• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

Matroesjka's - Seizoen 2 (2008)

3,59 76 stemmen

Alternatieve titel: Matroesjka's 2: We Doen het voor Onze Families

IMDb beoordeling: 8,1 (2.490)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Guy Goossens en Mark Punt

Met: Axel Daeseleire, Peter Van den Begin en Evgenia Brik

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 11 april 2008

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Matroesjka's Seizoen 2 (2008)

Wanneer vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs na drie jaar de gevangenis mogen verlaten, ontdekken ze dat hun voormalige zakenpartner, Jan Verplancke, met al hun spaargeld naar Thailand is vertrokken. Ze reizen naar Pattaya, maar Verplancke blijkt niet van plan om hen zomaar terug te betalen. Hij biedt hen vier Thaise meisjes aan als zoethoudertje. Vrouwenhandel is nog steeds een goed draaiende business: het aanbod is groot, de risico’s beperkt en de winstmarges enorm, maar er is veel veranderd tijdens de afwezigheid van Ray Van Mechelen. Er zijn nieuwe spelers op de markt en Oost-Europese bendes eisen hun plaats op.

Afleveringen Seizoen 2 (2008)

  1. Aflevering 1

    11 april 2008 (50 minuten)

    De veroordeelde Antwerpse vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs worden na drie jaar uit de gevangenis vrijgelaten. Ze komen tot de constatatie dat hun voormalige partner in crime, Jan Verplancke, er met hun spaargeld vandoor is richting Thailand. In Pattaya blijkt dat Jan hen niet zo meteen kan of wil terugbetalen. Maar hij heeft wel Thaise meisjes in de aanbieding.

  2. Aflevering 2

    18 april 2008 (50 minuten)

    Bob Sels krijgt in Antwerpen het bezoek van Oekraïense vrouwenhandelaars. Hij ziet het echter niet zitten om met hen samen te werken. Bij wijze van vergelding wordt de Pussycat kort en klein geslagen en worden Nastya en Sveta ontvoerd. Sels zoekt hulp bij Ray, maar die reageert afwijzend. En Eddy is niet van plan om Pattaya te verlaten voor hij al zijn geld van Jan terugheeft.

  3. Aflevering 3

    25 april 2008 (50 minuten)

    De Thaise politie sluit de T&A-stripclub in Pattaya. Ray Van Mechelen reist af naar Kiev om er samen met de Oekraïense vrouwenhandelaar Morozov meisjes te rekruteren voor Bob Sels. Morozov doet Ray prompt het voorstel om samen te werken buiten Sels om. Uit onvrede met het feit dat ze niet betaald wordt, trekt Sveta van de Pussycat naar de politie.

  4. Aflevering 4

    2 mei 2008 (50 minuten)

    Bob Sels verkoopt Sveta aan een Brusselse pooier die haar verplicht om voor hem te tippelen. Nastya blijft achter in de Pussycat. Jan Verplancke en Eddy Stoefs zijn gevlucht uit Pattaya. Terug in Antwerpen willen ze samenwerken met Bob Sels, maar die vertrouwt Jan en Eddy niet. Carlo Dubois begeleidt Thip en Pat naar België. En waar is Ray Van Mechelen?

  5. Aflevering 5

    9 mei 2008 (50 minuten)

    Sveta is terug in Transdniestr. Ze heeft helemaal niks verdiend in België. Thip en Pat worden dagelijks misbruikt door de broers Belis en willen zo snel mogelijk weg van de boerderij. Jan reist naar Bulgarije om er voor Sels nieuwe meisjes te kopen. Boekhouder Tony moet mee om hem in de gaten te houden. In Antwerpen wordt Eddy Stoefs plots opgepakt door de politie.

  6. Aflevering 6

    16 mei 2008 (50 minuten)

    Danny herstelt in het ziekenhuis van het onaangename bezoekje van de knokploeg van Maksim Morozov. Bob Sels beseft nu dat het de Oekraïners menens is om de controle over het Antwerpse prostitutiemilieu in handen te krijgen. Hij stuurt Jan Verplancke en Tony Grooven nogmaals naar Bulgarije om er nieuwe meisjes te scoren. Verplancke wordt overmoedig.

