• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.192 series
  • 29.834 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.272 gebruikers
  • 8.985.557 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Golden Girls - Seizoen 1 (1985-1986)

3,15 41 stemmen

Show titel: The Golden Girls

IMDb beoordeling: 8,2 (46.923)

Afleveringen: 25

Speelduur: 12 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Susan Harris

Met: Bea Arthur, Betty White en Rue McClanahan

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zaterdag 14 september 1985

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Golden Girls

De serie draait om vier oudere, alleenstaande vrouwen (drie weduwen en één gescheiden vrouw), die samen een huis delen in Miami in Florida. De eigenaresse van het huis is de weduwe Blanche Devereaux. Ze wordt vergezeld door weduwe Rose Nylund en de gescheiden Dorothy Zbornak die beiden reageren op een "kamer te huur" advertentie op het prikbord van de lokale supermarkt. Nadat het rusthuis van de moeder van Dorothy uitbrand worden de drie vergezeld dor de 80-jarige Sophia Petrillo. Samen delen ze verschillende ervaringen en genieten ze van zichzelf ondanks de moeilijke tijden.

Afleveringen Seizoen 1 (1985-1986)

  1. 1. The Engagement

    14 september 1985 (30 minuten)

    Blanche heeft een relatie met een geweldige man, Harry, en de andere vrouwen verwachten dat er uiteindelijk een huwelijk komt. Hun vermoedens worden bevestigd als Blanche na een date thuiskomt met trouwplannen. Maar Rose heeft haar bedenkingen bij Harry.

  2. 2. Guess Who's Coming to the Wedding?

    21 september 1985 (30 minuten)

    Wanneer dochter Kate met een chiropodist gaat trouwen, wordt Dorothy gedwongen tot nauw contact met haar ex-man, wat de feestvreugde voor haar dreigt te bederven. Dorothy helpt Kate met wat verstandig advies over haar koudwatervrees heen.

  3. 3. Rose the Prude

    28 september 1985 (30 minuten)

    Rose wordt verliefd op Arnie en het is wederzijds. Wanneer hij haar mee vraagt op een romantische cruise, krijgt ze het even benauwd, maar dankzij Arnie's warme persoonlijkheid geniet ze al snel van haar 'eerste vaart' over de golven van de liefde.

  4. 4. Transplant

    5 oktober 1985 (30 minuten)

    Blanche haar jongere zus Virginia, aan wie ze altijd een hekel had, komt op bezoek. Wanneer Blanche Virginia beledigt en haar zus toch beleefd blijft, krijgt ze argwaan. Virginia vertelt dat ze een nieuwe nier nodig heeft en dat ze Blanche als donor wil.

  5. 5. The Triangle

    19 oktober 1985 (30 minuten)

    Het is een geval van "drie is te veel" wanneer Dorothy en Blanche een aantrekkelijke arts in het vizier krijgen. Dorothy geeft Blanche het nakijken en gaat er met de arts vandoor. Maar is hij het waard om hun vriendschap voor op het spel te zetten?

  6. 6. On Golden Girls

    26 oktober 1985 (30 minuten)

    Het huishouden van 'The Golden Girls' gaat gebukt onder David, de 13-jarige kleinzoon van Blanche. Waar vriendelijkheid faalt, lijkt tucht te gaan werken, maar de paniek slaat toe als David te kennen geeft bij zijn oma te willen blijven wonen.

  7. 7. The Competition

    2 november 1985 (30 minuten)

    Sophia wil terug naar Sicilië met een man met wie ze verloofd is geweest, maar Dorothy maakt bezwaar. Het huishouden is verdeeld en een bowlingwedstrijd moet uitsluitsel geven of Sophia terug mag naar Sicilië.

  8. 8. Break-In

    9 november 1985 (30 minuten)

    Er wordt ingebroken in het huishouden van "The Golden Girls", waardoor Rose zich onveilig voelt. Alle pogingen om dat gevoel weg te nemen mislukken, inclusief een bezoek aan een psychiater, totdat ze uiteindelijk zelf actie onderneemt.

  9. 9. Blanche and the Younger Man

    16 november 1985 (30 minuten)

    Wanneer Blanche mee uit wordt gevraagd door haar jonge aerobics-instructeur, krijgt ze weer zin in het leven. Haar geluk slaat echter om in afgrijzen wanneer hij haar opbiecht waarom hij haar werkelijk mee uit heeft gevraagd.

  10. 10. Heart Attack

    23 november 1985 (30 minuten)

    Wanneer Sophia na een feest instort en klaagt dat "Pavarotti op haar borst zit", denkt Dorothy dat Sophia een hartaanval heeft. Terwijl ze op de dokter wachten, deelt Sophia haar laatste wijze woorden en denkt Dorothy na over een leven zonder haar moeder.

  11. 11. The Return of Dorothy's Ex

    30 november 1985 (30 minuten)

    Dorothy's ex-man Stan komt langs om papieren te laten tekenen voor de verkoop van een stuk grond dat ze hadden gekocht tijdens hun huwelijksreis. Dorothy, Blanche en Rose hebben een vakantie gepland zonder Sophia, dus maakt Sophia zelf maar plannen.

