• 10.793 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.834 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.272 gebruikers
  • 8.985.489 stemmen
Avatar
 
banner banner

Star Wars: The Clone Wars - Seizoen 5 (2012-2013)

3,47 17 stemmen

Show titel: Star Wars: The Clone Wars

IMDb beoordeling: 8,4 (119.396)

Afleveringen: 20

Speelduur: 7 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: George Lucas

Met: James Arnold Taylor (stemrol), Matt Lanter (stemrol) en Ashley Eckstein (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zaterdag 29 september 2012

Eerst uitgezonden op: Cartoon Network (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Disney+ Bekijk seizoen 5 via Disney+
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Wars: The Clone Wars

Terwijl het heelal geteisterd wordt door de Clone Wars, trachten de Jedi-ridders de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Steeds meer stelsels vallen ten prooi aan de duistere kant en de Galactische Republiek dreigt te bezwijken onder de druk van de Separatisten en hun onuitroeibare droïdeleger..

Afleveringen Seizoen 5 (2012-2013)

  1. 1. Revival

    29 september 2012 (23 minuten)

    Gevoed door wraak en haat zorgen de herenigde broers Darth Maul en Savage Opress voor terreur en geweld in het heelal. Wanneer de Sith broers Hondo Ohnaka en zijn piraten rekruteren, reizen Obi-Wan Kenobi en Adi Gallia naar Florrum om de broers tegen te houden, resulterend in een dodelijke confrontatie.

  2. 2. A War on Two Fronts

    6 oktober 2012 (23 minuten)

    Anakin, Obi-Wan, Ahsoka en Rex reizen naar Onderon, een wereld die in de handen van de Separatisten is. Daar zullen ze een groep opstandige rebellen - waaronder Lux Bonteri - trainen, om ze te helpen met het heroveren van de hoofdstad Iziz uit de grip van een verraderlijke koning.

  3. 3. Front Runners

    13 oktober 2012 (23 minuten)

    De rebellen op Onderon, onder supervisie van Ahsoka, infiltreren de hoofdstad en voeren een reeks gerichte aanvallen uit op de stad. Terwijl de met de Separatisten geallieerde koning onder steeds grotere druk komt te staan om iets tegen de opstand te doen, kiezen de rebellen een nieuwe leider.

  4. 4. The Soft War

    20 oktober 2012 (23 minuten)

    Na een poging van de rebellen om de ware Koning van Onderon, Ramsis Dendup, te bevrijden, staat een onverwachte bondgenoot op om Dendups executie te stoppen en zich bij de rebelse beweging aan te sluiten.

  5. 5. Tipping Points

    27 oktober 2012 (23 minuten)

    Nu een grootschalig conflict is ontstaan op Onderon, delen de rebellen een beslissende tik uit aan de aan de Separatisten geallieerde Koning. De overwinning kost echter een prijs, wanneer de rebellen een belangrijke pion kwijtraken.

  6. 6. The Gathering

    3 november 2012 (23 minuten)

    Ahsoka begeleidt een groep jongeling Jedi naar Ilum, waar ze door Yoda getraind worden in de kunst van een cruciaal onderdeel van deze testen: het maken van hun lichtsabels. Op hun pad moeten ze fysieke en innerlijke uitdagingen aangaan.

  7. 7. A Test of Strength

    10 november 2012 (23 minuten)

    Op de weg terug van Ilum wordt het schip van Ahsoka en de jongelingen aangevallen door Hondo's bende-piraten. Om de piraten te stoppen zullen de jongelingen ingenieus te werk moeten gaan door hinderlagen te improviseren.

  8. 8. Bound for Rescue

    17 november 2012 (23 minuten)

    Nu Ahsoka gevangen is genomen werken de jongelingen samen om het onderkomen van de piraten te infiltreren. Maar om Ahsoka te kunnen redden uit de handen van de piraten zullen ze eerst Hondo Ohnaka moeten misleiden. Ondertussen zijn Obi-Wan Kenobi, die de jongelingen wil bijstaan, en Generaal Grievous opnieuw verwikkeld geraakt in een hevige strijd rondom het stelsel van Florrum.

  9. 9. A Necessary Bond

    24 november 2012 (23 minuten)

    Ahsoka en de jongelingen vechten aan de zijde van Hondo Ohnaka en zijn piraten wanneer Generaal Grievous een grootschalige aanval op de uitvalsbasis van Hondo's piraten op Florrum lanceert.

  10. 10. Secret Weapons

    1 december 2012 (23 minuten)

    R2-D2 is onderdeel van een team van Republikeinse droids die gekozen zijn voor een belangrijke missie onder leiding van de piepkleine Kolonel Gascon. Ze moeten een encryptie-module zien te bemachtigen uit een Separatistisch oorlogsruimteschip, waarbij ze talloze obstakels moeten overwinnen.

