• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.793 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Hour - Seizoen 1 (2011)

3,14 7 stemmen

Show titel: The Hour

IMDb beoordeling: 8,0 (10.973)

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Abi Morgan

Met: Ben Whishaw, Romola Garai en Dominic West

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 19 juli 2011

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Hour

Londen, 1956. De BBC lanceert de nieuwsshow 'The Hour'. De succesformule van dit nieuwe programma bestaat uit drie onderling zeer verschillende journalisten. De mysterieuze producente Bel Rowley is een gedreven vrouw in een mannenwereld. Haar beste vriend Freddie Lyon is een briljant en hartstochtelijk verslaggever. En Hector Madden is een charmante presentator met goede connecties. Nadat Freddie zijn tanden heeft gezet in een belangwekkend maar controversieel verhaal, valt het drietal ten prooi aan een ongekend heftige storm van politiek, ambitie, liefde en zelfs moord...

Afleveringen Seizoen 1 (2011)

  1. Aflevering 1

    19 juli 2011 (1 uur)

    Bel en Freddie, die werken als verslaggevers voor de BBC, krijgen de kans om te ontsnappen aan hun saaie banen om een wekelijks actualiteitenprogramma te presenteren. Er kan slechts een van hen de taak van producer op zich nemen, en met Bel in de beste positie voor de baan, voelt Freddie zich niet gelukkig. Wanneer een jeugdvriend van hem zijn hulp vraagt in ee onderzoek naar een moord beseft hij de moord alleen op kan lossen als hij zich aansluit bij 'The Hour'.

  2. Aflevering 2

    26 juli 2011 (1 uur)

    Het is juli 1956 en The Hour heeft het moeilijk. De kijkcijfers zijn gedaald, de recensies slecht en Hector en Freddie hebben ruzie. Freddie is nog steeds geschokt door de dood van Ruth, en is ervan overtuigt dat ze werd vermoord. Peter's moordenaar, Tom Kish, is begonnen als nieuwe assistent van Lix. Bel en Hector komen nader tot elkaar onder het toeziend oog van Hector's vrouw, Marnie, als ze voor de grootste uitdaging tot nu toe komen te staan.

  3. Aflevering 3

    2 augustus 2011 (1 uur)

    Het is september 1956 en de het briljante interview van Hector met Mr. Hafiz heeft The Hour geen windeieren gelegd. Het team wordt uitgenodigd een weekend door te brengen bij Hector's schoonouders. De aantrekkingskracht tussen Bel en Hector wordt steeds groter en Hector heeft moeite met zijn gevoelens om te gaan, ondanks de aanwezigheid van Marnie. Ondertussen blijft het vermoeden over Tom Kish groeien en terug op kantoor wordt Isaac op de zaak gezet.

  4. Aflevering 4

    9 augustus 2011 (1 uur)

    Het is oktober 1956 en Freddie viert zijn verjaardag. De nasleep van Tom's dood wordt nog steeds gevoeld op de redactie. Hoewel er werd verteld dat Tom aan een hartaanval is overleden, is MI6 nu regelmatig op de redactie aanwezig en het lijkt erop dat Freddie in het bijzonder in de gaten wordt gehouden. Freddie bezoekt Tom's weduwe Jane en realiseert zich dat zij degene achter de camera was in de film van Ruth en dat ze weleens belangrijke informatie kan hebben. Isaac denkt dat zijn nieuwe ideeën voor het programma Sissy wel eens dichter bij hem kan brengen.

  5. Aflevering 5

    16 augustus 2011 (1 uur)

    Publieke woede tegen de Suez-crisis leidt tot geweld op straat. Marnie Madden onthult dat ze achter de affaire van Bell met Hector is gekomen. Freddie Lyons begint eindelijk naar het middelpunt van Ruth Elm's moordzaak te kijken.

  6. Aflevering 6

    23 augustus 2011 (1 uur)

    Het is november 1956 en 'The Hour' staat aan op het punt om live uitgezonden te worden waardoor de spanningen hoog oplopen. Bel wil de toezegging van de BBC om onpartijdig te zijn en zowel de voordelige als de nadelige argumenten over de oorlog in Egypte laten zien. Maar zowel McCain als Douglas denken hier anders over. Freddie heeft een mysterieuze gast voor de show geregeld maar er bestaat een kans dat hij niet komt opdagen. Na het bezoek van Marnie ontstaan er spanningen tussen Hector en Bel. Als Lix het volledige verhaal onthult over Peter en Tom's Egyptische missie, en de ware reden voor de dood van Ruth, is Freddie geschokt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2396 stemmen

Wat een laag gemiddelde, waarom? Ik vind het een wat overdreven, maar erg amusante, zorgvuldig gemaakte serie, fijn ook dat het niet te lang doorgaat.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

thomzi50 schreef:

...fijn ook dat het niet te lang doorgaat.

Er is wel een 2e seizoen van...


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.