  12. 12. The Custody Battle

    7 december 1985 (30 minuten)

    Blanche en Rose ambiëren dezelfde rol in de uitvoering van "Macbeth" door de toneelvereniging. En een confrontatie tussen Dorothy en haar zus Gloria brengt misverstanden aan het licht over de vraag wie al die jaren de lieveling van hun moeder is geweest.

  13. 13. A Little Romance

    14 december 1985 (30 minuten)

    Rose weet niet hoe ze zal omgaan met de onvermijdelijke vragen van haar vriendinnen over haar nieuwe vriend, een dwerg, en ziet ertegenop om hem aan hen voor te stellen. Maar dan gaat Jonathan in op een uitnodiging van Blanche om te komen eten.

  14. 14. That Was No Lady

    21 december 1985 (30 minuten)

    Na een dag vol hartstocht bekent Dorothy’s nieuwe liefde Glen dat hij getrouwd is, waarmee hij Dorothy voor een moreel dilemma plaatst. Intussen wil Blanche een nieuwe auto en probeert ze haar oude aan Rose te verkopen.

  15. 15. In a Bed of Rose's

    11 januari 1986 (30 minuten)

    Rose vindt het goed dat haar vriend Al blijft slapen, maar het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer Sophia hem ‘s ochtends dood aantreft in de kamer van Rose. Hoe moet Rose het nieuws aan zijn zus vertellen?

  16. 16. The Truth Will Out (a.k.a.) the Will

    18 januari 1986 (30 minuten)

    Rose wil het familietestament doornemen met haar dochter Kirsten, die op haar aandeel van haar vaders vermogen zit te azen. Maar dan blijkt dat Rose niet helemaal eerlijk is geweest over hoe warmpjes haar man erbij zat.

  17. 17. Nice and Easy

    1 februari 1986 (30 minuten)

    Het lievelingsnichtje van Blanche, Lucy, komt op bezoek, maar vertrekt al gauw weer naar een knappe dokter die ze in het vliegtuig heeft leren kennen. Wanneer haar gedrag voor fronsende wenkbrauwen begint te zorgen, spreekt Blanche haar aan.

  18. 18. The Operation

    8 februari 1986 (30 minuten)

    Wanneer Dorothy zichzelf bezeert bij het tapdansen, bagatelliseert ze haar blessure. De anderen roepen dat ze naar de dokter moet en daar blijkt hun bezorgdheid terecht. Maar Dorothy is als de dood voor een operatie en probeert eronderuit te komen.

  19. 19. Second Motherhood

    15 februari 1986 (30 minuten)

    Blanche valt als een blok voor de geslaagde zakenman Richard, maar ze weet niet of ze wel als moeder wil fungeren voor zijn jonge kinderen. Intussen zijn Dorothy en Rose druk bezig met klussen in de badkamer.

  20. 20. Adult Education

    22 februari 1986 (30 minuten)

    Blanche zit op de avondschool om haar diploma te halen zodat ze promotie kan krijgen in de kunstgalerie, maar ze heeft moeite met het vak psychologie. Gaat ze op het oneerbare voorstel van haar docent in om de vereiste cijfers te halen?

  21. 21. Flu Attack (a.k.a.) the Flu

    1 maart 1986 (30 minuten)

    In de aanloop naar een banket voor een goed doel denken de dames allemaal kans te maken op een prijs voor hun liefdadigheidswerk. Wanneer ze allemaal griep krijgen, treedt Sophia op als verpleegster, en als scheidsrechter wanneer de muren op hen af komen.

  22. 22. Job Hunting

    8 maart 1986 (30 minuten)

    Het rouwcentrum gaat dicht vanwege een gebrek aan geld en Rose moet op zoek naar ander werk. Intussen strijdt Blanche tegen de kilo’s en krijgt Dorothy een déjà vu-belevenis in de vorm van een zekere 'Barry Glick'.

  23. 23. Blind Ambitions

    29 maart 1986 (30 minuten)

    De zus van Rose, Lily, komt op bezoek. Ze is onlangs blind geworden en moet nog wennen aan haar nieuwe situatie. De dames besluiten een garageverkoop te houden om een nieuwe tv te financieren, maar ze kunnen moeilijk afstand doen van hun eigendommen.

  24. 24. Big Daddy

    3 mei 1986 (30 minuten)

    Blanche is enthousiast omdat haar vader op bezoek komt. Hij heeft een verrassing voor haar: hij is countryzanger geworden en gaat optreden in het plaatselijke restaurant.

  25. 25. The Way We Met

    10 mei 1986 (30 minuten)

    De dames halen herinneringen op aan hun kennismaking. Blanche zocht twee huisgenoten, en Rose en Dorothy reageerden op haar advertentie. Na een stroeve start vormde een gedeelde voorliefde voor kwarktaart het begin van een mooie vriendschap.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

  • 178 berichten
  • 312 stemmen

Veel naar gekeken. Echt een toffe comedy serie. De 4 actrices speelden hun rol uitstekend, maar Estelle Getty stak er wel bovenuit als de stevig gebekte 80 jarige Sophia Petrillo, de moeder van Dorothy. Top


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.