  7. Aflevering 7

    23 mei 2008 (50 minuten)

    Jan Verplancke keert zonder meisjes en zonder geld terug uit Bulgarije. Het geduld van Bob Sels is op. Hij geeft Verplancke een week de tijd om andere meisjes te vinden of hem alles terug te betalen. Teruggaan naar Bulgarije is geen optie meer voor Verplancke, maar hij heeft gehoord dat het in Roemenië nog goed zaken doen is. Hij besluit daar zijn kans te wagen.

  8. Aflevering 8

    30 mei 2008 (50 minuten)

    Esther ontdekt dat Inesa af en toe als informante voor de politie werkt en chanteert haar. Jan Verplancke keert terug uit Roemenië en levert Bob Sels een groep jonge, maar vooral opstandige Roma meisjes. Nastya wordt door Eddy Stoefs gestraft wanneer ze een klant weigert in de Pussycat. Ze wil terug naar huis en vraagt Tony om haar te helpen.

  9. Aflevering 9

    6 juni 2008 (50 minuten)

    Jan Verplancke en Eddy Stoefs voelen er weinig voor om Danny te helpen met Esther. Nu Inesa er achter is gekomen dat zij de moordenaars zijn van Ray Van Mechelen, hebben ze meer dan zorgen genoeg. Alyonas zusje moet in Kiev naar het ziekenhuis. Alyona wil terugkeren naar Oekraïne, maar Bob Sels weigert haar te laten gaan. Tony neemt het voor haar op.

  10. Aflevering 10

    13 juni 2008 (50 minuten)

    Tony en Nastya komen aan in Tiraspol in Transdniestr, waar Sveta allesbehalve blij is met de komst van een lid van de bende Sels. Voor Bob Sels zijn alle middelen goed om zijn opstandige boekhouder een lesje te leren. Hij schakelt zijn lokale contacten in om Tony op te sporen. Bovendien krijgt Sels Verplancke en Stoefs zo ver dat ze de moeder van Tony opzoeken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

  • 1206 berichten
  • 4492 stemmen

Enkel een 1* omdat 0,5* toch weinig is voor een serie die zo'n geniale Daeseleire heeft. Seizoen 1 was wel geniaal.


avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2396 stemmen

Tja. Hier kan ik toch moeilijk iets positiefs over zeggen. Alles wat seizoen 1 zo fris maakt - de originaliteit, de gedurfde keuzes, de strakke regie, de spitsvondige dialogen - is hier vreemd en storend afwezig. Het seizoen rammelt op allerlei niveaus, en hoewel de personages her en der nog wel een grappig moment beleven, zit er ook helemaal geen spanning in, gek genoeg. De credits vermelden dezelfde scriptsschrijvers als bij s1, maar het geheel wekte op mij de indruk alsof dit seizoen door een team is gemaakt dat niets met s1 te maken heeft, en dat ook na iedere aflevering weer vergat wat het eigenlijk wilde vertellen: talloze plotlijntjes worden uit het niets opgeworpen en weer even onverklaarbaar gedumpt, elke episodes lijkt men weer vergeten wat in de vorige ook alweer het belangrijkste onderwerp was. Ook raadselachtig is het enorme aantal moorden dat spontaan wordt begaan, en al die crime passionels hebben twee dingen gemeen: 1) ze zijn ongeloofwaardig en overdadig 2) ze worden amper onderzocht door de politie en er wordt er geen een opgezocht.
Jammer: seizoen 1 van Matroesjka's was een scherp, origineel en relevant seizoen over een actuele, belangrijke kwestie; s2 is een ongeloofwaardig allegaartje dat men beter niet had kunnen maken.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Toch nog weer es checken, beide seizoenen. Ik had eigenlijk weinig te klagen...


avatar van thomzi50

thomzi50

  • 1967 berichten
  • 2396 stemmen

Vond je het niet een stuk rommeliger en onsamenhangder dan S1?


