• 10.797 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.932 stemmen
Avatar
 
banner banner

Columbo - Seizoen 8 (1989)

3,89 31 stemmen

Show titel: Columbo

IMDb beoordeling: 8,3 (41.640)

Afleveringen: 4

Speelduur: 5 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: William Link en Richard Levinson

Met: Peter Falk, Molly Hagan en Lindsay Crouse

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 6 februari 1989

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Columbo

Elke crimineel maakt de fout om luitenant Columbo te onderschatten. Hij is dan ook een politie-inspecteur met een oude verfrommelde regenjas, een sigarenstompje en een krakkemikkige Peugeot 403. Hij ziet eruit als een incompetente stuntelaar. Maar met zijn beleefdheid en zijn vele gepraat over zijn vrouw ontfutselt hij zelfs van de sluwste moordenaar een bekentenis.

Afleveringen Seizoen 8 (1989)

  1. 1. Columbo Goes to the Guillotine

    6 februari 1989 (1 uur en 29 minuten)

    Een illusionist gebruikt een oude vriend om de autoriteiten ervan te overtuigen dat hij paranormale gaven heeft, maar dan vermoordt hij zijn assistent, met de Guillotine, als deze zijn fraude wil onthullen. Luitenant Columbo begeeft zich dan in de wereld van magie, buitenzintuiglijke waarneming en vingervlugheid.

  2. 2. Murder, Smoke and Shadows

    27 februari 1989 (1 uur en 31 minuten)

    De succesvolle filmregisseur Alex Bradey staat bekend om zijn adembenemende special-effects. Op een dag komt Leonard Fisher, een oude bekende van Alex, bij hem langs omdat hij, Alex verantwoordelijk houd voor de dood van zijn zus. Met oude filmfragmenten wil hij Lenny aantonen dat Alex niet op tijd hulp heeft gehaald toen zijn zus in levensgevaar was. Lenny dreigt de filmopnamen in de openbaarheid te brengen en dus treft Alex maatregelen.

  3. 3. Sex and the Married Detective

    3 april 1989 (1 uur en 30 minuten)

    In één van de spreekslaapkamers van de Allenby Sex Clinic wordt het lichaam gevonden van de seksuoloog David Kincaid. Columbo sluit roofmoord uit omdat buiten de autosleutels niets ontvreemd is. Hij moet nu alleen zien uit te vissen wie de sleutels in haar of zijn bezit heeft. Is het Lisa, de mysterieuze callgirl in wiens gezelschap Kincaid voor zijn dood in een bar gezien werd? Of Joan Allenby, de vriendin en zakelijke partner van Kincaid. Of toch Cindy, de jonge secretaresse van Joan, als haar haarlok in de kamer gevonden wordt. Of heeft dokter Walter Neff, die hopeloos verliefd is op Joan, zijn rivaal uit de weg geruimd?

  4. 4. Grand Deceptions

    1 mei 1989 (1 uur en 29 minuten)

    Sergeant-majoor Lester Keegan wordt dood aangetroffen in een trainingskamp voor burgers die betalen om opgeleid te worden tot huursoldaten. Columbo wordt gevraagd de dood van de sergeant-majoor, die tijdens een nachtelijke oefening is overleden, te onderzoeken. Columbo gelooft niet aan een ongeluk want het lichaam bevat sporen van dodelijke messteken en hij stelt algauw vast dat er in dit wereldje gerommel met geld en wapens bestaat.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Vanaf dit seizoen begint Columbo echt leuk te worden, hoewel de voorgaande seizoenen ook best vermakelijk waren. Hier is onze oude regenjas met sigaar en (sigaar)hond in afgeragde oldtimer Peugeot echter een schuifelend anachronisme geworden in een (toen toch) moderne wereld, het contrast werkt echt geweldig. Ook lijkt Peter Falk met meer humor, plezier en finesse te spelen. Natuurlijk leunt de serie zwaar op de komische noot, maar dat hoort erbij. Dit is niet een serieuze detective-serie. En niet eens een echte detective (mystery), omdat de kijker meteen al weet hoe de moord in de steel zit.

Heel vroeger (haha), toen dit voor het eerst werd uitgezonden, heb ik het niet meegekregen. Ik maakte pas kennis met C. toen juist de latere seizoenen op 13th Street laat in de nacht (vroeg in de ochtend) werden uitgezonden en ik heb ze toen ook meermalen bekeken. Uiteindelijk verslaafd geraakt, de complete box aangeschaft en ook de eerdere seizoenen bekeken.

Van dit seizoen is 'Murder, Smoke and Shadows' favoriet (een kijkje met een knipoog in het filmwereldje van Hollywood met een bij/hoofdrol voor een enthousiaste Fisher Stevens - mij vooral bekend van 'Short Circuit, maar zag ‘m gister toevallig ook weer in ‘Factotum’ voorbij komen), en 'Sex and the Married Detective als goede tweede (fijne bij/hoofdrol van Lindsay Crouse).

Dikke 4,0* voor de pret.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

En kijk dat zachte prijsje bovenaan eens even... 395,95!

(als je klikt, vind je ook nog wél een schappelijke prijs, maar daar zitten geen Nl. subs bij!)


avatar van Hendrick99

Hendrick99

  • 177 berichten
  • 92 stemmen

Ik bezit al geruime tijd alle afleveringen c.q. seizoenen zoals die door de filmmaatschappij zijn uitgebracht.

Persoonlijk vind ik Columbo de beste detective-serie ooit uitgezonden. Ook de vele herhalingen op tv hebben de tand des tijds meestal goed doorstaan. De beeldkwaliteit van de DVDs is af en toe verbluffend; sommige afleveringen lijken pas vorig jaar te zijn opgenomen...

Het is bijna ondoenlijk, maar laat ik toch eens proberen om een persoonlijke top-10 samen te stellen. Misschien heeft iemand er iets aan...

1: The Greenhouse Jungle (met Ray Milland)

2: Dagger of the Mind (speelt geheel in Engeland)

3: Playback

4: Now you see him (met Jack Cassidy)

5: Negative Reaction (met Dick Van Dyke)

6: Identity Crisis (met Leslie Nielsen)

7: Try and Catch Me

8: Murder under Glass (met Louis Jourdan)

9: Agenda for Murder

10: Undercover (met zijn echtgenote Shera Danese)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.