• 10.799 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.972 stemmen
Avatar
 
banner banner

Once upon a Time - Seizoen 6 (2016-2017)

3,71 33 stemmen

Show titel: Once upon a Time

IMDb beoordeling: 7,7 (236.470)

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Adam Horowitz en Edward Kitsis

Met: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison en Lana Parrilla

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 25 september 2016

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Disney+ Bekijk seizoen 6 via Disney+
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Once upon a Time

Emma Swan is premiejager van beroep, en kan mensen opsporen die liever niet gevonden willen worden. Zelf wordt ze op haar 28ste verjaardag gevonden door een 10-jarige jongen die zegt haar zoon te zijn. Hij zegt in een dorp, Storybrooke, te wonen waar alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) zijn verbannen en dat Emma de enige is die deze vloek ongedaan kan maken. Alle bewoners uit Storybrooke lijden door de spreuk aan geheugenverlies en weten niet welk sprookjesfiguur ze eigenlijk zijn.

Afleveringen Seizoen 6 (2016-2017)

  1. 1. The Savior

    25 september 2016 (43 minuten)

    In het verleden confronteert Jafar een gebroken Aladdin. In het heden komen mensen uit het 'Land of Untold stories' naar Storybrooke. Hyde vertelt dat Gold Storybrooke aan hem heeft gegeven, terwijl Gold Belle uit haar slaapvloek probeert te halen. Emma heeft visioenen over een donkere toekomst. Regina en Zelena hebben een zusterlijke ruzie.

  2. 2. A Bitter Draught

    2 oktober 2016 (43 minuten)

    Een man die Regina heeft ingehuurd om de Charmings te vermoorden, is met de mensen uit het 'Land of Untold Tories' meegekomen en zint erop om zijn belofte na te komen. Emma omschrijft haar visioenen aan Archie. De Evil Queen zet haar plan in werking.

  3. 3. The Other Shoe

    9 oktober 2016 (43 minuten)

    Ashley zoekt haar stiefzus om het goed te maken. Emma vraagt zich af of zij en Hook een toekomst hebben samen, of dat ze überhaupt zelf wel een toekomst heeft.

  4. 4. Strange Case

    16 oktober 2016 (43 minuten)

    Gold sluit Belle op aan boord van de Jolly Roger, bij beweert dat hij haar veilig probeert te houden. Hyde probeert te bewijzen dat hij niet de slechterik is in het verhaal. In het verleden biedt Repelsteeltje Jekyll aan om te helpen met het perfectioneren van zijn drankje.

  5. 5. Street Rats

    23 oktober 2016 (43 minuten)

    Emma wordt dankzij de Evil Queen gedwongen om haar familie de waarheid te vertellen over haar visioenen. In het verleden wordt het ware verhaal over Aladdin en Jasmine verteld.

  6. 6. Dark Waters

    30 oktober 2016 (43 minuten)

    Met dank aan de Evil Queen komt Henry erachter dat Hook de scharen niet weg heeft gedaan. Hun gesprek wordt verstoord wanneer de Natilus aan de haven verschijnt en ze gevangen worden genomen. In het verleden neemt Kapitein Nemo Hook mee aan boort van de Nautilus om een alternatief te vinden voor zijn wraak.

  7. 7. Heartless

    6 november 2016 (43 minuten)

    De Evil Queen geeft David en Mary Margaret 24 uur om hun hart aan haar te geven, anders zal zij Storybrook vernietigen. De Charmings komen erachter dat ze elkaar in het verleden al eerder hebben ontmoet, zonder dat ze dat toen wisten.

  8. 8. I'll Be Your Mirror

    13 november 2016 (43 minuten)

    Emma en Regina maken het plan om de Evil Queen in het land achter de spiegel te zetten, maar ze draait de rollen om. Henry vraagt Violet mee naar een dansfeest. Belle vraagt Aladdin om de tovenaar zijn toverstaf te stelen, zodat Zelena haar terug naar het Betoverende Bos kan sturen.

  9. 9. Changelings

    27 november 2016 (43 minuten)

    De Evil Queen maakt een levensveranderende beslissing na een gesprek met Gold. Belle maakt een opoffering. Jasmine vindt een lamp en hoopt dat ze die kan gebruiken om Agrabah te redden.

  10. 10. Wish You Were Here

    4 december 2016 (43 minuten)

    Net wanneer Emma een wapen ontdekt waarmee ze de Evil Queen kan vermoorden zonder Regina pijn te doen, steelt de Evil Queen de lamp met de geest en laat Aladdin Emma's wens in vervulling gaan: dat ze nooit de Savior was geworden. Terwijl Regina Emma probeert te redden uit haar droom, maakt het duistere figuur zichzelf bekend.

