• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

Derrick - Seizoen 2 (1975)

3,50 29 stemmen

Show titel: Derrick

IMDb beoordeling: 6,6 (1.830)

Afleveringen: 12

Speelduur: 8 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: zondag 12 januari 1975

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 2 (1975)

  1. 1. Mitternachtsbus

    12 januari 1975 (43 minuten)

    Serveerster Helga Landau, de lokale matras, keert vroeger dan verwacht terug naar haar werkgever, caféuitbater Oskar Holler. Ze is zwanger van de zoon van de baas, Erich. Die biedt haar 3000 Mark om een abortus te plegen, maar ze wil het kind houden. Van woede wurgt Erich haar bij het meertje, zijn vader doet alle moeite om de sporen uit te wissen.

  2. 2. Tod am Bahngleis

    9 februari 1975 (43 minuten)

    Hugo Hase is een sociaal onaangepaste spoorwegarbeider die vaak het middelpunt van spot is . Wanneer hij vrij is, rijdt hij vaak met de trein naar München. Op de laatste trein terug, benadert hij systematisch eenzame jonge vrouwen, die hij dan wurgt en op de middenberm van het spoor opbaart.

  3. 3. Nur Aufregungen für Rohn

    9 maart 1975 (43 minuten)

    Paul Seibach, de onderbuur van Harald Rohn, klust bij als geldkoerier. Harald Rohn is van plan hem te overvallen en hij heeft uitgekiend hoe hij daarbij een perfect alibi kan fabriceren. Een arts heeft zijn dokterspraktijk met in de wachtzaal uitzicht op het koertje waar Seibach dagelijks passeert. Rohn gaat in de wachtzaal zitten en terwijl hij zogezegd even de sanitaire voorzieningen bezoekt, overvalt hij Seibach.

  4. 4. Madeira

    6 april 1975 (43 minuten)

    Paul Bubach heeft een lucratieve bijverdienste: Hij maakt oude, vereenzaamde dametjes het hof en stelt hen voor om have en goed te verkopen en samen met hem voor hun oude dag naar Madeira te trekken. In werkelijkheid brengt hij hen naar zijn boshut en vermoordt ze daar, terwijl hij hun geld inpikt. Dat geld heeft hij nodig om de studies van zijn oogappel, zijn nichtje Kläre Henkel, te bekostigen.

  5. 5. Zeichen der Gewalt

    4 mei 1975 (43 minuten)

    Pro-deo advocaat Manfred Rieger krijgt de instructie om een wapen in de gevangenis te smokkelen voor zijn cliënt Günter Hausmann. Het alternatief is heel simpel: Als hij dat niet doet, dan maken twee handlangers van Hausmann, Rieger's vrouw dood.

  6. 6. Paddenberg

    1 juni 1975 (43 minuten)

    Robert Hofer meent op straat een zekere Goldinger te herkennen, die samen met hem tijdens de oorlog in een strafkamp diende en graag gevangenen over de kling joeg. De man beweert echter Oswald Paddenberg te heten en is een gerespecteerd zakenman. Helaas heeft Hofer hem herkend. Paddenberg rijdt met de naïeve man naar een bos en jaagt hem een kogel door het lijf.

  7. 7. Hoffmanns Höllenfahrt

    29 juni 1975 (43 minuten)

    De families Hoffmann en Röhrig zijn buren, de kinderen spreken de ouders van de familie steevast met oom en tante aan. Op een avond ziet tv-reparateur Richard Hoffmann het buurmeisje Anneliese stomdronken op de fiets zitten, iemand heeft rum in haar cola gedaan. Ze gedraagt zich vrij uitdagend en zoekt seksueel toenadering tot Hoffmann. Achteraf gedraagt ze zich echter wraakzuchtig en dreigt naar haar vader te stappen met een voor Hoffmann belastende verklaring dat hij haar verkracht zou hebben.

  8. 8. Pfandhaus

    7 oktober 1975 (43 minuten)

    Mijnheer Karruska baat een pandjeshuis uit. Zijn veel jongere vriendin Ursula Mangold trekt voortdurend op met de jongere Erich Forster. Karruska kan het niet meer aanzien en vertrekt met een pistool naar het appartement van Forster. Hij belt aan en schiet vier kogels door de deur. Door deze ongecontroleerde actie schiet hij niet Forster dood, maar zijn onderhuurder.

