menu
Mijn Series +

Fargo - Seizoen 1 (2014)

mijn stem
4,35 (350)
350 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Misdaad

ontwikkeld door Noah Hawley
met Billy Bob Thornton, Martin Freeman en Allison Tolman

Verzekeringsagent en pechvogel Lester Nygaard (Martin Freeman) ontmoet de huurmoordenaar Lance Malvo (Billy Bob Thornton) in de wacht­kamer van een ziekenhuis, en neemt zijn raad aan. Agente Molly Solverson (Allison Tolman) bijt zich vast in de misdrijven die elkaar daarna in rap tempo opvolgen.

  1. The Crocodile's Dilemma
  2. The Rooster Prince
  3. A Muddy Road
  4. Eating the Blame
  5. The Six Ungraspables
  6. Buridan's Ass
  7. Who Shaves the Barber?
  8. The Heap
  9. A Fox, a Rabbit, and a Cabbage
  10. Morton's Fork
zoeken in:
4,5
Fargo is een heerlijke, onorthodoxe serie met een eigen karakter. Vanaf de allereerste aflevering was ik al verkocht en dit zette zich voort tot het eind. Maar vooral de opening is één van de beste die ik ooit eens van een serie heb gezien. Seizoen twee is nu op de helft en het hoge niveau is tot nu toe gebleven en misschien nog wel verbeterd.

avatar van Nicolage Rico
3,5
Aangename serie. IJzig sfeertje, fraaie dialogen hier en daar (soms wat te geforceerd) en boeiend, doch niet zo origineel, verhaal. Soms helaas nogal ongeloofwaardig en voorspelbaar, maar uiteindelijk komt Fargo boven de middelmaat uit.

En natuurlijk een heerlijke rol van Billy Bob Thornton. Zonder hem zat het wellicht wél tegen middelmaat aan.


avatar van joy4ever
3,5
Ik heb het volgehouden t/m aflevering zes. Geen slechte serie maar voor mij is het niet echt wat. Vooral veel te traag. Ik bemerkte tijdens het kijken dat ik andere dingen aan het doen was. Ik werd dus niet bepaald aan de buis gekluisterd. Geen goed teken. Ook totaal niet benieuwd hoe het verder afloopt. Is gewoon niet mijn serie. Kan gebeuren.

4,5
Fantastische verwijzing naar Freemans optreden in The Office met die FBI-agenten in de auto

avatar van joy4ever
3,5
Toch de serie maar afgekeken. En zowaar pakte het me iets meer tijdens de afleveringen zeven en acht. Ik blijf er wel bij dat het allemaal te traag wordt gebracht. Het is wel een serie die met zorg gemaakt is, dat is dan wel weer fijn om te zien. En het moet gezegd: qua humor zat het erg goed. Met name dankzij het geouwehoer van Odenkirk . Anyway, ik begrijp dat de traagheid bij de serie hoort maar met een kleine versnelling erbij had ik 4* gegeven.

4,5
De prachtige serie Fargo is voor mij persoonlijk een dijk van een serie,seizoen 1 & 2 omdat de spanning ervan afdruipt,en de acteurs en actrice's gewoon geweldig acteren zoals men het zelden ziet in een serie.Proficiat voor de makers en de acterende personen.

4,5
Montorsi schreef:
Fantastische verwijzing naar Freemans optreden in The Office met die FBI-agenten in de auto

avatar van hoffhaan
4,5
Geweldige serie, absolute aanrader! 4.5

avatar van renzoroy
5,0
Geniaal seizoen, bijna nog beter dan de film. Thornton op zijn best De Coen brothers blijven wel 2 van de beste film/seriemakers in Hollywood...

avatar van Robbie.T.
4,5
Zojuist seizoen 1 afgekeken: wat een heerlijke serie is dit! Acteurs doen het geweldig en het verhaal is meer dan boeiend. Net geen volle vijf sterren voor mij omdat ik de laatste drie afleveringen vanaf het 'one year later' gedeelte net wat minder interessant vind dan de eerste zeven. Echter: nog steeds erg goed hoor, die laatste drie.. don't get me wrong.

Ik ga zsm met seizoen 2 beginnen want dit smaakt naar meer.

avatar van ZAP!
4,0
Nog maar es een keer erdoor gejaagd in bijna 1 nacht. Het zijn vooral Billy Bob en Freeman die hier de show stelen / maken, al heeft laatstgenoemde toch wel wat mindere momentjes hier en daar. De zijplot met de Supermarket King is niet altijd even interessant en / of goed uitgewerkt en zit de hoofdplot (de vaart van het verhaal) af en toe ook flink in de weg. Zo halverwege en tegen het einde van deze reeks komen er ook nog eens teveel quasi-filosofische en dito religieuze dialogen voorbij die de boel alleen maar ophouden en wat die Afrikaanse vluchteling ineens kwam doen? Totally random, wat soms wel es wil werken, maar hier...