  11. 11. A Sunny Day in the Void

    8 december 2012 (23 minuten)

    Nadat een komeet hun shuttle heeft beschadigd, crashen R2-D2, Kolonel Gascon en de andere droids op een verlaten planeet, waar ze hun weg moeten vinden door een angstaanjagend grote leegte om hun missie te voltooien.

  12. 12. Missing in Action

    5 januari 2013 (23 minuten)

    In een nagenoeg verlaten dorp op de uitgestorven planeet Abafar vinden R2-D2 en zijn metgezellen een kloon-commando die zijn geheugen kwijt is geraakt, maar nu de enige hoop is voor de droids om hun missie te voltooien.

  13. 13. Point of No Return

    12 januari 2013 (23 minuten)

    R2-D2 en zijn team ontdekken een verlaten Jedi-cruiser vol explosieven die op weg is naar een ruimtestation waar op dat moment een Republikeinse conferentie bezig is.

  14. 14. Eminence

    19 januari 2013 (23 minuten)

    Darth Maul en Savage Opress vormen een verbond met de Mandalorian terroristen-groep Death Watch van Pre Vizsla en verschillende andere criminele organisaties inclusief Black Sun, om een gezamenlijke vijand uit te schakelen: Obi-Wan Kenobi.

  15. 15. Shades of Reason

    26 januari 2013 (23 minuten)

    Maul, Savage, Pre Vizsla en zijn Death Watch, ondersteunend door de criminele onderwereld: de Black Sun, de Hutts en de Pykes, lanceren een aanval op Mandalore, terwijl Duchess Satine machteloos toekijkt.

  16. 16. The Lawless

    2 februari 2013 (23 minuten)

    Met Duchess Satine als lokaas, probeert de op wraak beruste Maul Obi-Wan in een valstrik te lokken. Maul, machtsdronken, benoemt zichzelf de ware Sith Lord, een claim die Darth Sidious niet onbeantwoord laat...

  17. 17. Sabotage

    9 februari 2013 (23 minuten)

    Terwijl de Kloon-oorlogen voortduren, keert de publieke opinie zich tegen de Jedi-Orde. Een terroristische aanval op de Jedi-Tempel, die meerdere levens kost, toont aan hoe zwak het imago van de Jedi als beschermers van de vrede is geworden. Anakin en Ahsoka worden teruggeroepen van de frontlinie om een onderzoek te starten naar het dodelijke bombardement...

  18. 18. The Jedi Who Knew Too Much

    16 februari 2013 (23 minuten)

    Wanneer de Republikeinse militaire dienst het onderzoek van de aanval op de Jedi-Tempel overneemt raakt Ahsoka in conflict met Admiraal Tarkin, die vindt dat de Jedi verlost moeten worden van al hun militaire taken in de Kloon-oorlogen.

  19. 19. To Catch a Jedi

    23 februari 2013 (23 minuten)

    De voortvluchtige Ahsoka ontsnapt naar de criminele onderwereld op Coruscant, waar ze een oude rivaal, Asajj Ventress, tegen het lijf loopt. Ondertussen beginnen Anakin en Plo Koon een zoekactie, terwijl Barriss Offee voor Ahsoka op zoek gaat naar antwoorden binnen de Jedi-Tempel.

  20. 20. The Wrong Jedi

    2 maart 2013 (23 minuten)

    Ahsoka moet haar grootste uitdaging tot nu toe onder ogen zien: een proces dat Tarkin tegen haar heeft aangespannen voor moord. Tegelijkertijd staat haar lidmaatschap van de Jedi-Orde op het spel wanneer ook de Jedi-Raad een oordeel velt. Ondertussen gaat een vastberaden Anakin de dieptes van de onderwereld van Coruscant in voor een laatste poging achter de waarheid te komen.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

De serie doet hier even een stapje terug in kwaliteit. Het begin haalt het niet bij de latere afleveringen en voelen wat verplicht aan. Het levert wel mooie ontwikkelingen op voor Ahsoka. Het stuk met de padawans die hun lightsaber moeten maken is vermakelijk maar voelt wat verplicht aan als Hondo erbij betrokken raakt. Helaas krijgen we hier ook weer een trage verhaallijn met droids die niets toevoegt.

Gelukkig keert Maul hier weer terug en dit keer in combinatie met de Mandalorians. Het levert mooie beelden op en geeft een reden om The Emperor in actie te mogen zien. Ik heb daar optimaal van genoten.

De volgende verhaallijn is echter nog sterker. Het onderzoek van Ahsoka en Anakin naar de aanslag op de Jedi Temple levert een prachtig voorbeeld van het falen van de Jedi Order op. Met als afsluiting dat Ahsoka de boel niet meer vertrouwd.

De laatste twee verhaallijnen worden ook erg geholpen door de betere kwaliteit in de animatie. De beelden en vooral de gevechten zijn regelmatig een genot om te zien. Het is jammer dat de serie zo lang nodig heeft om tot deze kwaliteit te komen. En dat er nog regelmatig filler episodes te vinden zijn. Gelukkig staan daar wel boeiende en uitgewerkte personages tegenover.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.