menu
Mijn Series +

Show Me a Hero (2015)

mijn stem
3,79 (19)
19 stemmen

Verenigde Staten
Drama
Miniserie, 345 minuten

ontwikkeld door David Simon en William F. Zorzi
met Oscar Isaac , Catherine Keener en Peter Riegert

De jonge burgemeester Nick Wasicsko krijgt de opdracht om in Yonkers 200 woningen voor mensen met een laag inkomen te bouwen in een rijke, blanke wijk. Uit angst dat de bouw van de sociale woningen de vastgoedprijzen en het aanzien van de buurt zal doen kelderen, wordt de stad in twee kampen verdeeld. Terwijl de stad en haar bestuur door de federale rechtbank onder druk worden gezet met hoge dwangsommen, wordt de burgemeester in zijn eigen stad in het nauw gedreven door onder meer Henry J. Spallone, een politieke rivaal die weigert mee te werken aan het huizenproject.

  1. Aflevering 1
  2. Aflevering 2
  3. Aflevering 3
  4. Aflevering 4
  5. Aflevering 5
  6. Aflevering 6

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=0FPIflcWIOk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat TvMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe TvMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
4,0
Over het juridische en politieke getouwtrek rond sociale huurwoningen in blanke middenklasse wijken. Oscar Isaac is weergaloos goed als de naar de top klimmende Nick Wasicsko: iemand die netwerken in het het ons-kent-ons wereldje aan de top tot in de vingers door heeft, die weet hoe hij zijn charmes en bravoure als jonge hond in de strijd moet gooien. Maar dan verliest hij zijn populariteit, keren oude vrienden zich tegen hem, en moet hij met lede ogen aanzien hoe politiek zijn imago maakt en breekt. Het knappe is dat het plot je elke episode opnieuw meeneemt in de persoonlijke euforie, ontreddering, hoop en desillusie van deze positieve comeback kid. Je gunt hem het moment waarop hij eindelijk de vruchten mag plukken van zijn politieke vasthoudendheid in die ooit ingewikkelde kwestie rond de huurwoningen.

Parallel aan de opkomst en mogelijke ondergang van Wasicsko staan de losstaande verhalen van enkele etnische minderheden in een slechte volksbuurt. Niet wat je verwacht van de samenwerking Paul Haggis/David Simon, maar juist die (voornamelijk) multi-etnische zijlijntjes komen niet helemaal uit de verf. Zij voelen net iets teveel als erbij gesleept om een soortgelijke binding te kunnen krijgen als met de centraal gestelde burgemeester. Toch is het samentrekken van de politieke werkelijkheid van Wasicsko met de gevolgschade op deze personages thematisch wél een sterk element. Het ontmantelt politieke besluitvorming als een log monster dat maatschappelijke ontwikkelingen tegenwerkt in plaats van dat het de ruimte biedt om moeilijke kwesties adequaat onder de aandacht te brengen.

4,0
Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat ik deze serie heb gezien en ik ben nog steeds niet over het einde.

avatar van Donkerwoud
4,0
L'enfantTerrible schreef:
Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat ik deze serie heb gezien en ik ben nog steeds niet over het einde.


Heftig ja, ook omdat het zo goed is opgebouwd met die flash forwards.Je weet dat het niet goed afloopt, maar zóóó slecht dan ook weer niet. Auw.

avatar van james_cameron
4,0
Uitstekende zesdelige miniserie van HBO over de schrijnende wijze waarop sociale woningbouw in blanke wijken in het Yonkers van de jaren '80 de bewoners van de stad verdeelt. Indrukwekkend in elkaar gezet, met een prima cast en rake dialogen. Mooi tijdsbeeld ook. De complexe politieke situatie wordt door regisseur Paul Haggis zeer onderhoudend in beeld gebracht. Vaak erg grappig, maar dat doet niets af aan de emotionele stootkracht van het geheel.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:32 uur

geplaatst: vandaag om 18:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.