  9. 9. Ein Koffer aus Salzburg

    24 augustus 1975 (43 minuten)

    Karl Hinz is niet zo gelukkig dat zijn vrouw Kläre moet gaan bijklussen nu hij werkloos is geworden. Kläre poetst treinwagons nadat die de stelplaats zijn binnengereden. Op een avond is ze haar tas in de trein vanuit Salzburg vergeten, als ze terugkeert om haar tas op te halen, wordt ze door een onbekende vermoord. Verschillende getuigen zien een man met een koffer wegrennen.

  10. 10. Kamillas Junger Freund

    21 september 1975 (43 minuten)

    Als mijnheer Kessler thuis gaat eten, wordt hij overvallen door een man met een bivakmuts op. Die eist dat hij een cheque van 50.000 Mark uitschrijft. Een tweede dader brengt de cheque naar een derde dader. Een oude, onverdacht uitziende man, die de cheque gaat incasseren terwijl de eerste dader bij Kessler wacht totdat de cheque is verzilverd.

  11. 11. Der Tag nach dem Mord

    19 oktober 1975 (43 minuten)

    Horst Wegmann betrapt zijn vriendin Andrea in een innige omhelzing met zijn beste vriend, de Italiaanse immigrant Mario. In een vlaag van zinsverbijstering steekt hij Mario in de borst met een schroevendraaier. Horst rijdt met zijn gewonde vriend naar zijn vader, maar als ze daar aankomen heeft hulp bieden geen zin meer.

  12. 12. Alarm auf Revier 12

    14 december 1975 (43 minuten)

    Albert Ross is een gepatenteerde bullebak die net uit de gevangenis komt waar hij acht jaar heeft gezeten wegens inbraak. Derricks collega, inspecteur Matthes, krijgt een telefoontje van iemand die beweert dat er diezelfde avond nog een inbraak zal plaatsvinden. Vooraleer de man aan de telefoon kan zeggen waar, wordt hij vanuit een voorbijrijdende auto doorzeefd met kogels.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van frolunda

frolunda

  • 1103 berichten
  • 4476 stemmen

Alarm auf Revier 12 is voor mij toch wel één van de hoogtepunten uit de serie. Met een geweldige rol van Gert Haucke en ook de cult nummer (in ieder geval voor mij) Theo, wir fahr'n nach Lodz van Vicky Leandros komt tot genoegen meerdere malen voorbij.


avatar van Dievegge

Dievegge

  • 3000 berichten
  • 7699 stemmen

Van Derrick was er meestal één aflevering om de vier weken. Een “seizoen” is eigenlijk een kalenderjaar. De afleveringen volgden het vaste stramien moord-onderzoek-climax. Daarbinnen bleef er voldoende ruimte voor originele ideeën en verrassende wendingen: iemand die per vergissing de verkeerde vermoordt, een getuige die zwijggeld eist van de moordenaar, een onverwachte medeplichtige

Vóór 1974 deed Horst Tappert redelijk wat theater- en tv-werk, maar daarna kon hij wegens z’n grote herkenbaarheid een kwarteeuw lang slechts één rol spelen. Met z’n trenchcoat, z’n imposante gestalte en z’n doordringende blik straalt hij gezag uit. Derrick is onkreukbaar, de arm der wet. Hij rookt filtersigaretten en drinkt tijdens diensturen. Hij is een vrijgezel met een weinig opwindend privéleven, al heeft hij in aflevering 8 een relatie met een psychologe - die in het volgende seizoen nog eenmaal terugkomt.

De gastrollen halen een hoog niveau. Dezelfde acteurs zaten ook in andere krimi’s of dramaseries. Mascha Gonska speelt drie verschillende rollen in deze jaargang alleen. Ook bekende Duitse filmacteurs maken hun opwachting, zoals Bondschurk Curd Jürgens en Klaus Maria Brandauer in een rol met branie.

Brave burgers komen aan bod, maar ook het Münchense nachtleven met stripteasebars en bruine kroegen. Om pratende hoofden te vermijden laten ze Derrick biljarten of tonen ze een motorbende in het politiekantoor. Een subjectieve cameravoering toont het standpunt van de moordenaar of van iemand die door een sleutelgat loert. Voor liefhebbers van oude misdaadreeksen is dit smullen.

Favoriete afleveringen: 1, 4 en 8.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.