• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 26 (2014-2015)

3,56 34 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,7 (434.286)

Afleveringen: 22

Speelduur: 8 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: James L. Brooks, Matt Groening en Sam Simon

Met: Nancy Cartwright, Dan Castellaneta en Julie Kavner

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 28 september 2014

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Disney+ Bekijk seizoen 26 via Disney+
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Simpsons

The Simpsons zijn een gezin van misfits wonende in Springfield. Vader Homer werkt op een kernreactor en heeft altijd pech. Marge is de supermama. Bart is een straatschoffie, Lisa het wonderkind en dan is er nog de speenzuigende baby Maggie.

Afleveringen Seizoen 26 (2014-2015)

  1. 1. Clown in the Dumps

    28 september 2014 (22 minuten)

    Een inwoner van Sprinfield overlijdt. Krusty gaat met pensioen als hij beledigd wordt in een "roast". Lisa probeert te voorkomen dat Homer iets overkomt.

  2. 2. The Wreck of the Relationship

    5 oktober 2014 (22 minuten)

    Homer en Bart worden door Marge naar de "Relation Ship" gestuurd, om daar te leren hun onderlinge problemen op te lossen. Terwijl hij weg is, krijgt Marge de leiding over Homer's virtuele football team.

  3. 3. Super Franchise Me

    12 oktober 2014 (22 minuten)

    Wanneer haar broodjes een groot success blijken op de basisschool van haar kinderen, begint Marge een winkel. Dit blijkt een flinke uitdaging, vooral wanneer er in de straat nog een broodjeswinkel wordt geopend.

  4. 4. Treehouse of Horror XXV

    19 oktober 2014 (22 minuten)

    Bart en Lisa belanden in een alternatieve realiteit gevuld met demonen, Moe organiseert een "Clockwork Orange"-bende, en de Simpsons komen in contact met eerdere versies van het gezin.

  5. 5. Opposites A-Frack

    2 november 2014 (22 minuten)

    Lisa roept de hulp in van een parlamentslid om Mr. Burns te stoppen bij zijn gasboringen. Tot haar verbazing voelen de twee politieke tegenstanders zich tot elkaar aangetrokken.

  6. 6. Simpsorama

    9 november 2014 (22 minuten)

    De crew van de Planet Express komen naar het hedendaagse Sprinfield om te voorkomen dat ze de toekomst in gevaar brengen.

  7. 7. Blazed and Confused

    16 november 2014 (22 minuten)

    Bart smeedt plannen om zijn nieuwe leraar een lesje te leren. Ondertussen gaat de familie Simpson naar het Burning Man festival.

  8. 8. Covercraft

    23 november 2014 (22 minuten)

    Homer heeft een mid-life crisis, en begint een band met enkele andere vaders uit de buurt. De toekomst van de band komt al snel in gevaar door het succes van Apu.

  9. 9. I Won't Be Home for Christmas

    7 december 2014 (22 minuten)

    Nadat Homer door Moe wordt overgehaald om op kerstavond te blijven drinken in de kroeg, vertelt Marge hem dat hij niet meer thuis hoeft te komen. Dit leidt voor Homer tot een truerige tocht door Springfield.

  10. 10. The Man Who Came to Be Dinner

    4 januari 2015 (22 minuten)

    Tijdens een bezoek aan "Dizzneeland", belandt de familie Simpson in een verkeerde attractie. Ze worden getransporteerd naar de thuisplaneet van Kang en Kodo waar ze gevangen worden genomen in een plaatselijke dierentuin.

  11. 11. Bart's New Friend

    11 januari 2015 (22 minuten)

    Bart sluit een nieuwe vriendschap, wanneer Homer gehypnotiseerd wordt en gelooft dat hij weer een jonge jongen is.

  12. 12. The Musk Who Fell to Earth

    25 januari 2015 (22 minuten)

    Wanneer Elon Musk langs komt in Sprinfield, worden hij en Homer vrienden. Samen moderniseren ze kerncentrale van Mr. Burns.

  13. 13. Walking Big & Tall

    8 februari 2015 (22 minuten)

    Lisa ontdekt dat het volkslied van Springfield gestolen in van een ander dorp. Ze besluit een nieuw lied te schrijven.

  14. 14. My Fare Lady

    15 februari 2015 (22 minuten)

    Marge is de ondankbare taak om om haar kinderen rond te rijden zat, en besluit zich via een app als chauffeur aan te bieden. Ondertussen krijg Moe een baantje bij de kerncentrale.