  11. 11. Tougher Than the Rest

    5 maart 2017 (43 minuten)

    Emma benadert Pinokkio in de alternatieve wereld om een weg terug naar Storybrooke te realiseren. Regina gaat eropuit om uit te zoeken of Robin gelukkiger is in deze wereld. In Storybrooke bereidt Gideon zich voor om Emma te vermoorden en haar krachten voor hemzelf te gebruiken.

  12. 12. Murder Most Foul

    12 maart 2017 (43 minuten)

    David is erop gebrand dat hij de waarheid achterhaalt omtrent zijn vaders dood en vraagt Hook om hem te helpen. Robin heeft problemen om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven in Storybrooke en laat een donkere kant van zichzelf zijn.

  13. 13. Ill-Boding Patterns

    19 maart 2017 (43 minuten)

    Gold probeert Gideon over te halen om zich terug te trekken in het gevecht om de Savior te worden. Ondertussen zoekt Robin een bondgenoot in een poging om uit Storybrooke te vluchten. Hook overweegt Emma ten huwelijk te vragen. In het verleden is Repelsteeltje de held van de Eerste Ogre Oorlog, maar er is één man die hem nog steeds als monster beschouwt.

  14. 14. Page 23

    26 maart 2017 (43 minuten)

    De Evil Queen verkrijgt de 'scharen', zodat ze haar lot kan scheiden met die van Regina en haar kan doden. Hook denkt na over hoe hij Emma en haar familie de waarheid kan vertellen over Davids vader. In het verleden komt Regina erachter wie ze daadwerkelijk het meest haat.

  15. 15. A Wondrous Place

    2 april 2017 (43 minuten)

    Hook probeert een weg terug naar Storybrooke te vinden. Hij werkt samen met Aladdin, Jasmine en Ariel om Jafar uit te schakelen en Agrabah terug te krijgen. Ondertussen besluiten Mary Margaret en Regina om Emma op te beuren door haar mee te nemen naar een nieuwe geopende bar.

  16. 16. Mother's Little Helper

    9 april 2017 (43 minuten)

    Emma stemt in om Gideon te helpen bij het verslaan van de Black Fairy, maar komt erachter dat niet alles is wat het lijkt. Hook speelt een potje kaarten met Black Beard voor een magische boon, om een portaal naar Storybrooke te openen. In het verleden wordt onthuld hoe de Black Fairy de controle over Gideon heeft gekregen.

  17. 17. Awake

    16 april 2017 (43 minuten)

    Hook vindt een onverwachte bondgenoot in Neverland die hem mogelijk terug kan brengen naar Storybrooke. Regina probeert ondertussen een manier te vinden om de vloek van David en Mary Margaret te verbreken. In het verleden zien we een niet eerder vertoond hoofdstuk over Sneeuwwitje en de Droomprins in Storybrooke ten tijde van de Dark Curse.

  18. 18. Where Bluebirds Fly

    23 april 2017 (43 minuten)

    Zelena staat erop dat ze alleen tegen de Black Fairy gaat vechten, maar maakt de dingen erger. Om haar fout recht te zetten, overweegt ze een groots offer. In het verleden zien we een jonge houthakker genaamd Stanum bevriend raken met Zelena en hij vraagt haar jaren later voor hulp.

  19. 19. The Black Fairy

    30 april 2017 (43 minuten)

    Het pad dat Fiona heeft doorlopen om de Black Fairy te worden, en haar zoon ten koste van alles te beschermen, wordt onthuld. Ondertussen komt Gold erachter dat hij degene is die zijn moeder moet vermoorden.

  20. 20. The Song in Your Heart

    7 mei 2017 (43 minuten)

    Terwijl de Black Fairy Emma de kans geeft om haar over te geven, doet Snow in het verleden een wens voor Emma om de Laatste Battle te winnen en de mensen uit het betoverende bos beginnen allemaal te zingen.

  21. 21. The Final Battle (1)

    14 mei 2017 (43 minuten)

    Henry wordt wakker in een vervloekt Storybrooke en komt erachter dat Emma in een psychiatrisch ziekenhuis is opgenomen, en dat de Black Fairy de nieuwe burgemeester is. Henry probeert Emma haar geheugen terug te laten krijgen, terwijl Gold erachter probeert te komen wat er daadwerkelijk met Belle is gebeurd.

  22. 22. The Final Battle (2)

    14 mei 2017 (43 minuten)

    Snow, Charming, Regina, Zelena en Hook zitten gevangen in het betoverende bos en zoeken wanhopig naar een oplossing om terug te keren naar Emma en Henry.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Wederom een beetje een dubbel gevoel bij dit seizoen. De eerste helft vond ik niet heel bijzonder (al was het een stuk beter dan de eerste helft van seizoen 5), tweede helft vond ik daarentegen wel interessant. De finale vond ik ook sterk, al had er iets meer spektakel in kunnen zitten.

