• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.273 gebruikers
  • 8.985.673 stemmen
Avatar
 
banner banner

Adventure Time with Finn & Jake - Seizoen 1 (2010)

3,62 34 stemmen

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

IMDb beoordeling: 8,6 (111.466)

Afleveringen: 26

Speelduur: 4 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Pendleton Ward

Met: Jeremy Shada (stemrol), John DiMaggio (stemrol) en Hynden Walch (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 5 april 2010

Eerst uitgezonden op: Cartoon Network (Verenigde Staten)

Plot Adventure Time with Finn & Jake

De belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. Samen maken zij vele avonturen mee in het Land van Ooo, een post-apocalyptische wereld vol met magische wezens, prinsessen, en allerlei andere bijzondere mutanten. Waar magie is ontstaan en vrijwel alles mogelijk is. Natuurlijk is Finn dan ook niet zomaar een jongen! Hij staat bekend als de laatste mens in Ooo, want tijdens de Paddenstoel Oorlog, een nucleaire oorlog die ruim duizend jaar geleden plaats vond, werd het merendeel van de mensheid uitgeroeid.

Afleveringen Seizoen 1 (2010)

  1. 1. Slumber Party Panic

    5 april 2010 (10 minuten)

    Finn en prinses Bubbelien moeten het Snoep-Koninkrijk beschermen tegen een horde snoep-zombies, die ze toevallig creëren, zonder dat de bewoners van het Snoep-Koninkrijk er achter komen.

  2. 2. Trouble in Lumpy Space

    5 april 2010 (10 minuten)

    Finn moet naar Bubbel-ruimte reizen om Jake te genezen van de bubbels. Nadat deze is gebeten door de Bubbel-ruimte-prinses, tijdens prinses Bubbeliens marshmallows-thee-feestje.

  3. 3. Prisoners of Love

    12 april 2010 (10 minuten)

    Tijdens een wandeling vallen Finn en Jake voor de voeten van de IJskoning. Deze bevriest ze en sluit ze op. Nu moeten zichzelf en zeven prinsessen bevrijden van de IJskoning.

  4. 4. Tree Trunks

    12 april 2010 (10 minuten)

    Tree Trunk vergezelt Finn en Jake op een avontuur door het boosaardige bos. Ze gaan op zoek naar de legendarische kristallen Appel-juweel.

  5. 5. The Enchiridion!

    19 april 2010 (10 minuten)

    Om hun bekwaamheid als avonturiers te bewijzen ondernemen Finn en Jake een zoektocht. Prinses Bubbelien geeft ze opdracht om de “Enchiridion” een legendarisch helden-handboek te vinden. Tijdens de zoektocht moeten ze vele beproevingen doorstaan.

  6. 6. The Jiggler

    19 april 2010 (10 minuten)

    Finn en Jake ontmoeten baby Jiggler en nemen hem mee naar huis. Thuisgekomen gaan ze dansen totdat ze er moe van worden. De volgende dag moet baby Jiggler terug naar huis. Alleen zijn moeder accepteert hem niet meer omdat hij uit zijn natuurlijke omgeving is gehaald.

  7. 7. Ricardio the Heart Guy

    26 april 2010 (10 minuten)

    Een hart-schepsel met gladde praatjes Ricardio genaamd, heeft interesse in prinses Bubbelien. Hoe bewijs je dat Ricardio een schurk is als je jaloers ben?

  8. 8. Business Time

    26 april 2010 (10 minuten)

    Als mysterieuze zombie-achtige businessmannen oefenen in manieren van efficiëntie, dwingen ze Finn en Jake om een zittende levensstijl aan te nemen. Daarom laat Jake ze van de ijsberg stuiteren.

  9. 9. My Two Favorite People

    3 mei 2010 (10 minuten)

    Jake probeert de relatie tussen Finn en lady Rainicorn te verbeteren, zodat hij met beide meer tijd kan doorbrengen, maar het eindigt met dat het beide vriendschappen meer kwaad doet dan goed.