  15. 15. The Princess Guide

    1 maart 2015 (22 minuten)

    Een Nigeriaase koning probeert een deal te sluiten met Mr. Burns, en Homer krijgt de verantwoordelijkheid om zijn dochter uit de problemen te houden.

  16. 16. Sky Police

    8 maart 2015 (22 minuten)

    Chief Wiggum krijgt een militaire jetpack in zijn bezit. Wanneer hij hier per ongeluk de plaatselijke kerk mee vernietigt, is het aan Marge om het geld bij elkaar te krijgen om deze te repareren.

  17. 17. Waiting For Duffman

    15 maart 2015 (22 minuten)

    Homer wint een reality show waarin er naar een nieuwe stemacteur voor Duff wordt gezocht. Doordat hij voor zijn nieuwe job nuchter moet blijven, ontdekt hij geen bier nodig heeft om lol te kunnen hebben.

  18. 18. Peeping Mom

    19 april 2015 (22 minuten)

    Bart liegt over zijn betrokkenheid bij een ongeluk, waarna Marge hem besluit te volgen tot hij bekent. Homer negeert Santas Little Helper wanneer Flanders een nieuwe hond neemt.

  19. 19. The Kids are All Fight

    26 april 2015 (22 minuten)

    Homer laat een oud fotorolletje ontwikkelen. Dit zorgt er voor dat de Simpsons herinneringen ophalen over oude ruzies tussen Bart en Lisa.

  20. 20. Let's Go Fly a Coot

    3 mei 2015 (22 minuten)

    De Simpsons leren over Grampa's tijd in de luchtmacht. Bart begint te roken om indruk te maken op zijn Nederlandse nichtje Annika.

  21. 21. Bull-E

    10 mei 2015 (22 minuten)

    Nadat Bart gepest wordt op een schoolfeestje, zorgt Marge er voor dat er een wet tegen pesten wordt aangenomen. Dit zorgt er echter voor dat Homer in de gevangenis belandt, wanneer hij Ned pest.

  22. 22. Mathlete's Feat

    17 mei 2015 (22 minuten)

    Nadat de school een technische meltdown beleeft, verandert Lisa Springfield Elementary in een vrije school. Groundskeeper Willie wordt het hoofd van het wiskunde team.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van PEN15

PEN15

  • 1281 berichten
  • 637 stemmen

Heb deze nog niet helemaal afgekeken, maar bijna. Hier zijn we aanbeland bij enkele kruisbestuivingafleveringen, het vaste simpsons openingsfilmpje en zitsbankgrappen die onder andere in de stijl zijn van Rick and Morty, Robot Chicken-framestop animatie en meer van dit soort hommages, en hele afleveringen in Simpsons-Lego™ uiterlijk, crossovers met Family Guy -alhoewel dat geen aflevering van the Simpsons is- en de lang naar uitgekeken Simpsorama -aflevering.

Als Simpsonsfan vanaf de allereerste aflevering, overduidelijk met zo'n avatar als van mij, ben ik nog net iets gekker op Futurama en van Futurama vond ik de laatste twee seizoenen echt waanzinnig goed. Wat Futurama leuker maakt zijn de Sci-Fi en B-movie grapjes, (de toekomst, werelden die geheel in 2D waren). Een zware klap dat ze voorgoed zijn gestopt. Daarom stond ik te popelen om iets nieuws van Futurama te kunnen zien, Simpsorama is zowel een Simpsons als Futurama-aflevering. Wie de serie lang heeft gevolgd ziet leuke verwijzingen naar bijvoorbeeld het hondje Seymore dat nog altijd geduldig zit te wachten..maar ook grappen over wat we allemaal wel dachten. Bart en Lisa maken een opmerking dat die Bender verdacht veel op Homer lijkt met een antenne erbij. Hilarische afsluiter met Lrrr en Ndnd, geweldige stemmen van Tress MacNeille die in beide series stemacteur is en Dan Castellaneta die in Futurama weer de stem van Robot Beelzebub doet. Phil Hartman van het Simpsonstypetje Lionel Hutz en Troy McClure zou de stem van Zapp Brannigan inspreken en daardoor doet Billy West hem na, zoals Phil Hartman zou hebben geklonken, want captain Zapp is hetzelfde typetje als Troy McClure!

Er zijn mijns inziens duidelijke parallellen tussen beide series en bepaalde typetjes zijn zowel in Futurama als in the Simpsons te vinden. Duffman bijvoorbeeld komt ook in Futurama voor in de vorm van Slurms 'the original partyworm' MacKenzie, net als Duffman danst hij met twee chicks in bikini. Toeval? Kent Brockman = Morbo en Linda van Schoonhoven, de nieuwslezers in Simpsons en Futurama. Typische Nederlandse naam, he? Ik vraag me af waarom Groening en co, telkens kiest voor Nederlandse namen.