Tolman als Molly schittert, maar samen met Gus vormt ze toch te vaak ook een wat al te makkelijk verslagen en hokey duo. Dan komen we ook bij de logica van het verhaal, die niet al te serieus te nemen is. Zo zien we Malvo zijn shotgun gewoon met vingerafdrukken en al tegen de muur zetten en Lester doet hetzelfde met de hamer (terwijl hij even later wel zijn vingerafdrukken van het pistool veegt). Ook zijn de vele toevalligheden ('ontmoetingen') niet bepaald van de lucht.

Bijna twintig jaar na Fargo The Movie was dit een meer dan aangename verrassing, maar het kon er niet aan tippen, en na zo'n vier à vijf kijkbeurten is mij duidelijk dat het gewoon een leuke serie is met een paar meesterlijke (hoofd- en bij)rollen (dat duo Wrench & Numbers en Lou ook even vermelden) en momenten. Helemaal niet verkeerd dus, maar de film uit '96 is en blijft een superieure parel.

Van 4,0* naar 3,5*.

avatar van ZAP!
4,0
O ja, dat einde: vigilante Gus maakt zonder proces Malvo af en krijgt een onderscheiding... Yay America.. Nog een halfje eraf.

avatar van Donkerwoud
3,5
Een existentiële fabel over de aard van goed en kwaad tegenover de overrompeld mooie sneeuwlandschappen die de oorspronkelijke 'Fargo' (1996) ooit op de kaart zette. Cinematografisch en plot-technisch is het een epos van formaat, van een niveau waarvoor weinig televisieseries het budget en de middelen hebben om erbij in de buurt te komen. En dat terwijl het ook een eigenheid heeft door de vreemde combinatie van gekke typetjes in de inktzwarte duisternis van een niets of niemand ontziend misdaadverhaal. Vooral Billy Bob Thornton is weergaloos als een eigentijdse Anansi, die de zwakheden en angsten van zijn slachtoffers uitbuit om er een persoonlijk gewin aan over te houden. Zijn precieze motivatie blijft in het duister, maar het lijkt of hij er een duivels genoegen in schept om mensen ertoe aan te zetten hun eigen ondergang tegemoet te gaan.

En toch kwam ik minder in de serie te zitten dan ik eigenlijk zou willen. Na een grandioze eerste aflevering, die ik met tranen in mijn ogen keek omdat het snoeihard binnenkwam, verliest het enigszins zijn momentum als het de kaarten meteen al op tafel legt. Ergens is het knap dat ze niet gekozen hebben voor de gebruikelijke formule van een moordmysterie, maar het gevolg is dat je in een vroeg stadium weet dat Molly Solverson bijna helemaal rond heeft hoe de vork in steel zit, terwijl zij dwarsgezeten wordt door de incompetentie en het mannelijke ego van haar superieuren. Na dat punt besteedt de serie vermoeiend veel aandacht aan de existentiële twijfel van zijn 'goede' hoofdpersonages Molly en Gus, of aan de grappige fratsen van Chief Bill Oswalt en het olijke huurmoordenaarsduo Mr. Numbers en Mr. Wrench. Ik kon me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat er te weinig materiaal is uitgesponnen over meer episodes dan het beperkte gegeven toelaat.

avatar van MinoltaMan
3,5
Het begon een beetje traag..... maar in de eerste aflevering gebeurde er opeens zoveel dat ik na afloop meteen moest denken aan de tekst die in het begin in beeld komt: This is a true story......

Waar gebeurd? Bijna ongelofelijk!

Het heeft zeker iets, het is anders, je moet er van houden denk ik. Ik hou er wel van!

avatar van Donkerwoud
3,5
News Flash: Het is een grapje dat het waargebeurd zou zijn, want dat is een verwijzing naar de claim die de originele film ook maakte. Is niet zo... Dus ja, het ís ongelofelijk.

Teejey
Ik herinnerde de film Fargo als een bizarre, komische en uiterst sfeervolle. Dit 1e seizoen van de serie is dat eigenlijk ook, maar oh wat jammer dat ze wat mij betreft verkeerd met de serie zijn omgegaan.

In een serie wil je toch in één genre worden geduwd dat je niet meer van het scherm afhoudt, bijvoorbeeld een dramatische, spannende of komische. Fargo wil het allemaal, tegelijkertijd, per minuut afwisselend. Het is niet spannend genoeg, je kan niet oprecht meeleven met 'zielige' gebeurtenissen en het is komisch maar niet schaterlachend komisch. Ook de vele symboliek kon ik vaak niet plaatsen, zoals die met de wolf, groene tinten etcetera. Hierdoor wist ik me gewoon niet in Minnesota te wanen ondanks allerlei pluspunten dat deze serie heeft...

Billy Bob Thornton, fan-tas-tisch. Elke seconde met Malvo op het scherm hoort bij de beste seconden, zijn alter-ego Frank Petersen alleen al was schitterend. Martin Freeman die ik gek genoeg nog nauwelijks heb zien spelen speelt ook erg fris, in wat voor bizarre situatie van Lester dan ook. Ook de overige cast met onder andere Hanks, Carradin en Tolman doet het prima.

Audiovisueel ook gaaf zoals verwacht, met prachtige shots in de sneeuw en gedetailleerd camerawerk. De soundtrack is lekker bijpassend groots bij vlagen.