  10. 10. Memories of Boom Boom Mountain

    3 mei 2010 (10 minuten)

    Finn probeert zijn verlangen om mensen te helpen op te pakken. Als hij wordt geconfronteerd met het ene probleem naar het andere. Blijken die problemen het gevolg van een gewelddadige haatdragende berg te zijn.

  11. 11. Wizard

    10 mei 2010 (10 minuten)

    Finn en Jake nemen tovenaarslessen om gratis magische krachten te krijgen van een boosaardige tovenaar, maar worden uiteindelijk misleid om een asteroïde te stoppen.

  12. 12. Evicted!

    17 mei 2010 (10 minuten)

    Jake verteld een spannend verhaal over een vampier. Na afloop krijgen Finn en Jake bezoek van Marceline, een echte vampier die voor hun in de boomhut heeft gewoond. Ze bedankt Finn en jake voor het warm houden van de hut en zet ze buiten de deur. Nu moeten ze op zoek naar een nieuw huis.

  13. 13. City of Thieves

    24 mei 2010 (10 minuten)

    Finn en Jack proberen het kleine meisje Penny te helpen. Zij is bestolen van een mand. Om deze terug te halen moeten ze naar een stad waar iedereen een dief is. Langzaamaan raken ze aangetast door hun omgeving.

  14. 14. The Witch's Garden

    7 juni 2010 (10 minuten)

    Als Jake één van de heksen-donuts steelt, pakt de heks Jake`s krachten af, en weigert om ze terug te geven tenzij hij zijn excuses maakt. Er volgen dan een hele serie gebeurtenissen om Jake`s krachten terug te krijgen.

  15. 15. What Is Life?

    14 juni 2010 (10 minuten)

    Finn maakt voor de grap een “Nooit- Stoppende- Taart- Gooi- Robot.” Onverwachts komt deze tot leven! Net wanneer hij besluit om wat krachten van de IJskoning te gebruiken, wordt hij voor een moraal dilemma geplaatst.

  16. 16. Ocean of Fear

    21 juni 2010 (10 minuten)

    Finn ontdekt dat hij bang is voor de oceaan. Daarom accepteert hij Jake`s hulp om zijn angst te overwinnen, door stapje voor stapje van een druppel naar een golf te gaan.

  17. 17. When Wedding Bells Thaw

    28 juni 2010 (10 minuten)

    De IJskoning gaat eindelijk trouwen, maar twijfelt nog of dat hij zijn leven van het ontvoeren van prinsessen wil opgeven. Daarom vraag hij Finn en Jake om raad.

  18. 18. Dungeon

    12 juli 2010 (10 minuten)

    Finn daalt af in een kerker, in de hoop om een avontuur te vinden. Uiteindelijk vindt hij verschillende obstakels die beter door Jake kunnen worden genomen dan hemzelf.

  19. 19. The Duke

    19 juli 2010 (10 minuten)

    Door een ongeluk, per ongeluk veroorzaakt door Finn, wordt prinses Bubbelien groen en kaal. Ze verdenkt de hertog van Nuts omdat hij een slechterik is. Er zit niets anders op dan, in opdracht van prinses Bubbelien, de hertog te vinden.

  20. 20. Freak City

    26 juli 2010 (10 minuten)

    Nadat een magische man, Finn verandert heeft in een gigantische voet, werken Jake en Finn samen met een bende gekke soortgelijke lichaamsdelen. Ze moeten samenwerken om alles weer terug te kunnen draaien en weer te veranderen in hun eigen normale vorm.

  21. 21. Donny

    9 augustus 2010 (11 minuten)

    Wanneer Finn en Jake de pestende gras-trol Donny ontmoeten, helpen ze hem om zijn leven te verbeteren. Niet wetend wat voor ecologische gevolgen hun actie veroorzaakt.

  22. 22. Henchman

    23 augustus 2010 (10 minuten)

    Finn neemt de plaats in van Marcelines handlanger, en ondervindt hoe moeilijk het is om aan haar vreemde wensen te voldoen.