Ik zie nu vooral op tegen het nieuwe seizoen en ben ook aan het twijfelen of ik wel verder moet gaan. Met zes (!) vaste castleden die vertrekken, zie ik een nieuw seizoen eigenlijk helemaal niet meer zitten. Ik ben fan van deze serie vanaf het begin en kan er nog steeds erg van genieten. De kans is dus groot dat ik het nieuwe seizoen wel een kans ga geven, maar ben ergens wel teleurgesteld. Denk dat het misschien beter was om de serie gewoon helemaal af te sluiten.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

  • 4960 berichten
  • 2212 stemmen

Zo dan! Erg enthousiast over dit zesde seizoen van Once Upon a Time. Na een behoorlijk wisselvallig vijfde seizoen, waar ik het ook meermaals oprecht niet eens was met de keuzes die gemaakt werden, is seizoen 6 ruimschoots terug op niveau. Ik durf het zelfs voorzichtig mijn favoriet te noemen.

Dat laatste hangt met name samen met de emoties waar de personages mee kampen. Deze worden hier overtuigender uitgewerkt dan ooit tevoren. Of het nou gaat om Hook en zijn stiefbroer, Jasmine en haar zoektocht naar Agrabah, Regina die met een Robin Hood uit de alternatieve werkelijkheid hetzelfde bestaan hoopt op te bouwen als voorheen, David die erachter wil komen wat er met zijn vader gebeurd is of Gold en Belle die wanhopig proberen hun zoon Gideon te redden: alles komt goed uit de verf. Voornamelijk de aflevering Ill-Boding Patterns, waar Rumplestiltskin voorkomt dat Baelfire slecht wordt, kwam echt binnen. Volgens mij was dat de eerste keer dat ik met een brok in mijn keel naar deze serie zat te kijken. De eerste helft van dit seizoen is gewoon goed als vanouds, maar vanaf de tweede helft wordt het zelfs behoorlijk spannend. Ook dat heb ik niet eerder in deze mate ervaren bij de serie (vaak ook omdat de helden zelf iets te vaak zeiden dat het kwaad nooit kan winnen). Hier is de situatie echter dusdanig uitzichtloos dat ik toch wel oprecht benieuwd bleef hoe ze zich hieruit gingen redden en of iedereen de eindstreep zou halen. De climax is verrassend, maar wel heel sterk en mooi gedaan.

Verder blijft de aankleding van de serie een lust voor het oog. De werelden zijn mooi ontwerpen en daarnaast verdient ook de kostuum- en grime-afdeling een compliment. De kwaliteit van de CGI heeft naar mijn idee ook een verbetering doorgemaakt sinds het eerste seizoen. Waar de serie echter het meest aan te danken heeft, is de sterke casting. Lana Parrilla slaagt er echt wonderbaarlijk goed in om zowel de tot inkeer gekomen Regina als de Evil Queen naast elkaar neer te zetten als twee compleet verschillende personen. Ze lijkt ook oprecht plezier te hebben in het spelen van beiden. Verder is het tevens genieten van alle andere acteurs. Of we het nou hebben over Jennifer Morrison, Jared Gilmore, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Rebecca Mader, Colin O'Donoghue of Emilie de Ravin; allen zetten een gedenkwaardige performance neer. Robert Carlyle wil ik even apart benoemen. Met zijn vertolking van Mr. Gold/Rumplestiltskin zette hij voor mij het meest interessante personage uit de reeks neer; gekweld door een ongelukkig verleden en constant in conflict met de keuze tussen goed en kwaad. Aan het einde van dit seizoen moet hij een definitief besluit nemen, waarbij ik ook echt met hem meeleefde.

Dit had het perfecte einde van de serie kunnen zijn, maar tot mijn ontzetting hebben Edward Kitsis en Adam Horowitz besloten door te gaan, nota bene met (deels) een nieuwe cast. Mijns inziens is het ontzettend zonde dat ze die kans laten lopen, want ik denk niet dat ze er nogmaals in zullen slagen om het zo volmaakt te laten eindigen. Sterker nog, ik lees dat veel liefhebbers van de serie het zevende seizoen momenteel niet eens een kans willen geven. Mocht dit daadwerkelijk het geval blijken, dan zal het uiteindelijk wel gecanceld worden vermoed ik. Zelf loop ik er ook niet bepaald warm voor, maar ik ben wel bereid het nog een kans te geven zodra het seizoen hier op Netflix komt.

Mocht het tegenvallen, dan doe ik graag alsof het niet gebeurd is en alsof deze geweldige reeks afleveringen het definitieve einde is van een serie waar ik ontzettend van genoten heb de afgelopen maanden. Het seizoen voldeed aan de hoge verwachtingen en is voor nu een waardige afsluiting.

4,5*


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.