• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.711 stemmen
Avatar
 
banner banner

Zina - Seizoen 1 (2021-2022)

3,50 6 stemmen

Show titel: Zina

Afleveringen: 8

Speelduur: 3 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Daria Bukvić en Fadua El Akchaoui

Met: Soumaya Ahouaoui, Sofia Yousfi en Asma El Mouden

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 7 december 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

  • On Demand:

  • NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zina

Amal, Lamya, Sofia, Nisrine en Samira zijn vijf vriendinnen van Marokkaans-Nederlandse afkomst, die proberen om te gaan met hun positie tussen de Marokkaanse cultuur en de Hollandse polderrealiteit, evenals hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn. Zo lijkt Amal haar leven op de rit te hebben: ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met de ideale schoonzoon Younes. Maar juist dit alles doet haar twijfelen aan alle verwachtingen die haar door anderen en door zichzelf worden opgelegd. Ze heeft dan wel bijna alle hokjes op haar lijstje afgevinkt, maar is ze wel gelukkig?

Afleveringen Seizoen 1 (2021-2022)

  1. 1. Fuck de Lijstjes

    7 december 2021 (28 minuten)

    Amal staat het op punt om te trouwen. Maar dat verloopt anders dan gedacht. Vanaf dat moment voelt Amal zich schuldig, omdat ze diep van binnen toch misschien minder verliefd was dan ze pretendeerde. Amal realiseert zich dat het leven te kort is om enkel netjes te doen wat er van je verwacht wordt.

  2. 2. Tweeling

    14 december 2021 (26 minuten)

    Vriendin Nisrine is bezorgd om Amal die nergens te vinden is. Amal twijfelt over een moeilijke beslissing die ze met niemand kan delen. Totdat ze haar hart lucht bij vriendin Sophia en op een idee komt.

  3. 3. Keuzes Maken

    21 december 2021 (26 minuten)

    Na heel veel jaren bezoekt Amal haar tweelingzus in Brussel. Samira kan haar niet helpen, maar neemt wel een beslissing die van invloed is op Amal's leven. Nisrine's bezorgheid over Amal neemt extreme proporties aan met alle gevolgen van dien. Lamya helpt haar vader weer eens uit de brand.

  4. 4. Nooit Meer Zwijgen

    28 december 2021 (27 minuten)

    Het wordt een ongemakkelijke eerste ontmoeting met haar vriendinnen wanneer Amal thuis komt met Samira. Maar uiteindelijk levert het wel veel gezelligheid op en zelfs een nieuwe date voor Amal. Dat lijkt misschien wel de beste oplossing voor Amal.

  5. 5. Niet Gepland

    4 januari 2022 (25 minuten)

    Amal en haar vriendinnen besluiten om het grote nieuws tegelijkertijd te vertellen aan haar ouders en de ouders van Younes. Sophia vraagt zich meer en meer af wie haar vader is die ze nooit heeft gekend. Bij Nisrine zakt de moed in haar schoenen.

  6. 6. Even Helemaal Los Gaan

    11 januari 2022 (26 minuten)

    Amal's vriendinnen vragen zich af hoe ze zwanger kon worden als Younes geen kinderen kon krijgen. Amal vertelt hoe het is gegaan. Haar vriendinnen luisteren, maar de situatie wordt steeds explosiever.

  7. 7. Familie Is Er Altijd

    18 januari 2022 (29 minuten)

    Lamya krijgt slecht nieuws, Nisrine ziet in dat ze haar prioriteiten beter op orde moet krijgen, Sophia voelt zich alleen en tot slot worden de ouders van Amal afgewezen door de ouders van Younes terwijl ze juist medeleven tonen. En Amal? Amal verzamelt al haar kracht om voor zichzelf op te komen.

  8. 8. Sisterhood

    25 januari 2022 (27 minuten)

    De vriendinnen kunnen er niet meer voor elkaar zijn. Allemaal te druk met hun eigen leven. Totdat ze één voor één beseffen dat ze niet zonder elkaar kunnen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Suitehome

Suitehome

  • 577 berichten
  • 399 stemmen

Zina is een frisse en vlotte Nederlandse dramaserie over vijf jonge Nederlands-Marokkaanse vrouwen. Met thema's als vriendschap, liefde, eenzaamheid en identiteit balanceert Zina tussen drama en komedie. Zina zou zo uit een Zweedse seriefabriek kunnen komen; luchtig maar met voldoende gewicht. Ik zie daarnaast referenties naar series als Plan Coeur, Crashing, I May Destroy You en natuurlijk Anne+.

Mooi om deze Mocro-Millennials te zien schipperen tussen de openheid van de Nederlandse cultuur, en de Marokkaanse cultuur van hun ouders, waar zwijgen en ontkennen de boventoon voeren. Nog mooier dat dit nu eens (bijna) niet gaat over onderwereld, drugs en geweld. Het acteerwerk is uitstekend. Vooral in Amal (Soumaya Ahouaoui) zie je alle twijfels en cultuurverschillen delicaat naar voren komen. Alles oké dus? Eigenlijk wel!


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.