  23. 23. Rainy Day Daydream

    6 september 2010 (10 minuten)

    Door een messen-storm moeten Finn en Jake in de boomhut blijven. Ze gebruiken hun verbeelding om de tijd door te komen. Dan ontdekken ze dat jake last heeft van onbeheersbare verbeeldingskracht.

  24. 24. What Have You Done?

    13 september 2010 (10 minuten)

    Zonder eigenlijk goede details te hebben gekregen. Nemen Finn en Jake de IJskoning gevangen, voor prinses Bubbelien. Ze worstelen wel om hun acties te verdedigen, als ze de IJskoning ondervragen.

  25. 25. Finn Meets His Hero

    20 september 2010 (10 minuten)

    Finn en Jake ontdekken Billy, de grootste held die ooit heeft geleefd! Door hem geïnspireerd proberen ze ook andere mensen te helpen en zijn geweldloosheid in praktijk te brengen. Alleen vinden ze het wel moeilijk om hun oude manier op te geven.

  26. 26. The Gut Grinder

    27 september 2010 (10 minuten)

    Het goud wat behoort aan de Soft-wezens wordt verslonden door een schepsel dat de “Gut Grinder” heet. Finn en Jake ontdekken wie de dader is en proberen hem op te sporen. Jake vind dat hij de echte “Gut Grinder” is!

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Ik moet eerlijk bekennen dat het niet meteen liefde was tussen mij en deze drukke, hyperactieve serie. Het is even doorzetten geweest om de surreële wereld en de krankzinnige humor te leren waarderen. Maar onder het compleet bizarre sfeertje zit één van de scherpste animatieseries van de laatste tijd, met intelligente grappen en verhaallijnen die goed in elkaar zitten. Nu ik een zwak heb voor de voornaamste karakters hoop ik dat komende seizoenen ook leuker gaan worden. It's Adventure Time!


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Op MovieMeter schreef ik onlangs:

Ik heb ondertussen tweeënhalf seizoen gezien, en het is inderdaad een leuke serie. Erg opgewekt, met leuke humor en een vreemde, kleurrijke wereld die de makers alle ruimte biedt om hun creativiteit en verbeeldingskracht de vrije loop te laten. Het hoge tempo is ook fijn, al is een aflevering soms té snel voorbij. En er zitten een aantal behoorlijk duistere afleveringen tussen, al blijft het doorgaans vrij luchtig.

Maar het enthousiasme van The One Ring deel ik vooralsnog niet helemaal. De serie heeft een aantal erg sterke en vindingrijke afleveringen, maar die worden afgewisseld met een hoop afleveringen die vrij middelmatig zijn. Persoonlijk had ik liever iets minder afleveringen gezien met een constanter niveau dan dat ik me door een hoop filler heen moet werken om de parels te ontdekken. Slecht is het niet, maar het zorgt er wel voor dat mijn enthousiasme na een goede aflevering weer snel stabiliseert.

Bovendien blijft het allemaal behoorlijk kinderlijk. Finn is een beetje een ADHD-kind met eindeloze energie, dat voortdurend op avontuur wil gaan en geen uitdaging uit de weg gaat, en de andere personages zijn ook nogal karikaturaal. En de serie gaat na een tijdje een beetje repetitief aanvullen. Na het zoveelste avontuur, en de zoveelste confrontatie met The Ice King, ga je toch verlangen naar iets nieuws.

Het is kortom een leuke serie, die vanwege de positieve sfeer goed is voor je humeur en bij momenten erg creatief is, maar het niveau had constanter gemogen en de uitschieters zijn (vooralsnog) iets te zeldzaam.

