsof ze een koppel zijn.

  8. 8. De Stagiaire

    21 januari 1995 (30 minuten)

    Pascale heeft het plan opgevat om het café te veranderen in een chique taverne. De vrouwen steunen haar plan en staan haar bij met raad en daad. Dit tot groot ongenoegen van de mannen, die niet meer in voetbaluitrusting in het café mogen verschijnen. Bieke staat aan de zijde van de mannen. Zij wil niet meer meehelpen in de zaak. Pascale komt dus onverwacht zonder personeel te zitten. Een stagiaire aannemen lijkt de oplossing. De mannen smeden een plan om Pascales taverneproject te laten mislukken. Door Doortje op hetzelfde idee gebracht, vraagt DDT ook een stagiair aan, als gratis werkkracht.

  9. 9. Marc Macho

    28 januari 1995 (30 minuten)

    Marc heeft problemen met DDT over zijn auto, als keeper met de ploeg en met Boma over een reclamestunt. Men denkt dat hij te meegaand is. De Kampioenen, met Bieke op kop, vinden dat Marc zijn gedrag moet veranderen: hij moet meer een man worden. Carmen vindt zichzelf de geschikte persoon om Marc te helpen. Als haar therapie mislukt en nadat ook Boma's lessen in zelfvertrouwen niets uithalen, komt Doortje op het idee hem een workshop zelfvertrouwen te laten volgen. Blijkbaar met resultaat, want Marc komt als een andere persoonlijkheid terug.

  10. 10. De Steward

    4 februari 1995 (30 minuten)

    DDT leest in de krant dat een voetbalclub de deuren moet sluiten wegens supportersgeweld. Hij recruteert twee zware jongens, Fred en Frank, om keet te schoppen. Geconfronteerd met de dreiging van DDT's handlangers, nemen de Kampioenen een steward aan. Leslie De Decker blijkt een oud lief van Carmen te zijn. Als Carmen opnieuw verliefd wordt op Leslie en ze plannen maakt om Xavier te verlaten, wil Xavier de steward zo snel mogelijk buiten krijgen. De Kampioenen trachten Xavier te helpen. Iedereen geeft hem goede raad op zijn eigen manier. Xavier vangt echter steeds bot bij Carmen en werkt zijn eigen noodlot nog meer in de hand.

  11. 11. De Clubkas

    11 februari 1995 (30 minuten)

    De Kampioenen hebben een tombola georganiseerd die uitzonderlijk goed verlopen is: de opbrengst is groot. Ondertussen zit Pol in geldnood. Hij heeft wel werk in het onderwijs, maar moet maanden wachten voor hij zijn eerste loon krijgt. Erg vervelend is wel dat Valentijn op komst is en Doortje hem al een mooi cadeau gegeven heeft. Pol probeert geld te lenen bij zijn oom DDT, maar die vraagt een woekerintrest... Marc had de opdracht de clubkas naar Boma te brengen. Volgens Carmen was de clubkas bij aankomst leeg. Zij wil uitzoeken waar het geld van de tombola gebleven is.

  12. 12. Aardstralen

    18 februari 1995 (30 minuten)

    Carmen heeft een wichelroede gekocht. Zij denkt hiermee negatieve stralen te kunnen opsporen. Volgens haar hebben de slaapproblemen van Pascale ook alles te maken met negatieve stralen, en het feit dat de voetbalploeg altijd verliest ligt volgens haar eveneens aan slechte stralen. Niemand neemt Carmen ernstig tot blijkt dat haar wichelroede boven het veld wel degelijk uitslaat.

  13. 13. DDT Getrouwd

    25 februari 1995 (30 minuten)

    Moeder DDT belt haar zoon met het nieuws dat zij de ideale vrouw voor hem gevonden heeft. DDT probeert zich te redden door te zeggen dat hij al een vrouw heeft. Als zijn moeder beslist langs te komen om die vrouw te leren kennen, probeert DDT een schijnrelatie met Pascale op te zetten. Pascale ziet dat helemaal niet zitten, maar als DDT belooft dat het maar voor één weekend is, dat er niets zal gebeuren, en dat er bovendien voor haar een auto aan vastzit, besluit Pascale voor twee dagen mee te spelen. De Kampioenen kunnen hun ogen niet geloven en Bieke, die Boma altijd al een slechte partij vond, vreest dat haar moeder seniel wordt.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.