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Wel, maar ik vond dat toen niet zo storend. Ik zou het es opnieuw moeten zien allemaal.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

"Money number one!"

thomzi50 schreef:
De credits vermelden dezelfde scriptsschrijvers als bij s1, maar het geheel wekte op mij de indruk alsof dit seizoen door een team is gemaakt dat niets met s1 te maken heeft, en dat ook na iedere aflevering weer vergat wat het eigenlijk wilde vertellen
thomzi50 schreef:
Vond je het niet een stuk rommeliger en onsamenhangder dan S1?
Moet m'n voorgangers toch wel deels gelijk geven; het is bijkans een rommeltje. Dit las ik op wiki: Peter Van Den Begin wordt in het begin van reeks 2 uit de serie geschreven, omdat hij ondertussen een exclusiviteitscontract bij de VRT had getekend. En het dunkt mij dat de makers dit niet voorzien hadden. Ik vind dat ze het nog aardig oplossen, met de spontane, brute moord op den Ray. Wel slechte make-up en idd aan de vergezochte kant... En die andere moorden (Esther, Eddy) waren helemaal op hun plek, hoe bizar ook.

De lijn met het zusje met kanker is behoorlijk cheesy, ook al is op het einde te lezen dat na een strijd van 2 jaar alsnog overlijdt. Dan is er nog Bob Sels en daar was ik niet bepaald van onder de indruk. Ook Tony is een vrij vergezocht karakter. De verwikkelingen met Eddy, Jan, Danny en Esther waren regelmatig wel weer als vanouds. Maar die Morozov voegde weinig toe, net als een aantal andere bijzaken. Het brutale zigeunermeisje is als positieve uitschieter nog het vermelden waard (hier met dat geld of ik steek je neer - arme Eddy). Het wrange einde, Jan die er zo even tussenuit piept met 'ne smerige grijns op zunne bakkes, daarvan weet ik nog niet wat ik ermee moet, maar ik krijg wel het vermoeden dat een en ander op waargebeurde achterklap gebaseerd is - al vind ik dat nergens terug.

Al met al wil ik dit nog geen onvoldoende geven; het blijft toch een redelijk 'charmant' rommeltje met zowel positieve als negatieve uitschieters. Maar mijn cijfer gaat wel een dikke punt omlaag.

4,0* ---> 3,0*.


Echt een vreemd seizoen van Matroesjka's. Lijkt allemaal in een week geschreven of zo, een warboel van halve verhaallijntjes die nooit worden opgelost. De eerste afleveringen in Thailand hebben nog een beetje samenhang, maar vanaf ze terug in België zijn gaat het helemaal bergaf.

De serie voelt heel onafgewerkt aan. In de laatste aflevering zie je bijvoorbeeld Eddy en Jan op zoek gaan naar Tony in het Oostblok. In de volgende scène staan ze dan plots al op de begrafenis van Danny. Voelt heel vreemd aan. En heeft iemand enig idee hoe Jan Verplancke teruggeraakt is uit Bulgarije? Hij ligt daar tot moes geslagen in de gracht zonder een cent op zak en even later hop, hij is in Antwerpen met een schram op zijn gezicht

Er zijn nog wel een paar losse stukjes die leuk zijn. De twee boeren die de Thaise meisjes kopen zijn zo smerig dat het toch een beetje duistere humor wordt. In Thailand zijn er nog enkele leuke quotes, maar na drie afleveringen is ook dat op. De scherpe dialogen en quotes uit Seizoen 1 zijn helemaal weg, ook al is het wel geschreven door dezelfde mensen.

Marc Punt laat op het einde ook zowat iedereen sterven, nooit echt het teken van veel inspiratie. Als je elk hoofdpersonage begint af te maken heeft het op het einde niet veel dramatische impact meer. Bij de dood van Danny en Eddy heb je dan ook vooral een meh-gevoel.

Toch nog 2 sterren omdat het nog altijd wel de Matroesjka's-sfeer heeft. Het is redelijk makkelijk uit te zitten, maar daarmee is alles gezegd.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Alleen Jelle De Beule / Jonas Geirnaert ontbrak nog bij de allerlaatste scène, op zijn Kabouter Wesley's: "Iedereen is dood - Einde."


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.