De beste aflevering van dit seizoen vind ik trouwens Freak City. Het verhaal is bizar en surrealistisch, en het heeft een erg leuke clue. Alleen dat zingen had van mij niet gehoeven. Het seizoen in zijn geheel krijgt 3.25*. Net als het eerste seizoen van Gravity Falls kijkt het lekker weg maar zijn er weinig uitschieters.


avatar van joolstein

joolstein

  • 9156 berichten
  • 7610 stemmen

Ik heb kinderen en tja die kijken veel tv, en tussen al die tekenfilms viel me deze op! Qua stijl is het heel anders dan de meest gebruikelijke kinderseries. Moet bekennen dat ik verder er weinig van weet! De serie deed me een beetje denken aan Dungeons and Dragons meets Pokemon ( verder is het ook weer totaal anders hoor!) Nu ik vaker deze serie heb gezien is het voor mij toch wel een pareltje! Verdere kan ik me ook goed vinden in de twee eerste reacties.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

joolstein schreef:

Dungeons and Dragons

Dungeons and Dragons is ook de grootste inspiratiebron voor de serie. Pendleton Ward zegt dat het schrijven voelt als een sessie Dungeons and Dragons.

Ik was op slag verliefd op Adventure Time, en stoorde me nauwelijks aan de vele wat simpelere afleveringen. Maar het niveau gaat alleen maar omhoog en het plafond werd pas in seizoen 5 bereikt. Ik ben het wel eens met jasper dat het soms té snel gaat, sommige afleveringen komen daardoor niet echt op gang (ze zijn voorbij voordat je er echt in zit). Zeker in het eerste seizoen is dit vaak het geval.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

TylerD: na hoeveel seizoenen verwacht jij eigenlijk dat de serie zal gaan stoppen? Finn's achttiende verjaardag zou een logisch moment zijn (dan is hij "of age" en zo), en als ze hetzelfde tempo aanhouden zou je dan uitkomen op zo'n tien seizoenen. In principe kunnen ze het natuurlijk eindeloos uitrekken, maar ik hoop persoonlijk dat ze er op een gegeven moment een mooi einde aan breien.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Ik denk dat er idd rond zijn achttiende een Second Mushroom War of iets anders in die trant komt, waarmee ze gaan beginnen aan een epische finale met Finn in de hoofdrol.

Maar het is ook goed mogelijk dat ze veel te lang doorgaan, het verhaal is tot nu toe alleen maar schrijvenderwijs uitgebreid. Ze hebben naar eigen zeggen de verhaallijnen nog niet compleet uitgewerkt. Zo is de relatie tussen Ice King en Marceline er pas later bij verzonnen (om precies te zijn tijdens aflevering 20, seizoen 3).


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Teunnis schreef:

Ik denk dat er idd rond zijn achttiende een Second Mushroom War of iets anders in die trant komt, waarmee ze gaan beginnen aan een epische finale met Finn in de hoofdrol.

Dat zou inderdaad ideaal zijn. Er is nog genoeg potentieel voor karakterontwikkeling en verhalen over de achtergrond van de personages, maar je moet ook niet té lang door willen gaan (zie The Simpsons).

Er schijnt ook een film aan te komen trouwens. Ik ben benieuwd hoe dat aan gaat sluiten bij de serie.


avatar van DionneDarko

DionneDarko

  • 594 berichten
  • 5828 stemmen

Hmm een beetje te hysterisch en te kinderlijk voor mij, maar ik heb dan ook geen koters met wie ik mee aan het gluren ben. Dat maakt het toch net wat anders vermoed ik. Ik ben dol op animatie maar kijk graag toch iets meer meer volwassen varianten (Bojack, Archer, Rick And Morty, en Futurama om er maar een paar te noemen). Gravity Falls is ook net zo'n serie die mij net ietsje te kinderlijk is maar die vind ik toch een stuk meer geslaagd.