Verder zie ik eigenlijk niet waarom de Simpsons van nu zoveel slechter zouden zijn als van weleer. Het is zeker niet meer zo volmaakt als sommige afleveringen uit de jaren negentig, maar de humor werkt nog altijd. Om maar een voorbeeld te geven, ik vond het vreselijk geestig hoe Homer met zijn hoofd door een lus hangt en dan zegt: Hey kids! What's in the NOOSE today?. Ander voorbeeld: die zussen van Marge moeten in huize Simpsons overnachten en Homer ziet die harige ballonkuiten waarop zijn pupillen acuut verpulveren. Ook deze grap vond ik wel heel erg cool: [god] merry christmas, son [jezus] don't you mean happy birthday?? En ook dat moment dat god dinosaurusbotten op aarde rondstrooit...och, dat is goud!

Maar als er iets moet zijn dat de Simpsons onderuit haalt dan zijn dat die onnodige revelaties en de snelheid waarop die grappen en referenties op je worden afgevuurd.

Hans Moleman was ooit de vorige burgemeester van Springfield, de Simpsons hebben afro-bloed , Comic Book Guy gaat trouwen, Carl Carlson is geadopteerd door IJslanders (wat?), Die zussen van Marge zijn nu homo vormen een adoptiegezin, Luigi Risotto (die Italiaanse chef) iemand blijkt die een stereotype speelt en dus geen Italiaans begrijpt, Apu een achtling krijgt (was het misschien een verwijzing naar die octomom-reality van die tijd), Nelson die zijn vader ontmoet..tja het is soms beter dat het bij bepaalde vaste situaties blijft. Zoals Moe die ook nooit een vriendin krijgt (en het niet na een date al weet te verpesten). Wat hebben we aan al die bijverzinsels, zoals dat Milhouse nu een nicht heeft uit Nederland (wat?). Ik dacht namelijk altijd dat de Van Houtens amerikanen waren met verre Nederlandse afkomst (in het begin waren ze nog de ven hoetens), maar nu zijn ze ook echt Nederlands? (Stem van Annika van Houten werd ingesproken door Carice van Houten, je hoorde haar aan het einde ook iets in het Nederlands zeggen). Tja, wat nog meer. Straks is crazy cat lady een of andere miljonaires die zich op de vlakte hield of Smithers blijkt een terminator, serieus, zoiets verwacht ik nog wel een keer als ze lang genoeg met de serie doorgaan.

In de moderne tekenstijl in hogere resolutie heb je meerdere kijkbeurten nodig om die grappen direct te zien. Wie zag in het simpsons Treehouse of Horror XXIV - All References zoveel mogelijk verwijzingen in 1 keer? Die verwijzijng naar The Illustrated Man (1969) zag ik eigenlijk nu pas!


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,58 (119)

The Simpsons Seizoen 1

1989

20 reacties

The Simpsons
3,8 (100)

The Simpsons Seizoen 2

1990

9 reacties

The Simpsons
3,95 (96)

The Simpsons Seizoen 3

1991

3 reacties

The Simpsons
4,03 (92)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,08 (88)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,05 (87)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
4,01 (82)

The Simpsons Seizoen 7

1995

3 reacties

The Simpsons
3,93 (78)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
4 (56)

The Simpsons Seizoen 9

1997

Geen reacties

The Simpsons
3,9 (56)

The Simpsons Seizoen 10

1998

1 reactie

The Simpsons
3,89 (53)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (54)

The Simpsons Seizoen 12

2000

Geen reacties

The Simpsons
3,82 (47)

The Simpsons Seizoen 13

2001

Geen reacties

The Simpsons
3,84 (47)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,79 (47)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,76 (41)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,68 (40)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (39)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,65 (39)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (37)

The Simpsons Seizoen 20

2008

3 reacties

The Simpsons
3,59 (37)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,68 (34)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (34)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,61 (33)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,64 (33)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,67 (27)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,64 (25)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (26)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,56 (25)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,74 (19)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
3,83 (15)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties

The Simpsons
3,83 (6)

The Simpsons Seizoen 33

2021

1 reactie

The Simpsons
3,5 (3)

The Simpsons Seizoen 34

2022

2 reacties

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 35

2023

Geen reacties

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 36

2024

Geen reacties