Wat een 5* had kunnen zijn, is slechts een 3.5* geworden, meer kan ik er echt niet van maken voorlopig.

avatar van DjFrankie
4,0
Ik maak hier weinig woorden aan vuil. Goeie serie in 2 dagen gebingt.

avatar van Esteban
4,0
Waarom ben ik hier nu pas mee van start gegaan? 't Is dat ik niet meer afleveringen aan één stuk kan kijken, of ik zou er op één dag door zijn. Momenteel 6 episodes achter de kiezen en aangenaam verrast. Wat een heerlijke cast ook. Één aspect is voor mij iets moeilijker om te slikken, de eindeloze reeks aan perfect getimede toevalligheden. Ik ben daar nogal gevoelig aan. Hopelijk kan ik de rest ook snel verslinden.

avatar van Esteban
4,0
Een overtuigende 8,5 voor mij, wat zich hier in een 4 vertaalt. Redelijk fantastisch. Alleen vond ik de scenes van Key & Peele hier wat wringen, want in principe deden zij haast exact wat je in hun TV-show kan zien, maar dan in een serieuzere serie. De vier hoofdacteurs waren elk op hun geheel eigen manier geweldig. Hopelijk kan seizoen 2 de verwachtingen inlossen. Tot zover mijn weinig diepgaande bijdrage.

4,5
Had Chazz niet gewoon een alibi? De kans dat hij thuis was op het ogenblik dat Lester zijn eigen vrouw vermoord, is toch heel erg groot. Gezien de familie meestal samen at etc. Of heb ik ergens iets in de eerste aflevering gemist?

avatar van Scarafax
4,0
Leuke serie, maar na elk seizoen wel minder....

avatar van Thomas83
4,0
Erg goed dit. Misschien niet zo foutloos als de film, maar echt een serie die op eigen benen kan staan. Droogkomisch, hartverwarmend, bloedstollend. Vanaf de fantastische eerste aflevering keek ik telkens weer uit naar de volgende. Thornton is onvergetelijk in een griezelige en ook vaak erg grappige rol. Deed me echt wat denken aan Anton Chigurh in No Country for Old Men, inclusief het maffe kapsel. Maar het was bovenal Molly die me terug deed komen voor meer. Zo'n sympathiek personage, en de opbloeiende romance tussen haar en Gus is een van de meest hartverwarmende die ik ooit gezien heb in een serie of film.

Het schrijfwerk is ook nog eens voortreffelijk. Heerlijke dialogen, verhaallijnen die mooi samenkomen en de links met de film zijn lekker subtiel. In vergelijking met de film zijn er een stuk meer personages, en bijna allemaal ook echt leuk. Ieder personage is of goed of slecht, maar dat wordt veel interessanter gemaakt dan het klinkt. Erg blij ook om Freeman zo goed te zien. Ik had hem best hoog zitten, maar ik vond hem in zijn recentere rollen vaak niet zoveel. Hier maakt hij Lesters transformatie van goed naar slecht heel boeiend en overtuigend. 4.0*.

avatar van ZAP!
4,0
"Is this what you want?"

Er is genoeg op aan te merken, maar het blijft in bepaalde opzichten een steengoeie serie.

avatar van Binge-Watcher
3,0
Ik vond dit seizoen aanzienlijk minder leuk dan seizoen 2. Opzich gaat het wel en is het een leuk verhaal, maar allemaal net wat te ver gezocht helaas. Wat er in aflevering 9 gebeurt in de bar en vervolgens in de lift doet voor mij bijna heel het seizoen de das om, man wat zwak.

avatar van ZAP!
4,0
Jammer. Vond het juist een geweldig einde.

avatar van ZAP!
4,0
Grovonion schreef:
Had Chazz niet gewoon een alibi? De kans dat hij thuis was op het ogenblik dat Lester zijn eigen vrouw vermoord, is toch heel erg groot. Gezien de familie meestal samen at etc. Of heb ik ergens iets in de eerste aflevering gemist?
Waterdicht kennelijk niet, maar er wordt verder niet zo diep op ingegaan...

avatar van Binge-Watcher
3,0
ZAP! schreef:
Jammer. Vond het juist een geweldig einde.


okay, vond je niet dat aflevering 9 bar slecht was dan? Tenenkrommend, dat heeft voor mij het seizoen om zeep geholpen, dat hadden ze echt anders moeten doen.

avatar van ZAP!
4,0
Binge-Watcher schreef:
okay, vond je niet dat aflevering 9 bar slecht was dan? Tenenkrommend, dat heeft voor mij het seizoen om zeep geholpen, dat hadden ze echt anders moeten doen.
Dat Lester Malvo tegenkomt? Nee, juist leuk. Wel erg toevallig, maar soit.

avatar van Binge-Watcher
3,0
ZAP! schreef:
(quote)
Dat Lester Malvo tegenkomt? Nee, juist leuk. Wel erg toevallig, maar soit.


Whokeuj, nou hoe dan ook, ik ben begonnen met seizoen 3 ??

Gast
geplaatst: vandaag om 12:01 uur

geplaatst: vandaag om 12:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.