De stem van de hond Jake bracht al enkele afleveringen mijn hoofd op hol. Ik ken die stem ontzettend goed maar kon hem maar niet plaatsen. Dus ik kijk net op IMDB, schijnt het de man te zijn die ook de stem van Bender (Futurama) inspreekt! Echt stom dat ik daar op eigen kracht niet op kon komen, je hoort het duidelijk.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Voor de mensen die het nog niet wisten: het negende seizoen wordt het laatste seizoen. Enerzijds is dat jammer (het blijft één van de leukste en meest frisse animatieseries imo), maar anderzijds ben ik blij dat ze het niet eindeloos gaan rekken. Het zevende seizoen vond ik persoonlijk een minder seizoen, met relatief weinig echte uitschieters, maar je merkt dat er in het achtste seizoen vaart wordt gemaakt met het plot, en dat doet de serie goed. Het blijft lekker maf en opgewekt, maar nu werkt het ook ergens naartoe.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Wel heel veel vaart ineens. Maar inderdaad, qua verhaallijn is het huidige seizoen wel een verbetering tov van seizoen 7. De magie is er sinds dat seizoen een beetje van af, en dat gaan ze denk ik ook niet terugvinden.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Net aflevering 1 gezien en toch even moeten checken of ik wel de juiste gestart had. Nergens enige vorm van introductie, niet de minste ruimte voor een adempauze ... Wie is wie, waar, waarom? Niets. Vreemde start. En deze duren maar tien minuten? Wist ik ook niet. Te vroeg om er verder iets zinnigs over te zeggen. Benieuwd of ik het wat zal vinden. Dat is mij nog niet duidelijk


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Ja, de serie wordt echt een stuk sterker na verloop van tijd; al blijft het complete willekeur.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Good to know. Extra motivatie kan geen kwaad in deze.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

En we zijn rond. Goh, wat 'n moeilijke, deze Adventure Time.

Two thumbs up : De unieke sfeer. Wat mij het meest verrast, is de totale afwezigheid van mean spirited karakters of humor. Wat een verademing in het hedendaagse aanbod. Dat maakt deze absurde avonturen dubbel zo genietbaar. Na de eerste aflevering was ik ook vrij snel mee met de spirit van AT. En hoewel ik de afloop van vele verhaaltjes van begin af aan zie komen, zitten ze boordevol inventieve vondsten en even onnozele als onverwachte en slimme humor. Nooit laugh out loud, wel uiterst sympathiek. Ik snap dat de basis kinderen zeker zal aanspreken, maar op bepaalde vlakken lijkt het dan weer gemaakt voor een ouder publiek. De perfecte mix?

One thumb down : Het ritme. 'k Geloof oprecht dat deze afleveringen énorm veel baat zouden hebben bij een langere speelduur. 20 minuutjes, niet meer. Maar al te vaak is er gewoon geen tijd om er echt helemaal in te komen, of het daar is het grasveld met het bijhorende bijtje alweer. En dat ervaar ik meer wel dan niet als een domper op de pret. Ik geniet bijvoorbeeld nog het meest van de scenes waar Finn & Jake in hun boomhut doorbrengen en het plot wat trager verloopt of er tenminste enige opbouw is of een adempauze. Drie kwart van de episodes hebben dat amper. En die voelen dan soms wat aan als opvulling.

Het blijft dus moeilijk deze te quoteren. Ik voel me haast schuldig dat ik er slechts een 3 aan geef. Het is me echter gewoon veel te vluchtig om ietwat bij te blijven.

M'n favoriete aflevering is met grote voorsprong, The Jiggler.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Spacejet schreef:

Ik geniet bijvoorbeeld nog het meest van de scenes waar Finn & Jake in hun boomhut doorbrengen en het plot wat trager verloopt of er tenminste enige opbouw is of een adempauze.

Dat gaat per seizoen beter en beter, dus ik zou zeggen: volhouden!


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Misschien dat ik ooit nog eens herstart. Enfin, verder ga, bedoel ik.

Ter info: Alle seizoenen staan bij deze op de TVMeter.


avatar van AOVV

AOVV

  • 347 berichten
  • 1917 stemmen

Mijn eerste kennismaking met deze erg fijne animatieserie die qua doelpubliek ergens tussen kinderen en volwassenen zweeft (en daarmee beiden voldoende weet te grijpen, wat mij betreft). Tjokvol humor en ongebreidelde fantasie, met een minimum aan opbouw/introductie. Dat deert me in deze helemaal niet, de 26 afleveringen hebben me uitstekend gesmaakt, en de hoofdpersonages zijn gewoon erg tof en sympathiek!

4 sterren


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.